Et nærmere kig på beskyldning

Der er et gammelt ordsprog i amerikansk politik: “valg har konsekvenser.” For det republikanske parti og præsident Donald Trump begynder midtvejsvalget i 2018 at bevise, at det gamle aksiom er sandt. Da et demokratisk flertal blev sikret i US Repræsentanternes Hus den 6. november 2018, blev chancen for, at der blev lanceret en anklagelseskampagne mod præsidenten for De Forenede Stater (POTUS) multifold.

Fremadrettet vil kongresundersøgelsen mod Trump være en vigtig drivkraft for deltagelse på de finansielle markeder. På dette tidspunkt er det en god ide at se på, hvad anklagelse er, hvad der kan ske, og hvordan markederne kan blive påvirket.

Hvad er en præsidentudsigelse?

Så hvad er egentlig en amerikansk præsidentimission? Per definition er det processen med det amerikanske repræsentanternes hus, der anklager mod POTUS for påståede forbrydelser begået. Kvalificerende overtrædelser angives som værende “forræderi, bestikkelse eller andre høje forbrydelser og forseelser.”

Processen med anklagelse består af tre dele:

  • For det første iværksættes en kongresundersøgelse og anklages.
  • For det andet stemmer Repræsentanternes Hus om hver anlagt sag. Der kræves et simpelt flertalsafstemning for at pålægge en sigtelse eller “anklage”.
  • Endelig gennemfører senatet en formel retssag mod de anklagede og afsiger dom. Overbevisning kræver en ⅔ superstørste stemme. Hvis POTUS bliver dømt, fjernes den straks fra embedet.

Som et historisk punkt har Repræsentanternes Hus indledt forfølgelsesprocedure mere end 60 gange siden slutningen af ​​det 18. århundrede. Mange af disse har været imod en siddende POTUS. Kun to præsidenter er formelt anklaget; Andrew Johnson og Bill Clinton. I begge tilfælde blev POTUS frikendt af senatet.

Historisk set favoriserer oddsene Trump, der forvitrer stormen. Imidlertid trækkes der paralleller med Richard Nixons fratræden i 1960’erne. Nixon trådte tilbage lige før formelle anklagemyndigheder blev anlagt mod ham. Mange i det amerikanske politiske samfund nævner dette som et muligt scenario for Trump forud for valget i 2020.

anklagelseKun to præsidenter er nogensinde blevet anklaget i USAs historie.

Hvad er chancerne for en Trump-anklagelse?

Indtil videre er eventuelle prognoser for Trumps faktiske fjernelse fra embedet i bedste fald uddannede gætterier. Ikke desto mindre tager bookmakere og forskellige politiske spilwebsteder handling på, hvad der kan være foran POTUS. Her er et par af de mest bemærkelsesværdige odds fra det politiske handelswebsted Predicit.com:

  • Nuværende odds angiver, at der er cirka 65% chance for, at Trump formelt bliver anklaget ved udgangen af ​​hans første periode.
  • Nuværende odds angiver, at der er ca. 80% chance for, at senatet frikender Trump for anklagerne.
  • I skrivende stund angiver oddsene, at Trump er begunstiget (40%) efterfulgt af Elizabeth Warren (32%) og Joe Biden (13%) for at vinde præsidentvalget 2020.

Når vi gik ind i den amerikanske valgcyklus i 2020, vidste stort set alle på markederne, at vi var i en hidtil uset handling. Med valget stadig over et år væk ser det ud til, at kickoff er kommet lidt tidligt. Selvom sandsynligheden for, at Trump fjernes fra sit embede, er minimal, er det en mulighed. Handlende rådes godt til at evaluere situationen, når den udvikler sig.

Oversigt

Mens forfølgelse sandsynligvis vil være en frugtløs indsats for Trumps opposition, er der et par ting, den vil gøre. Her er to nøgleproblemer, der stammer fra proceduren, der vil ryste forex- og futuresmarkederne før nytårsdag 2020:

  • Handelskrig i USA / Kina: Man er nødt til at tro, at muligheden for, at Trump fjernes fra embedet, vil underminere amerikanske forhandlingsbestræbelser. Efter min mening har Kina ikke travlt med at indgå en aftale i betragtning af den politiske uro. Dette vil helt sikkert spille med den fortsatte overbevisning om, at en betydelig global økonomisk afmatning kommer på kort sigt.
  • USMCA: Med kongressen fastklemt i anklagemøder, vil passage af aftalen USA-Mexico-Canada blive sparket ned ad vejen. Dette er en stor ting for USD / CAD og kan medføre en dramatisk omprissætning af parret.

Ved slutningen af ​​dagen vil vi sandsynligvis se interessen for sikre havne vokse og volatiliteten rammer aktiemarkederne. Vær på udkig efter bullish guld og en bearish USD / CHF på mellemlang sigt. Længere ude (1. kvartal 2020) er der en god chance for, at USD holder sin værdi, og at “Trump Rally” i amerikanske aktier oplever en hård udfordring. Der er en stærk mulighed for, at vi vil se en hidtil uset volatilitet i de amerikanske indekser – tænk mindst et par 1000-1500 point daglige intervaller i DJIA. 

Ingen tvivl om det, det er fascinerende politiske tider, udført med usikkerhed. Efterfølgende markedsvolatilitet vil skabe en overflod af muligheder. For os aktive handlende er der muligvis aldrig et bedre tidspunkt at være på markederne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me