EU-Kommissionen foreslår et pilotprojekt baseret på Blockchain

Den sene vinter og det tidlige forår 2017 er tydeligvis perioder, hvor EU bliver meget mere opmærksom på blockchain-teknologien, og hvad den kan give til den største politiske union i verden. Den samme opvågnen er ikke altid venlig over for digital valuta, som det nylige udkast til en AML-lov (anti-hvidvaskning) viser, men der er helt klart et skub mod denne teknologi generelt.

Det seneste eksempel kommer i form af, at EU-Kommissionen tilbyder en anbefaling, der inkluderer et blockchain-baseret projekt inden for regeringsområdet. Meddelelsen er et indbydende tegn på blockchain-udviklingssamfundet, men ifølge mange er det også et underligt og subtilt tip til de digitale valutaer, der aktuelt er i drift, inklusive bitcoin.

Her er detaljerne i forslaget, og også grunden til, at dette kan genklare stærkt inden for EU og den måde, det driver sin regeringsvirksomhed på.

Reguleringsbevis for koncept

EU-Kommissionen, som den udøvende myndighed i EU, kom til dette forslag som en måde at opbygge et proof-of-concept-projekt inden for regeringsområdet, især reguleringsprocedurer. I henhold til EU-kommissionens udkast, der blev oprettet for EU-parlamentet, men også EU-centralbanken, har projektet målet at fremme bevidsthed og viden om blockchain-teknologien.

Fokus for forbedring ville være det regulerende samfund, der opererer under EU. Den meddelelse, der blev præsenteret i form af dette udkast, dækkede desuden en opfattelse af, at Kommissionen er ved at indlede en proces med offentlige høringer, når det gælder finansiel teknologi.

Gennem dette søger Kommissionen at forbedre tilgængeligheden og effektiviteten af ​​EU-markedet. Men det vigtigste element i udkastet er pilotprojektet, der vil blive udviklet under vejledning af EU-embedsmænd.

EU-Kommissionens Blockchain-projekt

Kommissionen erklærer, at det projekt, de foreslår, vil modtage støtte fra EU-parlamentet som en officiel virksomhed, der er designet til at øge ekspertisen og lovgivningsmæssig kapacitet hos de nationale tilsynsmyndigheder. Denne fordel opnås specifikt med hensyn til den distribuerede hovedbogsteknologi. I blockchain-domæne er den distribuerede hovedbog et af de vigtigste anvendelsesområder takket være det faktum, at det tillader, at kryptovalutaer eksisterer.

Nyheden om, at Kommissionen er villig til at starte nye projekter, er ikke så overraskende, når man husker, at nogle af disse tilsagn fandt sted i midten af ​​februar. Blandt dem er applikationer i den offentlige sektor allerede afprøvet og testet.

I øjeblikket er projektformen ikke særlig klar, og der er spørgsmål relateret til de partnerskaber, gennem hvilke dette projekt vil blive afsluttet. Samtidig undrer mange sig over, hvad der er den faktiske stemning inde i Bruxelles-magtkorridorerne, når det kommer til både digitale valutaer baseret på blockchain og dens underliggende teknologi..

En åben lukket politik

Når de bureaukratiske aspekter af EU-embedsmænd tages i betragtning, er det tydeligt at se, hvorfor så mange i EU i stigende grad tager en anti-regeringsstilling. I nogle øjeblikke, som Brexit tydeligt viste, bliver den samme stemning så stærk, at den simpelthen skubber en nation ud af EU, som snart er ved at blive et bekymrende præcedens.

Men systemet, der styrer en af ​​de mest avancerede politiske strukturer på et af de mest voldelige steder på planeten (historisk set) er på mange måder dybt mangelfuld. Med dette i tankerne viser de politiske holdninger, som EU har gjort i de sidste par måneder, dette tydeligt.

Mens utallige antal EU-borgere bruger bitcoin at satse på online casinoer, ansætte BTC som en alternativ til almindelig sportsspil, eller blot købe ting over internettet, vil EU-tilsynsmyndighederne oprette en database med tegnebøger med digital valuta. Som det meste af tiden tager dette form af at beskytte offentligheden mod hvidvaskning af penge, virkeligheden viser en reaktionær holdning til denne FinTech-fremskridt.

Men det er også en del af et større start-stop eller en åben-lukket politik, der tager den grundlæggende teknologi i blockchain og slags kategoriserer sine apparater i gavnlige og potentielt skadelige applikationer. Selvom denne idé simpelthen ikke er sand, viser den også, at regeringsorganerne simpelthen skubber deres egen bureaukratiske dagsorden.

Forbedring af regulering og tilføjelse af regulering

Et af nøglepunkterne for euroskeptiske politikere fra næsten alle dele af kontinentet er tanken om, at EU blev en byzantinsk lignende kæmpe af love og regler, der kvæler vækst. Når tilstanden i EU-økonomien undersøges, er det ikke svært at se mange beviser for denne idé. Problemet for EU og de EU-pro-politikere er det faktum, at den samme stemning regelmæssigt følges af en nationalistisk tankegang og mange andre problemer, men basisideen stemmer overens og udkast som disse viser, at den samme mentalitet nu krydser ind i ny teknologi.

Mens nogle, ligesom Maltas premierminister, krævede af EU-lovgivere at omfavne eksisterende digitale valutaer, ser det ud til, at tankegangen til de mest mellemklasse embedsmænd forbliver stærkt imod dem. Eller i bedste fald vil reguleringstilsynet kvæle vækstpotentialet i de nøgleår, der ligger foran verden i samme domæne.

På den anden side blev enhver anvendelse af blockchain, der er relateret til reguleringsforbedring, hilst velkommen med åbne arme og tilvejebragt midler fra EU til deres udvikling. Dette system er en næsten sikker vej mod lav vækst og færre muligheder i det kommende årti, hvilket sandsynligvis vil være en alder af blockchain-applikationer. Her alt fra privat dokumentbekræftelse til eSports konkurrencer vil anvende en slags blockchain.

Ingen kan hævde, at disse projekter ikke vil give et bestemt boost til det indenlandske blockchain-udviklingssamfund, men disse vil blive afsluttet og udført inden for en begrænset tidsperiode. Derefter vil EU fortsat være et fjendtligt sted for enhver blockchain-udvikling for digitale valutaer, men har endnu mere til rådighed, når det kommer til regulering.

Problemet er, at denne forordning vil beskytte EU-borgere, men også lægge så stort pres på udviklingen, at ulemperne i høj grad kan opveje eventuelle sikkerhedsfordele.

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me