Forex uge fremad, 17.-21. December: FOMC-, BOJ- og BNP-tal i rampelyset!

Det var en langsom uge, da markederne udviste tynd volatilitet uden større økonomiske begivenheder. Dog styrkedes dollaren over for Euro og Yen på fredag, da et solidt detailsalgssalg i november mindskede nogle bekymringer for en kraftig afmatning i den amerikanske økonomi, hvilket understøtter økonomien. De fleste af de erhvervsdrivende følte sig tøvende med at komme i svingtransaktioner forud for Federal Funds Rate, der forfalder i den kommende uge.

Teknisk set er det den sidste handelsuge i december, da de fleste af mæglerne og de finansielle institutioner vil være i kølvandet på juleferien. Denne aktuelle uge er dog fuldt pakket med et par økonomiske begivenheder med stor indvirkning, der dækker rentebeslutninger fra US Federal Reserve og Bank of Japan. Derudover er der en række økonomiske begivenheder med stor indvirkning på handel. Lad os se på dem …

Overvågningsliste – De vigtigste økonomiske begivenheder i denne uge

Onsdag – 19. december

GBP – CPI å / å

Det Forenede Kongeriges forbrugerprisindeks voksede med 2,7% i august og dispenserede et voksende inflationspres og hjalp med at retfærdiggøre Bank of Englands renteforhøjelse i den måned. Lige siden har den britiske økonomi ikke været i stand til at få et godt antal. Deres inflationstal er faldet fra 2,6% til 2,4% i november.

En lavere CPI-data på 2,3% er på kortene i december. Mens detailsalget forventes at springe med 0,3%, hvilket er imod idéen om et forventet fald i inflationen. For nybegyndere betragtes det svagere inflationstal som bearish for Sterling.

CAD – CPI å / å

Den canadiske inflation lider også på det seneste på grund af et fald i råoliepriserne. I oktober måned kom CPI-tallet ud på -0,4%, hvilket var lavere end August’s gevinster på 0,5%. Det lægger til sidst pres på BOC (Bank of Canada) for at holde renten tilbage.

December-tal forventes at vise et fald på -0,1% mod 0,3% gevinst i november. Dette kan holde Loonie svagere i denne uge.

USD – FED Monetary Policy Meeting

Onsdag tager Federal Reserve, De Forenede Staters centralbank, rampelyset, da de forventes at frigive rentebeslutningen. Investorer forventer bredt, at det vil resultere i endnu en renteforhøjelse, fjerde gang på året.

Fed-formand Jerome Powell har gjort det indlysende, at han mener, at Fed bør fortsætte med at øge låneomkostningerne støt, og futuresmarkedet ser ud til at købe det, han sælger.

Fed renteforhøjelse – er den prissat?

Vi ved alle om Feds plan om at hæve renten i december. Investorerne har allerede taget deres positioner for at sikre det maksimale afkast i dollaren.

Så hvad man kan forvente på renteforhøjelse?

Efter min mening er det meste af renteforhøjelsen på 2,50% allerede indregnet. Det oprindelige svar vil sandsynligvis være en stigning i dollaren og derefter en pludselig vending. Ved anden tanke kan vi muligvis se et dæmpet svar på 2,50% frigivelsen.

Det bliver dog en forbløffende handel, hvis Fed hæver renten med 50 basispoint til 2,75% eller slet ikke hæver renten. (Begge disse scenarier er meget usandsynlige, men vi bør have en plan B for at tackle enhver usikker bevægelse).

Senere vil investorerne fokusere på frigivelsen efter mødet og Powells pressekonference, der forfalder kl. 19:30 (GMT), 30 minutter efter Fed Fund Rate. Forhandlere forventes at være på kanten af ​​deres pladser og vente på at lytte til Powells meninger om inflation og lønvækst.

Så jeg vil også se efter spor om de næste renteforhøjelser, især hvad de planlægger i 2019.

NZD – Endelig BNP q / q

Statistikken New Zealand forventes at frigive BNP-tallet kl. 21:45 (GMT). BNP (bruttonationalprodukt) forventes at falde fra 0,6% til 1%. Mens deres handelsunderskud forventes at falde fra -1295 mio. Til -880 mio.

Torsdag – 20. december

AUD – Ændring af beskæftigelsen & Arbejdsløshedsprocent

Det australske statistikbureau vil være opmærksom på arbejdsmarkedets tal kl. 00:30 (GMT). Den australske økonomi oplevede en imponerende stigning på 32,8K i november, betydeligt over forventningerne. Det australske arbejdsmarked klarer sig godt på trods af nogle problemer i boligsektoren og bekymringer om Kina.

Denne måneds prognose er lidt rystende, da økonomer forventer 20.000 nye job. Mens arbejdsløsheden også forventes at forblive på vent på 5%. Så vi kan forvente en baisse tone i Aussie indtil torsdag.

JPY – Pengepolitisk erklæring

Bank of Japan har den løseste pengepolitik i den udviklede verden med renter i det negative territorium. Det skyldes, at den japanske økonomi står over for en deflationsrisiko, og deres kerneinflation er langt fra BOJs 2% mål. Derfor forventedes BOJ bredt at holde styringsrenten uændret på -0,10%, og det var præcis, hvad de gjorde i dag.

BOJ forventes fortsat at målrette mod det 10-årige obligationsrenter. Guvernør Haruhiko Kuroda vil afholde en pressekonference efter beslutningen, men den er foreløbig. Jeg forventer ikke noget større træk ved frigivelsen, indtil og medmindre guvernør Kuroda kommer med friske bemærkninger om den japanske økonomi og deres kommende politiske beslutninger.

Fredag ​​- 21. december

GBP – Løbende konto

Kontoret for national statistik forventes at frigive den løbende konto kl. 8:30 (GMT). Det er en forskel i værdi mellem importerede og eksporterede varer, tjenester, indkomststrømme og ensidige overførsler i det foregående kvartal. Tallene forventes at vise et handelsunderskud på 22,2 milliarder mod 20,3 milliarder i september 2018.

GBP – Endelig BNP q / q

Kontoret for nationale statistikker er planlagt til at offentliggøre BNP-tallet kl. 8:30 (GMT). BNP (bruttonationalprodukt) forventes at forblive uændret på 0,6% mod 0,6% i det foregående kvartal.

I betragtning af det nylige fald i Storbritanniens inflationstal fra 2,7% til 2,4% vil markedet dog handle pundet med en svagere stemning.

Ved frigivelsen af ​​de positive nyheder kan Sterling forblive bullish, da BOE (Bank of England) forventes at beholde den hawkiske tone i sine pengepolitiske møder.

CAD – BNP m / m

Ligeledes forventes Statistics Canada at frigive bruttonationalproduktet kl. 12:30 (GMT). Handlende, det vil være rigtig interessant at se, hvordan de seneste takster fra USA har påvirket canadisk produktivitet.

Økonomernes forventning er 0,2% højere end -0,1%.

Kollegaer, det er det for nu, men hold dig til den spændende uge. Hold øje med FX Leaders, og lad os få noget overskud inden jul.

Hav en fantastisk weekend.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me