Hakket session af råolie fortsætter – Breakout forventes!

Under mandagens asiatiske handelssession blev den WTI Råoliepriserne kunne ikke sætte en stopper for sidste uges baisse bias og forblev deprimeret omkring niveauet $ 48,00. Det er værd at minde om, at råoliepriserne udgjorde deres første ugentlige tab siden oktober, da B.1.1.7-stammen af ​​COVID-19 sammen med opdagelsen af ​​en anden mutantstamme af virussen udløste frygt for, at flere lande kunne indføre lockdowns , som igen lægger salgspres på råoliepriserne.

Råolie slutter i år på en sur tone, da den kortsigtede efterspørgselsrisiko for flere lockdowns og rejsebegrænsninger overskygger optimisme over stimulusnyhederne og COVID-19-vacciner. Desuden kunne de seneste produktionsstigningsmuligheder fra større producenter i 2021 også tilføje råprisen på råolie. I modsætning hertil hjalp det positive markedssentiment med at begrænse dybere tab i de højere rentepriser på råolie. Den optimistiske stemning på markedet blev understøttet af nyheden, der antydede, at den amerikanske præsident Donald Trump har underskrevet de seneste stimulusforanstaltninger. I mellemtiden kunne den brede amerikanske dollar ikke få nogen positiv trækkraft og faldt lavere på dagen, hvilket også understøttede råoliepriserne, hvilket begrænsede dybere tab, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I øjeblikket handler råolie til $ 48,17 og konsolideres i intervallet mellem 47,51 og 48,28.

B.1.1.7-stammen af ​​coronavirus har ført til fornyede lockdown-foranstaltninger over hele verden, som kontinuerligt truer et opsving i efterspørgslen efter råolie. Genopblussen af ​​coronavirus (COVID-19) i Storbritannien, Europa og USA er konstant ved at tage fart, hvilket resulterer i, at der pålægges strammere restriktioner i det meste af Storbritannien i et forsøg på at kontrollere spredningen af ​​begge stammer, mens dragen Nation har føjet deres navn til listen over lande, der har suspenderet passagerflyvninger til Storbritannien. På sengen er det USA, der også understøtter en stigning i COVID-19-sager efter jul. I henhold til den seneste rapport overgik antallet af globale COVID-19 tilfælde 80,7 millioner pr. 28. december. Årsagen til de baisse råoliepriser kunne også være forbundet med de seneste forhåbninger om en større produktionsstigning i 2021. Som i henhold til den seneste rapport meddelte den russiske vicepremierminister Alexander Novak, at Rusland overvejer at øge olieproduktionen af ​​en gruppe større producenter, kendt som OPEC +, med yderligere 500.000 tønder pr. dag (BPD), startende fra februar, ved næste måneds topmøde om førende globale olieproducenter. Kartellet annoncerede et rekordhøjt output på 9,7 millioner tønder om dagen i april, efter at de coronavirus-inducerede lockdowns sendte priserne ned. Disse blandede overskrifter spillede imidlertid også en vigtig rolle i undermineringen af ​​råoliepriserne. På trods af alle disse bekymringer lykkedes det markedssentimentet at udvide sin positive præstation natten over og forblev støttet af optimismen over de seneste stimulusforanstaltninger og potentielle vacciner / behandling det meget infektiøse coronavirus. Det er værd at nævne, at den amerikanske præsident Trump underskrev pandemisk hjælp og udgiftspakke på $ 2.3 billioner tidligere på dagen, hvilket øgede investorstemningen og støttede de højere afkast på råoliepriserne og derved begrænsede yderligere tab. Som vi ved, advarede Trump tidligere om, at han ikke ville underskrive regningen, før størrelsen af ​​stimuluskontrollen blev hævet til $ 2000 fra de nuværende $ 600. Kongressen vil stemme om dette forhøjede beløb senere på dagen. Den positive udvikling i løbet af COVID-19-pakken favoriserer dog fortsat markedsrisikostemmingen og hjælper med at begrænse dybere tab i råoliepriserne.

I mellemtiden kunne tabene i råoliepriserne også være forbundet med de seneste nedadgående kinesiske data, som viser, at Kinas import af australsk kobberkoncentrat faldt med 34% til 26.717 tons i november, hvilket er det laveste niveau siden januar 2017 pr. data frigivet af den almindelige toldmyndighed. Importen faldt, da den kinesiske regering bad virksomhederne om ikke at købe kobbermalm og koncentrat fra Australien på grund af den konstante forsuring af forholdet mellem de to lande.

Bortset fra dette har den amerikanske præsident Trump også rejst geopolitiske spændinger i Mellemøsten og beskylder Iran for søndagens raketangreb nær den amerikanske ambassade i Bagdad. Imidlertid har det iranske udenrigsministerium afvist beskyldningen. I mangel af nøgledata / begivenheder på dagen vil markedshandlere holde øje med risikokatalysatorerne, såsom geopolitik og virussen, for ikke at glemme Brexit. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me