WTI-raakaöljyn karhu on alle 52,00 dollaria – vahvemmat dollarin painot!

Tänään, Aasian kaupankäynnin aikana, WTI-raakaöljy ei onnistunut pysäyttämään alkuaikojen laskusuuntaansa, ja se pysyi masentuneena 52,00 dollarin tasolla, koska jatkuvasti kasvava määrä COVID-19-tapauksia globaalisti lisää polttoaineen kysyntää, mikä on vaikuttanut raakaöljyn tappioihin. Lisäksi raakaöljyn hintojen laskusuunta voi johtua myös huhuista, että Yhdysvaltain presidentiksi valittu Joe Biden aikoo peruuttaa Kanadan Keystone XL -putkiluvan.

Samaan aikaan USA: n perjantaina julkistetuilla tiedoilla on ollut merkittävä rooli raakaöljyn hintojen heikentämisessä. Öljyn menetyksiä tukivat edelleen Yhdysvaltain dollarin nousut, sillä Yhdysvaltain dollari siirtyy yleensä päinvastoin raakaöljyyn. Päinvastoin toiseksi suurimman talouden (Kiina) myönteiset BKT- ja teollisuustuotantotiedot haastavat edelleen öljyn laskevaa ennakkoluuloa. Samanaikaisesti COVID-19-rokotteiden käyttöönottoon liittyvä optimismi Isossa-Britanniassa on myös auttanut rajoittamaan raakaöljyn hintojen syvempiä menetyksiä. Tällä hetkellä raakaöljyn kauppa on 52,28 dollaria ja se on vahvistumassa välillä 51,83 ja 52,38.

Kiinan datarintamalla Kiinan neljännen vuosineljänneksen (Q4) BKT kasvoi 6,1%: sta 6,5%: iin vuotta aiemmin, mutta laski QoQ: n perusteella 2,6%: iin verrattuna 3,2%: n ennusteeseen ja edelliseen 2,7%: iin. Lisäksi joulukuun teollisuustuotanto kasvoi yli odotettujen 6,9%: n ja oli 7,3% vuotta aiemmin, kun taas vähittäismyynti laski alle edellisen 5,0%: n ja 5,5%: n markkinakonsenssin. Huolimatta siitä, että Kiinan taloudella on merkittävä rooli maailmantaloudessa, hyvät Kiinan tiedot eivät tukeneet valuuttamarkkinoita.

Näistä tukevista tiedoista huolimatta COVID-19-tapausten jatkuvasti kasvava määrä on ajanut useampia maita, kuten Yhdysvaltoja ja Kiinaa, syviin lukitustoimiin, jotka lisäävät edelleen polttoaineen kysyntää ja vaikuttavat raakaöljyn häviöihin. Viimeisimmän raportin mukaan yli 28 miljoonaa kiinalaista on lukitussa tilassa, kun Peking yrittää välttää koronaviruksen uusiutumisen maassa, josta se ensimmäisen kerran löydettiin. Siten COVID-ongelmat pitävät energia-alaa paineen alaisena, mikä rasittaa korkeatuottoisempaa raakaöljyä.

Muualla perjantaina julkistetuilla Yhdysvaltojen pettymyksillä vähittäismyynnistä ja työttömistä korvauksista on ollut suuri merkitys raakaöljyn hintojen heikentämisessä. Yhdysvaltojen dataliiketoiminnan vähittäiskaupan perusmyynti laski joulukuussa 1,4% edellisvuodesta, mikä oli enemmän kuin ennusteiden 0,1%: n ja marraskuussa kirjattu 1,3%: n supistuminen. Samaan aikaan tuottajahintaindeksi (PPI) nousi 0,3% kuukaudesta joulukuussa, kun taas vähittäismyynti laski 0,7% samana kuukautena.

USA: n taantuneista tiedoista huolimatta laajapohjainen Yhdysvaltain dollari onnistui laajentamaan alkuaikojen noususarjaansa, pysyen nousussa päivän Aasian istunnon aikana, koska sijoittajat haluavat edelleen sijoittaa turvasatamiin omaisuuden varalle. riskialttiiden markkinoiden ilmapiiri. On syytä muistaa, että Yhdysvaltain dollaria tukivat demokraattien voitot aikaisemmissa senaatin vaaleissa Georgian osavaltiossa aiemmin kuussa. Tämä johti Yhdysvaltojen tuottojen nousuun, kun hän demokraatit saivat kongressin hallinnan. Yhdysvaltain dollarin voittoa pidettiin yhtenä keskeisistä tekijöistä, jotka pitivät öljyn hintaa paineessa, koska heikompi USD pyrkii tekemään muiden valuuttojen haltijoille halvempia raakaöljyn ostamisen. Klo 10.46 ET mennessä Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollaria takaisin muiden valuuttojen joukossa, oli noussut 0,05% 90,800: een.

Positiivisesti voidaan todeta, että COVID-19-infektioiden määrän väheneminen Isossa-Britanniassa auttaa rajoittamaan syvempiä menetyksiä markkinoiden kaupankäynnissä. Viimeisimpien lukujen mukaan Yhdistynyt kuningaskunta ilmoitti sunnuntaina 38 598 uudesta koronavirustapauksesta, mikä on pienin määrä 27. joulukuuta jälkeen. Yhdistynyt kuningaskunta alkaa antaa rokoteannoksia yli 70-vuotiaille ja niille, joita pidetään erittäin alttiina koronavirus, kliinisestä näkökulmasta. Siksi rokotteiden käyttöönotto helpottaa joitain taloudellisesti vahingollisia sulkemisen rajoituksia maaliskuussa.

Jos päivältä ei ole merkittäviä tietoja / tapahtumia, kauppiaat pitävät silmänsä BOE Gov Baileyn puheessa yhdessä Candian Housing Startsin kanssa. Sillä välin myös riskikatalyytit, kuten geopolitiikka ja virusten ongelmat, ovat avainasemassa. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me