WTI råolie bærer under $ 52,00 – Stærkere dollarvægte!

I dag, i den asiatiske handelssession, undlod WTI råolie at stoppe sin tidlige faldende stribe, og den forblev deprimeret omkring $ 52,00 niveauet, da det stadigt stigende antal COVID-19 tilfælde globalt fortsætter med at øge bekymringerne for brændstofefterspørgsel hvilket har bidraget til tabet i råolie. Desuden kan det baisse stemning omkring råoliepriserne også tilskrives rygterne om, at den amerikanske præsident Joe Biden vil annullere Canadas Keystone XL-rørledningstilladelse.

I mellemtiden har de usædvanlige amerikanske data, der blev offentliggjort fredag, spillet en vigtig rolle i at underminere råoliepriserne. Tabene i olie blev yderligere styrket af stigningen i den amerikanske dollar, da den amerikanske dollar normalt bevæger sig omvendt til råolie. I modsætning til dette udfordrer de optimerede BNP- og industriproduktionsdata fra den næststørste økonomi (Kina) den bearish bias af olie. Samtidig har optimismen forbundet med udrulningen af ​​COVID-19-vacciner i Storbritannien også bidraget til at begrænse dybere tab i råoliepriserne. I øjeblikket handler råolie til $ 52,28 og konsolideres i intervallet mellem 51,83 og 52,38.

På den kinesiske datafront steg Kinas 4. kvartal (4. kvartal) BNP fra 6,1% til 6,5% YoY, men blev lettet på QoQ-basis til 2,6% mod 3,2% prognosen og de tidligere 2,7%. Desuden voksede industriproduktionen i december forbi de forventede 6,9% til 7,3% i forhold til året, mens detailsalget faldt under den tidligere aflæsning på 5,0% og markedskonsensus på 5,5%. På trods af at den kinesiske økonomi spillede en vigtig rolle i den globale økonomi, understøttede de positive kinesiske data ikke valutamarkedet.

På trods af disse understøttende data har det stadigt stigende antal globale COVID-19-sager skubbet flere lande som USA og Kina ind i dybe lockdown-foranstaltninger, som fortsat intensiverer bekymringerne for brændstofefterspørgsel og bidrager til tabet af råolie. I henhold til den seneste rapport er mere end 28 millioner kinesere i lockdown, da Beijing forsøger at undgå en genopblussen af ​​coronavirus i det land, hvor det først blev opdaget. Således holder COVID-elendigheden energiindustrien under pres, hvilket lægger en byrde på den højere afkastende råolie.

Andetsteds har de skuffende amerikanske detailsalg og jobløse krav, som blev offentliggjort fredag, spillet en vigtig rolle i undermineringen af ​​råoliepriserne. På den amerikanske datafront faldt kernesalgssalget med 1,4% måned-til-måned i december, hvilket var højere end 0,1% sammentrækning i prognoserne og 1,3% faldet i november. I mellemtiden steg producentprisindekset (PPI) med 0,3% måned i måned i december, mens detailsalget faldt med 0,7% i samme måned.

På trods af de dårlige amerikanske data formåede den brede amerikanske dollar at udvide sin tidlige gevinststræk og forblive bullish under den asiatiske session på dagen, da investorer stadig foretrækker at investere i de sikre havneaktiver i kølvandet på en risiko-off markedssentiment. Det er værd at huske, at den amerikanske dollar blev støttet af demokratiske sejre i afløbet på senatvalget i staten Georgia tidligere på måneden. Dette resulterede i en stigning i amerikanske udbytter, da han demokrater fik kontrol over kongressen. De amerikanske dollargevinster blev betragtet som en af ​​de nøglefaktorer, der holdt olieprisen under pres, da den svagere USD har tendens til at gøre det billigere for indehavere af andre valutaer at købe råolie. 10:46 ET var det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, steget med 0,05% til 90.800.

På den positive side er det faldende antal COVID-19-infektioner i Storbritannien med til at begrænse dybere tab i markedets handelsstemning. I henhold til de seneste tal rapporterede Storbritannien 38.598 nye tilfælde af coronavirus søndag, hvilket er det laveste antal siden 27. december. Det Forenede Kongerige vil begynde at levere doser af vaccine til personer i alderen 70 år og derover og til dem, der betragtes som ekstremt sårbare over for coronavirus, fra et klinisk synspunkt. Således vil udrulningen af ​​vaccinerne lette nogle af de økonomisk skadelige begrænsninger i låsen i marts.

I mangel af større data / begivenheder på dagen vil markedshandlerne holde øje med BOE Gov Bailey’s tale sammen med Candian Housing Starts. I mellemtiden vil risikokatalysatorerne, ligesom geopolitik og virussen, også være nøglen til at se på. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me