Raakaöljyn vaihteleva jakso jatkuu – odotettavissa oleva purkautuminen!

Maanantaina Aasian kaupankäynnin aikana WTI Raakaöljyn hinta ei onnistunut lopettamaan viime viikon laskusuuntausta, ja se pysyi edelleen painettuna 48,00 dollarin tasolla. On syytä muistaa, että raakaöljyn hinta oli ensimmäisen viikoittaisen tappionsa jälkeen lokakuusta, kun COVID-19: n B.1.1.7-kanta yhdessä viruksen toisen mutanttikannan löytämisen kanssa herätti pelkoa siitä, että useat maat voisivat määrätä lukkoja , mikä puolestaan ​​aiheutti myyntipaineita raakaöljyn hinnoille.

Raakaöljy päättyy tänä vuonna hapan sävyyn, kun lyhyiden aikojen kysynnän lisääntyvien seisokkien ja matkarajoitusten riski varjostaa optimismin ärsykeuutisista ja COVID-19-rokotteista. Lisäksi suurten tuottajien viimeisimmät tuotannonkorotusmahdollisuudet vuonna 2021 voisivat lisätä laskusuuntaista painetta raakaöljyn hintoihin. Päinvastoin markkinoiden optimistinen ilmapiiri auttoi rajoittamaan korkeamman tuoton raakaöljyn hintojen syvempiä tappioita. Ylellistä markkinatunnelmaa tukivat uutiset, jotka viittasivat siihen, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on allekirjoittanut uusimmat elvytystoimenpiteet. Samaan aikaan laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei onnistunut saamaan positiivista vetovoimaa, joka laski matalammaksi päivänä, mikä tuki myös raakaöljyn hintoja ja rajoitti syvempiä tappioita, koska öljyn hinta on käänteisesti yhteydessä Yhdysvaltain dollarin hintaan. Tällä hetkellä raakaöljyn kaupankäynnin arvo on 48,17 dollaria ja se on vahvistumassa välillä 47,51 – 48,28.

Koronaviruksen B.1.1.7-kanta on johtanut uusittuihin lukitustoimiin maailmanlaajuisesti, mikä uhkaa jatkuvasti raakaöljyn kysynnän elpymistä. Koronaviruksen (COVID-19) elpyminen Isossa-Britanniassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa vauhdittuu jatkuvasti, mikä johtaa tiukempiin rajoituksiin koko suurimmalle osalle Yhdistynyttä kuningaskuntaa, jotta voidaan hallita molempien kantojen leviämistä, kun taas Dragon Nation on lisännyt nimensä luetteloon maista, jotka ovat keskeyttäneet matkustajalennot Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Tämän lisäksi Yhdysvallat pyrkii myös COVID-19-tapausten joulun jälkeiseen nousuun. Viimeisimmän raportin mukaan maailmanlaajuisten COVID-19-tapausten määrä ylitti 80,7 miljoonaa 28. joulukuuta. Syynä laskevaan raakaöljyn hintaan saattoi liittyä myös uusimpiin toiveisiin suurten tuottajien tuotannon noususta vuonna 2021. viimeisimmän raportin mukaan Venäjän varapääministeri Alexander Novak ilmoitti, että Venäjä harkitsee suurten tuottajien ryhmän, OPEC +: n, öljyntuotannon lisäämistä vielä 500 000 tynnyrillä päivässä (BPD) helmikuusta alkaen ensi kuun huippukokouksessa. johtavia maailmanlaajuisia öljyntuottajia. Kartelli ilmoitti ennätyksellisen 9,7 miljoonan tynnyrin päivittäisestä leikkauksesta huhtikuussa sen jälkeen, kun koronaviruksen aiheuttamat lukot saivat hinnat kaatumaan. Näillä sekoitetuilla otsikoilla oli kuitenkin myös tärkeä rooli raakaöljyn hintojen heikentämisessä. Kaikista näistä huolenaiheista huolimatta markkinakaupan tunnelma onnistui kasvattamaan positiivista yön yli suoritustaan, ja optimismista viimeisin kannustin ja mahdolliset rokotteet erittäin tarttuva koronavirus. On syytä mainita, että Yhdysvaltain presidentti Trump allekirjoitti 2.3 biljoonan dollarin pandemiaapu- ja menopaketin aiemmin päivällä, mikä lisäsi sijoittajien mielialaa ja lainasi jonkin verran tuottoisampaa raakaöljyn hintaa, mikä rajoitti mahdollisia muita tappioita. Kuten tiedämme, Trump varoitti aiemmin, että hän ei allekirjoittaisi laskua ennen kuin kannustintarkastusten määrä nostettiin 2000 dollariin nykyisestä 600 dollarista. Kongressi äänestää tästä korotetusta summasta myöhemmin päivällä. COVID-19-paketin myönteinen kehitys suosii kuitenkin markkinariskimielisyyttä ja auttaa rajoittamaan raakaöljyn hintojen syvempiä menetyksiä.

Samaan aikaan raakaöljyn hintahäviöt voivat liittyä myös uusimpiin Kiinaa koskeviin tuoreimpiin tietoihin, jotka osoittavat, että Australian australialaisen kuparirikasteen tuonti laski marraskuussa 34% 26717 tonniin, mikä on alhaisin taso tammikuun 2017 jälkeen. tullin yleishallinnon julkaisemat tiedot. Tuonti väheni, kun Kiinan hallitus käski yrityksiä ostamaan kuparimalmia ja keskittymään Australiasta, mikä johtui kahden maan välisten suhteiden jatkuvasta heikentymisestä.

Tämän lisäksi Yhdysvaltain presidentti Trump on myös nostanut geopoliittisia jännitteitä Lähi-idässä syyttäen Irania sunnuntain rakettihyökkäyksestä lähellä Yhdysvaltain Bagdadin suurlähetystöä. Iranin ulkoministeriö on kuitenkin hylännyt syytöksen. Jos päivittäin ei ole keskeisiä tietoja / tapahtumia, markkinakauppiaat pitävät katseensa riskikatalyytteihin, kuten geopolitiikkaan ja virusten ongelmiin, unohtamatta Brexitiä. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me