Råolie klarer sig for at få positiv trækkraft – OPEC begrænser udbuddet!

Under fredagens asiatiske handelssession, WTI råoliepriserne formåede at udvide deres bullish bias natten over. De opdaterede det højeste niveau på 9 måneder over niveauet midt på $ 46,00, hovedsageligt på grund af aftalen mellem de store olieproducenter om at fortsætte med COVID-19-inducerede produktionsnedskæringer i 2021 for at imødekomme den mindskede efterspørgsel på grund af coronaviruspandemi. Dette har lettet frygt for overforsyning og bidraget til stigningen i råoliepriserne. Desuden vejer håbet om coronavirus (COVID-19) vacciner kombineret med forventningerne til en amerikansk COVID-19 stimuluspakke den amerikanske dollar, der ses som en af ​​de nøglefaktorer, der har skubbet oliepriserne højere , da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar.

Det optimistiske markedssentiment spillede også en vigtig rolle for at understøtte de højere afkast på råoliepriserne. Som et resultat blev den positive optimistiske stemning understøttet af forhåbningerne omkring coronavirusvacciner, som vi allerede har nævnt. I mellemtiden kunne årsagen til gevinsterne i råolie være forbundet med nye rapporter, der tyder på, at kongresrepublikanerne presser på for en slanket pakke på 500 milliarder dollars, som tidligere blev afvist af demokraterne, da de argumenterede for en større pris . På den baisse side kan gevinsterne i råoliepriserne være kortvarige, da bekymringerne om optrapningen af ​​COVID-19-pandemien fortsat fremmer frygt for fornyede lockdowns i flere lande, hvilket underminerer efterspørgslen efter brændstof. WTI råolie handles i øjeblikket til 46,46 og konsolideres i intervallet mellem 45,62 og 46,56.

Markedshandelsstemningen repræsenterer en positiv udvikling på dagen, da det bullish udseende af aktier i Asien og Stillehavet og gevinster i de amerikanske aktiefutures tendens til at fremhæve det risikofyldte humør. Årsagen bag risikosituationen på markedet kunne imidlertid også tilskrives den fornyede optimisme over en mulig vaccine mod det meget infektiøse coronavirus. Dette blev vidne til efter S&P 500 Futures var tæt på et flerårigt højdepunkt, mens aktierne i handelen mellem Asien og Stillehavet var blandede. Som et resultat spillede det optimistiske markedssentiment en vigtig rolle for at understøtte de højere afkastede råoliepriser.

Det er værd at huske, at vaccinenyhederne antyder, at verden snart vil få en kur mod coronaviruspandemien. I mellemtiden får Moderna og Pfizer stor opmærksomhed, og USA har godkendt Pfizers vaccine. Bortset fra dette kan årsagen til gevinsterne på aktiemarkederne også være forbundet med nye rapporter, der tyder på, at republikanerne i den amerikanske kongres leverede en mere optimistisk tone under koronavirushjælpsforhandlingerne på torsdag, da de presser på for en slank stimulans på 500 milliarder dollars pakke. Dermed spillede det optimistiske markedssentiment en vigtig rolle for at understøtte de højere afkastede råoliepriser ved at underminere den amerikanske dollar.

Som et resultat kunne den bredt baserede amerikanske dollar ikke få nogen positiv trækkraft og forblive baisse på dagen, da der stadig er tvivl om det globale økonomiske opsving fra COVID-19. Derudover spillede risikosituationen på markedet, bakket op af optimismen over en potentiel vaccine mod det stærkt smitsomme coronavirus, også en vigtig rolle i at underminere den amerikanske usikker dollar. Imidlertid er tabene i USA blevet en nøglefaktor, der holder låg på eventuelle yderligere tab i råolie, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden er US Dollar Index, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, faldet til 90.703. På tværs af havet blev stemningen omkring råolie forbedret yderligere efter torsdagens ministermøde, da organisationen af ​​olieeksportlande og dens allierede (OPEC +) blev enige om at lette produktionsnedskæringer med 500.000 tønder pr. dag (BPD) fra januar 2021. Denne stigning i produktionen betyder, at Organisationen for Olieeksportlande (OPEC) og Rusland, en gruppe kendt som OPEC +, vil reducere produktionen med 7,2 millioner BPD eller 7% af den globale efterspørgsel fra januar sammenlignet med nuværende nedskæringer på 7,7 millioner BPD.

På den bearish side kan gevinsterne i råolie begrænses af den igangværende frygt for stigende antal COVID-19 tilfælde i USA, Europa og nogle af de bemærkelsesværdige asiatiske nationer, som konstant brænder for frygt for fornyede lockdowns i flere lande, og er blevet den nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. I mellemtiden udfordrer de friske amerikanske rejsebegrænsninger for medlemmer af det kinesiske kommunistparti og deres familier og et forbud mod import af Xinjiang bomuld fortsat markedsrisikostemmingen, hvilket sandsynligvis vil dække yderligere opadgående momentum for råoliepriserne..

Ser vi fremad, vil markedshandlerne holde øje med de amerikanske beskæftigelsesdata for november, hvilket sandsynligvis vil underholde markedsaktører midt i en lys kalender. Alt i alt mister opdateringerne omkring Brexit, coronavirus og den amerikanske stimuluspakke ikke deres betydning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me