Raakaöljy saa positiivisen pidon – OPEC rajoittaa tarjontaa!

Perjantaisen Aasian kaupankäynnin aikana WTI raakaöljyn hinta onnistui kasvattamaan yön nousua. He päivittivät 9 kuukauden korkeimman 46,00 dollarin keskitason yläpuolelle, pääasiassa suurten öljyntuottajien välisen sopimuksen vuoksi, jatkamaan COVID-19: n aiheuttamia tuotannon leikkauksia vuoteen 2021 vastaamaan kysynnän heikkenemisestä johtuen koronaviruspandemia. Tämä on lieventänyt ylitarjonnan pelkoja ja vaikuttanut raakaöljyn hintojen nousuun. Toiveet koronavirusrokotteista (COVID-19) yhdistettynä Yhdysvaltain COVID-19-ärsykepaketin odotuksiin painavat jatkuvasti Yhdysvaltain dollaria, jota pidetään yhtenä avaintekijöistä, jotka ovat nostaneet öljyn hintaa , koska öljyn hinta liittyy käänteisesti Yhdysvaltain dollarin hintaan.

Elinvoimaisella markkinatunnelmalla oli myös tärkeä rooli korkeamman tuoton raakaöljyn hinnan tukemisessa. Tämän seurauksena koronavirusrokotteita ympäröivät toiveet tukivat pirteää markkinatunnelmaa, kuten olemme jo maininneet. Sillä välin raakaöljyn kasvun syy voidaan liittää uusiin raportteihin, jotka viittaavat siihen, että kongressin republikaanit pyrkivät saamaan supistettua 500 miljardin dollarin pakettia, jonka demokraatit hylkäsivät aiemmin, koska he väittivät suurempaan hintalappuun . Laskusuuntaisesti raakaöljyn hintojen nousu voi olla lyhytaikaista, koska huoli COVID-19-pandemian kärjistymisestä lisää polttoaineiden kysyntää heikentäviä pelkoja lukkiutumisten uusimisesta useissa maissa.. WTI raakaöljyn kauppa on tällä hetkellä 46,46 ja konsolidoitumassa välillä 45,62 – 46,56.

Markkinakaupan tunnelma edustaa positiivista kehitystä päivänä, kun Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden nouseva ulkonäkö ja Yhdysvaltain osakemarkkinoiden voitot korostavat yleensä riskialttiutta tunnetta. Syy riskialttiisiin markkinatunnelmiin voi kuitenkin johtua myös uudesta optimismista erittäin tarttuvan koronaviruksen mahdollisen rokotteen suhteen. Tämä todistettiin S: n jälkeen&P 500 Futures oli lähellä monivuotista huippua, kun taas Aasian ja Tyynenmeren kaupan varastot olivat sekaisin. Tämän seurauksena markkinoiden piristävällä mielialalla oli merkittävä rooli korkeamman tuoton raakaöljyn hinnan tukemisessa.

On syytä muistaa, että rokoteuutiset viittaavat siihen, että maailmalla on pian parannuskeino koronaviruspandemiaan. Tällä välin Moderna ja Pfizer ovat saaneet suurta huomiota, ja Yhdysvallat on hyväksynyt Pfizerin rokotteen. Tämän lisäksi osakemarkkinoiden voittojen syy voi liittyä myös uusiin raportteihin, jotka viittaavat siihen, että republikaanit Yhdysvaltain kongressissa antoivat miellyttävämmän sävyn torstaina koronaviruksen avun neuvottelujen aikana, koska he pyrkivät hoikkaan 500 miljardin dollarin kannustimeen paketti. Siksi pirteällä markkinatunnelmalla oli merkittävä rooli korkeamman tuottavan raakaöljyn hinnan tukemisessa heikentämällä Yhdysvaltain dollaria.

Tämän seurauksena laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei onnistunut saamaan positiivista vetovoimaa, mikä pysyi laskevana päivänä, koska epäilyjä COVID-19: n maailmantalouden elpymisestä on edelleen. Tämän lisäksi riskialttiilla markkinoilla vallitsevalla mielipiteellä, jota tukee erittäin tarttuvan koronaviruksen potentiaalista rokotetta koskeva optimismi, oli myös tärkeä rooli turvapaikan Yhdysvaltain dollarin heikentämisessä. Yhdysvaltain tappioista on kuitenkin tullut keskeinen tekijä, joka pitää kannen raakaöljyn mahdollisilla ylimääräisillä tappioilla, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Samaan aikaan Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen ämpäriin nähden, on pudonnut 90,703: een. Meren toisella puolella raakaöljyä ympäröivä ilmapiiri parani edelleen torstain ministerikokouksen jälkeen, jolloin öljyä viejämaiden järjestö ja sen liittolaiset (OPEC +) sopivat helpottavansa tuotannon leikkauksia 500 000 tynnyrillä päivässä (BPD) tammikuusta 2021 alkaen. Tämä tuotannon kasvu tarkoittaa, että öljynviejämaiden järjestö (OPEC) ja Venäjä, OPEC + -niminen ryhmä, vähentävät tuotantoa 7,2 miljoonaa BPD eli 7% maailmanlaajuisesta kysynnästä tammikuusta verrattuna nykyisiin 7,7 miljoonan BPD: n leikkauksiin.

Laskutuotteen puolella raakaöljyn voitot voidaan rajata Yhdysvalloissa, Euroopassa ja joissakin Aasian merkittävissä maissa jatkuvista peloista COVID-19-tapausten määrän lisääntymisestä, mikä ruokkii jatkuvasti pelkoja uusituista sulkemisista useissa maissa. maissa, ja siitä on tullut avaintekijä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen mahdollisilla lisänousuilla. Sillä välin Yhdysvaltain tuoreet matkustusrajoitukset Kiinan kommunistisen puolueen jäsenille ja heidän perheilleen sekä Xinjiangin puuvillan tuonnin kieltäminen haastavat markkinariskin, joka todennäköisesti rajoittaa edelleen raakaöljyn hintojen nousua..

Tulevaisuudessa markkinakauppiaat pitävät silmänsä Yhdysvaltojen marraskuun työllisyystiedoista, mikä todennäköisesti viihdyttää markkinatoimijoita kevyen kalenterin keskellä. Kaiken kaikkiaan Brexitin, koronaviruksen ja Yhdysvaltojen elvytyspaketin ympärillä olevat päivitykset eivät menetä merkitystään. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me