Ugentligt udsyn, 16.-20. November: De fem vigtigste økonomiske begivenheder, der skal ses næste uge!

Den bredt baserede amerikanske dollar vil sandsynligvis ende i denne uge på et bearish spor, da investorer stadig jubler over optimismen over en potentiel vaccine mod det stærkt infektiøse coronavirus, der holder den sikre havn i US dollar under pres, samtidig med at risikoen dæmpes aktiver rally. Bortset fra dette har de betydelige tab i amerikanske obligationsrenter og Federal Reserve’s politik om en længere periode med lave renter og håb om et globalt økonomisk opsving fra COVID-19 også spillet en vigtig rolle for at underminere greenback.

Ser man fremad i den kommende uge, kan rækken af ​​beskæftigelsesændring og ledighedsprocenten sammen med referater fra RBA’s pengepolitiske møde og G20-møderne føre til masser af overskrifter for at holde markederne på farten. De geopolitiske spændinger og koronavirusoverskrifter vil også blive fulgt nøje, da de kan spille en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauer på markedet.

Top fem økonomiske begivenheder at se denne uge

1. CAD Manufacturing Sales (MoM) – Mandag – 6:30 GMT

Data om fremstillingssalg frigives typisk af Statistics Canada, som måler det samlede salg i Canada. Det kan ses som den forventede efterspørgsel på markedet. Kort sagt, det stigende antal varer inklusive usolgte varebeholdninger peger på et fald i markedets efterspørgsel, som ses som negativ eller (baisse) for CAD-valutaen. Udover dette forventer faldende salgstal også en bearish tone for CAD. Ligeledes ses voksende salgstal som positive (eller bullish) for CAD.

Data er med andre ord en førende indikator for økonomisk sundhed. Imidlertid påvirkes producenterne meget hurtigt af markedsforholdene. Samtidig kan ændringer i deres salg være et tidligt tegn på fremtidig aktivitet, såsom udgifter, ansættelse og investering.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: -2%

DEV: -0,13

DATO: 11/16/2020 12:30

2. Amerikansk detailsalg (MoM) – tirsdag kl. 06:30 GMT

Disse data frigives normalt af US Census Bureau, som måler de samlede indtægter fra detailbutikker. Månedlige procentvise ændringer viser ændringshastigheden i et sådant salg. Ændringerne i detailsalg følges bredt som en førende indikator for forbrugernes udgifter. Således, hvis den ‘faktiske’ er større end ‘prognosen’, betragtes den som bullish for greenbacken. Omvendt ses et lavt tal som negativt (eller bearish) for den amerikanske dollar.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 1,9%

DEV: 0,25

DATO: 11/17/2020 12:30

Beskrivelse af detailsalg ekskl. Biler (MoM)

Disse data frigives typisk af US Census Bureau. Det viser normalt alle varer, der sælges af detailhandlere, baseret på et stikprøve af detailbutikker af forskellige typer og størrelser, eksklusive bilsektoren. Det skal bemærkes, at detailsalgsindekset betragtes som den førende indikator for forbrugernes tillid. Denne rapport er dog ‘forhåndsrapporten’, som kan ændre sig noget, efter at de endelige tal er beregnet. Tall, der er større end prognosen, indikerer således fremskridt i økonomisk vækst, der betragtes som bullish for den amerikanske dollar.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 1,5%

DEV: 0,20

DATO: 11/16/2020 12:30

3. BoE Haldanes tale – Pengepolitisk rapport Høringer – Onsdag – 14:00 GMT

Andrew G Haldane er cheføkonom i Bank of England og administrerende direktør for statistik og monetær analyse. Bortset fra dette er Andrew G Haldane også medlem af bankens pengepolitiske komité. Han holder en tale denne onsdag for at rapportere om inflation og de økonomiske udsigter for Parlamentets finansudvalg. Diskussionerne, der kun varer et par timer, kan dog skabe betydelig markedsvolatilitet. Hvis diskussionerne således er mere hawkiske end forventet, ses det som positivt eller (bullish) for GBP-valutaen. Ligeledes, hvis de er mere dovish end forventet, ses det som baisse for valutaen.

Desuden stemmer medlemmerne af BOE MPC om, hvor de skal fastlægge landets nøglerenter, mens deres offentlige engagementer typisk bruges til at give detaljerede spor vedrørende fremtidig pengepolitik.

 

4. Aussie-beskæftigelsesændringsdata – torsdag – kl. 12:30 GMT

Disse data frigives typisk af Australian Bureau of Statistics, som undersøger ændringen i antallet af beskæftigede i Australien. Disse økonomiske data frigives i slutningen af ​​måneden. Hvis dataene viser en stigning, har de positive konsekvenser for forbrugsudgifterne, hvilket øger den økonomiske vækst. Således, hvis den ‘faktiske’ er større end ‘prognosen’, betragtes den som bullish for AUD-valutaen; omvendt ses lavere tal som negative (eller bearish) for AUD-valutaen.

 

Tidligere udgivelse

FAKTISK: -29,5 K

DEV: 0,06

DATO: 11/19/2020 00:30

Aussie arbejdsløshedsrate:

Disse data frigives typisk af det australske statistikbureau, som måler antallet af arbejdsløse arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Antallet af ledige er dog et ledende signal om den generelle økonomiske sundhed, da forbrugerudgifterne undtagelsesvis er korreleret med arbejdsmarkedsforholdene. Derfor indikerer en stigning i satsen manglende ekspansion inden for det australske arbejdsmarked. Som et resultat, hvis den ‘faktiske’ er mindre end ‘prognosen’, ses den som positiv (eller bullish) for den australske valuta. Omvendt ses høje aflæsninger som negative (eller bearish) for den australske dollar.

 

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 6,9%

DEV: -0,25

DATO: 11/19/2020 00:30

5. G20-møde – fredag 

På G20-mødet samles centralbankchefer og finansministre fra systematisk vigtige industrialiserede og nye økonomier i et forsøg på at diskutere førende spørgsmål, der påvirker den globale økonomi. Handlende bør holde øje med denne begivenhed, som bringer en ny dimension til markederne. G20-landene vil sandsynligvis diskutere COVID-19-drevne virkninger på økonomiske grupper og de mulige måder at bekæmpe og overvinde økonomiske afmatninger på. Lad os holde øje med disse begivenheder for at lære mere om forexmarkedstendenser. Held og lykke, og have en fantastisk weekend!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me