Vindrække fortsætter for råolie – alle øjne på API-tal!

Under den asiatiske handelssession i dag, WTI Råolie lykkedes at udvide sin vinderserie den foregående dag, forfriskende til sit højeste niveau i mere end to uger, godt over $ 54,00, hovedsagelig på grund af det positive markedstemning og håb om et globalt økonomisk opsving fra COVID-19-pandemien. Dette styrkede øjeblikkeligt håb om en genopretning i efterspørgslen efter brændstof, hvilket bidrog til gevinsten i råolie. Imidlertid kunne den bullish bias omkring råoliepriserne også tilskrives de seneste rapporter fra Saudi Aramco (SE: 2222), hvilket tyder på, at brændstofefterspørgslen vender tilbage til niveauet før COVID-19 senere på året. Bortset fra dette fik råoliepriserne også yderligere støtte med det samme, efter at de store producenter, ligesom Saudi-Arabien, udtrykte deres vilje til at skære råproduktionen i henhold til deres forpligtelser. Desuden blev stigningen i råoliepriserne yderligere styrket af optimismen over for coronavirusvaccinerne og sandsynligheden for en yderligere amerikansk finansiel støttepakke. I mellemtiden støttede den baisse bias af den brede amerikanske dollar, udløst af det risikofyldte markedssentiment, også en vis støtte til råoliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar.

I modsætning til dette har genopståelsen af ​​COVID-19-sager globalt skubbet mange lande til at indføre yderligere restriktive foranstaltninger, såsom lockdowns, som er blevet en nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. WTI råolie handler i øjeblikket på 54,11 og konsolideres i et interval mellem 53,47 og 54,32. Når de går videre, synes de handlende forsigtige med at placere nogen stærke positioner foran de amerikanske råolieforsyningsdata fra American Petroleum Institute, som forventes senere på dagen.

Som vi allerede har nævnt, udvidede markedssentimentet sin positive præstation fra foregående dag og var fortsat støttende på dagen midt i optimisme med hensyn til en yderligere amerikansk finansiel støttepakke. Disse forhåbninger blev styrket efter et 2-timers møde mellem den amerikanske præsident Joe Biden og en gruppe på ti republikanske senatorer for at drøfte en nedsat COVID-19 stimuluspakke, som gruppen havde foreslået. Imidlertid sagde den amerikanske republikanske partisensator Susan Collins for nylig, at “Gruppen af ​​republikanske amerikanske senatorer havde produktive drøftelser med den demokratiske præsident Joe Biden angående COVID-19-lettelse, men de var ikke enige om en pakke.”

Ud over dette kunne en anden grund bag den positive udvikling på markedet også tilskrives optimismen over udrulningen af ​​vacciner til det meget smitsomme koronavirus. Dette blev betragtet som en af ​​de nøglefaktorer, der understøttede råoliepriserne. I mellemtiden fik råoliepriserne et yderligere løft, efter at store råolieproducenter, som Saudi-Arabien, indikerede, at de var villige til at reducere råproduktionen i henhold til deres forpligtelse

På tværs af havet kan en anden årsag til den bullish bias omkring råoliepriserne også være de seneste analytikerapporter, der tyder på, at vinterefterspørgslen forventes at være højere end normalt i USA, midt i en af ​​de værste snestorme, der har ramt Nordøst-regionen i år. På USD-fronten undlod den brede amerikanske dollar at stoppe sin faldende række den foregående dag og forblive deprimeret på dagen, da efterspørgslen efter aktiver i sikre havne stadig var lav, midt i fremskridt mod at blive enige om den næste amerikanske finanspolitiske stimulus pakke. Imidlertid hjalp tabene i den amerikanske dollar råolie til at forblive bud, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. 23:36 ET (04:36 GMT) var det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, faldet med 0,15% til 90,890.

På den bearish side forværres udsigterne for asiatiske transportbrændstoffer med tiden, da genopståelsen af ​​COVID-19-sager globalt opfordrer myndighederne til at indføre yderligere restriktive foranstaltninger, som f.eks. Lockdowns, som igen dæmper håbet om et opsving af efterspørgslen efter brændstof. Dette er blevet en nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. Fremadrettet vil markedshandlere holde øje med de amerikanske råolieforsyningsdata fra American Petroleum Institute, som forventes senere i dag. Derudover kan opdateringerne omkring koronavirusvacciner og den amerikanske økonomiske hjælpepakke give varen ny retning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me