WTI lykkes med at udvide sin vinderække – Kæmpe understøttelse af lodtrækning!

Under torsdagens tidlige asiatiske handelssession lykkedes det WTI-råolieprisen at udvide sit opsving fra foregående dag. Rå tog yderligere bud over $ 39,00-mærket, efter at Energy Information Administration rapporterede, at råoliebeholdningerne i USA var faldet med 8 millioner tønder i sidste uge, hvilket lindrede bekymring for overudbuddet og gav en vis støtte til råoliepriserne. Disse data kom efter, at American Petroleum Institute estimerede en trækning på 8 millioner tønder, som oprindeligt øgede råoliepriserne.

Bortset fra dette blev den bullish stemning omkring råoliepriser yderligere styrket af rapporterne, der antydede, at Organisationen for Olieeksportlande (OPEC) og dens allierede stadig overvejer tanken om at forsinke planlagte produktionsforøgelser. På tværs af dammen spillede svagheden i den brede amerikanske dollar, udløst af en kombination af faktorer, også en vigtig rolle i understøttelsen af ​​oliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på greenback.

Tværtimod er bekymringerne over optrapningen af ​​COVID-19-pandemien og usikkerheden om resultatet af det amerikanske præsidentvalg blevet nøglefaktorer, der holder et låg på ethvert løbende løb for råoliepriserne. På samme linje kan stigningen i Libyens olieproduktion / eksport også betragtes som en vigtig faktor, der har begrænset den yderligere opadgående momentum for råoliepriserne. WTI råolie handles i øjeblikket til 39,09 og konsolideres i intervallet mellem 37,27 og 39,23.

Som vi allerede har nævnt, faldt råolielagrene mere end forventet i sidste uge, ifølge de seneste regeringsdata. På datafronten kasserede WTI råolielagre 7,99 millioner tønder mod forventningerne til et byggeri på 890.000 tønder i henhold til Energy Information Administration-rapporten. Det er også værd at huske, at tre af de foregående fem uger har vist en nedtrækning i beholdningen.

Bortset fra dette blev den bullish stemning omkring råoliepriserne yderligere styrket af rapporterne, der antydede, at Organisationen for Olieeksportlande (OPEC) og dens allierede, en gruppe kendt som OPEC +, som er ledet af Rusland, fortsætter med at overveje idé om at udskyde de planlagte produktionsforøgelser (oprindeligt planlagt til januar 2021), som har tendens til at lette bekymring for overforsyning og understøtte råoliepriserne.

På tværs af dammen understøtter den positive markedstone også råoliepriserne. Risikosentimentet favoriseres derfor af rapporterne, der tyder på, at chancerne for præsident Donald Trumps sejr er indsnævret i den centrale slagmarkstat Michigan. Detaljer antyder, at den demokratiske udfordrer Joe Biden nu har 49,5% stemmer imod Trumps 48,8% af de 97% forventede stemmer indtil videre. På trods af dette fastholder Donald Trump stadig en føring på 700.000 i Pennsylvania, selvom der stadig er mere end 1,4 millioner stemmer, der endnu ikke skal tælles i staten. Således har den stigende sandsynlighed for Bidens sejr øget investortilliden, da Biden-administrationen forventes at passere store stimuleringspakker for at øge økonomien, der er hårdt ramt af COVID-19. Som et resultat er den amerikanske aktiefutures blevet boostet, hvilket har en tendens til at underminere efterspørgslen efter traditionelle safe-haven aktiver, som den amerikanske dollar.

På USD-fronten undlod den brede amerikanske dollar at udvide sin vindende rækkefølge den foregående dag, da den kom under pres på dagen, efter at Reuters rapporterede, at den nuværende præsident Donald Trumps forspring er indsnævret i den vigtigste slagmarkstat Michigan . Bortset fra dette blev tabene i den amerikanske dollar yderligere styrket, efter at ADP-rapporten viste, at arbejdsgivere i den private sektor tilføjede færre job end forventet, svarende til kun 365.000 job i oktober sammenlignet med den forrige måneds opjusterede læsning på 753.000. I mellemtiden fortsætter genopblussen af ​​coronavirus med frygt for, at det økonomiske opsving i USA kan stoppe, hvilket også holder greenbacken under pres. Således er tabene i greenbacken blevet en nøglefaktor, der holder oliepriserne højere, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden er US Dollar Index, der sporer greenback mod en kurv med andre valutaer, faldet til 93.490.

Tværtimod blev gevinsterne i råoliepriserne begrænset af den igangværende frygt for stigende antal COVID-19 tilfælde i USA, Europa og nogle af de bemærkelsesværdige asiatiske nationer, der konstant fremmer bekymringer over økonomisk opsving, og er blevet en nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. I mellemtiden kunne en stigning i Libyens olieproduktion / eksport også betragtes som en vigtig faktor, der har begrænset den yderligere opadgående momentum for råoliepriserne. I henhold til den seneste rapport fortsætter Libyens olieproduktion / eksport med at stige, da landet har løftet force majeure i mange af dets havne og oliefelter..

Fremadrettet vil markedshandlerne holde øje med de amerikanske arbejdsløshedskrav, USD-prisdynamik og overskrifter på coronavirus, hvilket kan give en ny retning for råoliepriserne. I mellemtiden mister det kontinuerlige drama omkring det amerikanske valg og opdateringer om den amerikanske stimuluspakke ikke nogen betydning på dagen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me