WTI onnistui jatkamaan voittoputkeaan – valtavat varastotarvikkeet tukevat!

Torstain Aasian aikaisessa kaupankäynnissä WTI-raakaöljyn hinta onnistui jatkamaan edellisen päivän elpymisralliaan. Raakaöljy teki joitain tarjouksia yli 39,00 dollarin rajan, kun Energy Information Administration ilmoitti, että raakaöljyvarastot Yhdysvalloissa olivat laskeneet viime viikolla 8 miljoonaa tynnyriä, mikä helpotti huolta ylitarjonnasta ja tuki jonkin verran raakaöljyn hintoja. Nämä tiedot tulivat sen jälkeen, kun American Petroleum Institute arvioi 8 miljoonan barrelin alennuksen, joka aluksi nosti raakaöljyn hintaa.

Tämän lisäksi raakaöljyn hintaa ympäröivää nousevaa ilmapiiriä vahvistivat raportit, joissa ehdotettiin, että öljynviejämaiden järjestö (OPEC) ja sen liittolaiset harkitsevat edelleen ajatusta suunnitellun tuotannon kasvun viivästyttämisestä. Lammen toisella puolella laaja-alaisen Yhdysvaltain dollarin heikkoudella, joka johtui useiden tekijöiden yhdistelmästä, oli myös tärkeä rooli öljyn hintojen tukemisessa, koska öljyn hinta on käänteisesti sidottu dollarin hintaan.

Päinvastoin, huoli COVID-19-pandemian kärjistymisestä ja epävarmuus Yhdysvaltain presidentinvaalien lopputuloksesta ovat tulleet avaintekijöiksi, jotka pitävät kannen raakaöljyn hintojen nousussa. Samalla linjalla Libyan öljyntuotannon / viennin kasvua voidaan pitää myös merkittävänä tekijänä, joka on rajoittanut edelleen raakaöljyn hintojen nousua. WTI-raakaöljy on tällä hetkellä kaupankäynnin kohteena 39,09 ja vakiintumassa välillä 37,27 – 39,23.

Kuten olemme jo maininneet, raakaöljyvarastot laskivat viime viikolla odotettua enemmän viimeisimpien hallituksen tietojen mukaan. Tietorintamalla WTI: n raakaöljyvarastot varastoivat 7,99 miljoonaa tynnyriä, verrattuna odotuksiin 890 000 tynnyrin rakenteesta, kuten Energy Information Administration -raportti kertoo. On myös syytä muistaa, että viidestä edellisestä viikosta kolme on osoittanut varastojen nostoa.

Tämän lisäksi raakaöljyn hintaa ympäröivää nousevaa ilmapiiriä vahvistivat raportit, joissa ehdotettiin, että Venäjän johtama öljynviejämaiden järjestö (OPEC) ja sen liittolaiset, OPEC + -niminen ryhmä, jatkaisi ajatus lykätä suunnitellun tuotannon kasvunsa (alun perin suunniteltu tammikuussa 2021), mikä pyrkii lieventämään ylitarjontaa ja tukemaan raakaöljyn hintoja.

Lammen toisella puolella pirteä markkinatilanne tukee myös raakaöljyn hintoja. Siksi raportit suosivat riskinäkemystä, joiden mukaan presidentti Donald Trumpin voiton mahdollisuudet ovat kaventuneet keskeisessä taistelukentässä Michiganissa. Yksityiskohdat viittaavat siihen, että demokraattisella haastajalla Joe Bidenillä on nyt 49,5% ääntä Trumpin 48,8%: sta toistaiseksi odotetuista 97%: n äänistä. Tästä huolimatta Donald Trumpilla on edelleen 700 000 johtoasema Pennsylvaniassa, vaikka osavaltiossa on vielä laskettava yli 1,4 miljoonaa ääntä. Niinpä Bidenin voiton lisääntyvä todennäköisyys on lisännyt sijoittajien luottamusta, koska Bidenin hallinnon odotetaan hyväksyvän suuria elvytyspaketteja talouden vauhdittamiseksi, jota COVID-19 on kärsinyt kovasti. Tämän seurauksena Yhdysvaltain osakefutuureja on lisätty, mikä yleensä heikentää perinteisten turvasatamien, kuten Yhdysvaltain dollarin, kysyntää.

Yhdysvaltain dollarin rintamalla laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei pidentänyt edellisen päivän voittoaan, koska se joutui päivän painostuksen jälkeen sen jälkeen, kun Reuters ilmoitti, että nykyisen presidentin Donald Trumpin etumatka on kaventunut keskeisessä taistelukentässä Michiganissa . Tämän lisäksi Yhdysvaltain dollarin tappiot vahvistuivat edelleen sen jälkeen, kun ADP-raportti osoitti, että yksityisen sektorin työnantajat lisäsivät odotettua vähemmän työpaikkoja, mikä oli lokakuussa vain 365 000 työpaikkaa verrattuna edellisen kuukauden ylöspäin tarkistettuun 753 000 työpaikkaan. Samaan aikaan koronaviruksen elpyminen ruokkii edelleen pelkoja siitä, että Yhdysvaltojen talouden elpyminen voisi pysähtyä, mikä pitää myös vihollisen paineen alaisena. Näin ollen greenbackin tappioista on tullut keskeinen tekijä, joka pitää öljyn hinnan korkeammalla, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Tällä välin Yhdysvaltain dollari -indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen koriin nähden, on pudonnut 93,490: een.

Päinvastoin, raakaöljyn hintojen nousua rajoitti jatkuva pelko COVID-19-tapausten määrän lisääntymisestä Yhdysvalloissa, Euroopassa ja joissakin merkittävissä Aasian maissa, mikä lisää jatkuvasti huolta talouden elpymisestä, ja on tullut keskeinen tekijä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä nousuilla. Sillä välin Libyan öljyntuotannon / viennin lisäämistä voidaan pitää tärkeänä tekijänä, joka on rajoittanut edelleen raakaöljyn hintojen nousua. Viimeisimmän raportin mukaan Libyan öljyntuotanto / vienti kasvaa jatkuvasti, koska maa on poistanut ylivoimaisen esteen monissa sen satamissa ja öljykentillä.

Markkinakauppiaat seuraavat eteenpäin Yhdysvaltain työttömyysvaatimuksia, Yhdysvaltain dollarin hintadynamiikkaa ja koronaviruksen otsikoita, mikä voi antaa raakaöljyn hinnalle uuden suunnan. Sillä välin Yhdysvaltain vaaleja ympäröivä jatkuva draama ja päivitykset Yhdysvaltain elvytyspaketista eivät menetä mitään merkitystä sinä päivänä. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me