WTI-olieprisen udvider ikke Bullish Rally – stærkere dollarvægte!

Under fredagens asiatiske handelssession, WTI Råolie undlod at udvide sin lange vinderække og faldt til under $ 58,00 niveauet, da OPEC skar efterspørgselsprognosen og sagde, at brændstofefterspørgslen over hele verden i 2021 vil komme sig langsommere end tidligere antaget. I mellemtiden sagde Det Internationale Energiagentur, at udbuddet stadig overstiger efterspørgslen globalt, skønt COVID-19-vacciner kan hjælpe dem med at komme sig.

Bortset fra dette rejste de svagere end forventede amerikanske forbrugerprisindeks (CPI) for januar, der blev offentliggjort i går, tvivl om det økonomiske opsving i USA og bidrog til stigende bekymring for brændstofefterspørgsel. Den baisse stemning omkring råoliepriserne blev yderligere styrket, efter at Japan udvidede aktivitetsrestriktionerne i ti regioner, mens den australske delstat Victoria også kan erklære en ny lockdown, midt i fremkomsten af ​​tilfælde af virusvarianter. På tværs af dammen blev styrken af ​​den brede amerikanske dollar også set som en af ​​de nøglefaktorer, der underminerede råoliepriserne, da dollaren normalt bevæger sig omvendt til olie. I modsætning til dette er den tidligere frigivne større end forventede build i US Supplies og fortsat håb om COVID-19-inokulationer blevet en nøglefaktor, der hjælper med at begrænse dybere tab i råolieprisen. I mellemtiden har præsident Joe Bidens løfte om at annoncere billioner af dollars i nye COVID-19-nødhjælpsforanstaltninger lettet bekymring over den globale økonomiske afmatning, som også kan yde en vis støtte til råolie og begrænse dets baisse rally.

Derudover har Saudi-Arabiens løfte om nedskæringer i produktionen spillet en vigtig rolle i støtten til oliepriserne. I øjeblikket handles råolie til $ 57,81 og konsolideres i intervallet mellem 57,72 og 57,97. På datafronten viste de amerikanske råolieforsyningsdata fra US Energy Information Administration (EIA) et træk på 6,644 millioner tønder for ugen, der sluttede den 5. februar, hvilket var meget større end både 985.000 tønder indbygget i prognoserne og 994.000 tønderbygningen rapporterede ugen før. Tirsdagens data fra American Petroleum Institute viste et træk på 5,821 millioner tønder.

På den bearish side viser antallet af virussager stadig ikke noget tegn på afmatning, hvilket har resulteret i, at Japan udvider aktivitetsrestriktionerne i ti regioner, mens Victoria, Australien også er indstillet til at annoncere nye lockdowns på grund af fremkomsten af ​​flere tilfælde af virusvarianterne. Således holder COVID-19-elendigheden energiindustrien under pres, hvilket skader den højere-udbytte råolie. Desuden har den nylige telefonopringning mellem præsidenterne for USA og Kina holdt de gamle tvister i live og genoprettet geopolitisk frygt, hvilket blev betragtet som en nøglefaktor, der har holdt markedets handelsstemning under pres og bidraget til de højere oliepriser..

På trods af de nedslidte amerikanske jobdata lykkedes det den brede amerikanske dollar at stoppe sin faldende række fra den foregående session og drejede sig bullish under den asiatiske session på dagen, da handlende foretrækker at investere i aktiver i sikre havne, som den amerikanske dollar, midt i det dårlige markedstemning. De amerikanske dollargevinster blev betragtet som en af ​​de nøglefaktorer, der holdt olieprisen under pres, da den svagere USD har tendens til at gøre det billigere for indehavere af andre valutaer at købe råolie. US Dollar Index, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, handler tæt på 90.468.

Desuden sagde organisationen for olieeksportlande (OPEC), at olieefterspørgslen over hele verden til 2021 ville komme sig langsommere end tidligere antaget. I mellemtiden sagde Det Internationale Energiagentur (IEA), at olieforsyningen stadig oversteg den globale efterspørgsel, hvilket rejste tvivl om genopretningen i brændstofefterspørgslen.

På den positive side yder Saudi-Arabiens løfter om ensidige produktionsreduktioner en vis støtte til råoliepriserne og begrænser dets tab. Derudover forventes flere stimulusforanstaltninger at blive leveret af den valgte præsident Joe Biden, som også kan hjælpe oliepriserne.

Når vi går videre, vil markedshandlerne holde øje med snakket over den amerikanske hjælpepakke og virusopdateringerne; i mellemtiden vil det amerikanske Michigan Consumer Sentiment være nøglen til at se. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me