WTI-öljyn hinta ei onnistu nousemaan nousuun – vahvemmat dollaripainot!

Perjantaisen Aasian kaupankäynnin aikana, WTI Raakaöljy ei pidentänyt pitkää voittoputkistoa pudoten alle 58,00 dollarin tason, kun OPEC leikkasi kysyntäennustettaan ja totesi, että polttoainekysyntä maailmanlaajuisesti vuoteen 2021 mennessä elpyy hitaammin kuin aiemmin ajateltiin. Samaan aikaan Kansainvälinen energiajärjestö sanoi, että tarjonta ylitti edelleen kysynnän maailmanlaajuisesti, vaikka COVID-19-rokotteet voivat auttaa heitä toipumaan.

Tämän lisäksi eilen julkaistut tammikuun odotettua heikommat Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksi (CPI) -tiedot herättivät epäilyjä Yhdysvaltain talouden elpymisestä ja edistivät kasvavia polttoaineen kysynnän huolia. Raakaöljyn hintaa ympäröivä laskusuunta vahvistui entisestään sen jälkeen, kun Japani laajensi toimintarajoituksia kymmenellä alueella, kun taas Australian Victoria-osavaltio voi myös julistaa uuden lukituksen keskellä virustyyppien esiintymistä. Lammen toisella puolella laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin vahvuus nähtiin myös yhtenä avaintekijöistä, jotka heikensivät raakaöljyn hintoja, koska dollari siirtyy yleensä päinvastoin öljyyn. Päinvastoin, aiemmin julkaistusta odotettua suuremmasta USA: n tarvikkeiden rakenteesta ja jatkuvista toiveista COVID-19-rokotuksista on tullut keskeinen tekijä, joka auttaa rajoittamaan raakaöljyn hinnan suurempia menetyksiä. Sillä välin presidentti Joe Bidenin lupaus ilmoittaa biljoonia dollareita uusina COVID-19 -hätätoimenpiteinä on helpottanut huolta maailmantalouden hidastumisesta, mikä voi myös antaa jonkin verran tukea raakaöljylle ja rajoittaa sen laskusuuntaista nousua.

Tämän lisäksi Saudi-Arabian lupauksella tuotannon leikkaamisesta on ollut merkittävä rooli öljyn hinnan tukemisessa. Tällä hetkellä raakaöljyn kaupankäynnin arvo on 57,81 dollaria ja se on vahvistumassa välillä 57,72 ja 57,97. Tietorintamalla Yhdysvaltain raakaöljyn toimitustiedot Yhdysvaltain energiatietohallinnolta (EIA) osoittivat 6 644 miljoonan tynnyrin veto 5. helmikuuta päättyneelle viikolle, mikä oli paljon suurempi kuin sekä ennusteiden 985 000 barrelin kasvu että 994 000 tynnyrin rakennus ilmoitti edellisellä viikolla. American Petroleum Instituten tiistain tiedot osoittivat 5,821 miljoonan tynnyrin noston.

Laskupuolella virustapausten määrä ei vieläkään näytä hidastumisen merkkejä, mikä on johtanut siihen, että Japani on laajentanut toimintarajoituksia kymmenellä alueella, kun taas Victoria, Australia, on myös ilmoittanut uusista sulkeutumisista useiden tapausten ilmaantumisen vuoksi. virusvaihtoehdoista. Siten COVID-19-ongelmat pitävät energia-alaa paineen alla, mikä vahingoittaa korkeatuottoisempaa raakaöljyä. Lisäksi äskettäinen Yhdysvaltain ja Kiinan presidenttien välinen puhelu on pitänyt vanhat kiistat elossa ja herättänyt geopoliittisia pelkoja, mikä nähtiin keskeisenä tekijänä, joka on pitänyt markkinoiden kaupankäynnin paineen alaisena ja myötävaikuttanut korkeamman tuoton öljyhintoihin..

Huolimatta Yhdysvaltojen työläistä työtiedoista, laajapohjainen Yhdysvaltain dollari onnistui pysäyttämään edellisen istunnon laskusuhdanteen ja kääntyi nousuun päivän Aasian istunnon aikana, kun kauppiaat mieluummin sijoittavat turvasatamiin, kuten Yhdysvaltain dollariin, keskellä markkinoiden mielialaa. Yhdysvaltain dollarin voittoa pidettiin yhtenä keskeisistä tekijöistä, jotka pitivät öljyn hintaa paineessa, koska heikompi USD pyrkii tekemään muiden valuuttojen haltijoille halvempia raakaöljyn ostamisen. Yhdysvaltain dollariindeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen joukosta, on lähellä 90.468.

Öljynviejäjärjestö OPEC totesi lisäksi, että öljyn kysyntä maailmanlaajuisesti vuoteen 2021 mennessä paranee hitaammin kuin aikaisemmin uskottiin. Samaan aikaan Kansainvälinen energiajärjestö (IEA) sanoi, että öljyn tarjonta ylitti edelleen maailmanlaajuisen kysynnän, mikä herätti epäilyjä polttoainekysynnän elpymisestä.

Positiivisena puolena Saudi-Arabian lupaukset, jotka koskevat tuotannon yksipuolista vähentämistä, antavat jonkin verran tukea raakaöljyn hinnalle ja rajoittavat sen tappioita. Tämän lisäksi Yhdysvaltain presidentiksi valittu Joe Biden odottaa lisää elvytystoimia, mikä voi myös auttaa öljyn hintoja.

Markkinakauppiaat pitävät katseensa Yhdysvaltain avustuspaketin ja viruksen päivitysten parissa. sillä välin Yhdysvaltain Michiganin kuluttajien mielipide on avainasemassa. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me