WTI udvider sin 4-dages Bearish Bias og rammer en fem måneders laveste!

Under mandagens tidlige asiatiske handelssession, blev WTI Råoliepriserne kunne ikke standse deres faldende række i den foregående uge og faldt til et nyt lavt niveau under $ 34,00 niveauet på dagen, hovedsageligt på grund af de fornyede bekymringer over det globale økonomiske opsving, da antallet af COVID-19 tilfælde fortsætter med stigning i Europa og USA. Lad mig minde dig om, at antallet af sager i De Forenede Stater steg til et nyt rekordhøjt niveau på 76.302 den 29. oktober. I mellemtiden har Storbritannien erklæret en national lockdown, da antallet af nye sager dagligt er steget til 50.000 de sidste par dage, hvilket truer olieefterspørgslen og trækker oliepriserne lavere.

Bortset fra dette udøver forsinkelsen i den amerikanske COVID-19-hjælpepakke og urolighederne før det amerikanske præsidentvalg også pres på råoliepriserne. På tværs af dammen spillede de geopolitiske spændinger mellem Kina og nogle bemærkelsesværdige lande som USA og Australien også en væsentlig rolle i undermineringen af ​​råoliepriserne. På den anden side trak den friske bullish bias af den board-baserede amerikanske dollar, udløst af det risikofrie markedssentiment, råoliepriserne ned, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Tværtimod er de positive samtaler mellem Storbritannien og Den Europæiske Union om Brexit blevet en nøglefaktor, der er med til at begrænse dybere tab i råoliepriserne. I øjeblikket handler råolie til $ 34,19 og konsolideres i intervallet mellem 33,65 og 35,09.

Som vi allerede har nævnt, frygter det stigende antal COVID-19-tilfælde i USA, Europa og nogle af de bemærkelsesværdige asiatiske lande konstant vedvarende bekymringer over det økonomiske opsving, som igen har undermineret råoliepriserne. I henhold til den seneste rapport fra COVID-19 Tracking Project steg antallet af sager i USA til et nyt rekordhøjt niveau på 76.302 den 29. oktober. På europæisk front er tallet for Storbritannien steget til 50.000 nye sager pr. dag i de sidste par dage, hvilket resulterede i, at Det Forenede Kongerige blev den seneste europæiske major, der annoncerede en national lockdown. I betragtning af den nuværende tilstand omkring coronavirus i Europa er de største europæiske stater, som Tyskland og Frankrig, klar til at gå ind i delvis en månedslås i forsøg på at standse den voksende anden bølge af pandemien. Dette har igen fortsat afvejet udsigterne for efterspørgslen efter råolie.

Bortset fra dette spiller også den amerikanske kongres manglende evne til at tilbyde en ny stimuluspakke og skuffede markeder forud for de vigtigste amerikanske valg, hvor den demokratiske sejr generelt forventes, at underminere råoliepriserne. I mellemtiden er de stigende spændinger mellem USA og Kina stadig stigende, hvilket lægger yderligere pres på markedssentimentet og bidrager til tabet i råolie.

Som et resultat lykkedes det den brede amerikanske dollar at udvide sin baisse bias fra den foregående uge ved at tage nogle yderligere bud på dagen midt i et risikofyldt markedssentiment og upbeat-data fra verdens største økonomi, der har tendens til at understøtte Amerikansk dollar. Gevinsterne i greenback kunne dog være kortvarig eller midlertidig, midt i forværrede coronavirus (COVID-19) forhold i USA eller forsinkelsen i den amerikanske COVID-19 hjælpepakke, for ikke at glemme jitterne før det amerikanske præsidentvalg . Alle disse faktorer fremmer frygt for en økonomisk afmatning. Således kan gevinsterne i den amerikanske dollar også være en nøglefaktor, der har holdt råoliepriserne nede, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden er US Dollar Index, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, steget til 94.037.

Over dammen kan tabene i råoliepriserne også være forbundet med rapporter fra de norske konsulenter Rystad Energy, hvilket tyder på, at den europæiske olieefterspørgsel sandsynligvis vil trække sig sammen med 10% af det nuværende olieforbrug på 13 millioner bpd i november eller mere over 1 million bpd i efterspørgsel.

Tværtimod er de positive samtaler mellem Storbritannien og EU om Brexit blevet den nøglefaktor, der er med til at begrænse dybere tab i råoliepriserne. I henhold til den seneste rapport er Brexit-forhandlingerne endelig begyndt at blinke positive signaler, hvilket igen hjælper med at begrænse dybere tab med hensyn til markedets handelsstemning.

Ser vi fremad, vil de handlende holde øje med Kinas Caixin Manufacturing PMI og US ISM Manufacturing PMI i oktober. Bortset fra dette, vil det kontinuerlige drama omkring forbindelserne mellem USA og Kina og opdateringer om den amerikanske stimuluspakke ikke miste nogen betydning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me