GBP / USD-prisforudsigelse for 2021: Går det efter 1.4350?

GBP / USD – Prognoseoversigt

GBP / USD Prognose: H1 2021 Pris: $ 1.3900 – $ 1.4700 Prisdrivere: Nedadgående Trendline Breakout, Bullish Engulfing Candles, MACD & RSI crossover GBP / USD Prognose: 1 års pris: $ 1.4700 – $ 1.5010 Prisdrivere: Svagere dollar midt i COVID-19-baseret stimulans, faldende trekantudbrud, 50 EMA-crossover GBP / USD Prognose: 3 År Pris: $ 1,3500 – $ 1,4300 Prisdrivere: Træg økonomisk vækst i Storbritannien, Bearish Correction, Trendline Resistance, Overkøbt indikation

På det seneste har der været nogle solide bullish bevægelser i det britiske pund (GBP), der så GBP / USD-parret svæve fra 1,2800-området og handlede til 1,3900 med en vækstspurt på 6,64% de sidste seks måneder. Sterling har været højere i forhold til den amerikanske dollar i de seneste måneder midt i den vellykkede Brexit-handelsaftale mellem Storbritannien og Den Europæiske Union. Sterlingens friske styrke kunne også tilskrives den massive distribution af coronavirusvacciner i Storbritannien, hvilket øgede forventningerne om en tilbagevenden til normal økonomisk aktivitet.

I 2020 forårsagede coronaviruspandemien et brat fald i prisen på GBP / USD, især i første kvartal. GBP / USD-parret faldt til det laveste niveau siden finanskrisen i 2009, hvor der blev indført lockdown for at bremse spredningen af ​​virussen, hvilket i høj grad påvirkede økonomiske aktiviteter i Storbritannien. Imidlertid begyndte prisen på GBP / USD i andet og tredje kvartal 2020 at stige midt i en bullish korrektion og lempelse af lockdown-begrænsninger i Storbritannien. I starten af ​​2021 flyttede GBP / USD-parret højere, da Storbritannien endelig tog afsked med Den Europæiske Union med en handelsaftale i januar og igen blev en uafhængig nation. Dermed nåede GBP / USD-parpriserne det højeste niveau siden maj 2018 på 1.37586.

Nuværende GBP / USD-pris:GBP / USD $

 

Seneste ændringer i GBP / USD-prisen

Periode Skift ($) Lave om (%)
30 dage +0,0283 2,07%
6 måneder +72,46 66,86%
1 år +114,73 173,54%

 

GBP / USD-prisforudsigelse for de næste 5 år

På kort sigt tyder de tekniske indikatorer på, at markedet forbliver konsolideret, da det relative styrkeindeks (RSI) endnu ikke har bekræftet bruddet over 1,3700-niveauet i forhold til den amerikanske dollar. Ifølge Commerzbank fra Tyskland kaldte analytikerne bruddet på GBP / USD over 1.3700 niveau i januar som en mulig falsk pause, da det var for tidligt, og også fordi RSI endnu ikke bekræftede bruddet højere. Derfor har mistanke om, at GBP / USD-parret vil konsolideres yderligere på kort sigt. På lang sigt forudsagde Commerzbank, at GBP / USD-parret sigtede mod 2018-toppen over 1.4377-niveau for at nå i 2021. Fra Citibank-analytikerne er prognosen for første kvartal 2021 lavet for GBP / USD til at nå 1.3800 niveau og for andet kvartal foreslog banken en prognose for, at valutaparet GBP / USD ville nå op på 1,40 niveau på lang sigt. Analytikerne fra en britisk high-street långiver HSBC sagde, at udsigterne for British Pound ikke var lovende efter deres mening på grund af den bredere underliggende strømningsdynamik. De fortalte klienterne i deres kommercielle og investeringsbankenhed, at det britiske pund vil kæmpe i løbet af 2021. Indtil nu har det britiske pund haft en blandet bevægelse, da valutaen har steget ca. 0,70% over for euroen og ca. Sterling har dog tabt mod de norske kroner, newzealandske dollars og australske dollars. Ifølge HSBC syntes det haussehåb, der blev udløst på grund af optimismen efter underskrivelsen af ​​en aftale mellem Storbritannien og EU, at være udhvilet på grund af den langsigtede undervægtige positionering. Kort sagt opretholdt HSBC et syn på det britiske pund som en underperformer blandt G10-valutaerne i 2021. Når man holder det grundlæggende og tekniske i tankerne, synes den britiske økonomi at komme sig i de kommende år, men den amerikanske økonomi er sandsynligvis også stabiliseret på bagsiden af ​​COVID19 likviditetsindsprøjtninger, kan vi derfor forvente, at GBP / USD-parret handler i området 1.3500 – 1.5000 i de næste fem år, da der ikke forventes noget usædvanligt her.

GBP / USD-faktorer, der påvirker det britiske pund (GBP)

I de sidste fire år har den britiske pund været den primære drivkraft for udviklingen i Brexit-forhandlinger med Den Europæiske Union og virkningen af ​​disse forhandlinger på den britiske økonomi. Det britiske pund blev også påvirket af de grundlæggende faktorer, der drev andre faktorer, såsom bruttonationalprodukt, industriproduktion, beskæftigelse, renter og inflation også.

Sidste år havde coronaviruspandemien en massiv indvirkning på den globale økonomiske præstation. Derefter, efter den ret sunde restitution, tog Sterling nogle yderligere hits på bagsiden af ​​en mere smitsom stamme af coronavirus, som blev identificeret i Storbritannien i december 2020. Den nye variant af COVID-19-virus resulterede i en stigning i antallet af infektioner i landet, som tvang regeringen til at beordre en ny runde af nationale lockdowns, som igen forstyrrede den britiske økonomi og i sidste ende det britiske pund igen.

Coronavirus – indvirkning på britisk pund:

Uanset hvilken økonomi eller valuta vi taler om, påvirkede den dødbringende virus den økonomiske sundhed og valutavurderingen. Som vi alle ved, opstod COVID-19 i byen Wuhan i Kina og nåede Storbritannien i slutningen af ​​januar 2020. Siden da har det samlede antal tilfælde af coronavirus nået 3.959.784 med et dødstall på 112.798. Storbritannien er blevet markeret som det land med den fjerde højeste dødsfrekvens pr. Hundrede tusind indbyggere i hele verden, og det er også det land med det højeste antal tilfælde af coronavirus i hele Europa.

I marts 2020 indførte landet en hjemme-bestilling, der forbød alle ikke-væsentlige rejser og resulterede i lukning af de fleste samlingssteder. I samme måned sendte lockoncer forårsaget af coronavirus-pandemi det britiske pund til sit laveste niveau mod den amerikanske dollar i 35 år. I oktober 2020 stod Det Forenede Kongerige over for mange vanskeligheder med at kontrollere pandemien, da en ny, hurtigere spredende stamme af virussen opstod, hvilket i sidste ende øgede både antallet af sager og antallet af dødsfald. I december blev Storbritannien imidlertid også det første land, der godkendte og begyndte at bruge Pfizer-BioNTech coronavirus-vaccinen i et massevaccinationsprogram, der stadig er i gang. Takket være dette massive vaccinationsprogram er Storbritannien begyndt at komme sig, og dette vil muligvis fortsætte med at tilføje styrke til det britiske pund i 2021.

Effekten af ​​Brexit på det britiske pund:

Det hele startede den 23. juni 2016, da de fleste stemmer stemte for, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union under en folkeafstemning. I marts 2017 udløste formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, artikel 50, som startede den 2-årige nedtælling, indtil Storbritannien formelt ville forlade EU. Senere blev dette henvist til som Brexit.

Det Forenede Kongerige forventedes først at forlade EU den 29. marts 2019, men afstemningen i Underhuset efterlod regeringen med intet andet valg end at søge tilladelse fra EU til at udvide artikel 50 og blive enige om en senere Brexit-dato. Tilladelse til udvidelsesrettigheder blev givet af 27 EU-ledere kun en dag efter den daværende britiske premierminister Theresa May.

Premierminister May meddelte derefter i april 2019, at hun ville søge en yderligere udvidelse af artikel 50-processen, da hun ønskede at arbejde på at nå til en aftale med oppositionen, der ville vinde parlamentsmedlemmernes støtte. På et møde i Det Europæiske Råd den 10. april 2019 blev Storbritannien og EU enige om en forlængelse af fristen indtil den 31. oktober 2019. Imidlertid kunne premierministeren i oktober 2019 ikke få godkendelse fra Underhuset, hvilket resulterede i en ny anmodning om at forlænge Brexit-processen indtil 31. januar 2020. EU-ambassadører imødekom denne anmodning den 28. oktober 2019. I mellemtiden tabte Theresa May til Boris Johnson i det britiske generalvalg i 2019, hvorefter den nyvalgte premierminister lovede at få Brexit afsluttet inden den nye deadline, der var blevet fastsat. Den 23. januar 2020 blev tilbagetrækningsaftalen i henhold til EU-loven af ​​2020 tildelt Royal Assent, og den 31. januar 2020 forlod Storbritannien endelig EU og gik ind i et års overgangsperiode.

Hele 2020 blev brugt på at forsøge at indgå en aftale om fiskeriets største fastgørelsespunkter, lige vilkår, Nordirlands grænser og forskellige andre forhold. I de sidste uger i december nåede Storbritannien og EU endelig til en aftale efter en lang og udfordrende runde af forhandlinger, som blev hæmmet af coronavirus og lockdowns. I denne periode modtog pund sterling et slag.

Den 31. december 2020 sluttede overgangsperioden, og Storbritannien forlod EU’s indre marked og toldunion. Gennem året fortsatte fremskridtene med Brexit-forhandlinger prisen på det britiske pund, og når en endelig aftale var sikret, begyndte det britiske pund at stige, og det er kun blevet stærkere over for den amerikanske dollar lige siden.

Virkningen af ​​Bank of England på det britiske pund:

Bank of England-guvernør Andrew Bailey annoncerede et yderligere kvantitativt lempelsesprogram (QE) i november 2020 midt i det stigende behov for at støtte den britiske økonomi på et tidspunkt, der blev dramatisk påvirket af pandemien. I marts 2020 lå QE på 645 milliarder britiske pund, som blev udvidet til 745 milliarder i juni. Den kvantitative lempelse i Storbritannien af ​​Bank of England har nu nået 895 milliarder britiske pund. Stigningen i QE resulterede i et fald i værdien af ​​det britiske pund, og disse QE-mål vejede kontinuerligt på GBP / USD-valutaparet gennem året.

I marts sænkede også Bank of England sine renter i halvdelen til 0,25%, og i november 2020 sænkede Banken renten igen til det laveste niveau, der blev registreret, på 0,10%. Rentesænkninger påvirker altid en valuta negativt, hvilket betyder, at det britiske pund var svagt på grund af dovish-bevægelser fra Bank of England i 2020. For nylig har Bank of England overvejet at sænke renten til under nul. På sit seneste pengepolitiske møde i februar 2021 spurgte BOE bankerne, om det ville påvirke deres evne til at låne ud.

Britiske pundudsving i 2020:

Pund sterling anses for at være undervurderet i de senere år, da usikkerheden omkring indvirkningen af ​​Brexit har begrænset det opadrettede momentum i valutaen og påvirket GBP-trenden i forhold til andre valutaer. Sterling startede 2020 kl 1.308 mod greenback, men på grund af coronavirus-pandemisk-inducerede lockdowns faldt valutaen til 1.163 i slutningen af ​​marts. Dette udsalg blev drevet på tværs af de finansielle markeder på grund af den øgede efterspørgsel efter sikker havn midt i den stigende frygt for en pandemikrise.

I slutningen af ​​august var det britiske pund nået 1.335-niveauet, efter at antallet af coronavirus-tilfælde i landet begyndte at falde om sommeren. Håbet om en Brexit-aftale mellem Storbritannien og EU inden 31. december begyndte at stige. Derefter, i slutningen af ​​september, faldt det britiske pund igen til 1.275, da antallet af sager om coronavirus begyndte at stige igen. Desuden kom Brexit-forhandlingerne op mod et dødvande over fiskeriet og nogle andre spørgsmål. I slutningen af ​​året nåede det britiske pund 1.367 midt i stigende håb om en Brexit-aftale og lette låsebegrænsninger i landet. Pound Sterling startede 2021 i et interval mellem 1,352 og 1,373, og nu opstår spørgsmålet: Vil det britiske pund stige yderligere i 2021? Jeg tror, ​​de fleste bevægelser afhænger af, hvor vellykket vaccinationsprogrammet i Storbritannien viser sig at være. En hurtigere udrulning af vacciner antyder en hurtigere genåbning af økonomien, som vil understøtte landets BNP.

Nuværende Bullish Sentiment omkring GBP / USD:

Det britiske pund har bevaret sin position som dette års outperformer på det globale valutamarked midt i de falmede forventninger til en rentesænkning fra Bank of England. Torsdag afviste Bank of England at udvide sit kvantitative lempelsesprogram og sænke renten og sende stærke signaler til markederne. Som et resultat forsvandt forventningerne til rentesænkninger, og det britiske pund begyndte at få trækkraft. Indtil videre i 2021 har pund sterling registreret gevinster mod alle større G10-valutaer. Udsigterne for det britiske pund forbedredes markant med de vellykkede Brexit-forhandlinger og fjernelsen af ​​trusler relateret til negative renter.

Nogle analytikere mener, at på trods af den bedste præstation for Sterling blandt G10-valutaerne i 2021, vil GBP / USD-parret falde, da den amerikanske dollar også er begyndt at få trækkraft på markedet på grund af dets sikre havnestatus og dets brede -baseret popularitet. En stærk dollar kunne trække gevinster tilbage i GBP / USD og tvinge en tilbageførsel i parets bullish momentum i de kommende uger.

Amerikansk dollar styrke:

I de seneste uger har den amerikanske dollar oplevet massivt køb, da investorerne er gået fra den svagere euro. Den fælles valuta Euro er kommet under pres på grund af den langsomme udrulning af vaccinen i Euroområdet. Dette kan betyde, at nedlåsning forbliver længere, med Storbritannien og USA, der efterlader euroøkonomien.

Bortset fra forsinkelsen med hensyn til vacciner kæmpede EU-økonomien allerede af flere årsager i forhold til den amerikanske økonomi: antallet af tilfælde af coronavirus i USA var allerede ved at falde ned, lockdown-foranstaltningerne var næsten blevet ophævet i mange områder, og håbet var stort, at den nye demokratiske regering snart ville indsprøjte en stor mængde kontanter i den amerikanske økonomi.

Teknisk analyse, GBP / USD – Vil GBP / USD hoppe over 50 SMA?

På den månedlige tidsramme antyder de tekniske indikatorer en stærk bullish bias for GBP / USD-paret, da Relative Strength Index (RSI) og MACD har krydset 50-niveauet, hvilket tyder på stærke odds for en købstrend i kablet. Lukningen af ​​et tre hvide soldatemønster på den månedlige tidsramme understøtter stærke odds for fortsættelse af den bullish tendens. På den højere side kan GBP / USD-parret fortsætte med at handle bullish indtil 1.4393-området, mens fortsættelsen af ​​en bullish tendens kan forlænge køb til 1.4393-niveauet.

GBP / USD – Månedsoversigt – Tre hvide soldater

Da MACD krydser over mellemniveau og lukker histogrammer over 0, har den bullish bias i GBP / USD fået yderligere støtte. På lang sigt vil GBP / USD-parret sandsynligvis målrette mod 2018 højt over 1,4377-mærket i 2021. I første kvartal af 2021 vil GBP / USD sandsynligvis nå 1.3800, og i andet kvartal kan kablet muligvis gå efter 1.40 niveauet.

GBP / USD – Ugentligt diagram – Breakout af det faldende trekantmønster

På den lavere tidsramme har GBP / USD-parret lukket en række bullish opslugende lys omkring 1.3855-området og understøtter en stærk bullish tendens. På det ugentlige diagram kan vi se, at parret har forstyrret det faldende trekantmønster, hvilket er et tegn på bullish dominans; MACD indikerer imidlertid, at tyre er opbrugt, og sælgere kan komme ind i det sikre markedsoverskud. Kablet kunne vise korrektion på undersiden indtil 1.3565 og 1.3360, inden der udviste yderligere købstendenser på markedet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me