Sølvprisprognose for 2021: Holder supporten sig for sølv?

Et mærkeligt fænomen har fundet sted på de finansielle markeder i de seneste uger, da detailhandlere og investorer prøver et korstog mod Wall Street; det startede med detailhandlere og investorer, der fulgte et indlæg på Reddit for at købe GameStop-aktier, der snebold til en bølge. Bitcoin hoppede også omkring $ 8.000 højere, efter at Elon Musk også skrev i Reddit #Bitcoin mod slutningen af ​​februar. Sølv var det seneste aktiv for at få et løft fra Reddit-samfundet af forhandlere, efter at et indlæg på Reddit i sidste uge erklærede Sølv som “DEN STØRSTE KORT I VERDEN” og opfordrede handlende til at bunke ind i iShares-tilliden som en måde at holde det fast banker. BlackRock Inc.’s iShares Silver Trust, det største børshandlede produkt, der sporer metallet, registrerede en hidtil uset nettotilgang på 944 millioner dollars fredag.

Udviklingen i aktiver i sikre havne har været blandet i løbet af 2020. De startede året på en lidt bullish grund på grund af spændinger i Mellemøsten, men styrtede ned i februar og marts på grund af den indledende panik efter, at coronavirus rejste til Europa. Sikre havne genoptog deres bullish tendens, efter at paniktilstanden var slået fra, med sølv og guld, der marcherede højere, da den globale økonomi gik i en massiv recession. Sølv tredoblet næsten i værdi inden for et par måneder og steg fra over $ 10 til $ 30, mens guld gjorde nogle rekordhøjder og klatrede over $ 2.000.

I vores sidste langsigtede prognose efterlod vi sølv med et stærkt bullish momentum, skønt dette momentum ikke varede længe, ​​og i løbet af den anden uge i august så vi en bearish vending i metaller i sikker havn. Guld mistede mere end $ 300 og faldt under $ 2.000 igen, hvor det har handlet lige siden, mens sølv har hoppet inden for en rækkevidde, omtrent mellem $ 22 og $ 30. Så sølv har klaret sig meget bedre end guld i løbet af denne tid , med forholdet mellem guld og sølv, som vist i diagrammet længere nede, faldende siden midten af ​​marts 2020. Alt i alt sluttede sølv året med anstændige gevinster, skønt 2021 måske ikke var meget bullish for det, som du vil se fra analyse nedenfor.      

Nuværende SØLV Pris: $

 

Seneste ændringer i sølvprisen

Periode Skift ($) Lave om %
6 måneder +4,62 +17,8%
1 år +8.21 +46,4%
3 år +8,86 +52,1%
5 år +11,65 -81,5%
Siden 2000 +20.48 +379%

 

Som nævnt ovenfor havde sikre havne et blandet år i 2020; skønt det kan virke som om de er steget i værdi, hvilket de gjorde i USD-termer. Dette kan imidlertid tilskrives den udtalt svaghed i USD i løbet af denne periode. Alligevel har safe haven-metaller, som guld og sølv, trukket sig lavere siden august, mens gevinsterne i safe haven-valutaerne har været meget mindre end faldet i USD, hvilket viser, at de samlede sikre havne har været stagnerende siden midten af ​​2020.

Den industrielle efterspørgsel efter sølv er steget, men vi har ikke set noget større bullish momentum. Selv december-rallyet i guld og sølv er forbi nu, da prisen blev baisse igen i de første to uger i januar. Volatiliteten har helt sikkert været ret høj, idet prisen skabte nogle svingninger, hvilket har givet nogle gode handelsmuligheder, skønt risikoen også har været ret høj. For sølv er prisen nu på vej ned igen, og hvis USD-situationen forbedres i 2021, hvilket det på nogle punkter burde være, kan dette være et baisholdigt år for sølv og guld.

 

Kommende begivenheder, der påvirker sølvprisen

 

Tirsdag 2. februar 2021 Q4 BNP QoQ Eurozone

Onsdag den 3. februar 2021   Januar CPI Eurozone (ÅÅÅÅ)

 

Sølv – Oversigt over prognoser

Sølvprognose: H1 2021

Pris: $ 122 – $ 23

Prisdrivere: Markedsstemning, COVID-19, Global økonomi, Politik

Sølvprognose: 1 år

Pris: $ 21

Prisdrivere: Post COVID-19, status som sikker havn, Mindre dovisk retorik i centralbanken?

Sølvprognose: 3 år

Pris: $ 30 – $ 32

Prisdrivere: Global økonomi, status som sikker havn, markedssentiment

 

Sølv Live Chart

 

Sølv – XAG / USD-prisforudsigelse for de næste 5 år

Sølv var på en bearish tendens i cirka et årti efter at have toppet lige under $ 50 i 2011 under Eurozonens gældskrise, som sendte sikre havne højere og råvarer lavere. Det så ud til, at den bullish tendens måske var genoptaget igen efter stigningen i første halvdel af 2020, men der var ingen opfølgning i anden halvdel af sidste år, og 2021 er begyndt at være bearish for sølv, som er trukket tilbage lavere og taber næsten $ 4 indtil videre. I disse usikre tider, hvor den globale økonomi ser ud til at ændre sig, måske sammen med den politiske scene, burde guld og sølv have været ekstremt hausse, men kryptovalutamarkedet fik status i fredelig havn i 2020 og stjal rampelyset fra de traditionelle sikre havne . Kommentarer fra Bank of Japan guvernør Haruhiko Kuroda forstærkede dette i december. Så uanset hvordan du ser på det, peger alt på et yderligere tilbagetog i de kommende måneder, især hvis den globale økonomi begynder at komme sig om foråret.   

Sølv mister sin sikre havnestatus under Coronavirus-krisen?

Ædle metaller som sølv og guld plejede at være de ultimative sikre havne, hvilket betyder, at de bliver bullish, når stemningen på de finansielle markeder bliver negativ, da handlende og investorer overfører deres midler til sådanne instrumenter for sikkerheds skyld. Vi så dog et nedbrud i ædle metaller i februar / marts, da koronaviruspandemien ramte Europa. Det var som følge af enorm panik, der vendte handlende til USD som en global reservevaluta. Så snart panikken var forbi, vendte trenden sig, og sølv og guld trådte ind i en stærk bullish tendens, som varede indtil anden uge i august.

I august sluttede det bullish træk, da stemningen forbedredes, og begge disse instrumenter trak sig tilbage lavere. De økonomiske data fra hele verden viste et stærkt rebound efter genåbningen efter COVID-19-lockdown i foråret. De traditionelle sikre havne har ikke genoptaget deres bullish tendens, skønt den globale økonomi er faldet igen siden oktober, da restriktionerne øges og lock-down kommer tilbage i nogle lande, især i Europa, efter meddelelsen fra EU-præsident Ursula Von Der Leyen i januar for flere begrænsninger og en orange zone inden for Unionen. Der var et bullish træk i december, men det var for det meste et træk i USD, der så greenback falde yderligere efter det amerikanske præsidentvalg. I midten af ​​januar er sølv stadig på vej nedad, hvilket ikke korrelerer med den forværrede stemning.

På trods af udviklingen af ​​vacciner er coronavirus stadig rundt omkring i Vesten, og Europa og Storbritannien er på vej mod en dobbelt recession. Men sølv og guld bliver ikke bullish, og dette forværres af det faktum, at den amerikanske dollar har været ekstremt baisse siden marts sidste år. Sikre havne burde have været stigende, men de traditionelle ædle metaller har ikke fået siden august. Dette viser, at de måske mister deres status som sikkert havn, ellers har det minimeret betydeligt. Kryptovalutaer har stjålet deres rampelys, efter at have fået en sikker havnestatus, som så dem absolut stige i næsten et år. Så de traditionelle sikre havne har gået glip af muligheden siden august, og når USD bliver bullish, som muligvis snart kommer, vil de være i virkelige problemer.      

Guld-sølv-forhold

Guld / sølv-forholdet, der viser, hvordan disse to ædle metaller sammenlignes med hinanden, er steget siden 2011. Dengang lå forholdet på omkring 32, mens det høje i midten af ​​2020 lå på 93,50. Under stigende tendens gjorde glidende gennemsnit et godt stykke arbejde med at yde support, mens de mindre periode MA’er som 50 SMA (gule) gjorde det, når stigningstempoet var stærkere, mens de større støttede prisen, da tendensen aftog og tilbagetrækninger lavere var stærkere. Det stigende XAU / XAG-forhold betyder, at prisen på disse metaller har været divergerende, hvilket kan ses af nedenstående diagrammer i den tekniske analyse, med guld, der blev ret bullish siden 2018, mens sølv handlede sidelæns indtil midten af ​​marts sidste år.

200 SMA er blevet en stor modstandsindikator for at skubbe over nu

Det varede indtil begyndelsen af ​​dette år, hvor forholdet vendte fra bullish til eksploderende højere, da spændingerne mellem USA og Iran oprindeligt efterfulgt af coronavirus-udbruddet i Kina og derefter i Europa sendte traditionelle sikre havne stigende højere og guldfremstilling nogle rekordhøjder over $ 2.000. Sølv steg også højere og fik næsten $ 20 under coronavirus-stigningen indtil august, men guld steg omkring $ 625. Som et resultat steg guld / sølv-forholdet fra 87 til 127 i slutningen af ​​februar og de første to uger i marts. Men stigningen sluttede dengang, og forholdet faldt til under 70 i august. Glidende gennemsnit vendte fra støtte til modstand på det ugentlige diagram, hvor 20 SM (grå) først gjorde det, derefter 200 SMA (lilla), der afviste prisen i september efter højere sporing.

Forholdet forbliver til fordel for sølv  

På det daglige diagram forvandlede glidende gennemsnit sig også til modstand efter den bearish vending, der fulgte stigningen. Vendelsen blev signaliseret af den daglige doji-lysestage øverst. De 100 SMA (grønne) gav modstand på dette tidsrammekort i november, mens 50 SMA har vendt sig fra støtte til modstand i de seneste uger. Så guld / sølv-forholdet har handlet nær lavt niveau på 2015-17 niveauerne, hvilket viser, at efterspørgslen efter sølv har været højere end efterspørgslen efter guld, og sølv har holdt sig bedre end guld under den bearish vending siden august . Dette har været positivt for sølv, og det har minimeret tabene, men vi kan muligvis se et afkast i XAU / XAG-forholdet, hvis de glidende gennemsnit brydes på det ugentlige diagram. Hvis det er tilfældet, og efterspørgslen efter traditionelle sikre havne fortsætter med at falde, ser vi muligvis faldet i sølv accelererer, selvom det også vil afhænge af den amerikanske dollar.    

Flere COVID-19 stimuleringspakker, der hjælper alle aktiver

I løbet af koronavirus-tiderne har mange kontanter, der svarer til titusindvis af billioner dollars, strømmet ind på markederne. Den globale gæld er steget med omkring 20 billioner dollars. Den første runde af coronavirus sendte alle økonomier rundt om i verden i en dyb recession, da de fleste virksomheder var lukket. Centralbanker og regeringer indførte nogle store økonomiske stimuleringsprogrammer for at hjælpe med at bekæmpe det økonomiske nedbrud. Efter den første omslutningsrunde åbnede økonomien igen, og livet genstartede i nogen grad igen, så om sommeren så vi et rebound, men en lignende situation gentager sig i øjeblikket med nye restriktioner og lockdown, mens centralbanker og regeringer tilføjer de tidligere stimuleringspakker og sender den globale gæld højere.

Formanden for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, meddelte i slutningen af ​​december, at ECB ville øge koronavirusstimuleringsprogrammet med 500 mia. Euro fra 1,35 billioner euro til 1,85 billioner euro. EU-Kommissionen vedtog også budgettet, som omfattede coronavirus-gendannelsespakken, i alt mere end $ 2 billioner, efter måneder med forhandlinger. I USA vedtog kongressen en regning på mere end 2 billioner dollars i december, hvoraf omkring 900 milliarder dollars vil gå til coronavirusfonden. Disse foranstaltninger inkluderer et føderalt ledighedstillæg på $ 300 / uge og lån på 284 mia. Programmet omfattede også 600 dollars i direkte betalinger og 8 milliarder dollars til distribution af Covid-19-vaccine.

Yderligere 1,4 billioner $ vil finansiere regeringen indtil september, mens FED-formand Jerome Powell har meddelt, at centralbanken ikke har nogen planer om at reducere køb af aktiver snart. Der har været bekymring for, at en skarpere stigning end forventet i inflationen kan føre til en tilspidsning af Fed’s obligationsopkøbsprogram. Men Powell har bekræftet, at kvantitativ lempelse vil fortsætte som den er, så der vil ikke være mangel på kontanter i overskuelig fremtid, og de fleste markeder vil drage fordel af dette. Aktiemarkeder og risikovalutaer vil helt sikkert drage fordel af det, ligesom råvarer. Guld og sølv er dog faldet siden august på trods af den overdrevne mængde kontantstrøm, der strømmer ind på markederne.

Teknisk analyse – kan vi forvente en bearish korrektion i sølv – XAG / USD? 

Handelsområdet er flyttet over det foregående

Når man ser på det månedlige diagram ovenfor, kan vi se, at der, så langt tilbage som historien viser, har været en lille opadgående bias i XAG / USD, med glidende gennemsnit, der understøtter lavere tilbagetrækninger. I det meste af 2000’erne gav 20 SMA (grå) støtte, og trendens tempo var ret stærk. Prisen var at finde modstand under $ 15, som var en vigtig støtte- og modstandszone i lang tid, men dette modstandsområde blev brudt, og en anden modstandszone blev dannet fra $ 21 til $ 22. I 2008 så vi en bearish vending og en tilbagevenden ned til $ 8,50. Men 100 SMA (grøn) blev denne gang support og vendte prisen op igen efter den globale finanskrise. Eurozonekrisen vendte risikosentimentet enormt negativt i de følgende år, og i 2011 kom sølv temmelig tæt på $ 50 efter en stærk stigning. Men det store runde niveau var for stort af en psykologisk barriere for købere, der opgav, og prisen faldt, efter at stemningen begyndte at forbedre sig på de finansielle markeder.

Men faldet har ikke været en lige linje, med glidende gennemsnit, der understøtter på vej ned og stopper faldet i det mindste i flere måneder. De 20 SMA (grå) og de 50 SMA (gule) fungerede indledningsvis som supportindikatorer, derefter ydede 100 SMA (grøn) og senest 200 SMA (lilla) støtte til sølv indtil 2019. Sidste år steg sølv højere i løbet af den første halvdel, som nævnt, bryder over den anden modstand omkring $ 21-22, som synes at være blevet til støtte nu, svarende til det første modstandsniveau omkring $ 15.      

De 20 SMA har indhentet prisen på det ugentlige diagram

På det ugentlige diagram ser vi, at XAG / USD handlede inden for en rækkevidde fra 2014 til juli 2020, på trods af den korte pause i midten af ​​marts sidste år, hvor alt styrtede ned på grund af coronavirus-udbruddet i Europa, før den store bullish vending . Så det tæller ikke som en ordentlig pause. Prisen steg højere og kom temmelig tæt på $ 30, hvilket er en anden stor rund psykologisk barriere, men den vendte tilbage i august, selvom den tidligere modstandszone over $ 21 blev til støtte og har holdt siden da. De 20 SMA indhentede prisen mod slutningen af ​​sidste år og skubbede prisen højere, men sølvkøbere kunne ikke nå nye højder, og prisen vender tilbage igen. Manglen på at nå mindst det forrige højdepunkt under $ 30 er et tegn på, at købere ikke er sikre på at holde deres positioner tæt på den modstandszone og ikke presser på for, at tendensen bliver bullish på det ugentlige diagram. Så nu har sælgerne ansvaret igen.    

100 SMA fungerer som støtte igen i bunden

På det daglige diagram ser vi, at prisen hoppede i et interval i cirka et år bortset fra det dyk i marts sidste år, og de ignorerede glidende gennemsnit, da de ikke fungerer for godt, når et aktiv drejer sidelæns for en lang tid. Men prisen steg i juli og begyndelsen af ​​august og udskrev en højde på $ 29,90 ifølge min mægler. Bølgen sluttede dog dengang, og den har trukket sig ned lavere og fundet støtte ved glidende gennemsnit. Tilbagetrækningen stoppede ved den tidligere modstandszone under $ 22 og sprang derefter højere. Selvom sølv, som nævnt ovenfor, vendte om under $ 28, hvilket er næsten $ 2 lavere end de tidligere højder, viser det, at købere ikke er villige til at genoptage den hausse trend snart. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me