Prognose for Palladium-pris i 2021: Købe Dips on the Bullish Trend?

Palladium – Prognoseoversigt

Palladium-prognose: H1 2021

Pris: $ 2.550 – $ 2.600

Prisdrivere: Teknisk afvisning, Nedsættelse af Covid-19, CB / Govt ’stimulus

Palladium-prognose: 1 år

Pris: 2.700 $ – 2.800 $

Prisdrivere: Mindre dovish centralbanker, Post COVID-19, Højere autoefterspørgsel

Palladium-prognose: 3 år

Pris: $ 3.000 – $ 3.200

Prisdrivere: Økonomisk genopretning, Positiv risikosentiment, Post coronavirus, Strammere pengepolitikker

 

I vores tidligere Palladium-prognose for 4. kvartal i 2020 forudsagde vi yderligere bullish momentum, da den globale økonomi var på vej tilbage efter recessionen i 2. kvartal. Palladium led nogle enorme tab i foråret 2020-styrtet og faldt fra lige under $ 2.900 til $ 2.600, hvilket betyder, at det mistede 1/3 af sin værdi på få uger. Men det vendte sig højere kort tid efter, og i modsætning til guld, der er blevet bearish siden da, har palladium været bullish, hvilket har gjort lavere højder, da den stigende efterspørgsel stadig tiltrækker købere ved hver dip, ligesom den bullish reversering, vi oplevede i begyndelsen af ​​februar efter tilbagetrækningen i januar 2021.

Med voksende bilsalg og strammere standarder for emissioner af biler over hele kloden, øges efterspørgslen efter palladium. Da palladium foretrækkes til benzinmotorer, hjælper de stigende regler palladium. Markedsandelen vokser også siden Volkswagen-dieselemissionsskandalen i 2015, hvilket var et chok for branchen. På den anden side er forsyningssiden ikke for fleksibel til palladium. Forudsigelser er, at der indtil 2024 ikke vil være nogen større stigning i udbuddet på trods af de stigende priser og stigende bilsalg. Standard Chartered-analytiker Suki Cooper kommenterede, at “Forhøjet investorinteresse gør markedet modtageligt for fortjeneste, men fald vil sandsynligvis blive betragtet som købsmuligheder”, hvilket bekræfter vores bias og har vist sig at være sand indtil videre.  

Nuværende palladium Pris: $

Seneste ændringer i Palladium-prisen

Periode Skift ($) Lave om %
6 måneder +288 +13,6%
1 år -36 -8,3%
3 år +1.246 +118,5%
5 år +1.868 +352,3%
Siden 2010 +1.984 +662,2%

 

Palladium produceres som et biprodukt eller biprodukt fra platinminedrift og som et biprodukt af nikkelsmeltning. Udbuddet kommer fra bare en håndfuld lande, hvilket gør forudsigelsen af ​​palladiumprisen sårbar over for forsyningsforstyrrelser eller mangel. Produktionen er domineret af Rusland og Sydafrika, der tegner sig for lidt under 40% hver efterfulgt af Canada med 10%, USA med 5-6% og Zimbabwe med 4% af den samlede globale palladiumproduktion.

Palladium er et af de fire metaller i gruppen af ​​ædle metaller. Det betragtes som både en vare – hvilket gør det til et risikotilgang, deraf det bullish momentum under det globale økonomiske opsving om sommeren sidste år – og et sikkert tilflugtssted. Det er en sjælden vare; 30 gange sjældnere end guld og mere værdifuldt end alle andre ædle metaller, hvilket gør det til et sikkert tilflugtssted i tider med usikkerhed, og det har faktisk fungeret som sådan i nyere tid. Det har draget fordel af begge disse status i det forløbne år på meget usikre markeder, der har opført sig usædvanligt, så det forventes at fortsætte med at være bullish i 2021.  

Palladium Live Chart

 

Forudsigelse af Palladium-pris for de næste 5 år

Prisen på palladium er tilbøjelig til en række faktorer. Efterspørgslen efter produktion af benzinbiler i USA og Kina og i mindre grad Europa er den vigtigste faktor, da det er den primære kilde til brug. Den globale økonomi påvirker bilproduktionen og dermed efterspørgslen, mens palladiumforsyningen er ret uelastisk, da den er afhængig af produktion i russiske og sydafrikanske miner, som kun kan have negative virkninger, der forårsager store forstyrrelser i udbuddet. Selvom der muligvis opstår nogle nye palladiumproduktionsfaciliteter i fremtiden, i Australien og sandsynligvis Canada. På grund af den ekstreme prisfølsomhed har genanvendelse af katalysatorer også indflydelse på priserne. 

Palladium fungerer som både et ædle metaller og et råmetaller  

Som nævnt ovenfor er palladium både et ædle metaller som guld, sølv og platin, der fungerer som sikre havne i usikre tider, og et råmetal, der bruges i industrien. Vi ved, at industriproduktion stiger, når den globale økonomi er i en ekspansiv periode, og efterspørgslen efter råvarer øges. Det betyder, at palladium nyder begge veje – når økonomien er i ekspansion, og efterspørgslen efter biler stiger, hvilket øger efterspørgslen efter råvarer som palladium, og når stemningen er negativ, og de sikre havne er efterspurgt. Men jeg vil ikke kalde palladium i sig selv et sikkert tilflugtssted, da kun ca. 1% bruges i smykker, hovedsagelig i den lavere kinesiske klasse, der køber det som erstatning for guld eller sølv, men det fungerer som det meste af det tid. 

Under udbruddet af coronavirus i Kina i januar og februar 2020 blev stemningen negativ, og palladium steg med omkring $ 950 for at rekordhøje $ 2.880. Dette var hovedårsagen til den kraftige stigning, fordi efterspørgslen efter palladium faldt som et resultat af lavere bilproduktionsaktiviteter i Kina i disse måneder, hvor store dele af landet var i lås. Det store nedbrud, der fulgte i marts, var et resultat af, at USD blev massivt baisse, hvilket sendte alle aktiver nedad. Men den kontinuerlige opadgående tendens fra maj til slutningen af ​​2020, da de kinesiske og amerikanske økonomier steg kraftigt, og prisen forblev bullish indtil januar 2021, viser, at efterspørgslen efter palladium genopretter i tider med økonomisk opsving. Så det forventes, at palladium vil stige, når verden efterlader coronavirus efter forår / sommer, hvilket skulle holde efterspørgslen efter dette ædle metal op.

Prognoser for levering og efterspørgsel af Palladium

Efterspørgsel – Både palladium og platin bruges hovedsageligt til autokatalysatorer for at reducere skadelige udstødningsemissioner. Palladium bruges i motorer, der kører på benzin, mens platin har et bredere anvendelsesområde i dieseldrevne køretøjer, som er meget mere almindelige. Den anden ulempe, som palladium har, sammenlignet med platin, er at når det kommer til fysisk efterspørgsel efter smykkemarkedet, er der mere efterspørgsel efter platin end der er efter palladium. Begge metaller såvel som de fleste andre markeder oplevede forstyrrelser i produktion og efterspørgsel i 2020, men 2021 ser meget mere lovende ud, da fremstillingen fortsætter med at ekspandere temmelig hurtigt over hele kloden..

BNP i Eurozonen forventes at være negativ i 1. kvartal 2021, hvilket vil betyde en recession efter endnu et negativt kvartal i 3. kvartal, men det er for det meste prisfastsat, da det forventedes, mens ifølge IMF forventes verdens BNP at stige med 5,4%, som Christine Lagarde påpegede. Prognoserne for bilefterspørgsel er rekordhøje i 2021 drevet af to hovedfaktorer – væksten i efterspørgsel fra de to finansielle giganter, Kina og USA.

Palladium efterspørgsel fra industrien

Vi oplevede et anstændigt økonomisk opsving i Kina i 2020, og 2021 forventes at blive endnu et stærkt år. Kina tegner sig for en tredjedel af den samlede globale bilproduktion, og det forventes at indføre en strammere lovgivning om emissionskontrol, som det forventes vil hjælpe med at understøtte den indenlandske efterspørgsel. En anden grund er det stærke rebound i den amerikanske økonomi, især inden for fremstillingsvirksomhed, som inkluderer biler. Siden Joe Biden tiltrådte som præsident for USA har en af ​​de vigtigste politikker for Det Demokratiske Parti været grøn energi, hvilket betyder at stramme lovgivningen om bilemissioner, så efter at have fremsat en aggressiv grøn dagsorden under Joe Bidens valgkampagne, de forventes at handle mere beslutsomt.

Den overdrevne mængde kontanter, der injiceres i den globale økonomi gennem de monetære og finanspolitiske stimulusprogrammer, skal støtte økonomisk vækst og produktion på den ene side, hvilket også vil øge efterspørgslen efter fysisk palladium. På den anden side vil disse kontanter også filtrere gennem de finansielle markeder og øge efterspørgslen efter palladium-futures på valutamarkedet, hvilket også vil have en positiv indvirkning på prisen.

Levering – Udbuddet er meget mindre fleksibelt end efterspørgslen; store stigninger er meget vanskelige, men det kan reduceres ved forstyrrelser. I april og maj 2020 tvang de stramme lockdown-regler mange sydafrikanske mineselskaber til at afbryde driften i en periode, hvilket boostede palladiumpriserne, deraf den bullish vending i juli sidste år.

Genbrug tegner sig for en stor del af fysisk palladium i den årlige forsyning. Men ifølge Metals Focus, “Genopretningen i mineforsyningerne i år og forventningerne om øget genanvendelse vil ikke opveje væksten i efterspørgslen, hvilket vil resultere i det tiende successive fysiske underskud i 2021. Dette vil yderligere nedbryde lagrene over jorden og placere yderligere pres op på palladiumprisen. ”

Ifølge britisk platinagruppemetal (PGM) raffinader Johnson Johnson, i 2019, var palladium geografisk det mest diversificerede metal, med omkring 38% af udbuddet fra Sydafrika, omkring 41% fra Rusland og de resterende 21% andre steder. ABN AMRO Group FX og ædle metaller seniorstrateg Georgette Boele forventer højere palladiumpriser i 2021, selvom stigningen sandsynligvis ”vil være beskeden”, sagde hun. ”Der er stadig mangel på udbud på grund af den højere palladiumefterspørgsel efter bilkonvertere for at imødekomme de strengere emissionsstandarder i Kina og Europa i fremtiden,” sagde Boele i en forskningsnotat.

Andel af Palladium-udbuddet efter land

Standard Chartered Banks globale forskning af ædelmetalanalytiker Suki Cooper sagde: ”Palladiummarkedet forventes at forblive underforsynet, mens platin sandsynligvis vil stramme sig ind i H2-2021, da substitutionsrisikoen vinder fart mod slutningen af ​​året.” Palladium har haft en stram forsyning med produktionsvanskelighederne i Rusland og Sydafrika, og en bestemt top-PGM-producent kan øge indsnævringen i fremtiden.

På Norilsk Nickel-anlægget i Rusland er der problemet med permafrost, hvilket kan resultere i en vis reduceret produktion i fremtiden. Hvis der sker noget med deres infrastruktur, og de er nødt til at genopbygge eller gå på en eller anden måde, kan det bremse produktionen. Da produktionen i Rusland potentielt bliver påvirket langs vejen, og forstyrrelsen set i Sydafrika i 2020, antyder Ralph Aldis fra amerikanske globale investorer, at indskud, der for nylig blev opdaget, kan lette situationen. Han nævnte, at Chalice Gold Mines ‘Julimar-projekt i Australien var noget at lægge mærke til.

Palladium forudsigelser

Store organisationer, især virksomheder, der er involveret i bilproduktion, og hedgefonde, der investerer i bilfirmaer, foretager deres egne analyser og prognoser for råmaterialer, der anvendes til bilproduktion. Palladium er et af disse materialer, og det tiltrækker store selskabers opmærksomhed. Vi har listet nogle af deres prognoser for 1. kvartal og hele 2021.    

Organisation Q1 2021 Q4 2021 AVG 2021
ABN Amro 2.000 2.161 2.000
ANZ Bank 2.332 2.205 2.110
BOCIL 2.300 2.250 2.325
BofAML 2.750 2.500 2.500
CPM Group 2.232 2.210 2.171
CRU Group 2.100 2.157 2.240
Capital Econ 2.175 2.252 2.100
Citigroup 2.400 2.650
Commerzbank 2.200 2.200 2.200
E D & F mand 2.150 2.300 2.350
EIU 2.292 1.802 1.193
ETFS Capital 2.500
Fastmarkeder 2.380 2.400
GoldCore 1.950 2.115 2.221
Intesa Sanpaolo 2.200 2.200 2.150
Investec 2.314
JP Morgan 2.450 2.450 2.163
Jefferies 2.200 2.250
Macquarie Group 2.500 2.400 2.500
Kilde: Investering

Guld-Palladium-forhold og XPD / USD-korrelation

Gold-Palladium (XAU / XPD) -forholdet tager højde for værdien af ​​hvert metal i forhold til det andet. Dette forhold har været over paritet (1) i langt størstedelen af ​​tiden. Det betyder, at guld har været dyrere end palladium, hvilket bekræftes af prisen i diagramhistorikken for begge metaller. Der har kun været to lejligheder, hvor palladium har været dyrere end guld, en gang fra 1998 til 2002 og den anden gang lige nu. Forholdet har været på en bearish tendens siden 2009, og i 2019 faldt det under paritet. Efter en hoppe i begyndelsen af ​​coronaviruspandemien, der sendte guld til rekordhøjder og skubbede XAU / XPD-forholdet tæt på 1, genoptog den bearish tendens igen, da palladium genoptog sin bullish tendens, mens guld er blevet bearish siden da. Der er mere plads til ulempen sammenlignet med 2001 lavt, og et par år til, før det vender tilbage op over 1, hvilket indikerer yderligere opadgående momentum i palladium, hvis guld ikke falder for hurtigt.  

Fra 2014 til 2016 steg USD-indekset som vist i DXY-diagrammet nedenfor. I samme periode trak XPD / USD sig lavere, hvilket betyder, at stigningen i USD havde en negativ indvirkning på prisen på palladium. Fra 2016 til 2018 blev DXY bearish, faldende fra 103 point til 88 point, og XPD / USD steg fra $ 480 til $ 1.140. Under chokket i første halvdel af marts 2020 steg DXY fra 94 point til 103 point, mens palladium styrtede ned, kun for at tingene skulle vende i de kommende måneder. Så når vi handler palladium i de kommende måneder, skal vi holde øje med DXY.

Den 20 ugentlige SMA skubber DXY ned

Palladium teknisk analyse – glidende gennemsnit skubber stadig højere

Som nævnt ovenfor har palladium været bullish siden 2008, hvor den bullish tendens er steget siden 2016. Efter styrtet i begyndelsen af ​​2020 er den bullish tendens genoptaget igen. Det handlede omkring $ 200 til $ 300 indtil slutningen af ​​1990’erne, da det foretog et stærkt bullish træk, dels drevet af dets øgede brug i computer dotcom-industrien, som steg i denne periode. Det brød over det store runde niveau på $ 1.000 for første gang, men vendte tilbage til sit normale interval i begyndelsen af ​​2000’erne. I løbet af 2008-krisen steg palladium ikke så meget som guld, og det handlede i en langsom, men konstant opadgående tendens indtil 2008, hvilket betød, at det steg i værdi som en vare, da den globale økonomi var på vej tilbage fra 2008- 09 økonomisk krise. Men handelstarifferne mellem USA og Kina sendte den stigende højere fra 2008, da det blev klart, at en handelskrig var i gang. Dette betød, at palladium fungerede som et sikkert tilflugtssted og blev ekstremt bullish i usikre tider. Dette blev bekræftet, da XPD / USD steg i januar og februar 2020, da coronavirusepidemien ramte Kina. Det skælvede i løbet af marts og april, men genoptog sin opadgående tendens i juli, hvilket bekræfter dets status som sikker havn. De 20 SMA (grå) har gjort et godt stykke arbejde som support på det månedlige diagram og skubbet prisen højere. I januar oplevede vi en tilbagegang, men dette glidende gennemsnit holdt igen som støtte, og prisen sprang op igen.

 Ethereum fortsætter med at finde support på 20 SMA

Skift til det ugentlige diagram, det peger også op for palladium. Prisen er steget over alle glidende gennemsnit på denne tidsramme, og efter den hurtige dip sidste år vendte den tilbage over det og forblev der oppe efter at have hoppet af 100 SMA (grøn) i marts 2020. De 50 SMA (gule) har omdannet til den ultimative supportindikator for XPD / USD siden da, som holdt igen i den sidste uge i januar, så vi en stærk afvisning i den første uge af februar. Dette antyder et stærkt købstryk nede på 50 SMA, så købere forbliver ansvarlige i palladium. 

Genkørslen ser ud til at være slut på det ugentlige diagram

Palladium Live Rate

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me