Prognose for naturgaspris for H2 i 2020: Bullish Short / Mid-Term, kurs mod Doomsday på lang sigt

Ligesom råolie var priserne på naturgas på en langsigtet bullish tendens indtil midten af ​​det foregående årti, da efterspørgslen efter energiprodukter fortsatte med at stige. Naturgas toppede $ 16,50 i december 2005, skønt købere forsøgte atter forsiden og faldt under $ 14,30 i første halvår af 2008. Trykket har været på nedadgående siden da, med gas faldende til mindre end 10% af værdien sammenlignet med med det høje i 2005. Verden ændrer sig, og bevidstheden har skiftet fra fossilt brændstof til vedvarende energi, hvilket har sænket efterspørgslen efter alle fossile energiprodukter. Producenter og investorer er opmærksomme på stigningerne og faldet i efterspørgslen, så de justerer produktionen og investerer i projekter for at afbalancere udbuddet efter behovet. Den langsigtede tendens ser dog baisse ud, og grundlæggende er også baisse, hvilket betyder, at nedadgående pres vil fortsætte på længere sigt på trods af omvendt højere i de sidste par måneder og den fortsatte stigning i forbruget, som sandsynligvis vil skifte på et tidspunkt.

Læs den seneste opdatering på Naturgaspris 2021 Prognose

 

Periode Tre dage En uge 1 måned 3 måneder 6 måneder
Lave om +1,1% +3,5% +35,0% +25,3% -23,3%

Som nævnt ovenfor skød naturgas rekordhøjt i 2005, men efter 2008-krisen ændrede situationen sig for evigt. Før det var olie og gas tæt korreleret, da begge energiråvarer udvindes. Men den globale bevidsthed har skiftet mod energieffektive produkter, der har forseglet skæbnen for det eventuelle død af fossile brændstoffer, såsom olie og gas. Naturligvis er efterspørgslen efter gas sæsonbestemt med stigninger i løbet af efteråret / vinteren, hvilket kan give et forkert indtryk i disse tider, men prisen har været lavere i lave år i mange år og faldt til $ 1.529 i juni i år, da låsning af coronavirus dæmpede behovet yderligere for alt bortset fra sikre havne og ikke kun for gas og olie. De seneste måneders efterspørgsel ser ud som en død kat, der hopper, så vi forventer, at topsiden er begrænset i gas med minimale gevinster, hvis nogen, i de kommende måneder, mens den større bearish tendens vil genoptages før eller senere, og sælgere vil skubbe prisen til nye nedture i de kommende år.

Prognose for naturgas: 4. kvartal 2020 Prognose for naturgas: 1 år Prognose for naturgas: 3 år
Pris: $ 2,75 – $ 2,80

Prisdrivere: Coronavirus fremskridt, markedssentiment, amerikanske protester / valg

Pris: $ 2,40 – $ 2,50

Prisdrivere: Efter valg i USA, handelsaftale mellem EU og Storbritannien, tekniske diagrammer

Pris: $ 2

Prisdrivere: Global økonomi, aftaler om ren energi, langsigtet stemning

Forudsigelse af naturgaspris for de næste 5 år

Risikosentiment Råvarer – Hvordan påvirker risikosentiment naturgas?

Som vi ved, er sikre havne som guld negativt korreleret med stemningen, mens varer er positivt korreleret med stemning på de finansielle markeder. Når risikostillingen er tændt, løber råvarer højere, og når stemningen er negativ, bliver de bearish. Men naturgas er ikke rigtig bundet til investorstemning for tæt. Vi har set mange stejle spring og vendinger i løbet af de sidste to årtier, men de har ikke været som et resultat af stemningen. Vi oplevede et sammenbrud under / efter 2008-krisen, da det var stemning ramte varer virkelig hårdt, men det var allerede startet flere måneder før. Under det økonomiske opsving i de følgende år steg andre råvarer, men naturgas ikke. I stedet har det været i en langsigtet bearish tendens siden 2005. I år ser det ud til, at stemningen har ført gaspriserne ned i Q1 og derefter op i Q2 og Q3. Men det har mere at gøre med USD end med stemningen. Dommen er således, at investor / risikosentiment ikke påvirker naturgas for meget, og vi bør koncentrere os mere om stemningen med hensyn til selve naturgassen.

Efterspørgsel på overskridelse af levering på lang sigt

Bortset fra følelsen, Udbud og efterspørgsel er de faktorer, der driver priserne på råvarer hårdest, det meste af tiden, især på lang sigt. Mens udbud og efterspørgsel er steget kontinuerligt for naturgas, som IEA-data viser i nedenstående diagrammer, er forudsigelserne for fremtiden ikke så lyse, da verden skifter fra fossile brændstoffer til vedvarende energi. Dette vises tydeligt i nedenstående gasdiagrammer, hvor vi kan se, at prisen faldt fra rekordhøjder omkring $ 16,50 i 2000’erne til $ 1,55 tidligere i år. Mange større virksomheder afskriver allerede deres aktiver i gasfelter, og det værste er endnu ikke kommet.

Markedsefterspørgslen efter gas er sæsonbestemt – Markedsefterspørgslen efter naturgas er meget sæsonbestemt, da gas er det primære brændstof eller energikilde, der bruges til opvarmning eller elektricitet, hvoraf det meste også bruges til opvarmning eller køling. På tidspunkter, hvor somrene er for varme, stiger efterspørgslen, men den normale sæson for naturgas er om vinteren. Selvom spekulanter, som handel normalt går, gerne vil købe aktivet inden den faktiske stigning i efterspørgslen, ligesom lagerfirmaer, så stigningen i gas starter godt inden vinteren, undertiden i den foregående sommer, hvor faldet begynder tidligt / midt -vinter. Dette gør det meget lettere for forhandlere, der kan lide at handle på lang sigt. De køber dybest set i det tidlige efterår og sælger midt i slutningen af ​​vinteren i en skyl- og gentagelsesstrategi. Mens købere ikke har nogen reel garanti for, at gas vil blive bullish i efteråret, er det næsten sikkert, at gas på et tidspunkt, i slutningen af ​​vinteren, vil blive bearish og genoptage den langsigtede bearish tendens. Dette år var anderledes, da gasprisen faldt om vinteren og har været bullish siden maj, hvilket ville være underligt i normale tider. Men coronavirus-lockdowns ændrede alt, så vi er ikke i normale tider nu, og volatiliteten er steget, sammenlignet med de seneste år. Efterspørgslen forventes at falde med i alt 4% i løbet af 2020 og derefter begynde at vende tilbage til det normale, men klimaaftalerne vil sikre, at offentligheden bliver nødt til at reducere deres brug af gas og bevæge sig mod renere energikilder. Så den seneste stigning i de sidste mange måneder ser ud som en god mulighed for at gå kort på naturgas, og den tekniske analyse understøtter dette, som vi vil forklare nedenfor. Den langsigtede efterspørgsel er faldet efter fossile brændstoffer, da verden er på vej mod renere, vedvarende energikilder, hvilket gør salgshandelen med gas mere fristende.

Efterspørgslen efter naturgas steg konstant

Efterspørgslen efter naturgas steg konstant

Udbuddet har også matchet efterspørgslen

Kilde: IEA https://www.iea.org/reports/natural-gas-information-overview

Korrelation mellem naturgas og USD

Korrelationen mellem USD og naturgas er negativ som med de fleste andre råvarer. Ved første øjekast er det ikke for svært at se, at den negative sammenhæng mellem USD-indekset og gaspriserne ikke har været særlig stærk i de seneste årtier. I løbet af 1990’erne var de begge hausse, men de skulle være negativt korrelerede, så det betød, at den negative sammenhæng ikke var der. I det meste af 2000’erne blev USD bearish, mens gas forblev på en bullish tendens, så korrelationen steg noget, men mens gas toppede i 2005 efter den store stigning, faldt DXY i 2008, hvilket igen ikke viser meget af en sammenhæng. Selv størrelsen på bevægelserne i begge aktiver var ikke sammenlignelig, idet USD-indekset steg omkring 20% ​​i værdi, mens gas mistede næsten 80% af sin værdi. DXY var stigende indtil 2016. På den anden side fortsatte gaspriserne med at falde, men USD har handlet inden for en rækkevidde siden da. Så den svage sammenhæng gik tabt igen. Det steg kun i år, da USD steg i 1. kvartal, og derefter vendte den sig ned igen, mens gas blev baisse i de første tre måneder, men er steget siden da. Men som vi lever, lever vi ikke i normale tider, og markederne handler for det meste med USD nu, så råvarer, der er noteret i USD, skal følge den modsatte retning. Jeg tror dog ikke, at denne sammenhæng vil vare for længe.

DXY steg højere i 90'erne

DXY steg højere i 90’erne

Gaspriserne steg også i 90'erne

Gaspriserne steg også i 90’erne

Teknisk analyse – Skal naturgas bryde 6-årig rækkevidde?

Naturgas handles på en bullish tendens i årtier og nåede et rekordhøjt niveau på $ 16,50s. Selvom stigningen i 2008 var lavere end det øverste tal i 2005, skiftede det bullish momentum på de fossile energimarkeder i 2008 under finanskrisen. I løbet af uptrend leverede glidende gennemsnit en vis mild støtte på det månedlige diagram, som er den eneste, der tager højde for teknisk analyse, da der er meget støj i de andre diagrammer, der simpelthen er forvirrende for alle.

150 SMA har leveret modstand i perioder, hvor tilbagetrækninger var stærkere

150 SMA har leveret modstand i perioder, hvor tilbagetrækninger var stærkere

Tendensen skiftede i 2008, og naturgas styrtede ned og sendte prisen under alle glidende gennemsnit. Disse glidende gennemsnit blev til sidst til modstand under tilbagetrækninger højere, og de var virkelig gode indikatorer for at sælge hoppene i gas. Da piggene var større, leverede 150 SMA (grøn) modstand; da tilbagetrækningen højere var mindre, overtog de mindre MA’er, såsom 50 SMA (gul), dette job, og der var en gang, da 200 SMA (grå) vendte omløbet i 2011. At glidende gennemsnit har ydet modstand siden begyndelsen af ​​2017, og der var en lejlighed i 2018, hvor prisen brød over det, men vendte om ved 150 SMA. Prisen fortsætter med at forblive under 50 SMA, da det langsigtede bearish momentum fortsætter, men i de seneste måneder har vi set en bullish vending på grund af den øgede svaghed i USD. Selvom alle odds peger på en afslutning på denne bullish tilbagevenden, når prisen indhenter den 50 månedlige SMA igen, og den langsigtede bearish tendens sandsynligvis vil genoptages derfra. Så vi følger gaspriserne for at åbne et langsigtet forex-signal, så snart det sker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me