Prognose for Palladium-pris for H2 i 2020: Både grundlæggende og tekniske oplysninger peger op

Palladium har opført sig på en helt hektisk måde indtil videre i 2020, men på den anden side har det været et stort investeringsaktiv, der giver mange muligheder. Palladium er et andet skinnende metal, der betragtes som både en vare og dermed til tider et risikotilgang som et sikkert tilflugtssted. Det bruges i en lang række produkter inden for bil- og elektronikindustrien og til smykker, hvilket betyder, at både efterspørgslen og prisen stiger, når den globale økonomi klarer sig godt. På den anden side er det en sjælden vare, 30 gange sjældnere end guld, hvilket gør den til et sikkert tilflugtssted i tider med usikkerhed, og det har faktisk fungeret som sådan i nyere tid. Faktisk steg palladium højere i løbet af de første to måneder af dette år, da koronavirusepidemien brød ud i Wuhan, steg næsten $ 1.000 og oversteg guldprisen og kom tæt på $ 2.900-marken, fra omkring $ 1.900 i slutningen. af 2019. Så generelt er palladium kun steget i værdi – det være sig i tider med økonomisk boom eller økonomisk undergang – både som en vare, hvor efterspørgslen fortsætter med at stige, og som en sikker havn. Palladium var grundlæggende en stor investering, da toldtarifen for tat mellem USA og Kina startede, det var en stor investering om sommeren sidste år, før den store stigning, og det var teknisk en god investering i begyndelsen af ​​denne måned, efter tilbagetrækningen fra bølgen. Men de fantastiske handelsmuligheder ser ikke ud til at ende med palladium, så vi får aktiv handel med XPD / USD.

Læs den seneste opdatering på Palladium-pris 2021 Prognose

 

Periode Tre dage En uge 1 måned 3 måneder 6 måneder
Lave om +2,7% +9,1% +16,7% +13,6% -11,3%

 

Palladium handlede på omkring $ 200 – $ 300 indtil slutningen af ​​1990’erne, hvor det foretog et stærkt bullish træk, dels drevet af dets øgede brug i computerdotcom-industrien, som steg i denne periode. Derefter brød det over det store runde antal på $ 1.000 for første gang, men det vendte tilbage til sit normale interval igen i begyndelsen af ​​2000’erne. Under 2008-krisen steg palladium ikke så meget som guld, og det handlede med en langsom, men stabil opadgående tendens indtil 2008, hvilket viste, at det steg i værdi som en efterspurgt vare, da den globale økonomi var på vej tilbage fra økonomisk krise 2008-09. Men handelstarifferne mellem USA og Kina har sendt den til at klatre højere siden 2018, da det blev klart, at en handelskrig var i gang. Palladium begyndte at fungere som et sikkert tilflugtssted og blev ekstremt bullish i usikre tider. Dette viste sig især at være tilfældet, da XPD / USD steg i januar og februar 2020, da koronaviruspandemien ramte Kina. Det skælvede i løbet af marts og april, men genoptog sin opadgående tendens i juli og bekræftede dets status som sikker havn. Så når vi handler palladium, skal vi først bekræfte, om det opfører sig som en vare eller som et sikkert tilflugtssted – selvom dette er en langsigtet switch, så vi ikke behøver at træffe hurtige beslutninger.

Palladium-prognose: 4. kvartal 2020 Palladium-prognose: 1 år Palladium-prognose: 3 år
Pris: $ 2.500 – $ 2.600

Prisdrivere: Covid19, risikosentiment, teknisk

Pris: $ 2.800 – $ 3.000

Prisdrivere: Risikosentiment, stigende efterspørgsel, geopolitiske spændinger

Pris: $ 3.500 – $ 4.000

Prisdrivere: Risikosentiment, forskel mellem efterspørgsel og forsyning,

Forudsigelse af Palladium-pris for de næste 5 år

Som med de fleste finansielle aktiver lige nu er der et nyt handelsmiljø for palladium, og på kort til mellemlang sigt vil dette ikke ændre sig meget. Aktiver som dette påvirkes alle af coronavirus-pandemien og de daglige pressemeddelelser, som fortsætter med at rode med stemningen på de finansielle markeder. USD har været i et frit fald i nogen tid, hvilket har holdt risikotillæg og sikre havne godt budt, idet palladium igen blev bullish i juli. Men situationen kan ændre sig meget hurtigt. Den amerikanske økonomi trak sig mest sammen under lockdownen, men den har været pænt igen siden maj, selvom der er fejl og usikkerheder. Men hvis disse fejl forsvinder, vil USD sandsynligvis blive bullish, hvilket vil være en negativ faktor for XPD / USD. Risikostemningen flipper rundt, mens geopolitiske spændinger og handelsspændinger sandsynligvis vil være sikre havne som palladium i budet. Efterspørgslen forventes også at stige, især i bilindustrien, og de ugentlige og månedlige diagrammer peger højere, så den langsigtede analyse for palladium synes positiv.  

 

COVID-19 Pandemi – risikosentiment 

COVID-19-krisen havde alvorlige konsekvenser for platingruppemetaller. Både udbud og efterspørgsel blev hårdt ramt af de udbredte lockdowns, der blev pålagt for at bremse spredningen af ​​virussen, og dette havde en massiv indvirkning på verdensøkonomien. Den hurtige spredning af COVID-19 i Europa, USA, Mellemøsten, Kina og resten af ​​Asien fik palladiumpriserne til at falde med mere end 10%. Låsefunktionerne påvirkede den globale forsyningskæde og bilsektoren på verdensplan og påvirkede i sidste ende palladiumpriserne. Imidlertid har stemningen omkring palladium været positiv i det meste af det sidste årti, med priserne steget kraftigt i 2019 og 2020 og med næsten 80% i de sidste seks måneder til et rekordhøjt niveau på mere end US $ 2.800 pr. Ounce. Siden begyndelsen af ​​året har investorer vendt sig til havne, og denne stemning er opretholdt på grund af frygt for den anden bølge af coronavirus. Som et resultat bevæges det globale aktiemarked ofte lavere, mens handel i sikre havne, som den amerikanske dollar og palladium, forbliver bullish.

Som vi alle ved, steg den længe ventede handelsaftale mellem USA og Kina, som blev underskrevet tidligere på året, også priserne. Handlende forventer, at denne aftale hjælper med at lette det nedadgående pres på den globale økonomiske vækst og bremse tilbagegangen i kinesisk bilsalg. Men for nu er coronaviruspandemien den store, dårlige ulv, så indtil den er overstået, betyder de andre problemer ikke så meget – de vil kun have en indflydelse på risikosentimentet, hvis coronavirus trækker sig tilbage.   

Vil Palladium-efterspørgslen stige?

Brugen af ​​palladium er indstillet på at intensivere i køretøjer med forbrændingsmotorer, da bilproducenterne klatrer for at imødekomme strengere emissionslovgivning i Europa og Kina ved at øge palladium, platin og rodium med mindst 30% for trevejskatalysatorer i de fleste større køretøjer markeder. Dette ville øge efterspørgslen til over 10 millioner ounce på trods af en langsommere global økonomisk vækst og faldende bilsalg på nøglemarkeder som Europa, USA og Kina. Som et resultat vil priserne sandsynligvis forblive høje, da udbuddet ikke følger med efterspørgslen. Derudover øgede stigningen i palladium med 14% i køretøjer med forbrændingsmotorer sit behov til et rekordhøjt niveau på 9,7 mio. Ounces sidste år.

På udbudssiden kan de primære forsyninger fra mineproduktion falde lidt som følge af rationalisering i sydafrikanske miner og udtømning af palladiumrige overfladematerialer i Rusland. Imidlertid vil de høje priser på palladium fortsætte med at drive sekundære genvindinger fra genanvendelse, men dette vil ikke være tilstrækkeligt til at reducere underskuddet på nogen meningsfuld måde. Et gapende udbudsunderskud vil sandsynligvis understøtte priserne på grund af usikkerhed på kort og mellemlang sigt på markedet som følge af den hurtige spredning af COVID-19 fra Kina til USA og resten af ​​verden. En kortsigtet negativ indvirkning på bilsalget i 2020 på grund af den økonomiske afmatning kan også påvirke palladiumpriserne.

Geopolitiske og handelsspændinger vil sandsynligvis fortsætte

Årsagen til den høje grad af usikkerhed på markedet kan også tilskrives den langvarige geopolitiske og handelsspænding mellem USA og resten af ​​de globale økonomier. Disse inkluderer Den Europæiske Union (EU), Storbritannien og Kina. Desuden vil enhver aktivitet, der intensiverer krig mellem USA og Kina, sandsynligvis skubbe palladiumpriserne til rekordhøjder. I mellemtiden har Kina og USA affyret nye sanktioner mod hinanden i den igangværende konflikt. Begge lande har udvist et antal af det modsatte lands diplomater midt i gensidige beskyldninger om spionage. Kina forsøger også at overtage Hong Kong, mens USA har øget sin militære tilstedeværelse i det østkinesiske hav, så situationen er ikke så rolig på trods af falske smil til fotografene. Dette har fået palladium-futures til at klatre op til levetidens højder, da sikre havne giver ly i tider med usikkerhed. Fase 1-aftalen mellem de to lande betyder heller ikke afslutningen på handelskrigen – striden mellem de økonomiske giganter vil holde de sikre havne i efterspørgslen i de kommende år, selv efter at coronavirus trækker sig tilbage, hvis pandemien slutter i år.

Aktiemarkedskrasch

Den nylige nedgang i 2020 på den amerikanske børs var ikke kun begrænset til USA. Det var snarere et globalt aktiemarkedsnedbrud, der begyndte den 20. februar 2020. Den 12. februar var Dow Jones Industrial Average, NASDAQ Composite og S&P 500-indeks sluttede alle med rekordhøjde (mens NASDAQ og S.&P 500 nåede efterfølgende rekordhøjder den 19. februar). Fra 24. til 28. februar rapporterede aktiemarkederne verden over deres største fald på en uge siden finanskrisen i 2008. Den 9. marts rapporterede de fleste globale markeder alvorlige fald, primært udløst af COVID-19-pandemien og en oliepriskrig mellem Rusland og OPEC-landene, ledet af Saudi-Arabien. Dette blev uformelt kendt som Black Monday. På det tidspunkt var det det værste fald i lagre siden den store recession i 2008. Forholdet mellem palladiumpriserne og aktiemarkederne er invers. For det meste vil palladiumpriserne falde, når aktiemarkederne klarer sig godt og omvendt. Når aktiemarkedet kollapser, stiger efterspørgslen efter palladium ligeledes, da flere og flere investorer ser på sikrere muligheder. Selvom USD lige nu falder hurtigt, hvilket holder både sikre havne og risikovillige aktiver i efterspørgsel, hvor palladium drager fordel af begge.  

XPD / USD-korrelation

Korrelationen mellem USD og palladium er ikke så stærk som den er med guld eller andre risikovillige aktiver, men der er ikke desto mindre korrelation, da den er noteret i USD. Det er klart, at palladium har et eget sind, der skifter fra et sikkert tilflugtssted til en vare, men som mest drager fordel af begge dele, da prisen er steget siden 2009. Mens palladium har fulgt sin vej for det meste, i visse perioder USD har været driveren til XPD / USD. Fra 2014 til 2016 steg USD-indekset som vist i DXY-diagrammet nedenfor.

DXY bliver først bullish, derefter bearish

DXY bliver først bullish, derefter bearish

XPD / USD blev først bearish og derefter bullish

XPD / USD blev først bearish og derefter bullish

I samme periode trak XPD / USD sig lavere, hvilket betyder, at stigningen i USD havde en negativ indvirkning på prisen på palladium. Fra 2016 til 2018 blev DXY bearish, faldende fra 103 point til 88 point, og XPD / USD steg fra $ 480 til $ 1.140. Under chokket i første halvdel af marts 2020 steg DXY fra 94 point til 103 point, mens palladium styrtede ned, kun for at tingene skulle vende i de kommende måneder. Så når vi handler palladium i de kommende måneder / år, skal vi holde øje med DXY, især under valg i USA senere på året.    

Teknisk analyse – Vil afvisningen af ​​de 20 SMA vare?

Palladium bliver det bearish, efter at være trukket lavere ned til 20 SMA på det månedlige diagram

Palladium bliver det bearish, efter at være trukket lavere ned til 20 SMA på det månedlige diagram

I 1990’erne handlede palladium i et interval mellem $ 200 og $ 400, men det steg over $ 1.000 i slutningen af ​​90’erne. Til sidst flyttede prisen sig ned igen i begyndelsen af ​​2000’erne, men den bevægelse over $ 1.000-niveauet var et psykologisk brudpunkt, og stemningen blev til sidst bullish for palladium. Tendensen for palladium var bullish og stabil, fra 2006 til september 2018, hvor XPD / USD steg højere, da palladiumhandlere indså, at handelstaksterne mellem USA og Kina ville være mere end blot slagsmål, og den globale økonomi ville at lide af virkningerne. XPD / USD steg fra $ 900 til over $ 1.620 i marts 2019, men den største stigning var endnu ikke kommet, startende fra september 2019, da palladium, der handlede til $ 1.500s, sprang til $ 2.880 med den største stigning kommer i januar og februar 2020. Til sidst så vi et omvendt i marts, som det var tilfældet for de fleste aktiver, og dette fortsatte også i april. De 20 SMA (grå) blev gennemboret på det månedlige XPD / USD-diagram, men prisen vendte tilbage over dette niveau i samme måned, så det tællede ikke som en pause. Dette glidende gennemsnit holdt godt i maj og juni, hvilket bekræftede sig selv som en supportindikator på denne tidsramme. I øvrigt lukkede lysestagerne fra de foregående to måneder som dojis, som er bullish reverserende signaler, og den bullish reversering er allerede i gang, nu i juli. Prisen er steget fra $ 1.880 til $ 2.208 hidtil i denne måned, hvilket betyder en stigning i værdien på 15%. I henhold til dette månedlige diagram skal palladium fortsætte sit bullish momentum, nu når tilbagegangen er færdig, og de 20 SMA holder som support.

150 SMA er forvandlet fra modstand til støtte til XPD / USD

 150 SMA er forvandlet fra modstand til støtte til XPD / USD

Udover det månedlige diagram, der peger opad, peger det ugentlige diagram også op for palladium. Prisen er steget over alle glidende gennemsnit på denne tidsramme, og 150 SMA blev til support umiddelbart efter at den blev brudt. Alle de sidste tre lysestager har påberåbt sig dette glidende gennemsnit som støtte. De foregående to ugentlige lysestager lukkede som dojis, som i dette tilfælde er baisse vendende signaler efter stigningen, men 150 SMA holdt som support, og i denne uge flyttede prisen sig højere igen og dannede en ganske bullish lysestage. Så den tekniske analyse på begge tidsrammer viser, og fundamentet er også hovedsageligt bullish for palladium, hvilket gør det til en god købsinvestering.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me