Sådan reguleres regulering af kryptovalutaoptagelse i Afrika

Bemærk: original version af artiklen blev udgivet af Cloudbet og er del er en del af Cloudbet Blogs serie om big-image blockchain-historier. For mere dybtgående diskussioner om alle ting krypto, skal du indstille vores i Cloudsection og Følg os på Twitter.

Hjemmet til over 1,2 milliarder mennesker oplever det afrikanske kontinent hurtig vækst i brugen af ​​kryptokurrency. I denne artikel undersøger vores gæsteforfatter, hvordan lokale regler hjælper med at forme denne vedtagelse.

  • Adoption af Bitcoin i Afrika
  • Regulering og beskatning
  • Casestudier: Sydafrika og Nigeria
  • Vil regulering tage fart?

Satsen for vedtagelse af kryptokurrency i Afrika vil overraske dig. Mens Afrika muligvis ikke er det første sted, der kommer til at tænke på, når det kommer til krypto, viser det sig at være en grobund for fremskridt med blockchain-revolutionen.

I Østafrika, Kenya gør nyhedsbølger med rygter om en Bitcoin Exchange Traded Fund. I Vestafrika, Nigeria oplever millioner af dollars i handelsvolumen om ugen, mens han er i Syd Afrika, kryptostartups springer op ugentligt. Tidligere i 2018 rapporterede afrikansk BTC-udveksling Paxful 40 millioner dollars i månedlig handelsvolumen. Dette er kun nogle af de mange eksempler, der viser, hvordan blockchain-revolutionen er skudt op på, hvad der kan synes for nogle som de mest usandsynlige steder.

Kryptovalutaer har flere brugssager i Afrika, der tilbyder praktiske løsninger på blandt andet udfordringer, der er forbundet med internationale transaktioner med handelspartnere, betaling af skolegebyrer i udlandet og som en afdækning mod inflation og et ødelagt banksystem.

I Zimbabwe, hvor inflationen steg kraftigt, handlede BTC så højt som $ 14.000 da det fungerede som en løsning på de ætsende virkninger af økonomiske udfordringer i nationen. Uformelt bruger mange forretningsmænd og handlende kryptokurver til at hjælpe med grænseoverskridende transaktioner med deres partnere i geografiske regioner som Asien og Europa.

To giganter, en revolution

Når en blomst vokser i et mørkt rum, påvirker også kryptokurver i Afrika det. Hvis bitcoin er den sovende kæmpe, kan verden faktisk være på randen af ​​en æra, hvor to sovende giganter, Afrika og bitcoin, fremmer en alliance, der ændrer livet for 1,2 milliarder afrikanere.

Ikke alene vil afrikanere drage fordel af et blockchain-bemyndiget Afrika, men også verden vil drage fordel af et blockchain-bemyndiget Afrika, hvor større økonomisk integration, demokrati, gennemsigtighed og tillid opnås.

For at opnå store højder af blockchain-aktiveret menneskelig udvikling kræver Afrika den grundlæggende støtte til regler. Med passende regler har afrikanske stater mulighed for at tilskynde til indførelse af kryptovalutaer samt støtte oprettelsen af ​​innovative teknologier i rummet.

Forskrifter og beskatning

Forordninger, der ofte ses som et tveægget sværd for fremskridt i mange industrier, vil være nøglen til vedtagelse i Afrika. Forordninger i de afrikanske stater er imidlertid en kompleks forretning og meget afhængige af dagsordenen for de respektive regeringer.

EN rapport fra African Bank EcoBank viser, at de fleste regeringer i Afrika tager en ”vent og se” tilgang til reglerne for kryptokurver. Mere end halvdelen skulle endnu ikke tage en offentlig holdning til dem på trods af den samme rapport, der skitserede en “betydelig tilstedeværelse” af krypto i mindst 36 lande.

Det langsomme tempo i retning af regulering skyldes dels manglende forståelse for kryptokurvernes iboende natur. Uden tilstrækkelig viden om deres potentielle fordele er der mange regeringer, der endnu ikke gør noget for at regulere dem.

For at være retfærdig har flertallet af Afrikas befolkning i det mindste endnu ikke hørt om – eller brugt – kryptokurver. Da flere afrikanere fortsætter med at bruge dem, er det sandsynligt, at en mere proaktiv statslig tilgang vil følge, da fordele som skatteindtægter bliver mere og mere tydelige.

Eksisterende regler i hver nation i Afrika adskiller sig efter arten af ​​landets eksisterende love, overbevisninger og politiske systemer. Lad os se på nogle af kontinentets kraftværker: Sydafrika og Nigeria.

Sydafrika Førende

Ifølge rapporten fra EcoBank fører Sydafrika den lovgivningsmæssige race og havde den mest kryptovennlige tilgang på kontinentet. Allerede i 2014 frigav den sydafrikanske reservebank en positionspapir på virtuelle valutaer, der syntes lovende.

I positionspapiret konkluderer SARB, at:

VC’er (virtuelle valutaer) udgør ingen væsentlig risiko for finansiel stabilitet, prisstabilitet eller det nationale betalingssystem. Slutbrugere, uanset om enkeltpersoner eller virksomheder, der accepterer VC’er og virksomheder, der er involveret i VC’erne, advares imidlertid om, at aktiviteter, der udføres eller foretages med VC’er, har deres eneste og uafhængige risiko.

Spol frem fem år, og Sydafrika har introduceret udkast til skattelovgivning og et konsultationsoplæg om kryptokurver. Sydafrikas politikker indikerer forsigtig optimisme fra regeringen. På den ene side står regeringen for at øge sine skatteindtægter. På den anden side overvejer det en “nedslag” på de mere anonyme kryptoaktiver.

Høringspapiret kræver, at udbydere af kryptoaktiver overholder reglerne for KYC (know-your-customer) og AML (anti-hvidvaskning af penge), som inkluderer at identificere kunder og kende deres adresser.

Tjenesteudbydere bliver nødt til at overvåge og rapportere mistænkelige transaktioner, der kan kræve mere personale, der er forpligtet til sådanne roller og potentielt påvirker brugernes privatliv. Ved at gøre det nemmere at identificere brugere af kryptoaktiver gennem sådanne regler, agter regeringen bedre at vurdere skat, der skal betales af ejere af kryptoaktiver.

Udgivet i samarbejde med National Treasury, SA Revenue Services (Sars), Financial Sector Conduct Authority (FSCA) og Financial Intelligence Center (FIC), giver konsultationspapiret et sæt regler, der kræver krypto-startups at registrere hos regeringen til at drive forretning.

Disse regler sigter mod at opnå større ansvarlighed i sektoren, da registrerede kryptovirksomheder, der er opmærksomme på tilsyn, muligvis udfører bedre interne overholdelsesprocesser, der bedre beskytter forbrugerne. Derudover kan brugere af virksomheder som krypto-udvekslinger holdes under strengere tilsyn – hvilket kan føre til, at flere skatterapporter på krypto udfyldes.

Reguleringer af kryptokurver i Sydafrika kan øge masseadoption, da flere mennesker opfatter dem som legitime på grund af regeringens tilgang. På bagsiden vil dette sandsynligvis øge reguleringsomkostningerne for krypto-aktivudbydere i Afrika, som kan overføres til slutbrugere af regulerede tjenester.

Der er andre udfordringer forbundet med regler for kryptokurver i Sydafrika. Faktum er, at en skyggeøkonomi eksisterer i kryosfæren, som ikke let kan måles eller reguleres af regeringen. Over-the-counter handel og eksterne børser, der vælger ikke at rapportere skat, er blot nogle af elementerne i det. Selvom det er nyttigt for skatteindtægter og forbrugerbeskyttelse, kan regler være meget vanskelige at gennemføre. Hvis de er for strenge, kan de også føre til kvælning af innovation med virksomheder, der vælger at tage deres forretning andetsteds til regioner som Mauritius, hvor love er mere forretningsvenlige for krypto-startups.

På den anden side er sydafrikanere mere end åbne for uformelle former for finansiering. Kryptovalutaer vil ikke være anderledes.

Nigerias voksende kærlighed til Crypto Overshadows-regler

I det vestlige Afrika er nigerianere ikke fremmede for kryptokurver. Selv under bjørnemarkedet blev det rapporteret i 2018 at over 4 millioner dollars i kryptokurver blev handlet ugentligt i regionen. Hvis der også blev taget højde for OTC-handler, ville tallet bestemt være meget større.

Nigerias tilgang til regulering af kryptokurver har været blandet, men meget baseret på den samme “vent og se” -indstilling. Regeringen har tidligere udsendt advarsler om kryptokurrencyers ustabile karakter, men har ikke udstedt et forbud. Det frigav imidlertid et udkast til en licensordning, der kunne øge minimumsaktionærernes midler til fintech-virksomheder til as op til $ 15 millioner.

Dette er en foranstaltning, som, hvis den håndhæves, kunne forhindre mange lokale virksomheder i at komme ind på kryptomarkeder. Manglende konkurrence inden for levering af varer og tjenester i kryptokurrencyområdet i Nigeria kan være dårlige nyheder for priserne. Derfor kan kryptovaluta-brugere i Afrika lide af højere omkostninger og / eller ineffektivitet af tjenester.

Da det er et globalt fænomen, bruger brugerne sandsynligvis platforme med base i udlandet, som er under mindre regulatorisk usikkerhed. For eksempel er udenlandske børser som BRD og Binance frit tilgængelige i Nigeria, mens de forbliver uden for direkte tilsyn med nigerianske regulatorer.

Igen kan skyggeøkonomien vise sig at være for stor til, at regler kan begrænse den eventuelle masseoptagelse af kryptokurver. I Nigeria findes en skyggeøkonomi på fødevaremarkeder, tøjmarkeder og andre industrier, hvor målingen af ​​økonomisk aktivitet ikke kan fastslås formelt. Dette gør det selvfølgelig utroligt vanskeligt for lovgivere og udøvende myndigheder at implementere deres egne begrænsninger og regler for kryptokurrencybrug. I Benin City dukker der for eksempel op mange uformelle handel med kryptovalutaer, som på grund af politiets manglende opmærksomhed i regionen fungerer frit.

Takeaway

Den decentrale karakter af blockchain og kryptokurver er sådan, at det næsten er umuligt for en regulator at have fuldt tilsyn. Selv uformelle økonomier har regulering af det finansielle system begrænset succes. Til dette formål er det klart, at forsikringen mod svig og manglende gennemsigtighed er selve blockchain. Dette er grunden til, at så mange flere mennesker fortsætter med at vedtage kryptokurver i Afrika.

Blockchain gav verden en håndholdt bank. Fra en telefon kan en transaktion let foretages med lidt bekymring. Sikkerheden i blockchain-netværk, hvorpå kryptokurver kører, vil være drivkraften for adoption i et kontinent, hvor folk ikke stoler på centraliserede banker på grund af en historie med utilstrækkelig kundeservice og fejlbehandling.

Efterhånden som bevidstheden om fordelene ved kryptokurver vokser, vil adoption af kryptokurver vokse i Afrika. Ønsket om at anvende en livsændrende teknologi, der præsenterer en ændring i finansieringsdynamikken i milliarder af liv, vil sandsynligvis overgå enhver regulering, der præsenteres. Regulering kan forsøges, men om nødvendigt kan regulering også vokse ud.

Forfatter: Calvin Ebun-Amu

Det original version af artiklen blev udgivet af Cloudbet og er del er en del af Cloudbet Blogs serie om big-image blockchain-historier. For mere dybtgående diskussioner om alle ting, der er krypto, skal du indstille dig i vores In Cloud-sektion og Følg os på Twitter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me