Lohkoketju energiasektorilla?

Siitä lähtien, kun Bitcoin-hinta räjähti, keskustelu blockchainista ja energiasta on keskittynyt työn todistamiseen. Suurin osa Bitcoin-kaivostoiminnasta sijaitsee Kiinassa voimakkaasti tuetun energiajärjestelmän ja kylmävoimalaitosten laajan käytön vuoksi. Tämä on pitkään antanut blockchain-teollisuudelle huonon maineen, kun ympäristönsuojelijaryhmät painostavat vihreämpiä markkinoita.

Alan asiantuntijat ovat kuitenkin pitkään ymmärtäneet, että lohkoketju voi todella tehdä energia-alasta tehokkaamman. Markkinat ovat luonteensa vuoksi jaoteltu toimitusketjun eri osapuoliin, kuten etsintäryhmät, poimijat, jakelut, infrastruktuuri ja monet muut. Tämä on tunnistettu potentiaaliseksi häiriökentäksi blockchain-yrityksille, jotka haluavat parantaa logistiikkaa ja monimutkaisen toimitusjärjestelmän seurantaa. Energiahyödykekaupalla, seurannalla ja kuljetuksella vertaismarkkinoille on monia linkkejä.

Mikä on energiamarkkinoiden tila?

energiaa

Energia-ala on toiminut olennaisesti samalla tavalla viimeisten 40 vuoden aikana. Siinä on kolme osaa, ensin alkupään toimittajat, jotka käsittelevät raaka-aineet energiaan, kaasuun, öljyyn, aurinkoon, tuuleen jne. Sitten meillä on toimittajia, jotka ottavat energian ja tuovat ne lähemmäksi kuluttajia. Viimeiseksi meillä on loppupään tuottajia, joiden on jaettava energiaa vähittäiskuluttajille. Jaettu näihin kolmeen yksinkertaiseen osaan, teollisuus näyttää hyvin yksinkertaiselta, mutta tämä ei ole totta.

Loppukuluttaja ei koskaan osta energian tuottajalta, pääosin länsimaasta alkutuottaja myy yrityksille, jotka omistavat sähköverkon ja toimittavat sitten energian paikalliselle jakeluyhtiölle. Jakeluyhtiö käyttää sitten muita tytäryhtiöitä, jotka pirstovat markkinat osavaltioiksi, kaupungeiksi ja jopa kaupunginosiksi. Tuloksena on pieni hinnannousu jokaiselle osapuolelle, joka tekee leikkauksen, ja valtava monimutkaisuus, joka johtaa tuhlaukseen ja tehottomuuteen. Kaiken lisäksi energian alkutuottaja on linkki energiahyödykkeiden toimitusketjussa. Öljy, maakaasu, hiili jne., Jota se käyttää, tuodaan energialaitokseen myös muualta, lisäkustannuksilla ja komplikaatioilla.

Suurin osa tuotannon energiahyödykkeistä tulee suurten energiaa kuluttavien maiden ulkopuolelta. Öljy ja kaasu kulkevat satoja kilometrejä meritse satamiin kymmenissä maissa. Hyvin harvat näistä ovat energiaomavaraisia, ja heidän on luotettava siihen, että laivayhtiöt ja hyödykekauppiaat ostavat raaka-aineita.

Lopuksi on olemassa monimutkainen verojen, kannustimien ja valtion tukien verkko, joka määrää lopullisen hinnan. Perheen keskimääräinen sähkölasku hinnoitellaan eri tavalla kuin teollisuusalueella tai vähittäiskaupassa. Blockchain ei voi vain parantaa hallintotapaa tässä suhteessa, vaan myös monilla muilla tavoilla.

Tämä artikla sisältää täydellistä tietoa siitä, miten estoketju vaikuttaa positiivisesti kansakuntien hallitukseen.

Kaikki edellä mainitut energian toimitusketjun linkit ovat kypsiä estoketjujen häiriöille. On ollut pitkään ymmärrys siitä, että toimitusketjut ovat yksi lupaavimmista blockchainin käyttötapauksista maailmassa. Hajautettu pääkirja sopii täydellisesti useille osapuolille, jotka tarvitsevat tavaroiden jäljittämistä pitkiä matkoja, ja älykkäillä sopimuksilla on kyky automatisoida laskujen perintä toteuttamalla parempia tytäryhtiökäytäntöjä tärkeille aloille.

Lue tämä salauksen louhinnan ja sen kustannusten täydellisestä selityksestä artikla.

Kuinka blockchain on vaikuttanut teollisuuteen toistaiseksi?

Tällä hetkellä blockchain-maailmassa on yli sata neljäkymmentä projektia, jotka kohdistuvat suoraan energiateollisuuteen. Ne ovat molemmat rakennettu julkisiin verkkoihin, kuten Etehreum, tai yritysten läheiseen lohkoketjuun eri toimialoilla.

Näiden hankkeiden pääpaino on esimerkiksi laskutus- ja maksujärjestelmissä, merkkien käyttö investointeissa, energiahyödykekaupassa, hiilisertifikaattimarkkinoilla saastuttajille, sähköverkkojen hallinnassa, toimitusketjun seurannassa, vihreän energian sertifioinnissa ja monissa muissa tulevissa asioissa..

Teollisuus on pannut merkille ja nämä hankkeet saavat sekä teollisuuden että valtion tukea, koska niiden lupaama muutos on nettopositiivinen kaikille osapuolille. Markkinat ovat keskeisessä asemassa, kun ilmastonmuutoksen ulkopuolinen paine pakottaa meidät muuttamaan käytäntöjämme ja parantamaan energiantuotantoamme.

Mitä blockchain tekee nyt?

Hyödykekauppa on yksi ensimmäisistä alueista, joilla lohkoketju vaikuttaa. On olemassa suuret energiahyödykemarkkinat, jotka monopolit ovat muutamat suuret kauppayritykset. Tässä lohkoketju voi tuoda uutta avoimuutta ja likviditeettiä talouden sektorille, joka on usein hämärtynyt ja vaikea ymmärtää. On myös mahdollista käydä kauppaa hiililuotoilla ja vihreillä sertifikaateilla, jotka validoidaan lohkoketjun kautta.

Toimitusketjujen tehostaminen on toinen loistava tilaisuus. Yksi, jota hyödyntää ION-tunnus, ERC-20-standardi, joka on tarkoitettu käytettäväksi Katalonian alueella Espanjassa. Tunnus kannustaa paikallista energiantuotantoteollisuutta ja mahdollistaa samalla tehokkaamman toimitus- ja jakeluketjun paikalliselle väestölle.

Vertaisverkkomarkkinat ovat yksi blockchainin suurimmista lupauksista. Energian käyttö ei ole tasa-arvoista väestön eri osilla. Kausittain tietyt teollisuudenalat ja kuluttajat kokevat laskusuhdanteiden energiantarpeen. Normaalisti keskusjärjestelmä yrittää selviytyä, mutta siihen liittyy paljon jätettä. Electrify Asia on vertaisverkkomarkkinat, joilla osallistujat voivat myydä ylimääräisen energiansa ja ostaa sen avoimilla jälkimarkkinoilla. Singaporessa toimiva yritys herätti paljon huomiota ICO: n aikana vuonna 2018, ja sillä on jo toimiva alusta APAC-alueelle.

Energia-ala on valmis häiritsemään blockchain-teollisuutta. Tämä on kenties yksi niistä aloista, jotka muuttuvat eniten tässä taloudessa ja johtavat salaustalouden laajaan käyttöön. Näyttää siltä, ​​että se on melkein sopiva, koska kaivostoiminta on aina ollut kiistanalainen aihe kriitikoiden väitteille, mikä on tuhlaava järjestelmä. Edut, joita blockchain tuo markkinoille, lunastavat sen yleisön silmissä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me