Blockchain Advocates yrittää etäyttää Blockchainia viimeaikaisista ransomware-ohjelmista

Tasainen Bitcoinin suuren julkisuuden juova, jonka pääasiassa tuottaa näyttävästi nouseva hinta, rikkoi äskettäin sen jälkeen, kun Ransomware Wanna Cry osui yli 200 000 tietokoneeseen ympäri maailmaa. Suurimmassa toistaiseksi tapahtuneessa yksittäisessä digitaalisessa hyökkäyksessä sama virus kaapasi tietokoneet ja uhkaa poistaa tiedostoja, jos lunnaita ei maksettu.

Yhteys bitcoiniin tulee menetelmällä, jolla maksut olisi pitänyt suorittaa – BTC: n avulla. Pyytämällä noin 300 dollaria tai enemmän bitcoinista ihmiset, jotka tekivät viruksen, halusivat kiristää varoja niiltä, ​​joilla on tärkeitä tietoja tietokoneillaan. Luonnollisesti viruksella tai sen tekijöillä ei ole mitään tekemistä bitcoin-yhteisön kanssa, mutta tapaus johtaa silti BTC-piirteisiin, jotka sisältävät monien muiden joukossa käyttäjien yksityisyyden ja henkilöllisyyden suojan.

Tämän vuoksi koko blockchain-alueesta, jota kehitetään enemmän kuin koskaan sekä liiketoiminnallisissa että hallituksellisissa ja kansalaisrooleissa, on myös tulossa negatiivisen lehdistön kohde. Varmistaakseen, että blockchain-verkkotunnukselle ei ole myrkyllistä laskeumaa, saman tekniikan eri puolestapuhujat ovat alkaneet astua julkiseen keskusteluun tarkoituksena erottaa se negatiivisista ilmiöistä, jotka käyttävät vain digitaalisia valuuttoja tarkoituksiinsa.

Haluta itkeä

Kuten Stuxnet ja muut tärkeät hetket kyberuhkien ja verkkoturvallisuuden historiassa, myös tämän haittaohjelman perimä on monimutkainen ja sisältää useita eri osioita. Tällä hetkellä näyttää siltä, ​​että hyökkäyksen tekijät käyttivät joukko NSA-haavoittuvuuksia (tai jopa vain yhtä) vanhemmissa Windows-käyttöjärjestelmäversioissa.

Tämä haavoittuvuus paljastettiin sitten Wikileaks-sarjassa, joka järkytti tiedustelupalveluja, mutta jätettiin melko avoimen lähdekoodin resurssiksi, jonka tällä hetkellä tuntematon ryhmä löysi ja analysoi pian. Lisävoimalla samat ryhmät tai ryhmät onnistuivat aseistamaan saman tietoturvaoikeuden ja loivat haittaohjelmaviruksen, joka leviää ja levisi Internetissä ja avasi uusia tartuntavektoreita.

Tulokset ovat olleet tuhoisia, koska yksityisten tietokoneiden lisäksi virus tartuttaa myös monia julkisen palvelun sektoreita ympäri maailmaa. Siksi laitokset Yhdistyneen kuningaskunnan sairaaloista saksalaisiin rautatiepalveluihin kokivat saman Ransomware-ohjelman vaikutuksen.

Välittömästi myös globaalit tiedotusvälineet tarttuivat tähän ilmiöön ja tarjosivat sille valvomatonta näkyvyyttä. Luonnollisesti tämän vuoksi painopiste siirtyi myös virustekijöiden asettamaan maksutapaan. Lisäämällä hieman outoa ja ironista kosketusta viruksen päänäyttö, joka uhkaa tiedostojen tuhoutumista, sisältää myös linkin selitykseen siitä, miten ihmiset voivat luoda digitaalisia lompakoita ja ostaa bitcoinia.

Tämän vuoksi monet ihmiset palasivat aiemmin omaksumaansa uskomukseen, jonka mukaan bitcoin ei ole muuta kuin ajoneuvo hämärissä asioissa. Nyt blockchain-yhteisön kannattajat yrittävät astua sisään ja tehdä eron tekniikan ja niiden suosituimman käytön välillä, jota nykyään käytetään asioissa BTC-pokeri suuriin pääomasijoituksiin.

Edustustoimet

Washingtonissa joukko erilaisia ​​asianajajaryhmiä ja yksilöitä kävi PR-loukkaavaa yrittäen varmistaa, että erot bitcoinin ja sitä ohjaavan tekniikan välillä ovat selvästi tiedossa. Yksi heistä oli asianajajaryhmä, joka esitteli blockchain-tekniikan käyttötapoja kongressin henkilökunnalle heidän sovelluksestaan ​​terveydenhuoltojärjestelmään. Esityksessään he tunnustivat, että hyökkäys avasi vanhat haavat, jotka yhdistivät tekniikan bitcoinin käyttöön laittomassa tai mahdollisesti laittomassa toiminnassa.

Lisäksi toiset yrittivät sijoittaa bitcoinin luokkaan, joka on vain yksi laajemman tekniikan sovelluksista. Täällä Srinivas Attili, joka on IBM Global Business Services -yrityksen kumppani ja johtaja, sanoi, että lohkoketju saa huonon maineen BTC: n takia, mutta että se ei edusta tämän nousevan tekniikan koko kenttää.

Toiset ovat huomauttaneet, että tietyn laittoman toiminnan maksuvälineet eivät edusta käytettyä valuuttaa. Samalla tavalla Yhdysvaltain dollaria voidaan syyttää huumekaupan kiihdyttämisestä, koska se on yksi hallitsevimmista maailmanlaajuisen maksamisen tavoista tässä kaupassa.

Toiset toivat samanlaisen linjan siinä mielessä, että on olemassa etäisyysprosessi, jonka tarkoituksena on varmistaa, että termit bitcoin ja blockchain eivät kuulu samaan luokkaan, kun kyse on yleisöstä. Vaikka tämä prosessi on ymmärrettävä, se on viime kädessä erittäin haitallinen koko kentälle ja voi vaarantaa paljon enemmän salausvaluutan ja lohkoketjuun perustuvan ratkaisun tulevaisuuden kehityksessä kuin mikään ongelmallinen julkinen käsitys.

Hallituksen reaktio

Tämän nimenomaisen Ransomware-ohjelman kohdalla Yhdysvaltain hallitus vastasi pyytämällä kotimaan turvallisuutta tutkimaan samojen maksujen lähteitä. Toistaiseksi on löydetty epämääräinen yhteys Pohjois-Koreaan, mutta muita konkreettisia viitteitä syyllisille ei ole. Samaan aikaan, kun on kyse Bitcoinista ja blockchainista, syyllisten löytäminen ei muuttaisi tapahtuman aiheuttamia maailmanlaajuisia vahinkoja.

Siksi kongressin henkilökunta puhui yksityisesti puhuen siitä, että bitcoinin ja asianajajaryhmien edustaman blockchain-edun välillä on tehtävä selvä ero. Ilman tätä, näiden matalien virkamiesten mukaan, kaikilla pidätyksillä lainsäädäntöalueella on vaikea taistella.

Tietenkin koko prosessin ongelma on se, että monet Wanna Cry: n terveydenhuollon alueella esittämistä haavoittuvuuksista voitaisiin välttää lohkoketjujärjestelmällä. Hajautetun luonteensa vuoksi yksittäisten tietokoneiden ongelmilla ei ole merkitystä.

Havaitsemisongelma

Kuten niin monta kertaa aikaisemmin, bitcoin-käsityksen kysymys on jälleen pilaantunut saman ekosysteemin ulkopuolella olevien ihmisten toiminnasta. Tällä kertaa lisäongelma esitetään joidenkin lohkoketjuyhteisön osien pyrkimyksissä eristää itsensä BTC: stä sen sijaan, että vain omaksuttaisiin sen yhtenä tämän tekniikan kelvollisista muodoista.

Tällä sisäisellä sirpauksella ei ole mitään hyötyä ja paljon menetettävää tulevaisuuden kehitykselle ja yhteistyölle. Tämä voi olla valtava ongelma eikä lähitulevaisuudessa, etenkään Yhdysvalloissa.

Toivottavasti lohkoketjuyhteisön asemien on hyväksyttävä, että bitcoin on yksi tekniikan merkittävimmistä edustajista, hyvässä tai huonossa. Vaikka yleisö kieltäytyisi tekemästä tätä, yleisö havaitsee edelleen asioita tällä tavalla tulevina vuosina.

Lähde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me