Digitaaliset valuutat nousevat Pohjois-Korean kriisin valossa

Kaukoidän maailma sai tänään epämiellyttävän shokin, kun Pohjois-Korean armeijan ohjusjako ampui useita ballistisia ohjuksia, jotka lentivät aivan Japanin kotisaaren Hokkaidon yläpuolella. Samat pettymykset laskeutuivat turvallisesti merille Japanista itään, mutta saman tapahtuman vaikutus on toistanut geopoliittisia alueita siitä lähtien..

Luonnollisesti sama on tullut voimaan digitaalisen valuutan alalla, ja tämä johti jonkin verran odotetusti suurten toimijoiden kasvuun ja yleisen markkina-arvon nousuun. Määriteltyjen yhtälöiden tekeminen on aina hankala tehtävä, mutta toistaiseksi tapahtumat näyttävät olevan ainakin osittain yhteydessä toisiinsa, erityisesti siksi, että sekä bitcoiniin että eetteriin, kahteen suurimpaan kryptovaluuttaan, vaikuttaa vaikuttavan.

Saman kriisin suurvallat ja alueelliset tekijät katsovat nyt Pyongyangin johtoa yrittäessään selvittää, mikä on heidän tai Pohjois-Korean seuraava mahdollinen liike. Tässä on analyysi siitä, miten sama tapahtuma voisi edelleen kääntyä digitaalisen valuutan vaiheen liikkeisiin.

Nousevat jännitteet vuonna 2017

Siitä lähtien, kun Donald Trumpin hallinto tuli virkaan, näyttää siltä, ​​että Korean niemimaa on palannut ahdistuneimpaan ajanjaksoonsa Korean sodan päättymisen jälkeen melkein 70 vuotta sitten. Yhdysvaltain presidentin haukkumainen lähestymistapa, jota ruokkii Kim Jong-unin epäselvä kanta maan sisäisiin valtataisteluihin, teki suhteesta uskomattoman kiristyneen.

Samaa auttoi lisäksi Etelä-Korean sisäiset ongelmat, joissa syytösten ja oikeudenkäyntien sarja alkoi kattaa yhä enemmän julkisia virkamiehiä. Ikään kuin usein tapahtuisi hetkinä, jolloin vanhat järjestelmät alkavat hajota, kaaos alkoi levitä.

Ensimmäiset laukaukset tässä käynnissä olevassa media-altistussodassa ammuttiin, kun Yhdysvaltain presidentti ilmoitti, että amerikkalainen taistelukantaryhmä oli matkalla Korean niemimaalle. Vaikka tämä ei sinänsä ole kyseenalaista, koska Etelä-Korea ja Yhdysvallat ovat tiukkoja liittolaisia, ajoitus tuli hetkeen, jolloin konfliktimahdollisuudet näyttävät äärimmäisen suurilta.

Pian sen jälkeen, kun paljastettiin, että ryhmä ei ole matkalla samaan paikkaan, vain myöhemmin palataan kokonaan uudelle kurssille. Kuten monet muutkin hoidot tämän hallinnon aikana, sama poistettiin omituisella tavalla, jolloin analyysit eivät olleet varmoja, oliko ilmeinen bluffi tahallinen vai vahingossa tapahtunut.

Samanaikaisesti Kim Jong-unin hallinto on jatkanut ballististen ohjusten testaamista, ja yhä useammat ydinaseiden asiantuntijat uskovat, että maa pystyy pian kiinnittämään lämpöydinpommin johonkin näistä. USA: lle sama tuli järkyttäväksi ilmoitukseksi, joka ainakin teoriassa voisi sijoittaa Havaijin, Alaskan ja jopa Yhdysvaltojen länsimaisen maan samojen aseiden alueelle..

Kaikkien näiden ansiosta on vahva tunne, että tapahtumat tapahtuvat kenenkään täyden hallinnan ulkopuolella. Tätä markkinat eivät halua kuulla lukuun ottamatta kryptovaluuttoja, joista on jälleen tullut turvallinen veto arvaamattomassa ympäristössä.

Eetterivaikutus

Hinta ETH tai ethereumin tunnus on noussut dramaattisesti 24 tunnin kuluessa ylittäen kahden edellisen kuukauden korkeimman hinnan. ETH nousi ensin 340 dollariin ja saavutti sitten 365 dollarin hinnan. Siitä lähtien se on laskenut hieman, mutta hinta näyttää olevan voimakkaasti nousussa.

Tämä asettaa sen vain noin 50 dollarilla alle kaikkien aikojen korkeimman rekisteröidyn hinnan, joka oli 411 dollaria 13. kesäkuuta 2017. Useimmat ovat yhtä mieltä siitä, että hintaa nostivat erittäin energiset kaupankäyntitunnit Etelä-Koreassa, jossa kaksi pörssiä vei yhteensä 20% koko kaupankäynti. Kiinassa toimiva OKCoin on toisella sijalla, hieman alle 10% kaupankäynnistä. Tämä tarkoittaa, että nämä kaksi valtiota omistivat kolmanneksen kaikesta piikkien aikana käydystä ETH-kaupasta.

Sama malli on nähty muissa kryptovaluutoissa äskettäin Etelä-Koreassa, missä Ripplen XRP, BCC, ja monero ovat kaikki nähneet hintojen nousun. Tietenkin on vielä yksi digitaalinen valuutta, joka on kaikkien muiden kannalta tärkeämpi, ja tämä on bitcoin, jota käytetään mihin tahansa, aina ostoista online-uhkapelit ja suorat sijoitukset. Myös se on asettanut uusia ennätyksiä korealaisen toiminnan ansiosta.

Bitcoin-vaikutus

BTC: n hinta on tällä hetkellä kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla. Tänään 4 703 dollarin hinta saavutettiin yhdestä merkistä, mikä rikkoi kahden viikon takaisen ennätyksen. Tämä tarkoittaa, että digitaalisen valuutan hintahyppy on noussut yli 350% vuoden alusta, jolloin se kävi kauppaa 1 000 dollarilla per BTC.

Saman digitaalisen valuutan arvo on hämmästyttävä ja osoittaa sitä tukevan blockchain-verkon voiman. Sama liittyy kuitenkin paljolti Korean niemimaan ongelmaan, jossa sodan mahdollisuuden on ajettava paikalliset sijoittajat etsimään suojaa fiat-valuuttojen ulkopuolella. Ongelmana on, että kaikkien näiden hintojen nousu voi tapahtua ennätysajassa.

Tulossa turvattomuuden viikkoja

Lyhyellä aikavälillä kyseisten digitaalisten valuuttojen, mutta myös monien muiden, hintoja nostaa markkinakapasiteetin nousu. Mutta tämä kaikki voidaan kumota kokonaan sillä hetkellä, kun vihamielisyydet alkavat.

Sama osoittaa vain, että USA: n ja Pohjois-Korean mahdollisessa konfliktissa on niin paljon vaarassa, että samaa vaihtoehtoa ei pitäisi edes olla olemassa. Etelä-Korea edustaa 2% koko maailman taloudesta – kaikki sen mahdollisesti kokemat kysymykset liittyvät vahvasti kaikkiin muihin. Sota ydinvoiman kanssa on jotain mittakaavassa, mitä ei ole toistaiseksi nähty.

Siksi kaikki uudet epävakaudet Korean niemimaalla hyödyttäisivät digitaalisen valuutan verkkotunnusta lyhyellä aikavälillä. Pitkällä aikavälillä kriisillä on mahdollisuus tehdä paljon suurempia vahinkoja kuin vain häiritä kryptovaluutan hintaa.

Lähde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me