EU: n komissio ehdottaa Blockchainiin perustuvaa pilottihanketta

Lopputalvi ja alkukevät 2017 ovat selvästi aikoja, jolloin EU on tulossa paljon tietoisemmaksi blockchain-tekniikasta ja siitä, mitä se voisi tarjota maailman suurimmalle poliittiselle unionille. Sama herääminen ei ole aina ystävällistä digitaalista valuuttaa kohtaan, kuten äskettäinen luonnos rahanpesun vastaisesta lakista esittelee, mutta tätä tekniikkaa on selvästi pyritty yleisesti.

Viimeisin esimerkki on EU: n komission muoto, joka tarjoaa suosituksen, joka sisältää blockchain-pohjaisen projektin hallinnon alalla. Ilmoitus on tervetullut merkki blockchain-kehitysyhteisölle, mutta monien mukaan myös outo ja hienovarainen vihje tällä hetkellä toimiville digitaalisille valuutoille, mukaan lukien bitcoin.

Tässä ovat ehdotuksen yksityiskohdat ja myös syy siihen, miksi tämä voi heijastua voimakkaasti EU: n sisällä ja tavasta, jolla se harjoittaa valtionhallinnon liiketoimintaansa.

Sääntelykonsepti

EU: n komissio, EU: n toimeenpanovallana, tuli tähän ehdotukseen keinona rakentaa todistushanke hallinnon, erityisesti sääntelymenettelyjen, alalle. EU: n parlamentille, mutta myös EU: n keskuspankille, luotun EU: n komission luonnoksen mukaan projektilla pyritään lisäämään tietoisuutta blockchain-tekniikasta.

Parannuksen painopiste olisi EU: n alaisuudessa toimiva sääntelyyhteisö. Lisäksi tämän luonnoksen muodossa esitetyssä tiedonannossa käsiteltiin ajatusta, että komissio on aloittamassa julkisen kuulemisen prosessin rahoitusteknologian alalla..

Tällä tavoin komissio pyrkii parantamaan EU: n markkinoiden saavutettavuutta ja tehokkuutta. Luonnoksen tärkein osa on kuitenkin pilottihanke, joka kehitetään EU: n virkamiesten johdolla.

EU: n komission Blockchain-projekti

Komissio toteaa, että heidän ehdottama hanke saisi rahoitusta EU: n parlamentilta virallisena yrityksenä, jonka tarkoituksena on lisätä kansallisten sääntelyviranomaisten asiantuntemusta ja sääntelyvalmiuksia. Tämä etu saavutettaisiin erityisesti hajautetun kirjanpitotekniikan suhteen. Blockchain-verkkotunnuksessa hajautettu pääkirja on yksi tärkeimmistä sovelluskohteista sen ansiosta, että se sallii kryptovaluuttojen olemassaolon.

Uutinen siitä, että komissio on valmis aloittamaan uusia hankkeita, ei ole niin yllättävä, kun otetaan huomioon, että helmikuun puolivälissä jotkut näistä sitoumuksista toteutettiin. Niistä julkisen sektorin sovelluksia on jo kokeiltu ja testattu.

Tällä hetkellä projektin muoto ei ole kovin selkeä, ja on kysymyksiä, jotka liittyvät kumppanuuksiin, joiden kautta tämä projekti saatetaan päätökseen. Samaan aikaan monet ihmettelevät, mikä on todellinen ilmapiiri Brysselin valtakäytävillä, kun kyse on sekä lohkoketjuun että sen taustalla olevaan teknologiaan perustuvista digitaalisista valuutoista.

Avoin ja suljettu käytäntö

Kun EU: n virkamiesten byrokraattiset näkökohdat otetaan huomioon, on selvää, miksi niin monet EU: ssa ovat yhä enemmän hallituksen vastaisia. Joskus, kuten Brexit selvästi osoitti, sama tunne muuttuu niin voimakkaaksi, että se yksinkertaisesti työntää kansakunnan pois EU: sta, josta on pian tulossa huolestuttava ennakkotapaus.

Mutta järjestelmä, joka hallitsee yhtä kehittyneimmistä poliittisista rakenteista yhdessä planeetan väkivaltaisimmista paikoista (historiallisesti ottaen), on monin tavoin syvästi virheellinen. Tässä mielessä EU: n muutaman viime kuukauden aikana esittämät poliittiset kannanotot osoittavat tämän selvästi.

Vaikka lukemattomat määrät EU: n kansalaisia ​​käyttää bitcoin lyödä vetoa nettikasinoilla, käyttää BTC: tä vaihtoehto tavalliselle urheiluvedonlyönnille, tai yksinkertaisesti ostaa asioita Internetistä, EU: n sääntelyviranomaiset haluavat luoda tietokannan digitaalisista valuuttalompakoista. Kuten suurimman osan ajasta, tämä tapahtuu yleisön suojelemisena rahanpesujärjestelmiltä, ​​todellisuus osoittaa taantumuksellisen kannan FinTechin edistymiseen.

Mutta se on myös osa suurempaa start-stop- tai open-closed-politiikkaa, joka vie blockchainin perustekniikan ja luokittelee sen laitteet hyödyllisiksi ja mahdollisesti haitallisiksi sovelluksiksi. Vaikka tämä ajatus ei yksinkertaisesti ole totta, se osoittaa myös, että hallintoelimet ajavat yksinkertaisesti omaa byrokraattista asialistaan.

Sääntelyn parantaminen ja sääntelyn lisääminen

Yksi tärkeimmistä euroskeptisten poliitikkojen kohdista melkein mistä tahansa mantereen osasta on ajatus siitä, että EU: sta tuli Bysantin kaltainen jättiläinen lakeja ja asetuksia, jotka tukahduttavat kasvua. Kun tarkastellaan EU: n talouden tilaa, ei ole vaikea nähdä monia todisteita tästä ajatuksesta. EU: n ja EU: n kannattajien poliitikkojen ongelma on se, että samaa tunnetta seuraa säännöllisesti nationalistinen ajattelutapa ja monia muita ongelmia, mutta perusajatus soi totta ja tällaiset luonnokset osoittavat, että sama mentaliteetti on nyt ylittämässä uuteen tekniikkaan.

Vaikka jotkut, kuten Maltan pääministeri, vaativat EU: n lainsäätäjiltä omaksumaan nykyiset digitaaliset valuutat, näyttää siltä, ​​että useimpien keskitason virkamiesten ajattelutapa on jyrkästi niitä vastaan. Tai parhaassa tapauksessa sääntelyvalvonta tukahduttaa kasvupotentiaalin avainvuosina, jotka ovat maailman edessä samalla alueella.

Toisaalta kaikki blockchain-sovellukset, jotka liittyvät sääntelyn parantamiseen, suhtautuivat myönteisesti avosylin ja antoivat EU: lta varoja niiden kehittämiseen. Tämä järjestelmä on melkein varma tie kohti matalaa kasvua ja vähemmän mahdollisuuksia tulevana vuosikymmenenä, joka todennäköisesti on blockchain-sovellusten ikä. Täällä kaikkea yksityisten asiakirjojen vahvistamisesta eSports kilpailuissa käytetään jonkinlaista blockchainia.

Kukaan ei voi väittää, että nämä projektit eivät anna tiettyä vauhtia kotimaiselle blockchain-kehitysyhteisölle, mutta ne valmistuvat ja tehdään rajoitetun ajan kuluessa. Sen jälkeen EU on edelleen vihamielinen paikka kaikelle digitaalisten valuuttojen blockchain-kehitykselle, mutta sillä on vielä enemmän käytössään sääntelyn suhteen.

Ongelmana on, että tämä asetus suojaa EU: n kansalaisia, mutta painostaa myös kehitystä niin paljon, että haittapuolet voivat suuresti ylittää mahdolliset turvallisuusetut.

Lähde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me