Kiinan ICO-kielto – selitys ja mahdolliset vaikutukset

Vain yhdeksän kuukauden kuluttua hetkestä, jolloin Kiina antoi virallisen varoituksen bitcoin-pörsseihin, Kiinan keskuspankki vaikutti jälleen salausvaluuttamarkkinoihin. Itse asiassa se tarjosi suuren aaltoilevan vaikutuksen, joka johti kaikkien tärkeimpien digitaalisten valuuttojen markkinoihin.

Digitaalisen valuutanvaihdon sijasta keskityttiin tällä kertaa ICO: t tai kolikoiden alkuannokset. 4. syyskuuta PBoC (Kiinan kansantasavallan keskuspankki) antoi lausunnon, jossa nämä merkkikaupat oli merkitty laittomiksi. Se totesi myös, että ne vaikuttavat maan taloudelliseen ja taloudelliseen tasapainoon. Analyytikot syyttivät sitten samaa ICO: n yleistä kieltoa salausvaluuttamarkkinoiden markkina-arvon laskusta.

Itse asiassa saman päätöksen frakkeissa markkinoiden kokonaispääomasta otettiin pois lähes 35 miljardia dollaria. Sama häiriö kesti vain neljä päivää, vaikka se palautui jonkin verran sen jälkeen. Vaikka kielto näyttää olevan hyvin raju, monet ovat todenneet, että sillä on täysin järkevää.

Paitsi, että elokuva tulisi myös pitää tilapäisenä paikkana. Tässä on joitain kaivattuja selityksiä sekä mahdolliset vaikutukset, joita kiellolla voi olla kryptomarkkinoilla.

Ymmärrettävät ja selkeät tavoitteet

Kiinan rahoitusmarkkinat ovat valtavat ja erittäin vaikeasti hallittavissa, jopa tasolle, jossa valvonnan puute tulee tunnetuksi. Viime vuosina innovaatioiden kasvu ja niiden ulottuvuus ovat antaneet kuplien nousta ja laskea, mikä kattaa laajan valikoiman erilaisia ​​omaisuuseriä. Tässä luokassa jotkut ovat varjoisempia kuin toiset, mutta kaikilla oli mahdollisuus tuottaa ei-toivottuja häiriöitä.

Siksi siitä tuli hitaasti iso ongelma maalle. Samassa ympäristössä Kiina tarjosi biljoonia dollareita erilaisia ​​rahoitustuotteita hyvin vähällä sääntelyllä, minkä jälkeen rikkaaksi-nopeasti-tyyppinen mentaliteetti.

Se, mikä useille aiemmille kiinalaisille sukupolville oli hidasta ja tasaista nousua parempiin sosiaalisiin kerroksiin, tuhatvuotisen sukupolven kannalta mahdollisuudet lisääntyivät näennäisesti yhdessä yössä. Muutos sijoitusmuutoksissa sai ihmiset myös suunnittelemaan erittäin tuottoisia palkintoja, jotka yhtäkkiä voitettiin maassa.

Cryptomarket edustaa samaa ajatusta todennäköisesti paremmin kuin mikä tahansa muu sijoitusomaisuus. Kansakunnan poliittisen järjestelmän oli pakko yrittää tehdä jotain ennemmin tai myöhemmin.

Poliittinen paine

Kun otetaan huomioon Kiinan poliittisen järjestelmän luonne, päätös toimia ei ole suuri yllätys. Kommunistinen puolue sijoittaa paljon resurssejaan ja keskittyy yleiseen sosiaaliseen vakauteen.

Tämä on vielä selvempää nyt, kun maa on matkalla 19. kansalliseen kongressiin, jossa keskustellaan esimerkiksi Kiinan vyö -aloitteista. Tämä ja muut suuret ohjelmat tarjoavat mahdollisuuden muuttaa koko alueiden, ellei maailman itsensä, rahoitusmaisemaa. Puolueella ei selvästikään ollut halua antaa jonkinlaisen sisäisen taloudellisen epävakauden uhata Kiinan kuvaa samassa kongressissa.

Sääntelyviranomaisten oli astuttava sisään ja ICO: t pääsivät ristiin. Tulos häiritsi ICO-yrityksiä maassa, mutta paradoksaalisesti se vaikutti paljon suuremmaksi Kiinan ulkopuolella.

Kiinan ICO Market

ICO: n markkinat ovat pienet, kun niitä verrataan sen talouden kokoluokkaan. Se on kuitenkin saamassa vauhtia. Beijing Internet Finance Associationin toimittamat luvut osoittavat, että vuoden 2017 seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana ICO: ta oli noin 65. Itse Kiinassa he onnistuivat keräämään lähes 400 miljoonaa dollaria monille hankkeille.

Kiihtyvä suosio ja raportit, joiden mukaan heinä- ja elokuussa kerätty summa onnistui saavuttamaan yli 750 miljoonaa dollaria, johti monien hälytyskellojen soittamiseen. Siksi monet analyytikot Kiinan ulkopuolella uskovat, että tämä täydellinen ja raju kielto on itse asiassa hyvin kohtuullinen.

Itse asiassa monet pitävät sitä tapana suojata sijoittajia sijoitusyritysten varhaisissa vaiheissa. Yhdysvaltain SEC (Securities and Exchange Commission) antoi varoituksen ICO: ista, joilla oli lopulta positiivinen vaikutus hintaan, mutta sitä kritisoitiin kuitenkin siitä, että se ei ajanut asiaa riittävän pitkälle. SEC: n vakuutus siitä, että rahakkeet saattavat aiheuttaa riskin, ei vaikuttanut moniin mahdollisiin liikkeeseenlaskijoihin.

Samalla monet viittasivat Mansaaren ja Quebecin tapaan säätää kevyesti ICO: ta tehokkaampana ja rakentavampana lähestymistapana. Suoralla vertailulla ei kuitenkaan ole juurikaan merkitystä näissä esimerkeissä. Molemmat edellä mainitut sijainnit ovat suhteellisen pieniä, ja tällä tavoin on varaa olla enemmän innovaatioiden kannattajia ja pelkäävät vähemmän riskejä.

Lisäksi kokoongelman lisäksi Kiinan ICO-markkinoilla voi olla paljon suurempi ongelma. Joidenkin keskuspankin raporttien mukaan on mahdollista, että yli 90% tähän mennessä vuonna 2017 liikkeeseen lasketuista rahakkeista saattaa olla vilpillisiä. Vaikka luku on paljon pienempi, sama on palava ongelma.

Väliaikainen päätös

Kiina ei todellakaan ole paikka, joka on innokas innovaatioille. Esimerkiksi valtava määrä BTC-käyttäjiä käyttää tätä digitaalinen valuutta uhkapelaamiseen verkossa, ostaa tavaroita ja palveluja, hankkia lainoja ja tehdä niin paljon enemmän. Tämä tekee sen digitaalisen maksamisen alalla yksi teknisesti edistyneimmistä maailmassa.

Lisäksi maan keskuspankki on ollut mukana blockchain-kehityksessä, mukaan lukien projekti omien mahdollisuuksiensa tutkimiseksi digitaalisen PBoC-valuutan suhteen. Se oli myös valmis lähettämään valtuuskuntansa Yhdysvaltoihin tehtävänään yrittää oppia lisää FinTech-sovelluksesta. Tämän vuoksi on selvää, että Kiina ei vetäydy digitaalisista valuutoista, vaan vain painaa taukopainiketta.

Markkinoiden rauhoittumisen lisäksi muutos tarjoaa sääntelyviranomaisille mahdollisuuden määritellä asiakassuojamekanismi, joka toimii hyvin pitkällä aikavälillä. Ei ole epäilystäkään siitä, että nämä tukevat markkinoiden kokonaiskasvua.

Lisäksi kiinalaiset sääntelyviranomaiset ovat aikaisemmin astuneet sisään ja hidastaneet prosessia hiukan, vain astuakseen ulos merien rauhoittuessa. Näyttää siltä, ​​että historia toistaa itseään ICO-kiellon tapauksessa.

Lähde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me