YK pyrkii Ethereumin ja Bitcoinin käyttöönottoon

Uutiset saattavat olla valtava yllätys monille blockchain- ja digitaalisen valuutan yhteisöjen ulkopuolella, mutta monet tiedot viittaavat siihen, että YK on tällä hetkellä tärkeimmän blockchain-projektin viimeisessä vaiheessa. Kun YK on käyttänyt onnistuneesti ethereum-järjestelmää Pakistanin rupioiden lähettämiseen 100 hengen ryhmään, YK: n WFP (World Food Programme) on asettanut lisäturvaa parantaakseen heidän seuraavaa lohkoketjunsa kehittämisvaihetta.

Tämän pilottikokeen pitäisi alkaa 1. toukokuuta Jordaniassa, kun virasto lähettää määrittelemättömän määrän paikallista valuuttaa (dinaareja) yli 10000: lle humanitaarista tukea ja lisäruokaa tarvitsevalle vastaanottajalle. Hankkeen tavoitteena on kasvattaa vastaanottajien määrää yli puoleen miljoonaan ihmiseen vuoteen 2018 mennessä.

Hanke haluaa suojata vastaanottajien yksityisyyttä, joten tarkkaa rahamäärää ei paljasteta. Varmistaakseen, että järjestelmällä on tarvittava joustavuus selviytyäkseen WFP: stä, se voi mahdollisesti poistaa blockchainista valuutat, kuten rupia, mutta myös minkä tahansa muun valtion liikkeeseen laskeman valuutan.

YK ei ole ensimmäinen suuri organisaatio, joka on aloittanut tämän prosessin Euroopan unioni jo mukana siinä. Mutta WFP: n talousjohtaja Houman Haddadin mukaan tämä organisaatio maksaa tällä hetkellä perinteisissä valuutoissa, koska monet vastaanottajien asuinpaikat eivät hyväksy eetteriä tai bitcoinia. Mutta YK: lla on suunnitelma, joka voisi muuttaa tätä mittakaavassa, joka on käytännössä tuntematon tähän projektiin asti.

Rakennuspalikoita

Suoritettu testi oli nimeltään Rakennuspalikat ja se oli todiste konseptista, jossa lohkoketjua käytettiin siirtämään noin 3000 rupiaa ja sama arvo elintarvikkeissa käyttäen tapahtumasarjaa, joka oli todennettu ethereumin testausverkolla. Tämä kokeilu kesti 40 päivää ja siinä käytettiin satunnaisesti luotua kertaluonteista salasanaa.

Tuen saajat saivat saman salasanan matkapuhelimillaan. Kun heillä oli se, he voisivat käyttää sitä saadakseen sekä ruokaa että varoja supermarkettien omistajilta, jotka toimivat jakeluosapuolina tässä järjestelyssä..

Kun testi on saatu päätökseen, kuukauden mittaisen kokeilun tulokset asetettiin julkiseen ethereum-testiverkkoon ja sovitettiin yhteen todellisten jaettujen varojen kanssa. Tällä tavoin projekti pyrkii kohti tavoitetta eliminoida välittäjän tarve, joka pystyy jotenkin huijaamaan tai huijaamaan järjestelmää.

YK ei myöskään lähetä rahaa suoraan vastaanottajilleen, mutta ruokaa jakavat kaupat, jotka voivat katkaista prosessista sekä rahapalvelut, kuten pankit, että vastaanottajat itse. Joidenkin arvioiden mukaan yli 100 000 potentiaalista edunsaajaa voisi palvella 400 heidän alueellaan työskentelevää kauppiasta.

On myös tärkeää korostaa, että tämä vähentää myös mahdollisia hallintomaksuja eikä rahaa tarvitse maksaa, koska YK maksaisi todelliset ostot

Siirrot kryptovaluutan kautta

Digitaalisia valuuttoja, kuten bitcoinia ja eetteriä, käytetään nykyään moniin eri tarkoituksiin, jotka kattavat kaiken pelaamisesta online-pokeri BTC: ssä lainojen saamiseen tässä kryptovaluutassa. Mutta nyt, kun Yhdysvaltojen sovellus on humanitaaristen toimien alalla, näyttää siltä, ​​että blockchainin taustalla oleva tekniikka riittäisi organisaation muuttamaan CBT: n (kassaperusteiset siirrot) toimintaa.

Tämä tarkoittaisi sitä, että YK voisi käyttää pilaantuvia resursseja, kuten lääkkeitä ja ruokaa, sen sijaan, että se syöttää rahaa suoraan paikalliseen talouteen. Tämä tarkoittaa, että se voisi tarjota riskiryhmille esimerkiksi prepaid-kortteja, mobiilirahaa ja tositteita, jotka käytetään kotimaassa.

Vuonna 2015 WFP siirsi yli 680 miljoonaa dollaria apua vastaanottajilleen maailmanlaajuisesti, ja YK haluaa nostaa tätä määrää vuosittain. Lisäksi, vaikka CBT näyttää lupaavalta, YK seuraa tiukkoja testauksia ja etsii mahdollisuuksia parantaa toimintatapaansa.

Parannusmahdollisuudet

YK: n virkamiehet uskovat, että nykyisessä järjestelmässä on edelleen useita mahdollisia ongelmia, kuten palkkiot, pitkä sopimusprosessi ja vastaanottajan yksityisyyden puute, vain merkittävimpien nimittämiseksi. Mutta kaikki nämä voitaisiin käsitellä yhdellä siirrolla, joka sisältää tapahtumien siirtämisen lohkoketjuun.

Siksi sama pilottihanke on niin tärkeä USA: lle ja sen virastolle. Kun se jatkaa toimintaansa tulevina kuukausina, se sijoitetaan ethereum-pohjaisen lohkoketjun yksityiseen versioon, ja lopullinen tavoite on saavuttaa miljoona tapahtumaa kuukausittain. Haddad uskoo, että sillä hetkellä, kun järjestelmä saavuttaa 2 miljardin dollarin rajan, säästöt vuodessa ylittävät 20 miljoonaa dollaria. Pelkästään tämä summa voi tehdä eron valtavalle uudelle vastaanottajalle, joka voidaan sijoittaa ohjelmaan, kaikki blockchain-tehokkuuden ansiosta.

Lahjoitusmekanismien kehitys

Haddad osoitti kolmea erilaista blockchain-etua. Ensimmäinen on edunsaajien vaikutusmahdollisuuksien lisääminen, toinen sisältää kustannusten alentamisen ja kolmas vähentää YK: n palvelujärjestelmien irtisanomisia. Vaikka aikaisempia yrityksiä tähän tavoitteeseen haittasivat sisäiset kysymykset, kuten virastojen välinen kilpailuetu, blockchain-ratkaisu voisi pystyä siirtämään keskustelun tuon kohdan ohi.

Tällä hetkellä YK: n naisjärjestö on yhteistyössä Innovation Norwayn kanssa, jotta tytöillä ja naisilla olisi helpompi pääsy blockchain-tekniikkaan. Sama ohjelma on parhaillaan palkkaamassa blockchain-konsulttia heidän ponnistelujensa laajentamiseksi. Yli virastot työskentelevät myös blockchain-pohjaisten projektien parissa tai ainakin tutkivat sen sovelluksia.

Jos lohkoketjun sisällyttäminen onnistuu, YK voi alkaa hyväksyä bitcoinin ja eetterin lahjoittajamaksuna. Nyt monet ihmiset ovat ilmaisseet halunsa lahjoittaa eetteriä tai bitcoinia YK: lle, mutta tällä hetkellä organisaatio ei voi hyväksyä sitä. Luonnollisesti organisaation sisällä olevat taloudelliset elementit alkoivat etsiä tapoja tämän toteuttamiseksi, ja nyt näyttää siltä, ​​että blockchain-pilottihanke on tämän radikaalin muutoksen alku YK: n sisällä.

Lähde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me