Viikkokatsaus, 14.-18.12.2020: Tämän viikon tärkeimmät taloudelliset tapahtumat

Laajapohjainen Yhdysvaltain dollari päättyy tällä viikolla laskusuunnassa, kun rokotteen käyttöönotto ja löysä rahapolitiikka heikentävät yleensä dollaria. Optimismi koronavirusrokotteista lisääntyi sen jälkeen, kun Iso-Britannia aloitti rokotusprosessin. Ison-Britannian lisäksi Kanada hyväksyi keskiviikkona myös ensimmäisen COVID-19-rokotteen ja sanoi, että rokotukset alkavat ensi viikolla. Tämä on myös kannustanut sijoittajia sijoittamaan riskialttiimpiin omaisuuseriin, mikä on tietysti vastoin turvapaikkaomaisuutta. Tämän lisäksi toiveet Yhdysvaltojen elvytyspaketin lopullisesta hyväksymisestä lisääntyivät, kun Yhdysvallat julkaisi pettymyksiä, mikä välittömästi lisäsi epäilyjä Yhdysvaltain COVID-19: n talouden elpymisestä ja heikensi Yhdysvaltain dollaria.

Tulevaa viikkoa ajatellen PMI- ja työttömyysvaatimusten valmistus, rahapolitiikan kokouspöytäkirjat ja FOMC: n julkilausuma voivat ajaa paljon otsikoita pitääkseen markkinat liikkeellä. Geopoliittisia jännitteitä ja koronaviruksen otsikoita seurataan myös tarkasti, koska niillä voi olla keskeinen rooli markkinoiden riskitasojen määrittämisessä.

Tämän viikon suosituimmat taloudelliset tapahtumat

1) Euroopan teollisuustuotanto s.a. (MoM) – maanantai – 10:00 GMT 

Nämä tiedot on julkaissut Eurostat, joka mittaa volyymiä toimialoilla, kuten tehtailla ja valmistusteollisuudessa. Mahdollista nousutrendiä pidetään inflaationa, mikä osoittaa korkojen nousun tarpeen. Tyypillisesti korkean teollisuustuotannon kasvun katsotaan olevan positiivinen tai nouseva EUR-valuutan suhteen. Sitä vastoin matala teollisuustuotanto nähdään negatiivisena tai laskevana.

Edellinen julkaisu

OIKEA: -0,4%

DEV: -0,62

Miinukset: 0,7%

PÄIVÄYS: 11/12/2020 10:00

2) Australian rahapolitiikan kokouspöytäkirja – tiistai – 0:30 GMT

Nämä pöytäkirjat julkaistaan ​​kaksi viikkoa korkopäätöksen jälkeen. Ne antavat yleensä kattavan selvityksen poliittisesta keskustelusta, myös eroista. Tämän lisäksi he tallentavat myös komitean yksittäisten jäsenten äänet. Jos RBA on haukkava Aussie-talouden inflaationäkymien suhteen, markkinat näkevät suuremman mahdollisuuden koronnousuun, jolla on taipumus tukea AUD-valuuttaa. Toisaalta, jos RBA on kotoisin Aussie-talouden inflaationäkymistä, markkinat näkevät korkeamman mahdollisuuden laskea korkoja, mikä nähdään laskevana tai negatiivisena mielipiteenä Aussie-dollarille.

3) Saksan Flash Manufacturing PMI – keskiviikko – 8.30 GMT

Nämä tiedot julkaisee tyypillisesti Markit Economics, joka tutkii teollisuuden liiketoimintaolosuhteita. Valmistavan teollisuuden PMI on johtava indikaattori liiketoiminnan olosuhteista ja Saksan yleisestä taloudellisesta tilanteesta, sillä valmistussektori muodostaa suuren osan koko BKT: sta. Yli 50 tuloksen nähdään olevan positiivinen tai nouseva EUR-valuutassa; päinvastoin, alle 50: n tulokset nähdään laskevina tai negatiivisina euron suhteen.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 57.8

Kehitys: -0,06

Miinukset: 57.9

PÄIVÄYS: 12/01/2020 08:55

 

4) Vähittäiskauppa (MoM) – keskiviikko – 13:30 GMT

Nämä tiedot julkaisee Yhdysvaltain väestönlaskennatoimisto, joka mittaa vähittäiskauppojen kokonaistulot. Kuukausittaiset prosenttimuutokset heijastavat tällaisen myynnin muutosnopeutta. Vähittäiskaupan muutoksia seurataan laajasti, koska niiden katsotaan olevan tärkeä kulutusindikaattori. Siksi korkeiden lukujen nähdään nousevan USD-valuutassa; päinvastoin, matalat luvut ovat negatiivisia tai laskevia Yhdysvaltain dollarille.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 0,3%

DEV: -0,05

Miinukset: 0,5%

PÄIVÄYS: 17.11.2020 13:30

5) Fed-korkopäätös – keskiviikko – 19:00 GMT

Valtion keskuspankilla on säännöllisiä talouspoliittisia kokouksia, joissa hallituksen jäsenet keskustelevat eri toimenpiteistä. Tärkein näistä on korot, joita se perii lainoista ja ennakoista liikepankeille. Yhdysvalloissa keskuspankin keskuspankin hallintoneuvosto kokoontuu 5–8 viikon välein, jolloin he ilmoittavat viimeisimmistä päätöksistään. Korkojen nousu tukee yleensä USD-valuuttaa, mikä nähdään merkkinä huomattavasta inflaatiosta. Vastaavasti koronlaskua pidetään merkkinä talous- ja inflaatiohäiriöistä, ja tämä pyrkii heikentämään.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 0,25%

DEV: 0,00

Miinukset: 0,25%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 11.5.2020 19:00

FOMC-lausunto:

Heti Fedin korkopäätöksen jälkeen FOMC julkaisee lausuntonsa rahapolitiikasta. Lausumalla on taipumus vaikuttaa USD: n volatiliteettiin ja määrittää lyhytaikainen nouseva tai laskeva trendi. Siksi hawkish-näkymät nähdään USD-valuutan suhteen positiivisina tai nousevina. Päinvastoin, dovish-näkymä nähdään negatiivisena tai laskevana.

 6) EKP: n rahapolitiikka ja tiedotustilaisuus – torstai – 13:30 GMT

EKP: n talouspoliittisen päätöksen jälkeen EKP: n presidentti antaa lehdistötilaisuuden rahapolitiikasta. Nämä kommentit vaikuttavat yleensä euron valuutan volatiliteettiin ja määrittävät lyhyen aikavälin nousu- tai laskutrendin. Koska presidentin haukkumainen näkemys nähdään euron kannalta myönteisenä; samoin dovishin näkymät ovat negatiiviset tai laskevat eurolle.

7) Aussien työllisyyden muutos – torstai – 0:30 GMT

Nämä tiedot julkaisee tyypillisesti Australian tilastovirasto, joka mittaa Australiassa työskentelevien ihmisten määrää. Yksinkertaisesti sanottuna tämän indikaattorin kasvu vaikuttaa myönteisesti kuluttajamenoihin, mikä pyrkii vauhdittamaan talouskasvua. Siksi korkeita lukuja pidetään AUD: n nousevina ja matalat luvut negatiivisina (tai laskevina) AUD: n valuutoissa.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 178,8 K

DEV: 2.32

Miinukset: -30 K

PÄIVÄYS: 19/19/2020 00:30

Tyypillisesti nämä tiedot julkaisee Australian tilastovirasto, joka mittaa työttömien työntekijöiden määrän jaettuna siviilien koko työvoimalla. Korkeat luvut viittaavat laajentumisen puutteeseen Australian työmarkkinoilla. Tämä kasvu johtaa Aussin talouden heikkenemiseen. Alempi luku nähdään AUD: n nousevana tunteena. Päinvastoin, nousua pidetään negatiivisena tai laskevana Australian dollarille.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 7%

DEV: -0,57

Miinukset: 7,2%

PÄIVÄYS: 19/19/2020 00:30

8) BOJ: n rahapolitiikka – perjantai

Tämän lausunnon julkaisee Japanin keskuspankin toimintalautakunta. Tiedonanto antaa komitealle korkoja ja muita poliittisia toimenpiteitä koskevien äänestysten tuloksen ja niiden päätöksiin vaikuttavat taloudelliset olosuhteet monia vinkkejä rahapolitiikan tulevista muutoksista.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me