Viikkokatsaus, 15.-19.3.: Tämän viikon tärkeimmät taloudelliset tapahtumat

Laajapohjainen Yhdysvaltain dollari päättyy tällä viikolla noususuuntaan, kun Yhdysvaltain tuotot onnistuivat pysäyttämään aikaisemmat tappiot niiden jyrkän pudotuksen jälkeen vuoden korkeimmasta. On syytä muistaa, että Yhdysvaltain dollari laski eilen, kun Yhdysvaltain valtiovarainministeriön tuotot laskivat tämän vuoden alusta lähtien jatkuneen nousun jälkeen. Tästä päivästä lähtien Yhdysvaltain valtiovarainministeriön tuotot olivat lakanneet laskemasta, joten ne, jotka eivät käyttäneet mahdollisuutta ostaa dollaria, kun tuotot nousivat, näkivät jälleen tilaisuuden ostaa se. Vertailuarvoinen 10 vuoden valtiovarainministeriön tuotto palautui noin 1,54% päivänä kolmen päivän pudotuksen jälkeen vuoden ennätyksestä 1,6250%.

Tämän lisäksi Yhdysvaltain dollarin nousut saattavat liittyä myös markkinoiden tunnelmallisuuteen, mikä lisäsi turvapaikan kysyntää markkinoilla ja vaikutti dollarin voittoon. Tulevaa viikkoa ajatellen vähittäiskaupan ja rahapoliittisen julkilausuman sarjat sekä työllisyyden muutos ja kuluttajahintaindeksi voivat ajaa paljon otsikoita pitääkseen markkinat liikkeellä. Valtameren toisella puolella seurataan tarkasti myös Yhdysvaltojen elvytyspakettia ympäröiviä keskustelijoita ja geopoliittisten jännitteiden otsikoita, koska niillä voi olla keskeinen rooli markkinoiden riskitasojen määrittämisessä.

Tämän viikon suosituimmat taloudelliset tapahtumat

1) CNY-vähittäismyynti – maanantai, 02:00 GMT

Nämä tiedot julkaisee Kiinan kansallinen tilastotoimisto, joka mittaa vähittäiskaupan kulutustavaroiden kokonaistuloja. Se osoittaa kulutustavaroiden kokonaismäärän, jonka eri teollisuudenalat toimittavat kotitalouksille ja sosiaaliryhmille monikanavaisesti. Vähittäiskaupan muutoksia seurataan kuitenkin yleisesti kuluttajien menojen johtavana indikaattorina. Näin ollen ennustetta suurempi ”Todellinen” nähdään nousevana CNY: lle; päinvastoin, matala luku nähdään negatiivisena (tai laskevana) CNY: lle.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 4,6%

DEV: -0,95

Miinukset: 5,5%

PÄIVÄYS: 18.1.2021 02:00

2) Yhdysvaltain vähittäismyynti (tiistai, 12:30 GMT)

Nämä tiedot on julkaissut Yhdysvaltain väestönlaskennatoimisto, joka mittaa vähittäiskauppojen kokonaistulot. Kuukausittaiset prosenttimuutokset osoittavat tällaisen myynnin muutosnopeuden. Vähittäiskaupan muutoksia seurataan kuitenkin yleisesti kuluttajien menojen johtavana indikaattorina. Siksi ”Todellinen” kuin ”Ennuste” nähdään nousevana Greenbackille; päinvastoin, matala luku nähdään negatiivisena (tai laskevana) Yhdysvaltain dollarille

TODELLINEN: 5,3%

DEV: 5.82

Miinukset: 1,1%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 17.02.2021 13:303) Fed-korkopäätös – keskiviikko klo 18.00 GMTi) Fed-korkopäätös – maan keskuspankilla on talouspoliittinen kokous, jossa hallituksen jäsenet toteuttavat erilaisia ​​toimenpiteitä, joista tärkein on korko, jonka se perii lainoista ja ennakoista liikepankeille. Yhdysvalloissa keskuspankin keskuspankin johtokunta kokoontuu 5–8 viikon välein, jolloin he julistavat viimeisimmät päätöksensä. Tällä tavoin koronnosto pyrkii tukemaan USD-valuuttaa, koska sen nähdään olevan merkki huomattavasta inflaatiosta. Vastaavasti koronlaskua pidetään taloudellisten ja inflaatiohäiriöiden merkkinä, mikä yleensä heikentää USD-valuuttaa.

TODELLINEN: 0,25%

DEV: 0,00

Miinukset: 0,25%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 01/27/2021 19: 00ii) – FOMC: n lausunto – Heti Fedin koropäätöksen jälkeen FOMC julkaisee lausuntonsa rahapolitiikasta. Lausumalla on taipumus vaikuttaa USD: n volatiliteettiin ja määrittää lyhytaikainen nouseva tai laskeva trendi. Siksi hawkish-näkymät nähdään positiivisina tai nousevina USD-valuutan suhteen; päinvastoin, dovish-näkymä nähdään negatiivisena tai laskevana USD-valuutan suhteen.

4) Aussien työllisyyden muutos – torstai, 0:30 GMT

i) Aussie Employment Change – Nämä tiedot julkaisee Australian tilastovirasto, joka mittaa Australiassa työskentelevien ihmisten määrää. Yksinkertaisesti sanottuna tämän indikaattorin kasvu vaikuttaa myönteisesti kuluttajamenoihin, mikä pyrkii vauhdittamaan talouskasvua. Siksi korkeita lukuja pidetään AUD-valuutan nousevina; päinvastoin, matalat luvut nähdään AUD-valuutan negatiivisina (tai laskevina).

Edellinen julkaisu

OIKEA: 29,1 K

DEV: -0,13

Miinukset: 40 K.

PÄIVÄYS: 18.2.2021 00:30

ii) Työttömyysaste – Nämä tiedot julkaisee Australian tilastovirasto, joka mittaa työttömien työntekijöiden lukumäärän jaettuna siviilien koko työvoimalla. Korkeat luvut viittaavat kuitenkin laajentumisen puutteeseen Australian työmarkkinoilla. Tällä tavoin kasvu johtaa Aussin talouden heikkenemiseen. Joten luvun laskun nähdään nousevan tunteen AUD-valuutalle; päinvastoin nousua pidetään AUD-valuutan suhteen negatiivisena tai laskevana.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 6,4%

DEV: -0,34

Miinukset: 6,5%

PÄIVÄYS: 18.2.2021 00:30

5) BoE: n korkopäätös – torstai, 12:00 GMT

Englannin keskuspankki ilmoittaa tämän päätöksen. Jos Englannin keskuspankki suhtautuu haavoittuvasti Yhdistyneen kuningaskunnan talouden inflaationäkymiin ja nostaa korkoa, sen katsotaan nousevan puntaa valuutan suhteen. Vastaavasti, jos BoE on kotoisin Ison-Britannian talouden inflaationäkymistä ja pitää nykyisen koron tai laskee korkoa, sen katsotaan olevan laskeva GBP-valuutalle.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 0,1%

DEV: 0,00

Miinukset: 0,1%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 2.4.2014 12:00

6) BOJ: n rahapolitiikka – perjantai, alustava

Tämän lausunnon julkaisee Japanin keskuspankin toimintalautakunta. Tiedonannossa ilmoitetaan valiokunnan äänestystuloksista koroista ja muista poliittisista toimenpiteistä sekä heidän päätöksentekoon vaikuttavista taloudellisista olosuhteista, ja siinä annetaan monia vihjeitä tulevista rahapolitiikan muutoksista. Siksi hawkish-näkymät nähdään JPY-valuutan suhteen positiivisina tai nousevina; päinvastoin, dovish-näkymä nähdään JPY-valuutan suhteen negatiivisena tai laskevanaii) BoJ: n korkopäätös

Japanin keskuspankki ilmoittaa tämän päätöksen. Jos Japanin keskuspankki suhtautuu Japanin talouden inflaationäkymiin epätarkasti ja nostaa korkoja, se katsotaan JPY-valuutan nousuksi. Toisaalta, jos BoJ on kotoisin Japanin talouden inflaationäkymistä ja pitää nykyisen koron tai laskee korkoa, sen katsotaan laskevan JPY-valuutalle.

OIKEA: -0,1%

DEV: 0,00

Miinukset: -0,1%

PÄIVÄYS: 21.1.2021 03:00

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me