Yli $ 2k Bitcoinin hintakynnyksen

Tästä hetkestä lähtien yksi bitcoin käy kauppaa noin $ 1996: lla, mutta kukaan ei odota, että luku pysyy paljon kauemmin. Joko hinta laskee noin 1900 dollariin, kun se kohtaa vastarintaa ja kokoontuu takaisin edelliselle vahvuudelleen, tai väistämätöntä tapahtuu muutaman seuraavan tunnin aikana – BTC rikkoo 2 000 dollarin kynnyksen ja onnistuu kaksinkertaistamaan arvonsa vuonna 2017.

Suurimmalle osalle bitcoin-yhteisöä siirtyminen ylöspäin on symbolinen suuri voitto, joka on selkeä todiste siitä, että monet suuret yhteisöt näkevät nyt BTC: n laillisena vaihtoehtona perinteisille valuutoille. Tämä muutos tapahtui jo Japanissa, mutta tapahtui hyvin hienovaraisesti. Se tuli ilman suuria otsikoita rajuista lainsäädännöllisistä muutoksista tai vastaavasta, ja sen sijaan se yksinkertaisesti muodosti valtavan määrän varoja kriittivaluuttaan.

Suuri osa tästä rahasta on tullut suuremmilta rahoitus- ja liike-elämän yksiköiltä monien yksityisten miljardöörien seuraamiseksi, jotka alkoivat hankkia digitaalista valuuttaa. Bitcoin-rallin lisäksi eetteri kasvoi merkittävästi myös hinnan suhteen, yhdessä muiden altcoin-digitaalisten valuuttojen kanssa.

Mutta suurin osa huomiosta on keskittynyt bitcoiniin, joka on tärkein kilpailija vahvimmalle globaalille digitaaliselle valuutalle tulevana vuosikymmenenä. Kun se työntää 2k-pisteen läpi lähitulevaisuudessa, mitä voidaan odottaa muulta rahoitusalueelta, mutta myös koko globaalilta yhteiskunnalta reaktiona tähän saavutukseen?

Markkina-arvo kasvaa

Riippumatta hinnasta kulloinkin, koko blockchain-pohjaisten digitaalisten valuuttojen markkina-arvo vain kasvaa. Siihen on vie pitkä prosessi, että viereiset markkinat tuntevat tiensä tälle alueelle, investoimalla hitaasti mutta varmasti yhä enemmän BTC: hen ja viime aikoina myös eetteriin.

Nyt koko markkinoiden arvo altcoineilla, zcashilla ja muilla siellä olevilla kryptovaluutoilla on yli 60 miljardia dollaria, mikä on vaikuttava hinta. Bitcoinin hinta, joka ylittää 2000 dollaria, vetää vielä enemmän rahaa, vaikka se olisi epävakaa.

Tietysti tämä saa monet kyseenalaistamaan, mitä sitten tulee samasta digitaalisesta valuutasta. Jossain vaiheessa riskipääoma-bitcoin-sijoituksia ilmestyy markkinoille, mikä merkitsee myös suurta muutosta. Vaikka ei ole epäilystäkään siitä, että nämä eivät ole yleisiä jonkin aikaa, tuleva kausi tarjoaa varmasti suuren kentän tämän konseptin testaamiseen.

Loppukäyttäjän hankinta pysyy epäluuloisena

Ajan myötä lohkoketjuyhteisön painopiste jatkaa ja lopettaa loppukäyttäjähankinnan ilmiöitä digitaalisten valuuttojen käyttämistä varten. Alkuvaiheessa prosessi saada mahdollisimman moni tavallinen käyttäjä alustalle, oli se sitten bitcoin tai jokin muu lohkoketju, nähtiin ensiarvoisen tärkeänä.

Sillä välin suuryritykset tulivat kehykseen ja viime aikoina ne ovat enemmän tai vähemmän yksinomaan työntäneet BTC: n hinnan ennätystasolleen, jossa se on tällä hetkellä. Jälleen kerran, menestyessään tällä menestyksellä, monet pyrkivät luomaan ajatuksen, että bitcoin on laajan suosion partaalla. Toisin sanoen, se on vain ajan kysymys (oletettavasti lyhyt), kunnes siitä tulee kotitalous.

Mutta on monia historiallisia tekijöitä, jotka sijoittavat tämän “voisi olla” -luokkaan, ei “milloin tahansa nyt”. Ongelmana on, että BTC tarjoaa useita etuja, joita valtava enemmistö väestöstä ei yksinkertaisesti tarvitse tai arvosta. PayPal-skenaarion rinnakkaisuus on hyvä sääkelloilmiö, vaikka monet (todennäköisesti, väärin) pitävät sitä indikaattorina tulevasta BTC-liikenteestä tavallisena maksuvaihtoehtona.

Ongelmana on, että vaikka PayPal tarjosi vaihtoehdon hitaammalle ja monimutkaisemmalle pankkikorttitapahtumalle, bitcoin-lompakot eivät tee samaa PayPalille. Perinteisen rahoitussektorin nimettömyys ja selkeys eivät ole sellaisia, mitä tavallisimmat käyttäjät haluavat elämässään.

Tällä tekijällä ei olisi niin yllätys, jos vuosikymmenen kuluttua bitcoin-markkinoiden arvo olisi paljon suurempi kuin nykyään, kun taas sen käyttäjäkunta pysyi edelleen suhteellisen pienenä (läheskään mitä PayPal toimii nyt käyttäjäryhmänä).

Geopoliittiset kysymykset

Globaalien poliittisten johtajien mielestä bitcoin on yksi niistä ilmiöistä, joita et yksinkertaisesti halua heidän pelikentänsä sisällä. Se on hajautettu, maailmanlaajuinen ja yhdistämätön tavallisen rahoituspalvelun kaikkiin osiin. Samanaikaisesti vainoharhainen ajattelutapa näkee sen jotain, joka on joko jonkun hallitsema tai avoin tämän valvonnan lisäämiseksi, mikä ei ole totta, mutta on edelleen yleistä poliittisen eliitin mielessä..

Tämä on syy miksi EU aikoo laatia lain, jonka mukaan kaikki digitaaliset lompakot on yhdistettävä haltijoidensa henkilöllisyyteen tai miksi Kiina hillitsee BTC-pörssiään. Tulevina vuosina tämä ei muutu maailman suurten kansakuntien kohdalla, ja sama mentaliteetti pysyy enemmän tai vähemmän paikallaan, vaikka lainsäätäjäkin saisi kiinni selkeästä tarpeesta tunnistaa bitcoin.

Kaikissa lobbaus- ja PR-ponnisteluissa bitcoin-yhteisössä ei tule tapahtumaan mitään merkittävää muutosta heidän menestyksestään riippumatta. Bitcoinilla ei ole henkilöitä tai henkilöitä, jotka voisivat tehdä takahuoneen sopimuksen poliittisen kokonaisuuden kanssa. Tämä tekee siitä jotain, jota on hieman pelättävä ja jonka poliittinen laitos ymmärtää vain vähän.

Ainoa iso globaali poliittinen järjestö, joka näyttää suunnitellavan uutta kurssia, on YK. Kuten heidän äskettäin WFP-hanke osoittaa, tämä organisaatio haluaa käyttää sekä blockchain-järjestelmää, mutta käyttää myös nykyisiä maailmassa toimivia kryptovaluuttoja.

Tämä on melkein varmasti oikea lähestymistapa lähinnä siksi, että se tunnustaa maailman todellisuuden, joka ei muutu yhdessä yössä. Vaikka hallitukset ovat enemmän kuin halukkaita kokeilemaan blockchainia, he ovat silti haluttomia näkemään bitcoinia tai muuta digitaalista valuuttaa laillisina FinTech -yrityksinä. On vahva tunne, että edes vakaa ja yli 2 000 dollarin hintainen BTC ei muuta tätä mentaliteettia milloin tahansa pian.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me