Bitcoinin paikka Vietnamin tulevaisuudessa

Bitcoin, kuten useimmat muut kryptovaluutat, on jotain, joka painaa voimakkaasti kehittyneiden maiden sääntelyviranomaisten ja ekonomistien mieltä. Maksuvälineenä ja yleisenä raha-arvona, joka ei perustu kansallisiin fiat-valuuttoihin, konsepti on pystynyt muuttamaan radikaalisti tapaa, jolla liiketoimet, mutta myös BTC-sijoitukset, toimivat ympäri maailmaa..

Suurimmaksi osaksi bitcoin-käsite on kuitenkin pääosin yhteydessä ns. ”Ensimmäisen maailman” maihin tai kehittyneisiin maihin ympäri maailmaa. Kun on kyse kehittyvistä ja vielä kehittymättömistä maista (lukuun ottamatta digitaalisten valuuttojen rahalähetystoimintoa), monet kokevat samojen maiden olevan kryptoarvosilmukan ulkopuolella.

Mutta tämä ei ole kiinteä sääntö, ja on olemassa monia esimerkkejä, jotka esittävät erilaista kuvaa. Viime aikoina Vietnamin kansakunta joutui kamppailemaan yhtenä näistä valtioista, joka halusi laillistaa ja tunnustaa BTC: n maassa. Tällä voi olla merkittävä vaikutus digitaalisen valuutan lisäksi myös samaan kansakuntaan ja Kaakkois-Aasian alueeseen.

Hanoi 2018 -suunnitelma

Vietnamista tulleet uutiset ovat saaneet maan korkeimman viran – pääministerin. Lausunnon mukaan maalla on nyt hyväksytty suunnitelma tunnistaa bitcoin muodollisesti kelvollisena maksuna. Suunnitelman mukaan tämä tunnustaminen tapahtuu vuoteen 2018 mennessä, mikä asettaa sen noin 18 kuukauden aikaikkunaan lopetuspäivän tulkinnasta riippuen..

Vietnamin pääministeri Nguyen Xuan Phuc toimitti maan keskuspankille tehtävän luoda oikeudellinen kehys tätä varten. Vietnamin yleisen turvallisuuden ministeriön ja valtiovarainministeriön tulee liittyä samaan prosessiin.

Toistaiseksi paljastettiin, että prosessin ensimmäinen vaihe on hallitusten välinen arvio siitä, miten samaa prosessia tulisi lähestyä. Sen on valmistuttava ennen elokuuta 2018, minkä jälkeen laillistamisen puitteet tehdään.

Verotus

Laillistamista koskevan asiakirjan valmistuttua Vietnamin virkamiehillä on ylimääräinen tehtävä – selvittää akryptovaluuttaverotus. Yhdessä laillistamisen kanssa verotuskysymys on tarkoitus ratkaista kesäkuuhun 2019 mennessä.

Tämä tarkoittaa, että vuoteen 2020 mennessä Vietnamissa on sekä oikeudellinen järjestelmä kryptovaluutan käyttöön (ainakin BTC) että tapa verottaa samaa ekosysteemiä. Vaikka suunnitelma on kunnianhimoinen, se ei suinkaan ole mahdoton suurelle Aasian kansalle.

Samalla se merkitsee suurta muutosta Vietnamin suhtautumisessa kryptovaluuttoihin. Vuonna 2014 sen hallitus totesi, että kuluttajien on oltava tietoisia digitaalisiin valuuttoihin liittyvistä riskeistä. Mutta samalla sen keskuspankki on selvästi työskennellyt jonkinlaisen adoptiosuunnitelman parissa. Toistaiseksi näyttää siltä, ​​että sama suunnitelma on täysin liikkeellä.

Vaikea historia

Kaikista maailman kansoista, jotka taistelivat riippumattomuutensa siirtomaa-vallasta, monilla ei ole ollut niin kauheaa lähihistoriaa kuin Vietnam. Aikaisemmin nimeltään Indokiina, se kävi katkera sota 1950-luvulla saadakseen itsenäisyyden Ranskasta. Mutta tämä ei ollut missään mittakaavassa tulevaisuuden sisällissodan muodossa, joka halkaisi maan kahtia, kohdaten pohjoista etelää vasten.

Kylmän sodan vihamielisyyksien välittäjänä toiminut konflikti Vietnamin kansakunta päätyi miljoonien kuolleiden tuhoon, mutta johti myös maan yhdistävän ja yhdeksi tärkeimmistä alueellisista alueista tulevan kommunistisen pohjoisen selkeään voittoon. pelaajia, vaikkakin aina vähemmän merkittävässä roolissa.

Vietnamin sodan jälkeisinä vuosikymmeninä maa taisteli vapauttaakseen Kambodžan punaisesta Khmer Rougesta ja naapuri Kiinan juggernauttia vastaan, mikä johti koko ajan tuhoon ja kuolemaan kamppailevassa maassa. Voidaan väittää, että vasta 1980-luvun lopun ja Varsovan sopimuksen romahtamisen jälkeen laskeutui ilmeinen rauha Vietnamiin.

Kuitenkin, kuten historia toisinaan osoitti, vaikeudet ja vastoinkäymiset voivat saada aikaan upean kyvyn uudistaa ja muuttaa. Vietnamin tapauksessa samanlaiset voimat olivat pelanneet edellisten vuosikymmenien aikana, ja nyt näyttää siltä, ​​että toinen kansakunta aikoo liittyä Aasian tiikeriklubiin.

Muuttuvat ajat

Monimutkaisen geopoliittisen eristyksen ja lukuisten sekä suurten että pienten konfliktien jälkeen sivu alkoi kääntyä Vietnamin puoleen 2000-luvun alussa. Siinä vaiheessa kansakunta loi diplomaattisuhteet kaikkiin muihin maailman maihin ja aloitti taloudellisen kehityksen ohjelman.

Siitä lähtien Vietnamissa on yksi nopeimmin kasvavista talouksista maailmassa. Tämä johtui osittain teollisuuden ja talouden vaikeuksista, joiden rakentaminen oli helpompaa Vietnamin aiemmin kärsimän katastrofaalisen kasvun takia.

Parannus- ja kehityskierto jatkuu etenkin maan maantieteellisen sijainnin ansiosta – sitä ympäröivät pohjimmiltaan vahvat teolliset tuotantokeskukset, pääasiassa Kiina, mutta myös muut Kaukoidän kansat. Rakentaminen samaan päämäärään näyttää loogiselta vaihtoehdolta mihin tahansa Vietnamin mahdollisesti etsimään kehitykseen.

Digitaalinen tulevaisuus

Tosiasia, että Vietnam on tekemässä bitcoinista laillisen vastineen muulle fiat-valuutalle, osoittaa eri ajattelutavan. Tässä tulevaisuudessa Vietnamissa mahdollisuus luoda työpaikkoja ja digitaalisiin valuuttoihin liittyviä tuloja tuntuu älykkäältä ajatukselta. Nykyään miljoonat hyödyntävät bitcoin pelaamaan verkossa, saada lainoja, myydä ja ostaa asioita verkossa ja tehdä paljon enemmän.

Pääsy tilaan, jossa Vietnam voisi hyödyntää henkistä potentiaaliaan puhtaasti manuaalisen sijasta, on upea vaihtoehto alueelliselle kansakunnalle, ei vain Hanoille. Sama valmistaisi paremmin Vietnamin tulevaisuutta varten, jossa valmistus häiriintyy, kuten useimmat perinteiset teollisuudenalat.

Bitcoinin ottaminen lailliseksi valuutaksi näyttää enemmän kuin kohtuulliselta, varsinkin kun monet kansat laajemmalla alueella käyttävät edelleen digitaalisia valuuttoja vain humanitaaristen ohjelmien kautta. Jos Vietnam pääsee BTC: n laillistamiseen suunnitellussa aikataulussa, on melkein varmaa, että tämä auttaisi sitä suuresti saavuttamaan korkean kasvutasonsa seuraavan vuosikymmenen aikana.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me