Mitä ovat Bitcoin-johdannaiset?

Salausjohdannainen on sopimus, joka voidaan toteuttaa tietylle määrälle bitcoinia tai muuta salausta. Kun elinkeinonharjoittaja ostaa bitcoin-johdannaisen, hän ei itse hallitse bitcoinia, jota sopimus edustaa. Elinkeinonharjoittaja tekee pikemminkin sopimuksen pörssin tai markkinatakaajan kanssa, jonka nojalla hän voi ostaa tai myydä sopimuksen nimellisarvolla (ostohinnalla) kauppaa lopetettaessa. Nimellishinnan ja spot-hinnan (nykyisen) välinen ero edustaa hänen voittoa tai tappiota.

Salausjohdannaiset ovat erittäin sopivia välineitä vipuvaikutukseen. Koska johdannainen ei edusta fyysisesti sen kohde-etuutta, sopimus voi vaatia pienemmän käsirahan – tai marginaalin – suuremman aseman hallitsemiseksi.

Oletetaan esimerkiksi, että tunnistat nousevan bitcoin-trendin nousevan ja päätät hyödyntää olemassa olevia omistuksiasi nauttimaan suuremmasta voitosta, jos markkinat liikkuvat odotetusti. Ostat kolmen bitcoinin aseman 33%: n marginaalilla, mikä tarkoittaa, että yhtä bitcoinia on pidettävä vakuudena.

Siinä tapauksessa, että bitcoin toimii odotetulla tavalla, voittosi kasvaisi 300%. Jokaisesta dollarin hinnankorotuksesta saat 3 dollaria pikemminkin kuin 1 dollarin voitto vakuudeksi pidetystä bitcoinista. Toisaalta, jos arvo laskisi $ 1, menetät tosiasiallisesti 3 dollarin arvoisen bitcoinin yhdestä bitcoin-marginaalistasi.

Oletetaan, että markkinoiden lasku jatkuu edelleen siinä määrin, että bitcoin menetti 34% arvostaan. Kun olet lisännyt omistustasi kolme kertaa, se merkitsisi yhden bitcoinin koko marginaalin menetystä – menetystä! Yleisesti ottaen johdannaispörssit tarjoavat “marginaalipyynnön”, jos sijaintisi on vaarassa saada selvitystilaan. Tämä marginaalikutsu edustaa sijainnin ylläpitoon tarvittavaa määrää ja voi vaihdella välillä 10-50% vaaditusta alkuperäisestä marginaalista. Jos tämä kynnysarvo ylittyy, pörssi selvittää sijaintisi ja palauttaa tilillesi jäljellä olevan saldon.

Katsotaanpa erilaisia ​​johdannaisia, joita tällä hetkellä on saatavana bitcoin-markkinoilla.

Bitcoin-futuurit

Kaksi suosituinta johdannaistyyppiä ovat futuurit ja optiot, mutta kryptovaluuttamarkkinoilla vain futuurit ovat todella nousseet. Futuurisopimus on sopimus toimittaa kohde-etuus tulevaisuudessa nimellishintaan. Kun kaupankäynnin kohteena ovat bitcoin-futuurit, tämä selvitetään joko dollarissa tai itse bitcoinissa vaihdosta riippuen.  

Kryptot

Palkkiot

  • Valmistaja: -025%; Takaaja: .075%

Valuutat

  • Vain salaus

Tallettaa

  • Vain salaus

Salausfutuurisopimus käy yleensä kauppaa spot-hinnan ylä- tai alapuolella riippuen siitä, onko kyseessä sonni- vai karhumarkkinat; Kuitenkin se liikkuu melkein aina yhdessä spot-markkinoiden kanssa seuraten sitä ylös- ja alaspäin. Tilityspäivän lähestyessä futuurihinta luonnollisesti painaa lähemmäs ja lähempänä pistettä, kunnes selvityshetkellä sopimus puretaan nykyiseen spot-hintaan. Tämä hinta perustuu avoimeen indeksiin, joka koostuu yleensä sekoituksesta eri bitcoin-pörssejä. Lopullinen hinta myös yleensä keskimääräiset hinnat muutamasta eri aikataulusta markkinoiden manipuloinnin estämiseksi.

Kun ratkaisu tapahtuu, kaupan kannattava puoli kompensoidaan kaupan häviävällä puolella. Vaikka futuurit ovat erinomainen työkalu salaustilojen suojaamiseen – lue lisää tästä – spot-johdannaiset ovat pohjimmiltaan spekulointia suurella vipuvaikutuksella. Lue lisää parhaista bitcoin-futuurialustoista.

Bitcoin-vaihtoehdot

Kun futuurisopimukset vaativat haltijaa ostamaan tietyn määrän bitcoinia määritettynä tulevana ajankohtana, optiosopimukset tarjoavat oikeuden, mutta eivät velvoitetta, käyttää hallussa olevaa sopimusta. Optiosopimukset käyvät kauppaa hinnalla, joka tunnetaan palkkiona, tai määrällä, jolla tietty optio voidaan ostaa tai myydä. Tämä palkkio antaa haltijalle oikeuden käyttää optiota. Siinä tapauksessa, että bitcoin-vaihtoehto on rahassa – tai alhaisempi kuin bitcoinin nykyinen hinta -, palkkio olisi korkeampi. Siinä tapauksessa, että vaihtoehto on hyvissä määrin rahasta – tai korkeampi kuin bitcoinin spot-hinta -, palkkio olisi pienempi.

Optiopörssi tarjoaa yleensä vaihtoehtoja lisähintahinnoilla – esimerkiksi Bitcoin-optioita voidaan tarjota noin 500 dollarin välein – 7500 dollaria, 8000 dollaria, 8500 dollaria jne. Elinkeinonharjoittajat saavat eron ostohinnan ja markkinahinnan erääntyessä tai jos heidän optionsa on loppu rahasta, he saavat nollan ja menettävät vain palkkion. Lue lisää parhaista bitcoin-vaihtoehtofoorumeista.

Spot-johdannaiset

Terveen spot-johdannaisen kehittäminen on vaikeampaa, koska ilman toimituspäivää on vaikea ankkuroida hintaa vastaamaan markkinoiden todellisuutta. Yksi vaihtoehto on käyttää spot-marginaalia tavallisista pörsseistä, kuten bitfinex, jotka tarjoavat 3: 1-vipuvaikutusta, mutta nämä positiot hallitsevat markkinoiden todellista bitcoinia, jonka lainanantajat tarjoavat korkomaksuina. Vaikka erittäin hyvä työkalu, tarjottu vipuvaikutus on rajallinen ja korot voivat nousta korkeaksi.

Bitcoin Contract for Difference (CFD) -johdannaiset ovat suosittu tapa, jos se on virheellinen, tarjota erittäin vipuvaikutteisia spot-positioita. Yleensä CFD: tä tarjoavat operaattorit, jotka toimivat markkinatakaajina, kauppasi vastapuolena. He eivät pelkästään toimi kaupan vastapuolina, ne asettavat korot eivätkä yleensä ole avoimia siitä, mitä indeksiä käytetään, jos sellaista on. Tämä tekee epäluotettavammasta keskuudessamme hieman skeptisen.

Suuret bitcoin-futuuripörssit, kuten Bitmex, ovat kehittäneet uudemman, avoimemman menetelmän spot-johdannaisten kaupankäynnille. Bitmexin kauppiaat voivat käydä kauppaa spot-markkinoilla toisiaan vastaan ​​erittäin korkealla vipuvaikutuksella, kuten tavallisten futuurien kohdalla. Kahdeksan tunnin välein kaupan toinen puoli maksaa toiselle rahoitusosuuden, joka on asetettu hillitsemään hinta takaisin alla olevan spot-indeksin mukaisesti. Esimerkiksi, jos bitmex-spot-hinta käy kauppaa selvästi markkinoiden yläpuolella, pitkien olisi maksettava shortseille tietty prosenttiosuus rahoitusosuudesta. Tämä mahdollistaa standardinvaihtomallin, peer to peer, eliminoimalla eturistiriidan, joka saattaa syntyä elinkeinonharjoittajan ja markkinatakaajan suhteessa CFD-markkinoilla.

Käytä johdannaisten vertailutyökalua saadaksesi lisätietoja käytettävissä olevista alustoista.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me