Blockchain – Hvad du behøver at vide

Oprindeligt designet som en offentlig hovedbog for Bitcoin, har Blockchain udviklet sig til noget meget mere komplekst – og meget mere revolutionerende. Denne nye teknologi er på sit mest interessante, dynamiske og potentielt verdensændrende. Nylige skøn sætter værdien af ​​Bitcoin på omkring $ 9 billioner (selvom formuen har svinget lidt for nylig). Bitcoin-pris steg med svimlende 1.327% i 2017, hvilket gør det til den største kryptokurrency i omløb.

Hver Bitcoin-transaktion skal registreres på en eller anden måde et eller andet sted. Og det er her Blockchain kommer ind.

Hvad er blockchain?

En blockchain er en digitaliseret, åben offentlig hovedbog, der beskriver alle kryptokurrency-transaktioner. En ‘blok’ er den senest registrerede transaktion, så en blockchain er en række transaktioner, der kortlægger forløbet af en kryptokurrency-transaktion fra start til slut. Det er en uudslettelig og fuldstændig sikker rekord – og deri ligger dens magt.

Blockchains bruger et netværk af knudepunkter snarere end et centralt registeropbevaringspunkt, og hver gang en transaktion finder sted opdateres hvert punkt i netværket. Dette er kendt som ‘distribueret hovedbogsteknologi’ (DLT) og bruges primært til at verificere transaktioner. Det er dog muligt at inkludere næsten enhver mængde information i en blok, hvilket gør det til en interessant og meget anden måde at behandle og distribuere data på, uanset om det er økonomisk eller ikke.

Bitcoin er ikke centralt reguleret, så det er klart, at dets hovedbog også skal være ikke-centraliseret. Hvad en blockchain gør, er at bevise en cybervalutatransaktion (primært Bitcoin). Fordi hver blok er krypteret, er den effektivt sikrere og mere robust end andre metoder til dataoverførsel, så den kan flyttes rundt, men ikke kopieres.

Der er dog en ulempe, og det er, når en blockchain stiger til et punkt, hvor den kan begynde at skabe et lager- og synkroniseringsproblem. Så kortere blockchains er lettere at administrere, kan distribueres hurtigt og tager ikke for meget lagerplads.

Blockchain – en ny teknologi med fremtidige applikationer

Informationsdeling er det grundlæggende grundlag for Internettet, men motorveje kan let blive tilstoppet med overflødige data. De fleste ruter patruljeres også af hackere, der let kan vælge deres vej ind i en datastrøm og høste fortrolige oplysninger efter ønske. Hvor blockchain adskiller sig, er, at data sendes i mindre pakker uden nogen central myndighed, der regulerer overførslen mellem noder. Det eliminerer behovet for opbevaring eller behandling af tredjepart, hvorfor det er så perfekt egnet til cybervalutatransaktioner.

Hvordan kunne denne teknologi så anvendes på andre områder? Svaret er relativt let. Oplysninger, hvad enten det er detaljerne i en Bitcoin-transaktion med fortrolige interne notater inden for en virksomhed, er simpelthen en strøm af kode. Et blockchain-system gør det muligt for alle knudepunkter i et netværk at modtage en kopi af blockchain og alle data indeholdt deri. Forestil dig derefter en mappe fyldt med alle dine kontoudtog i rækkefølge og straks tilgængelig for alle med adgang til det pågældende netværk. Det er faktisk, hvad en blockchain er, men uden mulighed for, at nogen uden for netværket får adgang til dine oplysninger.

Sikker og sikker

Det er meget sikrere, end det lyder. Så sikkert, faktisk, at der er masser af brancher, der er interesseret i bedsteforældre blockchain-metoden til dataoverførsel til deres eksisterende netværk. En åben elektronisk hovedbog behøver ikke kun at angive finansielle transaktioner. Det kan bruges godt i forskellige indstillinger, fra et netværk af Internet of Things-enheder, forsikringsforsyning og salg af diamanter. Dens fleksible elektroniske ledgersystem kan endda anvendes på afstemningssystemer, selvom det kan tage lidt længere tid at implementere.

DLT-teknologi forenkler forretningsdriften, især hvis din virksomhed krydser internationale grænser. Det er allerede begyndt at erstatte de knirkende, forældede interne regnskabs- og lønsystemer, der anvendes i den finansielle sektor, ikke blot fordi det er den ‘nyeste ting’, men fordi det også kan repræsentere en betydelig økonomisk besparelse for virksomhederne. Det er blevet foreslået, at Blockchain kunne spare aktiemarkedsoperatører i USA op til $ 6 mia. I regnskabsomkostninger hvert år, simpelthen ved at strømline og optimere de systemer, der bruges til at flytte penge – fra mæglede transaktioner til lønningsliste.

Blockchains – en solid investering

Bitcoins har haft lidt af en dårlig presse for nylig, men sandheden er, at cybervaluta kunne være fremtidens finansiering. Med en grund væk fra traditionelle indkøbsmetoder (seriøst, hvornår var sidste gang du betalte kontant for noget?) Og mod elektroniske transaktioner, tilbyder cybervaluta et levedygtigt alternativ til traditionelle bankbaserede overførsler. Der er ingen mellemmand, der tager et snit, men transaktionerne (takket være blockchains) er fuldt ud ansvarlige og spores.

Nye teknologivirksomheder investerer meget i blockchains, fra Bitcoin-lån til cloudlagring baseret på et blockchain-drevet netværk. DLT kan bruges til at gemme og distribuere krypteret information, hvilket gør den ideel til overførsel af kontrakter. Selv de store navne som Microsoft ser potentialet i blockchains og tilbyder et skybaseret, enkelt indgangsmiljø til udviklere og klienter.

Der er nogle forhindringer, før blockchain bliver et go-to-system med åben overførselsdataoverførsel. Der er stadig en masse back-end programmering til at interfacere blockchains i eksisterende forretningsnetværk, og for at være ærlig skal der stadig gøres noget overtalende for at overbevise nogle virksomheder om, at det er vejen frem.

Internettet 3.0

Når blockchain er blevet etableret, kan investering i det være en god måde at komme foran, hvad der bliver det næste niveau af online forretningssoftware. Dette er Internet 3.0, og det er forretningsdrevet fra starten.

Ifølge en rapport offentliggjort af det amerikanske software-as-a-service-selskab NASDAQ Private Market, estimeres mængden af ​​risikovillig kapital, der trækkes ind i både Bitcoin og, vigtigere, blockchain, til omkring 1 mia. $ Og stiger. Virksomheder, der driver deres egne private blockchains, kan være en buy-low-sell-high-tech investering med en meget mindre chance for, at boblen brister, før det fulde potentiale for den oprindelige investering er nået.

Bitcoin / blockchain-boom – er du klar til at investere?

Der er tydeligvis ikke sådan noget som et sikkert væddemål, men blockchain-startups er bestemt en god tilføjelse til enhver nye teknologifokuseret portefølje. Evnen til at oprette en forretning, der er fleksibel såvel som sikker (så længe krypteringen er fejlfri), gør investering i Bitcoin / Blockchain-bommen til et spændende forslag. En overflod af små virksomheder vender nu deres opmærksomhed væk fra app-bygning (så sidste år) og mod blockchain. Dette er dog ikke en forbigående fad, men solid og velafprøvet teknologi, der kan ændre den måde, vi alle driver forretning på internettet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me