En guide til smarte kontrakter for online-tjenesteudbydere

Internettet revolutionerede, hvordan forretningen drives. Forøgelser i hastighed, effektivitet og pålidelighed har givet plads til et forskelligt landskab af online-virksomheder, der tilbyder deres tjenester op til offentligheden. Online startups og virksomheder er stærkt afhængige af automatisering for at gøre deres liv lettere og give dem mulighed for vækst. Kunne blockchain være den næste teknologiske revolution inden for forretningsautomation? Smarte kontrakter har allerede behandlet over 6 milliarder dollars i blockchain-finansiering i 2018. Men de kunne sænke omkostningerne og automatisere processer for online-virksomheder i en række sektorer. Som den Internet af tjenester (IOST) forbereder sig på at frigive en blockchain-platform til onlinetjenester, vi ser på, hvordan smarte kontrakter kan ændre en industri.

Hvad er smarte kontrakter?

Smarte kontrakter er den næste store ting inden for automatisering. Baseret på blockchain-teknologi, ofte på Ethereum-platformen, er de computerprogrammer, der gemmer og håndhæver vilkårene i en aftale ved hjælp af IF / THEN-instruktioner. Et eksempel – hvis part A bruger en software-app i mere end fem dage derefter part B modtager X dollars. Betalingen ville blive frosset eller “i spærring” på blockchain, indtil kontrakten modtog den udløser, den havde brug for (part A ved brug af deres software i mere end fem dage) for at frigøre midler. Denne enkle forekomst af smarte kontrakter ville sikre hurtig betaling efter softwarens prøveperiode, da midlerne produceres “foran”. Det betyder også, at der ikke er behov for en ekstern betalingsprocessor, hvilket reducerer gebyrerne, med sikkerheden for transaktionen garanteret af blockchain. Smarte kontrakter kan programmeres til at tage et antal udløsere inklusive signaturer, adgangskoder, betalingskvitteringer og stregkoder.

Historien

Udtrykket “smarte kontrakter” blev først brugt af blockchain-innovatøren Nick Szabo i 1996. Szabo skabte Bit Gold – beskrevet som “kæmpen på hvis skuldre Bitcoin sidder”- og han har været en nøglefigur i blockchains korte historie. Men den “digitale automat”, som Szabo beskrev, blev ikke meget brugt, før Ethereum-teamet udviklede den til at køre på deres platform. Smarte kontrakter er blevet brugt i vid udstrækning til fundraising i blockchain-rummet siden, med over 11 milliarder dollars indsamlet gennem ICO’er (indledende møntoffer) fra og med 2017. ICO-kontrakter tager betalinger fra investorer og frigiver dem derefter til en virksomhed, når deres forprogrammerede finansieringsmål er nået. Crowdfunding-websteder administrerer denne proces mod et gebyr, men smarte kontrakter kan gøre dette automatisk med bedre sikkerhed end et websted kunne garantere. Virksomheder i forskellige sektorer ser succesen med smarte kontrakter i investeringsrummet som et tegn på sit løfte på andre domæner.

Smarte kontrakter: Fordelene

Smarte kontrakter giver en række fordele for virksomhederne. De muliggør tillid på begge sider af en aftale, fordi vilkårene kan skrives ind i deres kode. De tilbyder sikkerhed; blockchain er uhackelig, så ingen kan opfange eller klemme kontraktmidler. Men deres største praktiske fordele er effektivitet og omkostninger. Smarte kontrakter udføres selv, hvilket gør det vanskeligt for parter under kontrakt at vende tilbage til deres ord. Hvis en virksomhed beskæftiger sig med mange forsinkede eller ubesvarede betalinger fra klienter, kan smarte kontrakter bruges til at håndhæve betaling, når betingelserne i en aftale er opfyldt. De eliminerer også behovet for at involvere dyre tredjeparter i en række forskellige processer. Ikke kun betalingsprocessorer, men spærretjenester, advokater og banker kunne alle omgåes, hvor validering fra tredjepart typisk er afgørende. Alene i fast ejendom kan en spærretjeneste tage op til 2% i en ejendomstransaktion – besparelser kan være i tusinder.

Smarte kontrakter for onlinetjenesteudbydere

Mange online-tjenesteudbydere står over for lignende problemer, når det kommer til aktivforvaltning og betalinger. Automatiske betalinger til medarbejdere, leverandører og andre partnere kan være en stor fordel, især når beløb er afhængige af eksterne faktorer som videovisninger eller produktkøb. Microsoft tester allerede smarte kontrakter, der betaler royalties i det rigtige beløb til skaberne af et spil. Men det stopper ikke der – den samme kontrakt kan også signalere producenten om at oprette en ny kopi af et spil, når et køb foretages, eller udløse en anden kontrakt for at flytte kopier til et bestemt sted, hvis det er på lager. Virksomheder som Alibaba og IBM bruger allerede smarte kontrakter inden for deres forsyningskæder. For virksomheder, der kun er digitale, lover dette at være enormt gavnligt. Når en bestemt funktion bruges af en software eller webapplikation, kan smarte kontrakter bruges til at afsætte flere ressourcer til den – eller de kan tildele skaberen af ​​en video midlerne til at oprette en ny, når den når en vis visning. Når folk begynder at oprette mere komplekse kontrakter og bruge flere smarte kontrakter sammen, kunne de automatisere aktiver, betalinger og endda menneskelige ressourcer til hele decentrale onlinefirmaer..

Fremtiden

For øjeblikket er skalerbarhed den største barriere for bred smart brug af kontrakter. Behandling af data for tusindvis af online-virksomheder ville kræve en betydelig grad af computerkraft. Og på Ethereum er kapacitet og hastighed begrænset. Men fremtiden for blockchain er rundt om hjørnet. Da projekter som Internet of Things (IOTA) og Internet of Services (IOST) viser imponerende resultater, ser det ud til, at kapacitet og hastighed snart ikke længere vil være et problem. Dette kan betyde, at hele decentrale virksomheder kører på smart kontraktteknologi – behandling af betalinger, overførsel af aktiver og styring af den daglige effektivitet på en sikker og distribueret måde. Gartner-forskergruppen mener bestemt det. Deres årsrapport estimerede, at intelligente kontrakter inden 2022 vil blive brugt i mere end 25% af de globale organisationer. Det kan være tid til at begynde at udforske, hvordan smarte kontrakter kan fungere for din virksomhed.

Om forfatteren:

Simon Manka fungerer som vækstleder på Internet of Services Foundation (IOST), en næste generations blockchain-infrastruktur, der er decentral, open source og neutral. Han har været en blockchain-entusiast siden 2013 og er forpligtet til skabelsen af ​​en levende decentral økonomi. Du kan finde Simon på Twitter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me