Mitä ovat älykkäät sopimukset? | 2021 PÄIVITYS

älykkäät sopimukset

Älykkäät sopimukset ovat erottamaton osa blockchain-tekniikan maailmaa. Nämä sopimukset ovat ohjelmistoja, jotka suorittavat tiettyjä tehtäviä kahden tai useamman osapuolen välillä, kun määrätyt ehdot on täytetty. Pohjimmiltaan se on kuin tavallinen sopimus, joka toteuttaa itse eikä vaadi välittäjää, koska se luottaa ohjelmoituihin arvoihin.

älykäs sopimus 1inn4science.com

Nämä sopimukset perustuvat blockchain-tekniikkaan, Bitcoinin taustalla olevaan tekniikkaan ja useimpiin kryptoihin. Syöttötiedot edustavat kehittäjien määrittelemiä arvoja, ja kun nämä arvot saavutetaan, sopimus toteutuu itsensä sääntöjen perusteella, joille se oli ohjelmoitu.

Älykkäät sopimukset vastaavat sovellusohjelmointirajapintaa (API), mutta sen sijaan, että niitä käytettäisiin tavallisella verkkoalustalla, niitä käytetään lohkoketjussa. Sovellusohjelmointirajapinta (API) antaa käyttäjien olla vuorovaikutuksessa ja ottaa käyttöön tiettyjä ominaisuuksia työskentelyalustalla.

Mitä älykkäät sopimukset tekevät

Älykäs sopimus antaa hajautetun sovelluksen (dApp) käyttöliittymälle pääsyn tiettyihin hajautetun lohkoketjutietokannan tietoihin. Yhdellä dAppilla voi olla useita älykkäitä sopimuksia, jotka voivat suorittaa erilaisia ​​toimintoja, kun he ovat vuorovaikutuksessa lohkoketjun kanssa.

Älykkäät sopimukset voidaan myös ohjelmoida suorittamaan salaustapahtumien ulkopuolisia tehtäviä, ja niitä voidaan käyttää toimintojen suorittamiseen useilla toimialoilla, kuten laki-, vakuutus-, kiinteistö- ja paljon muuta.

Älykkäiden sopimusten historia

älykäs sopimusbitbay.marke

Nick Szabo, joka hyvitetään salauksen perustan asettamisesta, ehdotti ensimmäisenä älykkäiden sopimusten käsitettä vuonna 1994. Kun konsepti ensimmäisen kerran ilmestyi, ei ollut alustoja, jotka voisivat tukea älykkäitä sopimuksia, joten ilmeisesti ei ollut kiinnostusta niihin.

Vuonna 2008 luotiin ensimmäinen salakolikko – Bitcoin – ja sen mukana blockchain-tekniikka. Tämä uusi tekniikka tarjosi oikean ympäristön älykkään sopimuskoodin kehittämiseen.

Aluksi blockchainia käytettiin enimmäkseen tapahtumien tekemiseen ja uusien kolikoiden luomiseen, mutta kun Ethereum ilmestyi paikalle, tämä kaikki muuttui. Ethereum oli ensimmäinen lohkoketjualusta, joka kehitti koodin, joka on erityisesti tehty dApp-kehitykseen.

Tämä oli pelinvaihtaja, joka sai aikaan monia muita alustoja, kuten NEO ja EOS. Blockchain-tekniikoiden kasvava suosio herätti myös huomiota älykkäisiin sopimuksiin ja niiden mahdollisiin käyttötapauksiin, mikä puolestaan ​​johti dApp-pohjaisten lohkoketjujen laajentumiseen.

Pelien ja uhkapelien sovellukset ovat kasvaneet viime vuosina TRONin ja Ethereumin kaltaisilla alustoilla. Cardano-alusta pyrkii myös toteuttamaan älykkäitä sopimusominaisuuksia Goguen-päivityksen kanssa tänä vuonna.

NEM, Stellar, Waves ja Tezos ovat myös suosittuja blockchain-projekteja, jotka mahdollistavat älykkäiden sopimusten luomisen ja käyttöönoton.

Älykkäät sopimussovellukset ja estoketju

Blockchain on täydellinen ympäristö älykkäille sopimuksille, koska kaikki tallennetut tiedot ovat muuttumattomia ja turvallisia. Älykkään sopimuksen tiedot ovat salattuja, ja ne voivat olla olemassa julkisessa tai yksityisessä pääkirjassa, mikä tarkoittaa, että lohkoihin tallennettuja tietoja ei voi koskaan menettää, muuttaa tai poistaa.

Blockchain-integrointi älykkäisiin sopimuksiin antaa kehittäjille enemmän joustavuutta, koska ne eivät rajoitu vain yhteen tietotyyppiin. Kehittäjät pystyvät myös toteuttamaan monipuolisen joukon tapahtumavaihtoehtoja älykkään sopimuksen käyttöönoton aikana.

älykäs sopimus 2produclic.fr

Älykäs sopimus: Sisäinen toiminta

Keskinäinen riippuvuus

Älykäs sopimus voi toimia itsestään tai se voidaan ottaa käyttöön samanaikaisesti muiden älykkäiden sopimusten kanssa. Sopimukset voidaan myös ohjelmoida toteuttamaan tietyssä järjestyksessä muiden sopimusten toteuttamisen perusteella. Esimerkiksi älykäs sopimus voidaan asettaa aloittamaan vasta, kun toinen älykäs sopimus on suoritettu onnistuneesti.

Älykkäitä sopimuksia voidaan teoriassa käyttää järjestelmien ja organisaatioiden täydelliseen seurantaan ja hallintaan. Tämän tyyppinen järjestelmä on jossain määrin toteutettu erilaisissa kryptovaluutoissa, joissa verkon hallitsevat olosuhteet on ennalta määritelty, mikä mahdollistaa alustan itsenäisen ja itsenäisen hallinnan.

Älykkäät sopimusobjektit

Jokainen älykäs sopimus koostuu kolmesta kiinteästä osasta, jotka tunnetaan myös esineinä:

  • Ensimmäinen objekti kutsutaan allekirjoittajat, kaksi tai useampi osapuoli, jotka käyttävät älykästä sopimusta; he antavat suostumuksensa tai eri mieltä ehdotetuista ehdoista digitaalisten allekirjoitusten avulla;
  • Toinen esine edustaa sopimuksen kohteena. Tämän kohteen olemassaoloa on rajoitettu vain älykkäiden sopimusten ympäristössä. Muussa tapauksessa älykkäiden sopimusten olisi voitava päästä esineeseen vapaasti;
  • Älykkään sopimuksen kolmas kohde on erityiset ehdot. Näiden ehtojen perusteella sopimus toteutuu itse. Ne on kuvattava yksityiskohtaisesti matemaattisesti ja toteutettava ohjelmointikielellä, joka on yhteensopiva älykkään sopimuksen lohkoketjun kanssa.

Ympäristö

Älykkäät sopimukset voivat olla olemassa, jotta he voivat olla olemassa erityinen sopiva ympäristö jossa he voivat toimia. Ympäristön ensimmäinen kriteeri on tukea julkisen avaimen salauksen käyttöä, mikä mahdollistaa tapahtumien allekirjoittamisen kullekin käyttäjälle yksilöllisesti tuotettujen salauskoodien avulla. Tätä järjestelmää käytetään, kun salausvaroja käytetään lompakosta.

Toinen edellytys, joka on täytettävä, on avoin ja hajautettu tietokanta, johon kaikki sopimuspuolet voivat tutustua. Tietokannan on oltava luotettava ja täysin automatisoitu.

Älykkäiden sopimusten syötettyjen digitaalisten tietojen on viimeinkin oltava peräisin täysin luotettava lähde. Tähän sisältyy SSL-juuriturvasertifikaattien, HTTPS: n ja erilaisten protokollien käyttäminen turvallisen yhteyden takaamiseksi.

Älykäs sopimusten koodaus

Vakavuus on ohjelmointikieli, johon älykäs sopimus perustuu, ja vuonna 2015 luotu Ethereumin natiivi ohjelmointikieli. Sen syntaksilla on yhtäläisyyksiä JavaScriptin kanssa, ja se on luotu erityisesti Ethereumin virtuaalikoneen koodin kokoamiseksi.

Kätevin työkalu älykkäiden sopimusten kehittämiseen on Remix, online-IDE. Kopioit vain lähdekoodin ja liität sen Remixiin, ja koodi tulisi kääntää automaattisesti.

Älykkäiden sopimusten edut

älykäs sopimus 3cryptoast.fr

Älykkäät sopimukset antavat osapuolilleen luottamuksen ja toimivat puolueettomana osapuolena sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Koska prosessi on automatisoitu, osapuolten ei tarvitse matkustaa ja osallistua henkilökohtaisesti. Ihmiset kahdesta eri paikasta maailmassa voivat helposti suorittaa liiketoimia tapaamatta kasvokkain. Tämä säästää aikaa ja rahaa kaikille.

Salattu ja jaettu solmujen kesken älykäs sopimus ei häviä tai muutu ilman lupaa. Toinen etu on, että suurin osa välittäjistä poistetaan prosessista, ja vain kehittäjä tekee sopimuksen olevan ainoa tarvittava henkilö.

Suojausominaisuudet voidaan myös integroida älykkääseen sopimukseen, jotta varmuuskopiot ja kopiot luodaan automaattisesti alkuperäisen vahingoittumisen tai tietojen menetysten sattuessa. Salaus on tekniikka, jota käytetään asiakirjojen suojaamiseen. Hakkerien olisi omistettava valtava määrä aikaa, vaivaa ja rahaa tunkeutumiseen ja kompromisseihin.

Älykkäät sopimukset lisäävät myös nopeutta ja tehokkuutta, koska paperityötä ei enää tarvitse käsitellä manuaalisesti.

Älykkäiden sopimusten haitat

Älykkäillä sopimuksilla on kuitenkin joitain haittoja. Tämän tekniikan uutuus voi saada kuluttajat olemaan varovaisia ​​siitä, koska he eivät vielä ymmärrä sitä.

Älykkäät sopimukset ovat koodeja, ja nämä koodit ovat ihmisten kirjoittamia. Sellaisena on suuri mahdollisuus, että älykkäässä sopimuskoodissa on monia virheitä inhimillisten virheiden takia. Toisin kuin yleisesti uskotaan, koodaajat ovat myös ihmisiä, ja he tekevät myös virheitä. Jotkut virheet olivat valitettavasti erittäin kalliita (katso DAO: n tapaus).

Jos tiedot on jo tallennettu lohkoketjuun, on erittäin vaikea tehdä muutoksia. Tämä voi puolestaan ​​johtaa enemmän järjestelmävirheisiin ja heikentyneeseen turvallisuuteen.

Toinen ongelma on, että älykkäillä sopimuksilla ei ole selkeää oikeudellista asemaa. Tällä hetkellä heihin ei sovelleta virallista hallituksen asetusta.

Täysin toimivien älykkäiden sopimusten tekeminen vaatii paljon teknistä asiantuntemusta. Kokeneita koodereita, jotka epäonnistuvat älykkäillä sopimuksilla ja toteuttavat ne nykyisessä tekniikassa ja prosesseissa, on vaikea löytää. ja kallis.

Vaikka olisitkin kunnollinen ohjelmoija, et voi vain tehdä omaa älykästä sopimustasi ja käyttää sitä kiinteistökauppaan. Sinun on silti kysyttävä tietotekniikan asiantuntijalta jossain vaiheessa vahvistamaan koodisi oikeellisuus.

Lopulliset ajatukset

Älykkäiden sopimusten mahdollisuudet ovat rajattomat, ja ne voivat itse asiassa muuttaa tapaa, jolla teemme sopimuksia eri toimialoilla. Mutta emme voi toteuttaa tätä tekniikkaa massalla, koska tässä vaiheessa tarvitaan lisää kokeiluja. Virheet ovat yleinen kysymys näissä sopimuksissa, mikä voi johtaa koko järjestelmän toimintaan. Todellinen esimerkki on DAO-hakkerointi, jossa varat siirrettiin koodivirheen kautta älykkääseen sopimukseen, johon rahat tallennettiin.

Älykkäät sopimukset ovat tällä hetkellä vielä alkuvaiheessa olevaa tekniikkaa, ja ne edellyttävät enemmän kehitystyötä tulevaisuuden kehittyneemmissä toteutuksissa.

Huomaa: Tämä viesti julkaistiin alun perin 10. huhtikuuta 2019, ja se on päivitetty kokonaan sisällön täydellisyyden ja oikeellisuuden vuoksi 7. huhtikuuta 2020..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me