Lær smarte kontrakter Blockchain fra det grundlæggende

Forståelse af smarte kontrakter Blockchain som grundlæggende 

En computerprotokol, der er designet eller er projiceret til at aktivere, godkende eller implementere forlig eller præsentation af en aftale digitalt. I smarte kontrakter er der ikke behov for tredjeparter til at udføre opgaven med pålidelige transaktioner, der er sporbare, men irreversible.

Først introduceret af Nick Szabo i år 1994, siger tilhængere af smarte kontrakter, at mens en smart kontrakt kan være fuldstændig selvudførende og selvhåndhævende, kan den samme også laves delvist. Sikkerhed, der ydes under brug af det samme, er også bedre i forhold til traditionel aftaleret.

Og ikke at glemme smarte kontrakter tjener med forkortede driftsomkostninger.

Læs også … Busting 5 mest almindelige Bitcoin-myter

Smarte kontrakter i blockchain 

Det blockchain er utvivlsomt et af de bedst decentraliserede systemer, der findes i dag. Da det samme tillader alle parter at spare tid og kampe, det også uden at betale mellemmændene. Selvom denne blockchain-teknologi har sine problemer, vil det stadig ikke være forkert at sige, at det samme er hurtigere, billigt og sikkert end de fleste gammeldags måder, hvorpå virksomheder handler.

Som vi allerede ved, hjælper smarte kontrakter en med at udveksle penge, ejendom og alt, hvad der er af værdi på en gennemsigtig og konfliktfri måde. Plus en mellemmand er heller ikke nødvendig for at opnå det samme. Derfra vil det ikke være forkert at sige, at smarte kontrakter er som salgsautomater. Det samme kan dog let understøtte i udførelsen af ​​mangesidede spørgsmål.

Faktisk var det efter at have analyseret brugen af ​​smarte kontrakter, at Nick Szabo følte et decentraliseret system kendt som blockchain og smarte kontrakter ville fungere korrekt med hinanden.  

Imidlertid vil arrangementer blive ændret til pc-kode i denne sammenhæng, lagt væk og duplikeret på rammen og administreret af pc-systemet, der kører blockchain. Dette ville ligeledes medføre rekordinput, for eksempel udveksling af kontanter og accept af varen eller administrationen.

Med eksperternes ord 

Vitalik Buterin, 22-årig programmør for Ethereum, forklarede smart kontrakt,

“Da et aktiv eller en valuta overføres til et program”, og programmet kører denne kode, og på et tidspunkt validerer den automatisk en betingelse, og den bestemmer automatisk, om aktivet skal gå til en person eller tilbage til den anden person, eller om det skal straks refunderes til den person, der har sendt det eller en kombination deraf. I mellemtiden gemmer og replikerer den decentrale hovedbog også dokumentet, hvilket giver det en vis sikkerhed og uforanderlighed ”.

Lad os forstå det bedre – Lad os sige, hypotetisk har du lejet en lejlighed, som hurtigt kan gøres ved hjælp af blockchain og digital valuta som betalingsmetode. Du modtager en virtuel kontrakt, og den anden part får en edb-passage-nøgle, der kommer på en forudbestemt dato.

I tilfælde af at nøglen ikke går videre, frigiver blockchain en rabat. I tilfælde af at nøglen sendes inden lejeperioden, holder kapaciteten, at den aflader både afgiften og er kritisk for dig og for den anden part, der er involveret i kontrakten, når datoen ankommer.

Grundlæggende tager rammen et skud på ‘Hvis-så-forordet’ og ses af flere individer, så du kan forvente en perfekt formidling. Det betyder, at det er sikkert, at du bliver betalt for at aflevere nøglen. Og den anden part vil blive anklaget, når de først har fået nøglen. Arkivet slettes følgelig efter tiden, og koden kan ikke blandes af os begge, uden at den anden ved, da alle medlemmer er samtidig foruroliget.

Med enkle ord – Den smarte kontrakt kan effektivt bruges til alle slags omstændigheder, der spænder fra penge relaterede datterselskaber til beskyttelsespræmier, brudkontrakter, ejendomsret, kreditgodkendelse, monetære administrationer, etablerede procedurer og crowdfunding påstande.

Forskellige metoder til brug af smart kontrakt 

Fundraising – De reelle anvendelsestilfælde af smarte kontrakter kan være i applikationer, hvor der er behov for gennemsigtighed i pengeoverførsel. De organisationer, der kan indgive en ansøgning baseret på disse kontrakter, er nonprofitorganisationer (NPO’er), ikke-statslige organisationer (NGO’er), fundraising-platforme til startups osv..

Regering – Der er ingen tvivl om, at rammerne for afstemningssystemet ikke kan løses. Vi skal dog være enige i det punkt, at den samme (smart kontrakt) ville lindre alle bekymringer ved at give en ubegrænset mere sikker ramme. Når alt kommer til alt, ville en decentraliseret hovedbeskyttet stemme have brug for at registrere energi for at få den afkodet.

Ledelse – Mens ensomme poster kan blive opført som en af ​​de førende grunde til at bruge smart kontrakt og blockchain i ledelsen. Fjernelse af mulige hån i kommunikation og workflow på grund af dets funktioner som gennemsigtighed, automatiseret system og nøjagtighed må ikke også gå glip af.

Automobil – Med alt, hvad der er robotiseret, klogt med briller og strålende biler, kan vi hurtigt angive på listen over fakta, at vi bevæger os fra glade præ-menneskelige hvirveldyr til superkyndige robotter. Nå, det er situationen, hvor smarte kontrakter ville hjælpe os bedre.

For eksempel ved at bruge smarte kontrakter, kan organisationen i ulykkesbeskyttelse opkræve satser forskelligt i lyset af hvor og under hvilke betingelser klienter arbejder med deres køretøjer.

Sundhedspleje – Individuelle poster om velvære kunne kodes og placeres på blockchain med en privat nøgle, der ville give adgang til alt for bestemte mennesker. Kvitteringer for operationer kunne placeres et andet sted i en blockchain og følgelig sendes til beskyttelsesleverandører som bevis for transport. Optegnelsen kunne også bruges til generel administration af menneskelige tjenester, for eksempel administration af narkotika, retningskonsistens, testning skabes og tilsyn med sociale forsikringsforsyninger.

Fordele ved smarte kontrakter 

Autonomi – At fjerne behovet for mellemmand er en af ​​de bedste positioner smarte kontrakter tjener med, som med den samme risiko for manipulation af en tredjepart kan reduceres eller noget helt ignoreres.

Tillid – Hverken dokumentet kan gå tabt eller vildlede, da de er krypteret på en delt hovedbog.

Backup – På blockchain, hvor hver eneste af dine ledsagere har ryggen, er der ikke en chance for at miste din investeringskonto. Faktisk kopieres dine rapporter under mange omstændigheder.

Sikkerhed – Med kryptering af websteder og beskyttede rapporter er der næsten ingen mulighed for hacking. Det ville tage en underligt ivrig programmør at finde ud af koden og trænge ind.

Hastighed – Med smarte kontrakter er alt hvad du behøver at være programmeringskoder, hvilket betyder at du sparer timer uden for forretningsformen.

Investeringsfonde – Smarte kontrakter skåner dig kontanter, da de slår tæt på en mellemperson. Du skal f.eks. Betale en revisor for at være vidne til din udveksling.

Præcision –Smarte kontrakter er hurtigere, men billigere, og de opretholder en strategisk afstand fra de fejl, der stammer fra fysisk afrunding af bunker af strukturer.

Ulemper ved smarte kontrakter 

Intet i denne teknologiverden er perfekt, og det samme er tilfældet med den smarte kontrakt. Hvad ville du f.eks. Gøre, hvis en fejl kommer ind i din kode? Mens disse smarte kontrakter blockchain er fyldt med en liste over fordele, er der bestemt få mangler, der endnu ikke skal fjernes.

Få eksempler på blockchain, der i øjeblikket arbejder med smarte kontrakter

Bitcoin – Med begrænset evne til at behandle dokumenter fungerer Bitcoin vidundere i behandlingen af ​​Bitcoin-transaktioner.

Sidekæder – Mens det kører ved siden af ​​Bitcoin, har det samme større muligheder for behandling af kontrakter.

NXT – Offentlig blockchain arbejder med begrænsede skabeloner til smart kontrakt.

Ethereum – En af de mest avancerede offentlige blockchain vedrørende behandling af smarte kontrakter. Alt du skal gøre er at foretage betaling i eth, og du kan håndtere, hvad du vil transformere.

Hvad er dine tanker om Smart Contracts Blockchain? Giv os besked i kommentarerne nedenfor!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me