Cardano vs Ethereum: Salausvaluutan vertailu vuonna 2020

cardano vs etehreum

Cardano ja Ethereum ovat kaksi tunnetuinta projektia salaustilassa, ja tänään analysoimme näitä kahta Cardano vs Ethereum -vertailussamme.

Mikä on Cardano?

Cardano on blockchain-projekti, joka on suunniteltu tukemaan älykästä sopimusta.

Projektin kehitti vuonna 2015 organisaatio nimeltä Input Output Hong Kong (IOHK), jota johtaa Ethereumin perustaja Charles Hoskinson. Vaikka Ethereumia pidetään toisen sukupolven blockchainina, Cardano väittää olevansa kolmannen sukupolven blockchain.

Cardano-alustan natiivi salaus on ADA-kolikko, jota voidaan käyttää myös tapahtumien suorittamiseen verkon kautta.

Projektia johtaa tiimi tutkijoita, tutkijoita ja tutkijoita, jotka työskentelevät yhdessä pitkän aikavälin tavoitteen saavuttamiseksi tarjota nopeita, halpoja ja skaalautuvia tapahtumia.

Toisin kuin useimmat haarautumisella elävät lohkoketjut, ADA-tiimi rakensi oman protokollansa tyhjästä käyttämällä Haskell-ohjelmointikieltä.

Mikä on Ethereum?

Ethereumin loi Vitalik Buterin vuonna 2015, ja se tunnetaan ensimmäisenä blockchainina, joka on koskaan toteuttanut älykkäitä sopimuksia. Ethereumista tuli siten monipuolisempi kuin Bitcoin, koska sillä oli enemmän tarkoituksia kuin rahoitustoimien tukeminen.

Mutta aivan kuten Bitcoin, Ethereumia voidaan käyttää kolikoiden lähettämiseen ja vastaanottamiseen natiivin salauksen eetterin muodossa.

Ethereum-verkko on hajautettu, mutta yhteisö tarkistaa kaikki älykkäät sopimukset ja tapahtumat.

Nyt kun tiedät, mitä Ethereum ja Cardano ovat, katsotaanpa joitain niiden määrittävistä ominaisuuksista “Cardano vs Ethereum” -oppaassamme.

Cardano vs Etereum: Tilastot

Cardano on 13. sijalla markkina-arvoltaan 971 196 803 dollaria ja 24 tunnin volyymi 49 149 252 dollaria. Sen hinta on 0,037459 dollaria kirjoitushetkellä. Tällä hetkellä liikkeessä on 25,927,070,538 ADA 31,112,483,745 ADA: n kokonaissaannista.

Ethereum on 2. sijalla markkina-arvoltaan 15 744 613 960 dollaria ja 24 tunnin volyymi 9 168 341 537 dollaria. Nykyinen ETH-hinta on 144,21 dollaria kirjoitushetkellä. Tällä hetkellä liikkeessä on 109176123 ETH.

Cardano vs Ethereum: Konsensus ja tekniikka

Molemmat alustat käyttävät ”konsensusmekanismia”, joka validoi uudet tapahtumat ennen niiden lisäämistä lohkoon.

Ethereum käyttää tällä hetkellä ”Proof of Work” -konsensusta, joka on sama kuin Bitcoin. Tämä algoritmi vaatii paljon laskentatehoa liiketoimien salausyhtälöiden ratkaisemiseksi.

Kaivostoiminta Ethereum voidaan tehdä käyttämällä voimakasta ASIC-nimistä laitteistoa, jossa kaivostyöläiset kilpailevat ensimmäisenä ratkaisemaan yhtälöt saadakseen ETH-palkkion.

Ethereumin Proof of Work -malli vaatii enemmän sähköä, koska ongelmanratkaisu lisääntyy, kun useampia kaivostyöläisiä liittyy verkkoon.

Työn todistusmalli rajoittaa myös todennettavien tapahtumien määrää.Ethereum hallinnoi vain 15 tapahtumaa sekunnissa.

Siksi Ethereum pyrkii päivittämään vaarnan todistusta, jotta liiketoimet olisivat nopeampia, halvempia ja skaalautuvampia. Casper-päivityksen odotetaan tapahtuvan vuonna 2020, mikä siirtää Ethereumin työn todistuksesta osuuden todistamiseen.

Työn todiste vs. panoksen todistePisara

Siirtyminen PoW: stä PoS: ään ei kuitenkaan ole helppoa. Tämä on spekuloinut, että Ethereumilla on tuloksena oleva blockchain-hybridi, sulautuminen PoW: n ja PoS: n välillä.

Cardano perustuu muunnokseen “Todistus panoksesta”, joka on samanlainen kuin valtuutettu todistus vaarnasta, jota kutsutaan nimellä “Ouroboros”. Proof of Stake -mallissa käytetään väärentäjiä, jotka ovat käyttäjiä, jotka “panostavat” ADA-kolikoita.

Cardano-tiimi loi Ouroboros-mallin, eikä siinä ollut vähimmäismäärää panostamiseen.

Vuonna 2020 Cardanon odotetaan päivittävän jo olemassa olevan PoS-alustansa julkiseen verkkoon. Charles Hoskinson on sanonut, että uudessa verkossa on satoja kertoja enemmän ohjelmistoa käyttäviä ihmisiä kuin missään muussa PoW-järjestelmässä.

“Tämä on lähtökohta protokollan luovuttamiselle kokonaan yhteisölle”, kommentoi perustaja.

Kahden viime vuoden aikana Cardano on kehittänyt ja testannut toimivaa PoS-järjestelmää.

Kun Shelly-päivitys oli suoritettu, Cardano aloitti päivityksen, joka ottaisi käyttöön älykkäät sopimusominaisuudet, jotka mahdollistaisivat dApp-kehityksen. Tiimi pyrkii myös lisäämään verkon skaalautuvuuden 10000 tapahtumaan sekunnissa. Shelly-, Goguen- ja Basho-päivitysten odotetaan valmistuvan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Cardano vs Ethereum: Ennusteet ja tulevaisuuden kehitys

ethereumin kehitysaffidaty.io

Siitä lähtien, kun Ethereum debytoi salausmarkkinoilla, se on toiminut hyvin. Ja tämä ei ole yllättävää, koska se oli kaikkien aikojen ensimmäinen blockchain-projekti, joka tarjosi älykästä sopimusteknologiaa, ja jolla on edelleen toinen asema markkina-arvon mukaan tähän päivään asti. Se on eniten käytetty alusta kolikoiden (ICO) liikkeeseenlaskulle, uusille startup-yrityksille ja uusille rahakkeille.

Ethereumilla on myös ekosysteemiinsä rakennettu monia dApps: iä, jotka käyttävät Ether-kolikkoa. Projektissa on edelleen skaalautuvuusongelmia, mutta he toivovat, että Proof of Stake-, Plasma- ja Sharding-päivitysten avulla ongelma ratkaistaan..

Cardano, kuten muu salausvaluutateollisuus, on kokenut huomattavan arvonlaskun.

kardaanin kehityschangelly.com

Cardanon pääasia on hidas kehitysprosessi, jossa tiimi väittää käyttävänsä aikaa tuotteen rakentamiseen ilman virheitä.

Alustan on vielä tehtävä pitkä matka lopullisen tavoitteensa eli rajoittamattomien, välittömien ja ilmaisten tapahtumien saavuttamiseksi. Vaikka joukkue koostuu kokeneista insinööreistä, tutkijoista ja kehittäjistä, ei ole mitään takeita siitä, että projekti koskaan valmistuu, ja sijoittajat saattavat menettää kiinnostuksensa tällä välin.

Cardanon etenemissuunnitelma on kunnianhimoinen, ja siihen sisältyy tulevia kehityssuunnitelmia, mukaan lukien kvanttiresistenttien osoitteiden toteuttaminen, ketjussa äänestäminen ja ketjun ulkopuoliset maksut.

Sekä ETH: n että ADA: n ennusteet ovat joko laskussa tai nousussa riippuen ennusteen tekijästä. ETH: n on arvioitu nousevan 1000 dollarista 11000 dollariin vuonna 2020, kun taas Cardanon on ennustettu käyvän kauppaa 0,08 ja 10 dollarin välillä vuonna 2020.

Cardano vs Ethereum: Tuomio

Ethereum saattaa tuntua ilmeiseltä voittajalta Cardano vs Ethereum -taistelussa, koska se on jo markkina-arvon toiseksi suurin salaus, ja toisella on vielä pitkä matka ennen tuotteensa valmistumista.

Huomaa: Tämä viesti julkaistiin alun perin 9. joulukuuta 2018, ja se on päivitetty täysin sisällön täydellisyyden ja oikeellisuuden vuoksi 9. tammikuuta 2020..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me