Paras tapa pitää yksityiset avaimesi tai siemenavaimesi turvassa

yksityiset avaimet tallelokerossa

Salausvaluuttojen hallinta ja niiden pysyminen aina turvassa on melko yksinkertainen tehtävä (kun olet saanut tietää ainakin perusasiat). Koska kryptovaluuttojen omistaminen tarkoittaa omaa pankkiasi ja varojesi täydellisen hallinnan ottaminen tuo mukanaan väistämättömyyden, joka saattaa olla pelottavaa joillekin sijoittajille.

Toisin kuin käsiteltäessä fiatia, salausvaluutan hallinta, kauppa ja varastointi vaatii vähän sitoutumista ja huolellisuutta, koska kaikki salausmaailman liiketoimet ovat peruuttamattomia. Tämän lisäksi yksityisten avainten tai siemenavainten menettäminen johtaa varojesi pysyvään menetykseen.

Jos aloitat salausmaailmassa, on hyvät mahdollisuudet löytää tämä opas erittäin informatiiviseksi, koska tarjoamme yksityiskohtaisia ​​selvityksiä yksityisistä avaimista, niiden tärkeydestä ja lopulta siitä, miten niitä säilytetään varojen pysymisen varmistamiseksi. mahdollisimman turvallisesti.

Tällä tavalla et ole vain tilasto, koska arvioidaan, että noin 4 miljoonaa Bitcoineja on jo kadonnut palautumisen jälkeen puuttuvien yksityisten avainten vuoksi. Ennen kuin pääsemme todellisiin vinkkeihin, on kuitenkin tärkeää ymmärtää tarkalleen, mitä yksityiset osoitteet tai yksityiset avaimet (tai yksityiset siemenet) ja julkiset osoitteet ovat.

Mikä on yksityinen avain?

Yksityinen avain voidaan määritellä yksinkertaisesti salaiseksi aakkosnumeeriseksi salasanaksi, jota käytetään kryptovaluuttojesi lähettämiseen toiseen salausosoitteeseen. Yksityisillä avaimilla on suuri satunnaisuus ja ainutlaatuisuus salaustoimintojen perusteella. Se on 256-bittinen satunnaisluku, jonka pitäisi olla hallussasi heti, kun teet lompakon.

Yksityisten avainten päärooli on taata peruuttamattomat liiketoimet. Tämä taataan matemaattisten allekirjoitusten avulla, jotka on liitetty kuhunkin tapahtumaan. Nämä allekirjoitukset ovat myös ainutlaatuisia, koska ne on luotu samoista yksityisistä avaimista.

Kun määrität salauslompakon, sinua pyydetään muistiin merkitsemään palautussiemen, jota kutsutaan myös siemenavaimeksi, palautusavaimeksi, siemenlauseeksi. Tämä palautussiemen on erittäin tärkeä, koska se on ainoa tapa palauttaa varasi, jos menetät yksityisen lompakon tai matkapuhelimen (jossa on mikä tahansa lompakkosovellus)..

Tärkeintä pitää mielessä yksityinen avain seuraavasti: jos et omista yksityistä avainta tai olet unohtanut tai kadottanut, et omista salausvarojasi – se on niin yksinkertaista.

Mikä on julkinen avain?

Aivan kuten yksityinen avain, julkinen avain on myös aakkosnumeerinen osoite. Se on johdettu yksityisestä avaimesta käyttämällä salausmatematiikkatoimintoja. Lyhyesti sanottuna se on osoite, jota käytetään kryptovaluuttojen vastaanottamiseen. Kuten nimestään käy ilmi, tämä osoite näkyy ja lähetetään aina varojen vastaanottamista varten. Voit tehdä niin monta julkista osoitetta kuin haluat.

IBM

Kuinka pitää yksityiset avaimet tai siemenavaimet turvassa?

Käytä laitteiston lompakkoa

Salausvarojen suojausratkaisujen osalta ne eivät ole paljon parempia kuin laitteistolompakot. Nämä lompakot eivät ole online-tilassa, ja niissä on sisäänrakennetut turvaominaisuudet, joiden avulla salausvaluutat ovat erittäin turvallisia melkein kaikissa olosuhteissa. Laitteiston lompakon omistaminen (etenkin suurille salaussummille) on luultavasti tärkein askel, jonka voit tehdä varojesi turvaamiseksi. Nämä lompakot voivat luoda sekä yksityisiä että julkisia avaimia muistilausekkeilla tai alkusanoilla, kun ne käynnistetään.

Muista ne

Yksi yksinkertaisimmista tavoista tallentaa yksityiset avaimesi turvallisesti on yksinkertaisesti muistaa ne. Yleensä on parempi, että muistat palautuslausekkeen voidaksesi palauttaa varasi milloin tahansa. Voisit myös tehdä joitain tutkimuksia niin kutsutusta muistin sidontatekniikasta ja luoda “aivojen lompakon”. Ilmeisesti tämä ei ole luotettavin pitkäaikainen vaihtoehto, mutta jos tiedät, että sinulla on hyvä muisti, se voi olla yksi turvallisimmista.

Käytä paperilompakkoa

Paperi osoittautui yhdeksi tehokkaimmista materiaaleista tietojen tallentamiseen. Toki paperi ei ole aivan kaikkein vastustuskykyisin väline tietojen säilyttämiseen siellä, mutta oikein varastoituna se voi kestää yli tuhansia vuosia. Parasta on, että paperilompakko on ilmainen.

Keskitaso

Luo lisää kopioita

Tämä saattaa tuntua hieman haitalliselta, mutta jos se tehdään oikein, on hyvät mahdollisuudet, että varat ovat aina turvassa. Yritä luoda useampi kuin yksi kopio siemenavaimista tai yksityisestä avaimesta ja pitää ne kaikki eri, mutta piilotetuissa paikoissa.

Käytä tahtoasi lopullisena säilytystilana

Vaikka suurin osa meistä suhtautuu elämään varmuudella, ei todellakaan ole mitään keinoa tietää, mitä huomenna voisi tapahtua. Jos odottamattomia on tulossa, ainakin on olemassa tapa siirtää varojasi rakkaillesi. Toinen menetelmä edellyttää ohjeiden jättämistä tahtoosi koskien sekä yksityistä että palautusavainta.

Kaivertaa yksityiset avaimesi

Kuten aiemmin mainittiin, paperi on luotettava väline yksityisten avainten tallentamiseen, mutta vain, jos asianmukaiset säilytysolosuhteet täyttyvät. Esimerkiksi luonnonkatastrofin yhteydessä paperista voi tulla arvoton vain muutamassa sekunnissa. Jotkut salauksen asiantuntijat suosittelevat yksityisten avainten kaiverrusta tai lausekkeiden näyttämistä ruostumattomasta teräksestä, mikä tarjoaa hieman enemmän luotettavuutta.

Käytä salattua tallennuslaitetta

Toinen erittäin hyvä idea on käyttää salattua tallennuslaitetta yksityisten avainten ja palautuslausekkeiden tallentamiseen. Voit käyttää kiintolevyä tai tavallista flash-asemaa ja salata siihen yksityiset avaimesi.

Muita hyödyllisiä vinkkejä

Älä koskaan ota kuvakaappausta tai mobiilikuvaa palautuslausekkeestasi. Kuten voitte kuvitella, tämä on huono idea, koska kaikki laitteet voidaan hakkeroida melko helposti huolimatta useimmista suurten yritysten toteuttamista turvaominaisuuksista.

Toinen hyvä vinkki on, ettet koskaan tallenna palautuslausetta tai yksityisiä avaimia pilveen tai sähköpostitilillesi. Lyhyesti sanottuna, vältä yksityisten avainten pitämistä verkossa hinnalla millä hyvänsä.

Kuten aiemmin mainittiin, laitteistolompakoilla on paljon etuja. Niitä ei kuitenkaan kutsuta monipuolisiksi. Siksi, jos käytät salausta säännöllisesti, kannattaa harkita pienen osan omistamastasi siirtämisestä matkapuhelimeen tai työpöydän lompakkoon.

Johtopäätös

Valitettavasti on tärkeää huomata, että et voi koskaan taata rahojesi 100-prosenttista turvallisuutta. Pienellä onnella, liikearvolla ja huolella voit kuitenkin pitää ne erittäin turvallisina. Noudattamalla yllä olevia vinkkejä sinun pitäisi pystyä varmistamaan salaustekniikkasi maksimaalinen suojaustaso.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me