IP-osoitteen piilottaminen – VPN vs Tor (2021-päivitys)

Johdanto

Piilota IP-osoitteesi

Alkuvuosina Internet toimi globaalina, neutraalina ja universaalina verkostona.

Sillä ei ollut merkitystä, missä käyttäjä sijaitsi tai mikä Internet-palveluntarjoaja hänellä oli.

Kaikki käyttäjät kokivat samoja verkkosivuja ilman minkäänlaisia ​​mielivaltaisia ​​rajoituksia.

Mutta hallitukset ja kansainväliset yritykset ovat heikentäneet internetin puolueettomuutta ja vapautta.

Tapa, jolla koet verkon, riippuu nyt Internet-palveluntarjoajastasi ja lainkäyttöalueestasi.

Miksi piilottaa IP-osoitteesi?

Yhdysvaltojen kumoamisen jälkeen verkon neutraalisuus, tietyt verkkosivustot latautuvat hitaammin tai suodatetaan. Kaikki riippuu Internet-palveluntarjoajan politiikasta ja kiinnostuksen kohteista.

Suuri osa internetissä näkyvästä on seurausta maantieteellisestä sijainnistasi.

Joitain esimerkkejä:

Kaikki nämä ovat huonoja uutisia sananvapaudelle. Joten IP-osoitteesi piilottaminen on välttämätöntä perusihmisoikeuksien suojaamiseksi.

Älä saa kieltoa, käytä VPN: ää

IP-osoitteen piilottamiseen on kuitenkin muita syitä.

Joskus yksityiset yritykset kuratoivat mitä näet ja mitä ei voi nähdä.

Netflixillä on yksinomaisia ​​sarjoja ja elokuvia, jotka ovat saatavilla vain tietyissä maissa. Joskus myös äidinkielelläsi olevat tekstitykset eivät ole saatavilla. Mutta jos Netflix uskoo olevasi toisessa paikassa, he avaavat tämän sisällön.

Lopuksi on kysymys yksityisyydestä.

Internet-palveluntarjoajat tallentavat selaushistoriasi monissa maissa ja niillä on oikeus myydä se eniten tarjoavalle. Monet verkkokaupoista, joissa ostat, keräävät myös tietosi.

Jos et halua, että tietojasi myydään, sinun on estettävä Internet-palveluntarjoajaasi saamasta tietojasi ensisijaisesti.

Käytä VPN: ää estääksesi Internet-palveluntarjoajaasi keräämästä päiväystä

Päivän lopussa haluamme piilottaa henkilöllisyytemme ja toimintamme JA saada pääsyn rajoitettuun sisältöön. Tämän saavuttamiseksi meidän on käytettävä a VPN tai Tor-yhteys.

IP-osoitteen piilottaminen Macissa ja Windows 10: ssä

Apple-logo

Windows-logo

On kaksi suosittua tapaa piilottaa IP-osoitteesi MacOS- ja Windows 10 -käyttöjärjestelmissä. Ensimmäinen on käyttää virtuaalista yksityisverkkoa (VPN) ja toinen käyttää sipulireititintä (Tor)..

VPN-verkkojen avulla voit käyttää Internetiä kolmannen osapuolen yleiskäyttöisen palvelimen kautta. Palvelin salaa tietosi ja sekoittaa ne muiden käyttäjien tietoihin yksityisyyden parantamiseksi.

Koska on vaikea kertoa, mikä käyttäjä mihin tietoihin kuuluu, kuka tahansa käyttäjä voi kieltää datan olevan hänen.

Tor on vertaisverkko, kuten Napster. Kun käytät Tor-verkkoa, muodostat yhteyden vähintään kolmeen verkko-ikäisyyteen (tunnetaan nimellä ”solmut”).

Nämä solmut reitittävät sitten Internet-yhteyden sotilastason yksityisyyden ja turvallisuuden takaamiseksi.

Onneksi sekä VPN-palvelut että Tor-selaimet ovat laajalti saatavilla sekä Mac OS: ssä että Windows 10: ssä.

Piilota IP-osoitteesi VPN: n avulla

On monia VPN-verkkoja, joista valita satoja. Jotkut ovat parempia kuin toiset, ja hyvä mainonta ei välttämättä ole yhtä laadukas. Mutta VPN: n avulla saat yleensä mitä maksat. Tämä tarkoittaa, että ilmaisia ​​VPN-verkkoja kannattaa käyttää harvoin, emmekä suosittele niitä.

Joten mitkä ovat parhaat VPN: t? Alla kerromme, mitä ominaisuuksia sinun pitäisi etsiä VPN: stä. Sitten annamme sinulle parhaita valintoja hinnoilla, jotta voit päättää, mikä VPN on sinulle paras.

Mitä etsiä VPN: stä

Palvelinten ja maiden lukumäärä

VPN: n palvelimien määrä

Kuinka monta palvelinta VPN: llä on käytettävissä? Tämä on tärkeää, koska jaat nämä palvelimet muiden käyttäjien kanssa. Jos liikaa käyttäjiä on samalla palvelimella, nopeus voi vaikuttaa. Palvelinten kokonaismäärän lisäksi on yhtä tärkeää, että palvelimia levitetään maailmanlaajuisesti.

Nopeus

Nopeuden intikaattorin kuvake

Kuinka nopeasti lataus- ja latausnopeudet ovat? Joissakin tapauksissa VPN: n käyttö tekee selaamisesta hitaampaa. Tämä pätee jopa parhaisiin VPN-palveluihin.

Tämä johtuu siitä, että kun käytät VPN: ää, etsimäsi sisällön on mentävä muualle ennen kuin se menee sinulle. Jos yrität suoratoistaa tai torrentia videoita VPN: n käytön aikana, latausnopeudet ovat erittäin tärkeitä.

Tietosuojatiedot

Kilpi riippulukolla

Onko VPN: llä historia tietojen vuotamisesta tai väärien väitteiden esittämisestä tarjoamastaan ​​yksityisyydestä? Jos VPN ei ole läpinäkyvä menneistä rikkomuksista tai siitä, miten se suojaa yksityisyyttäsi, kuinka voit olla varma, että se toimii?

Maksuvaihtoehdot

Luottokortti

Mitä eri vaihtoehtoja minun on maksettava VPN: stä? Tämä on erityisen tärkeää, kun et halua kenenkään tietävän ostaneensa VPN: n. Tässä tapauksessa mahdollisuus maksaa Bitcoinissa on erittäin toivottavaa.

Arvo

Käsi pussin rahaa kuvake

Saitko paljon arvoa maksamallesi hinnalle? Tämä ei tarkoita, että “etsi halvin VPN”. Halpa tai ilmainen VPN on usein markkinoiden alhaisimman vaihtoehdon joukossa. Harkitse kaikkia yllä lueteltuja ominaisuuksia ja vertaa niitä hintaan. Tämä on helpoin tapa selvittää, onko VPN hyvä arvo

VPN-suosikkimme

Seuraavat VPN-palvelut ovat kaikki saatavilla sekä Macille että Windowsille. Jotkut heistä tukevat jopa Linux-jakelua, matkapuhelimia ja pelikonsoleita.

PureVPN: Paras VPN pelikonsoleille

PureVPN on paras pelaamiseen

PureVPN on huippuluokkaa ja erittäin edullinen. Kahden vuoden suunnitelma maksaa vain 3,33 dollaria kuukaudessa ja tarjoaa myös muita suunnitelmia.

Sen mukana tulee lupaus kunnollisesta nopeudesta, yli 2000 palvelimesta 140 maassa ja erinomainen yhteensopivuus. Tämä tarkoittaa, että voit vaihtaa 300 000 eri IP-osoitteen välillä milloin haluat.

Ja jos haluat laajentaa yksityisyyttä ja tietoturvaa iPhoneen ja Play Station 4: een, voit saada erillisiä sovelluksia myös niille.

On kuitenkin joitain dokumentoituja haittoja.

Esimerkiksi huomasimme hitaita nopeuksia useilla palvelimilla. Lisäksi on joitain vähäisiä verkkolokeja pidettiin, joten on vaikea sanoa, että heidän “Zero Logging” -politiikkansa on täysin tarkka.

Tässä on kuva PureVPN: ltä siitä, miten he käsittelevät lokeja.

PureVPN on paras pelaamiseen

Tämä tarkoittaa, että DNS- tai IP-vuotoja saattaa esiintyä aina, kun muodostat yhteyden PureVPN palvelimet. Ja jos näin on, tietoturvaloukkaita toimintoja ei suositella.

Kuitenkin, PureVPN on hyvä kohtuuhintaiselle ja laajennetulle yhteensopivuudelle.

Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, että voit maksaa palvelusta Bitcoinilla, Litecoinilla ja Etherillä. Maksaminen verkossa ilman luottokorttia vaikuttaa yksityisyyden suojaan.

Yrityksenä, PureVPN pääkonttori sijaitsee Hongkongissa. Tämä voi olla etu kiinalaisille internetin käyttäjille, jotka haluavat ohittaa suuren palomuurin.

Silti on epäselvää, missä määrin yritys on valmis antamaan periksi Kiinan hallitukselle, varsinkin kun Hongkongin mielenosoitukset tapahtuvat juuri nyt.

PureVPN on paras pelaamiseen

Pitkällä aikavälillä toimivalta voi olla ongelma. Tämä ei tarkoita sitä PureVPN ei kuitenkaan voi liikkua tarvittaessa.

PureVPN on erinomainen suoratoistoon ja jokapäiväiseen käyttöön. Sen vahvin kohta on laajennettu laitteiden välinen yhteensopivuus. Mutta jos haluat nopeamman nopeuden tai paremman turvallisuuden, sinun kannattaa tarkastella sitä Surfshark ja Ilmaista.

Rekisteröidy PureVPN-verkkoon ja saat erityisen alennuksen!

Hintapalvelimet / maat nopeus yksityisyyttä
PureVPN-logo 2,88 dollaria 2000/140 Keskiverto Keskiverto Kirjaudu

NordVPN: Paras VPN useita yhteyksiä varten

NordVPN

Nord on erittäin vahva kilpailija valitessaan VPN: ää.

Kaikista tässä artikkelissa tarkastelluista VPN-palveluista, Nordtarjoaa eniten erilaisia ​​yhteyksiä. Sillä on yli 5660 palvelinta 59 maassa, mikä tarkoittaa, että voit käyttää paljon IP-osoitteita.

Tämä auttaa sinua saavuttamaan paremman nopeuden ja käyttämään kymmeniä palvelimia kussakin maassa. Kuten Surfshark, Nord sisältää myös kaksinkertaisen VPN-ominaisuuden. Sen avulla yhteys reititetään kahden eri palvelimen kautta samanaikaisesti. Nord VPN

kahden maan asetukset tarjoaa erinomaisen yksityisyyden ja turvallisuuden.

On kuitenkin joitain ongelmia. Maaliskuussa 2018 vuodettiin joitain yksityisiä avaimia, jotka kuuluvat Nord VPN -palvelimen palvelimelle Suomessa.

Mutta nämä tiedot tulivat julkisiksi vasta syksyllä 2019.

Arvioiden mukaan tämä rikkomus vaikutti vain 50-200: een NordVPN käyttäjiä, mutta se riitti vahingoittamaan palvelun mainetta.

Tämän valitettavan onnettomuuden ulkopuolella,Nord on hieno ennätys.

Se tarjoaa edelleen yhden nopeimmista ja käyttäjäystävällisimmistä VPN-palveluista markkinoilla.

Rekisteröidy NordVPN-verkkoon tänään

Nord voi ohittaa kiinalaisen palomuurin, ei tallenna käyttäjälokeja ja avaa Netflixin eston.

Se mahdollistaa myös nopeat torrent-lataukset niille, jotka tarvitsevat tiedonsiirron nopeasti. Ja sen Panaman lainkäyttöalue tarjoaa suuren yksityisyyden suojan.

Huolimatta dokumentoiduista ongelmista, NordVPN on edelleen yksi premium-VPN-palveluista. Noin 3,49 dollaria kuukaudessa saat paljon palvelimia, lisäominaisuuksia ja erinomaisen nopeuden.

On myös syytä huomata, että voit ostaa NordVPN tilaus BTC: n, ETH: n ja XRP: n kanssa. Jos et halua yrityksen tallentavan luottokorttitietojasi, tämä on paras ja yksityisin maksutapa.

Rekisteröidy NordVPN: ään ja saat erityisen alennuksen!

Yrityksen nimi Hinta Palvelimet / Maat Nopeus Yksityisyys
NordVPN-logo 3,49 dollaria 5660/59 Nopeasti Hyvä Kirjaudu

Surfshark VPN: Paras VPN

SurfShark VPN

Surfshark VPN on vähän kalliimpaa kuin Puhdas. Silti se on nopeampi ja sen tietoturva on parempi.

Offshore-lainkäyttöalue takaa myös suuremman suvereniteetin ja siten paremman yksityisyyden sinulle. Yksityisyyden parantamiseksi voit ostaa Surfshark tilaus BTC: n, ETH: n ja XRP: n kanssa.

SurfsharkAchilles-kantapää on sen rajallisempi liitettävyys. Verrattuna PureVPN, voit käyttää vähemmän IP-osoitteita. Surfshark voit muodostaa yhteyden “vain” 1040+ palvelimiin yli 61 maassa.

Emme ole toistaiseksi löytäneet nopeusongelmia tai tietoturva-aukkoja. Pienemmästä toiminnastaan ​​huolimatta, Surfshark on ensiluokkainen, top 3 VPN-palvelu.

Surfshark on saatavana suosituimmissa selaimissa, mobiililaitteissa ja käyttöjärjestelmissä. Voit saada sen Chrome, Firefox, Android, iOS, macOS, Windows, Linux.

Toisin kuin PureVPN, sillä ei ole natiivisovellusta videopelikonsoleillesi.

Silti se kompensoi SmartDNS-ominaisuuden, joka toimii monilla alustoilla.

Se ei toimi kuten VPN itse, mutta tarjoaa silti paremman yksityisyyden.

Toisin kuin PureVPN, sillä ei ole natiivisovellusta videopelikonsoleillesi.

Silti se kompensoi SmartDNS-ominaisuuden, joka toimii monilla alustoilla.

Peli VPN: llä

Se ei toimi kuten VPN itse, mutta tarjoaa silti paremman yksityisyyden.

Surfshark on loistava sekä kiinalaisen palomuurin ohittamiseen että Netflixin lukituksen avaamiseen. Se on nopea, luotettava ja turvallinen.

Osa tästä johtuu sen Britannian Neitsytsaarien lainkäyttöalueesta. Toiminta offshore-maassa takaa yksityisyydelle suotuisamman lainsäädäntökehyksen.

Rekisteröidy SurfShark VPN -palveluun ja saat erityisen alennuksen!

Yrityksen nimi Hinta Palvelimet / Maat Nopeus Yksityisyys
Surfshark-logo 1,99 dollaria 1040/61 Nopeasti Hyvä Kirjaudu

ExpressVPN: Paras VPN kaikkialla

ExpressVPN

Kaikista tässä artikkelissa esitetyistä palveluista, ExpressVPN on kaikkein vankin ja testattu.

Se on ollut olemassa vuodesta 2009 ja on säilyttänyt puhtaan ennätyksen.

Aikatesti on paras kestävyyden indikaattori, ja ExpressVPN ei ole koskaan ollut suuria asioita. Yksityisyyden ja turvallisuuden osalta tämä on paras uutinen, jonka saat.

Palvelulla on myös esimerkillinen käytäntö olla tallentamatta käyttäjätietoja, ja he ovat todistaneet tämän paineen alaisena.

Venäjän Turkissa lähettämän suurlähettilään Andrei Karlovin murhan jälkeen ExpressVPN: t palvelimet takavarikoitiin.

Turkin virkamiehet ajattelin he löysivät tietoja salamurhaajan sosiaalisen median ja sähköpostitileistä. Lainvalvontaviranomaisten odotuksista huolimatta palvelin ei sisältänyt tietoja.

Lainvalvontaviranomaisten odotuksista huolimatta palvelin ei sisältänyt tietoja.

ExpressVPNVäite siitä, että siinä ei ole takaovia eikä puuta pidetä, osoittautui totta.

Ovi turva-logolla

Myös Kiinan hallitus harkitsiExpressVPN olla uhka heidän palomuurilleen.

Heidän virkamiehensä ovat painostaneet Appleapoista sovellus(yhdessä muiden VPN-palveluiden kanssa) App Storesta.

ExpressVPN reagoinut blogin julkaiseminen vahvistaa yrityksen sitoutumisen ilmaiseen ja avoimeen internetiin.

ExpressVPN Suojaa yksityisyyttäsi

Nämä tapahtumat ovat vain vahvistuneet ExpressVPNMaine tällä alalla. He myös sijoittivat palvelun paikkaan, jossa se näyttää esimerkkiä.

Mutta hyvien käytäntöjen erinomaisella ennätyksellä ja todistetulla historialla on hinta.

Kuukausitilaus on 6,87 dollaria 15 kuukauden sitoutumisesta.

Tämä tekee ExpressVPN kallein palvelu tässä artikkelissa. Ja jos haluat maksaa vain yhden kuukauden, valmistaudu maksamaan 13,33 dollaria.

Se on kalliimpaa kuin NordVPN (11,51 dollaria), Surfshark (11,95 dollaria) ja PureVPN (10,95 dollaria).

ExpressVPN voit käyttää yli 3000 palvelinta 160 paikassa ja 94 maassa.

Palvelinten määrä ei ole yhtä vaikuttava kuin NordVPNS, mutta maantieteellinen jakauma on antelias.

Useammat maat ja lainkäyttöalueet ovat parempia yksityisyyden kannalta.

Lisää vaihtoehtoja ExpressVPN: n avulla

Niiden avulla voit avata lisää Netflix-sisältöä ja kiertää valtion sensuuria. Vertailun vuoksi satoja palvelimia yhdessä maassa on helpompi estää tai sulkea.

Säännöllisen kaavioedustajan tunnettujen ongelmien vuoksi NordVPN, ExpressVPN on uusi kuningas. Se toimii parhaiten yksityisyyden suojan kannalta, sillä on hyvät ennätykset ja se saa työn suoratoistoon.

Ihmiset takana ExpressVPN näyttävät myös olevan Bitcoin-maksimalisteja. Heidän verkkosivustollaan ainoa kryptovaluutta, jonka he hyväksyvät, on Bitcoin.

Ja tämä on hieno uutinen myös yksityisyydellesi, koska et jaa luottokortti- tai PayPal-kirjautumistietoja.

Rekisteröidy ExpressVPN-verkkoon ja saat erityisen alennuksen!

Hintapalvelimet / maat nopeus yksityisyyttä
ExpressVPN-logo 6,65 dollaria 3000/160 Nopein Hämmästyttävä Kirjaudu

Vertaa suosituimpia VPN-verkkoja

Vertaa kaikkia VPN: n suosituimpia valintojamme ja valitse sinulle sopiva. Muista miettiä, mihin tarvitset VPN: ääsi? Jos haluat suoratoistaa useilla laitteilla, sinun kannattaa valita eri VPN kuin tekisit, jos yksityisyys on tärkeintä.

Vertailu Taulukko

Yrityksen nimi Hinta Palvelimet / Maat Nopeus Yksityisyys
ExpressVPN-logo 6,65 dollaria 3000/160 Nopein Hämmästyttävä Kirjaudu
PureVPN-logo 2,88 dollaria 2000/140 Keskiverto Keskiverto Kirjaudu
Surfshark-logo 1,99 dollaria 1040/61 Nopeasti Hyvä Kirjaudu
NordVPN-logo 3,49 dollaria 5660/59 Nopeasti Hyvä Kirjaudu

VERTAILU

PureVPN-logo

Puhdas VPN

 • Hyvä hinnoittelu
 • Ihmisarvoiset palvelimet
 • Ei kaikkein yksityisin

OSTA NYT LUE TARKISTUS NordVPN-logo

Nord VPN

 • Nopein VPN
 • Paljon palvelimia
 • Yksi DNS-vuoto aiemmin

OSTA NYT LUE TARKISTUS ExpressVPN-logo

Express VPN

 • Useimmat yksityiset VPN
 • Liekki nopeasti
 • Suurin osa kaikkien VPN: n palvelimista ja maista

OSTA NYT LUE TARKISTUS Surfshark-logo

Surfshark VPN

 • Suuri nopeus
 • Suuri tietoturva
 • Uusi VPN

OSTA NYT LUE TARKISTUS

Piilota IP-osoitteesi Torilla

TOR Sipulireititin

Mikä on Tor?

Sipulireititin (Tor) on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoprotokolla. Se mahdollistaa tuntemattoman viestinnän Internetin käyttäjien välillä.

Käyttämällä ns. Sipulireititystä Tor käyttää maailmanlaajuista verkostoa, jossa on yli 6000 henkilöä rele solmut. Sitä kutsutaan “sipuliksi”, koska sitä on useita kerroksia, jotka peittävät ja suojaavat ydintä.

Nämä solmut voivat luoda lukemattomia yhdistelmiä satunnaisyhteysreiteistä.

Oletetaan esimerkiksi, että Alice haluaa käydä Amazonissa paljastamatta IP-osoitettaan. Parantaakseen yksityisyyttään hän käyttää Tor-selainta.

Tällä tavalla hänen yhteys välittyy useiden reitityssolmujen kautta.

TOR-sipuli selitetty

Tor-verkko salaa tiedot ja muuntaa ne ns. Pakettikääreeksi.

Tämä mahdollistaa yksityisyyden välittämisen, joka sijoittaa tuntemattomat välittäjät Alicen ja Amazonin välille. Kun solmut salaavat ja välittävät Alicen tietoja, he eivät tiedä paljoakaan.

Kaikki välittävä solmu voi nähdä, mitä edellinen vertaisarvioitsi lähetti, ja datan seuraava kohde.

Valittu polku on myös täysin satunnainen. Tämä tarkoittaa, että mikä tahansa 6000+ välityssolmusta voi vastaanottaa pääsytiedot, salata ne ja välittää ne eteenpäin.

Tor-asennuksessa on kuitenkin salaamaton osa. Se löytyy viimeisen välityssolmun ja datavastaanottimen välisestä viestinnästä.

Esimerkissämme Amazon pystyy näkemään tietoja poistumissolmusta, mikä tarkoittaa, että Alicen tunnistaminen edellyttää reitin polun paluuta ja vaiheittaista tietojen salauksen purkamista.

Torin anonymisointiprosessi ei ole mahdoton, mutta ehdottomasti haastava ja resursseja vievä.

Siitä huolimatta yksityisin Tor-viestintä tapahtuu Tor-käyttäjien välillä.

Jos joku, joka ei käytä salausta, on tekemisissä Tor-käyttäjän kanssa, osa yksinäisyydestä on kadonnut. Hakkerien on vain haettava tai sosiaalitekniikan tietoja suojaamattomalta osapuolelta.

Torin yksityisyys ja nimettömyys eivät myöskään ole täydellisiä.

Esimerkiksi Europol on pystynyt poistamaan pimeiden markkinoiden verkkosivustot vuonna 2014. Tämä oli osa heidän aloitettaan torjua laitonta verkkotoimintaa.

Kuitenkin vain siksi, että jotkut rikolliset käyttävät Toria, ei tarkoita, että se olisi rikollisille tarkoitettu protokolla. Tutkimus toimittajat, diplomaatit, lainvalvontaviranomaiset ja yleisesti haavoittuvat ihmiset tarvitsevat kaikki Toria.

Tietosuojaprotokollan avulla Internet-käyttäjät voivat kommunikoida turvallisemmassa ympäristössä. Ja usein Tor vahvistaa lainvalvontaa ja ihmisoikeuksien suojelua.

Samoin Tor-selain on erinomainen tapa torjua seurantaohjelmia, mainoksia ja haittaohjelmia.

Ghost Internet TOR: n avulla

Se suojaa oikeuksiasi Internetissä käytännöllisesti. Aivan kuten vedät verhot ja suljet ovet, kun tarvitset enemmän yksityisyyttä, sinun tulisi käyttää myös Toria.

Tässä on hankala kysymys: mistä Tor-projekti saa rahansa? Voittoa tavoittelemattomat ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoprojektit kamppailevat yleensä rahoituksen kanssa.

Silti suurin osa Torin rahoista tulee Yhdysvaltain hallitukselta. Kolme päälaitosta mukana. Ensinnäkin, siellä on Yhdysvaltain ulkoministeriö. Sitten on Broadcasting Governors Board. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on National Science Foundation.

Yhdysvaltain hallituksen osallistuminen ei kuitenkaan ole yllätys.

Sipulireitin käsite juontaa juurensa 1990-luvun Yhdysvaltain merivoimien tutkimuslaboratorion projektiin. Alussa Tor otti käyttöön yksityisen viestintäkanavan valtion virastoille.

Ajan myötä työkalut avattiin ihmisoikeuksien edistämiseksi maailmanlaajuisesti.

Tämä saattaa tuntua Yhdysvaltojen hallituksen irrationaaliselta kustannukselta. Mutta se todella palvelee heidän yleisen demokratisoitumisen ja ihmisoikeuksien asialistaa.

Useimmat autoritaariset ja totalitaariset hallitukset ovat vihamielisiä Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa kohtaan. Joskus ne myös uhkaavat amerikkalaista omaisuutta.

Joten suojelun kannalta paikalliset vapauden taistelijat tarvitsevat hyödyllisiä yksityisyystyökaluja. Heidän tilanteessaan yksityisyys on elämän ja kuoleman kysymys. Siten Torin ihmisoikeusedut ovat suuremmat kuin muuten pienimuotoiset rikolliset toimet.

Silti sinun on aina oltava tietoinen siitä, että NSA voi pystyä purkamaan Tor-viestinnän. Joten jos haluat piiloutua Yhdysvaltain tiedustelupalveluista, sinun on parempi olla käyttämättä Toria (tai Internetiä) lainkaan.

Onko Tor VPN?

Nyt tämä on sellainen kysymys, joka kuulostaa aluksi tyhmältä, mutta mutkistuu, kun ajattelet sitä.

Jälkikäteen, sekä VPN-palvelut että Tor piilottavat IP-osoitteesi.

He salaavat tietosi ja välittävät sen sitten toiselle osapuolelle, joka ei tiedä kuka olet. Tämä tekee niistä hyödyllisiä tietosuojatyökaluja.

Mutta tärkein ero Torin ja VPN: n välillä on satunnaisuus.

VPN-palvelun avulla voit muodostaa yhteyden vain rajoitettuun määrään tunnettuja palvelimia. Joillakin lokitiedoilla he tietävät, miten, milloin ja missä muodostat yhteyden.

Siksi on tärkeää valita VPN varoen.

Tor on sitä vastoin täysin satunnainen. Jokainen selaimesi uusi välilehti luo uuden välityspolun.

Aina kun haluat saada uuden henkilöllisyyden, napsautat vastaavaa painiketta. Ja aina kun muodostat yhteyden, on erittäin vaikea palata polulle.

Kun sinulla on kolme satunnaista välityssolmua sinun ja kohteen välillä, sinulla on paljon enemmän yksityisyyttä. Vaikka voit asettaa VPN-palvelun reitittämään monien solmujen, kuten Tor, läpi, silti siitä puuttuu satunnaisuus.

Kolikon läppä

Se on myös kysymys nimettömyydestä: VPN-käyttäjät rekisteröivät ensin sähköpostiosoitteen ja maksutiedot. Torin tapauksessa lataat ilmaisen ohjelmiston ja suoritat sen kirjautumatta mihinkään.

Ero on olemassa myös nimettömyyspalvelujen nimissä. Tor on avoimen lähdekoodin ja vapauden ystävien yhteinen ponnistelu, joka hoitaa välityssolmuja. Kuten Bitcoinin tapauksessa, kuka tahansa voi vapaaehtoisesti suorittaa solmun.

Mutta VPN: n “P” tarkoittaa yksityistä. Verkko, johon muodostat yhteyden, kuuluu jollekin ja noudattaa joukkoa sääntöjä.

Et voi liittyä virtuaaliseen yksityisverkkoon omalla palvelimellasi. Tämä edellyttäisi rekisteröintiä, mikä johtaa oletusarvoisesti nimettömyyden menetykseen.

Lopuksi Tor ei ole VPN, koska se ei ole yksityinen. Aivan kuten Bitcoin, Tor on avoimen lähdekoodin ja luvaton.

Jossakin määrin nimettömyysprotokolla voi myös olla sensuuriresistentti. Tor antaa sinulle vapauden käyttää omaa solmua, käyttää satunnaisesti muiden ihmisiä ja salata jokaisessa vaiheessa.

Sinun ei tarvitse luottaa yritykseen, vaan avoimen lähdekoodin protokollaan. Ja mikä tärkeintä, Torin käyttö ei maksa sinulle mitään.

Torin käytön edut

Ensinnäkin, Tor on erinomainen tietosuojatyökalu. Sen kautta lähettämäsi tiedot salataan ja reititetään satunnaisilla nimettömillä solmuilla. Tässä mielessä Tor on yksi yksityisimmistä tavoista kokea julkinen ja avoin verkko.

Toinen Tor-protokollan etu on kyky selata syväverkkoa. Tämä on Internetin piilotettu osa, johon pääsevät vain ne, jotka tietävät tarkan osoitteen.

Ajattele Internetiä kaupungista. Jos sinulla on säännöllinen kansalaisuus, voit käydä vain julkisilla paikoilla ja vierailla omassa kiinteistössäsi. Mutta jos tiedät oikean osoitteen ja sinulla on kutsu, voit käydä muiden omaisuudessa.

Tor on kutsu syvään verkkoon – tai muiden ihmisten koteihin. Sen avulla voit ymmärtää paremmin Internetin toimintaa ja laajentaa maailmankatsomustasi.

Syvä verkko ei ole aivan myyttinen paikka, joka mahdollistaa aseiden ja huumeiden vapaat markkinat. Usein media vääristää todellisuutta sensaatiomaisuudesta.

Useimmat käyttötapaukset liittyvät joko hallituksiin tai ihmisoikeuksiin. Syvässä verkossa valtion virkamiehet voivat olla yhteydessä muihin osastoihin tai suurlähetystöihin.

Syvä verkko

Autoritaaristen järjestelmien alla elävät ihmiset voivat myös kommunikoida yksityisyyden kanssa. Tämä auttaa vapaan maailman tutkimuksen toimittajia raportoimaan tapahtumista.

Toissijaiset voivat vastineeksi saada myös arvokasta tietoa ulkomailla tapahtuvasta.

Tor tarjoaa keskimääräiselle vapaan maailman Internet-käyttäjälle yritysvastaisen yksityisyyden. Jos vihaat sitä, kuinka Google, Amazon, Facebook ja Microsoft seuraavat sinua verkkosivustojen kautta, Tor on pois päältä kytkin.

Avoin tietosuojaprotokolla auttaa sinua luopumaan valvontakapitalismista.

Ja yksilön yksityisyydessä on paljon arvoa. Oletetaan, että läheisellä ystävälläsi on syöpä ja etsit kirjoja hoidoista.

Jos selaat ilman yksityisyyttä Amazonissa ja olet kirjautunut sisään tiliisi, tietosi tallennetaan. Vastineeksi Amazon voi myydä hakutietosi kiinnostuneille kolmansille osapuolille.

Ja kuka voisi haluta tietoja ihmisistä, jotka katsovat syöpää koskevia kirjoja? Vakuutusyhtiöt! Tulevaisuudessa vakuutusmaksu saattaa nousta hakujen takia.

Internetissä ei ole mitään laitonta tai häpeällistä etsittäessä tiettyjä kohteita. Jotkut kolmannet osapuolet saattavat tulkita selaushistoriaasi eri kontekstissa.

Tämä asiayhteys voi vahingoittaa mainettasi, rahaa ja jopa työelämääsi. Siksi on parempi käyttää Toria ja lopettaa huolehtiminen yritysvalvonnasta.

Torin käytön haitat

Torin käytössä on kolme haittaa – ja jos CIA ei jahtaa sinua, niin on vain kaksi.

Suurin asia koskee Internet-yhteyden nopeutta. Tietojen salaus ja välittäminen vähentää lataus- ja latausnopeutta. Tor pidentää sivun latausaikoja.

Joissakin tilanteissa se voi jopa rajoittaa näytettyä sisältöä (kuten mainokset ja JavaScript).

Siksi sinun tulisi säätää Tor-asetuksia yksityisyystarpeidesi mukaan. Korkeimmalla asetuksella et näe Javascriptia, kun taas kuvat ja kirjasimet muuttavat niiden ulkonäköä.

Tämä on suurin mahdollinen yksityisyyttä ja turvallisuutta seurantaa vastaan.

Mutta jos lasket kynnystä, voit kokea samat web-visuaalit kuin minkä tahansa muun selaimen kanssa. Siellä on kompromissi, mutta yhteys on edelleen salattu ja välitetty.

Torin käytön suurin haitta on poliittinen. Poistumissolmut, jotka kuljettavat viestin määränpäähän, ovat Torin tärkein hyökkäysvektori.

Ja hallituksesi saattaa käyttää yhtä näistä poistumissolmuista tietovalvontaa varten.

Myös Yhdysvaltain hallitus tarjoaa suurimman osan Tor-projektin rahoituksesta.

Tämä voi tarkoittaa, että Sam-setä on erityisen kiinnostunut verkosta ja saattaa katsoa sitä. Mutta jos haluat suojautua valvontakapitalismilta, se on hienoa.

Viimeinen haitta on siitä, miten kolmansien osapuolten verkkosivustot reagoivat Toriin. Jotkut verkkosivut saavat sinut suorittamaan ylimääräisiä turvatarkastuksia todistaaksesi, ettet ole botti.

Tämä ei ole sinänsä iso ongelma, mutta sinun on silti tuhlattava aikaa tekemiseen CAPTCHA. Ajoneuvojen, katuvalojen napsauttaminen, risteysten löytäminen ärsyttää melko nopeasti. Ja kun sinun on tehtävä se useimmilla avaamillasi sivuilla, se on erittäin hankalaa.

Google lisää jo ylimääräisen askeleen heidän hakukoneelleen. He todennäköisesti väittävät suojelevansa palvelua botteja vastaan.

Muut hakukoneet, kuten DuckDuckGo, ovat ystävällisiä Torin käytössä. Tämä tarkoittaa, että Googlen ongelma saattaa koskea myös yksityisyyttä ja heidän kykyään seurata.

Kuinka pääsen alkuun Torilla?

Torin käytön aloittamiseen on kolme yksinkertaista ja helppokäyttöistä tapaa.

Ylivoimaisesti suosituin liittyy verkkoselaimen lataamiseen.Se on ilmainen, se on kevyt ja käyttöliittymä muistuttaa paljon Firefoxia.

Ohjelmisto on saatavana myös Windowsille, Macille, Linuxille ja Androidille.

Sipuli-selain

Jos omistat Android-puhelimen tai -tabletin, voit käyttää sitä Orbot. Tämä ilmainen ja avoimen lähdekoodin työkalu voidaan asettaa reitittämään kaikki yhteydet Torin kautta.

Orbotilla voit varmistaa, että lähettämäsi ja vastaanottamasi tiedot ovat paljon yksityisempiä. Edistyneet käyttäjät voivat jopa muodostaa yhteyden tiettyihin siltoihin tai releisiin.

Toisin kuin Tor-perusselaimessa, Orbot saa kaikki Internet-sovellukset reititettyä Torin kautta.

Tämä tarkoittaa, että jopa Google Play ja Facebook voivat huijata uskomaan, että sinulla on erilainen IP-osoite. Myös tietojen salaus on erittäin arvokasta Googlen panoptikoni.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, voit ladata ja asentaa Hännät.

Se on käyttöjärjestelmä, jonka Internet-yhteys pakottaa Torin käyttämään oletusarvoisesti. Tails toimii jopa 10-vuotiailla tietokoneilla ja puolustaa yksityisyyttä. Asennuksen jälkeen löydät myös hyödyllisiä salaustyökaluja ja joukon toimistosovelluksia.

Jos Tor-selaimen rajoitukset ovat laajoja, Tails tarjoaa kokonaisvaltaisen yksityisyyden. Tailsin ainoa haittapuoli on käytettävissä olevien sovellusten rajallinen määrä.

Jos tarvitset erityisiä ammattityökaluja, sinun kannattaa käyttää Windows- tai MacOS-käyttöjärjestelmää. Mutta jos pääpaino on Internetin yksityisyydessä, Tails on oikea tapa edetä.

Kuinka käytän Googlea Torin kanssa?

Useimmissa tapauksissa Google estää välityspalvelinten (mukaan lukien VPN ja Tor) käytön CAPTCHA: lla.

Jos haluat nähdä hakukoneiden tulokset, sinun on tehtävä Turing-testi, joka todistaa, että olet ihmiskäyttäjä.

Tämä on tapa, jolla Google pitää robotit poissa hakukoneen roskapostista vaikuttaakseen sisältösijoituksiin.

Google-logo

CAPTCHA-järjestelmän takia sinun on napsautettava kuvia ohjeiden mukaan. Google pyytää sinua löytämään kaikki autot, sillat, risteykset ja katuvalot satunnaiskuvina. Prosessi ei saa kestää yli 30 sekuntia, ja kun olet antanut oikean vastauksen, olet valmis.

Jos et pidä tämän Turingin testin tekemisestä, vaihda DuckDuckGoon. DDG ei seuraa sinua, ei kerää tietoja eikä rankaise Torin käytöstä.

Jos käytät Toria VPN: n kanssa

Torin ja VPN: n yhdistäminen on paras tapa suojata yksityisyyttäsi Internetissä.

Tämän menetelmän avulla mikään Tor-verkon reitityssolmu ei näe todellista IP-osoitettasi.

Tämä tarkoittaa, että poistumissolmun paluuhyökkäys on vaikeampi suorittaa.

VPN-konsepti

Jos Tor-reititys lakkaa toimimasta, VPN suojaa sinua edelleen. Saamalla ylimääräinen suojakerros sipulin ydin muuttuu erityisen turvalliseksi.

Jonkin sisällä blogipostaus, Jopa VPN: n raskas ExpressVPN suosittelee Torin ja VPN: n pinottamista.

Samalla selitetään, että vain Tor-asennuksen kautta toimiva VPN toimii. VPN-palvelun asettaminen Torin päälle on vaikeampaa, sillä ei ole yksityisyyden etuja ja se hidastaa yhteyttä.

Tämä yhdistelmä on paras, jonka keskimääräinen internetin käyttäjä voi saada maksimoidakseen yksityisyyden ja turvallisuuden.

VPN: n ja Torin pinottujen kerrosten rikkomiseen on käytettävä erittäin kalliita ja hienostuneita työkaluja. Useimmat tietovalvontajärjestelmät ovat voimattomia ja tehottomia Tor: ää vastaan ​​VPN: n suhteen.

Kansallisvaltiot saattavat kuitenkin omistaa keinot purkaa viestinnän tarvittaessa. Joten määritä uhkamallisi varoen ja älä toimi kuin Näkymätön mies.

Mitä ovat välityspalvelut?

Välityspalvelu on Torin ja muiden vastaavien tietosuoja- ja suojaustyökalujen kattava termi.

Valtuutetut käyttävät toista tietokonetta toimimaan suojaavana välittäjänä. Peität pääkäyttölaitteesi ja reitität kaikki viestintäpyynnöt välityspalvelimen kautta.

Välityspalvelimen käyttäminen on kuitenkin järkevää vain, jos omistat sen fyysisesti. IP-osoitteen ja tietojen lähettäminen kolmannen osapuolen palvelimelle ei ole hieno malli yksityisyydelle ja turvallisuudelle.

Useimmat välityspalvelimet ovat myös sovelluskohtaisia ​​ja heikompia salauksen kanssa. Joten jos aiot käyttää Internet-palvelua, on parempi ostaa VPN-tilaus ja muodostaa yhteys Toriin.

Johtopäätös

Toivomme, että tästä oppaasta on ollut apua IP-osoitteesi piilottamisessa.

Tämä on jatkuvasti kehittyvä aihe. Pysy ajan tasalla uusimmista tekniikoista auttaa ylläpitämään yksityisyyttäsi. Tätä opasta päivitetään jatkuvasti vastaamaan näitä muutoksia.

Vertailu Taulukko

Yrityksen nimi Hinta Palvelimet / Maat Nopeus Yksityisyys
ExpressVPN-logo 6,65 dollaria 3000/160 Nopein Hämmästyttävä Kirjaudu
PureVPN-logo 2,88 dollaria 2000/140 Keskiverto Keskiverto Kirjaudu
Surfshark-logo 1,99 dollaria 1040/61 Nopeasti Hyvä Kirjaudu
NordVPN-logo 3,49 dollaria 5660/59 Nopeasti Hyvä Kirjaudu

Voit tukea työtämme ostamalla jonkin yllä olevista VPN-palveluista linkkimme kautta.

Ota yhteyttä meihin, jos sinulla on muita kysymyksiä tai jos Billfodlin tiimi voi auttaa sinua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Voinko käyttää Toria VPN: n sijaan?

Tietysti! Itse asiassa näiden kahden yhdistelmä luo käyttäjälle vielä enemmän turvallisuutta ja yksityisyyttä. Oppaamme auttaa

Pitäisikö minun käyttää VPN: ää Torin kanssa?

Se riippuu paljon tilanteestasi. Jos olet toimittaja, joka raportoi maassa, jossa ei ole lehdistönsuojaa, on erittäin suositeltavaa käyttää molempia. Jos yrität kiertää maantieteellisiä rajoituksia elokuvien suoratoistoon, Tor over VPN -yhteys olisi todennäköisesti liian hidas.

Käyttää Tor laitonta?

Ei, ei Yhdysvalloissa. Itse asiassa Tor-säätiö saa rahaa Yhdysvaltojen hallitukselta toiminnan ylläpitämiseksi. Tor on välttämätön tiedon saamiseksi despoottisista regeemeistä ympäri maailmaa, jotka yrittävät hallita Internetiä omassa maassaan.

Onko Tor yli VPN turvallinen?

Kyllä, Tor VPN: n kautta on täysin turvallinen. On useita tapoja mennä saamaan se ja kaikki ovat turvallisia. Kerromme kaiken Torista VPN: n kautta, mukaan lukien miten se asetetaan kirjoituksessamme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me