Mikä on paperilompakko?

Kuinka laitat Bitcoinin paperille?

Ei ole kryptovaluutta vain numero Ledgerissä?

Jos paperia lompakot hämmentää sinua, olet tullut oikeaan paikkaan.

Paperilompakko on ehkä vähiten ymmärretty markkinoiden monista Bitcoin-tallennusmenetelmistä.

Kuinka ne toimivat

Ensimmäistä kertaa vuonna 2011 käyttöönotettu ja suosittu paperilompakko tarjoaa kolikoidesi offline-tilassa (alias “kylmä”). Yhdessä yksityisen ja julkisen avaimen parin kanssa QR-koodit. Painetussa muodossa nämä tekevät bitcoinin vastaanottamisesta tai käyttämisestä helpompaa.

Vaikka bitcoin-paperilompakot toivat lisäturvallisuuden joitain uhkia vastaan, ne osoittautuivat haavoittuvammiksi muille.

Ilman täydellistä ymmärrystä paperilompakon säilytysmenetelmästä ja riskeistä (ja siitä, miten näitä riskejä voidaan kompensoida), varojen menettämisen todennäköisyys on korkea.

Tämä pätee erityisesti, jos tallennat koko sat-pinon yhteen yksityiseen avaimeen.

Kuinka kuluttaa kolikoita paperilompakolle

Sanomaton oletus on, että varat lopulta “pyyhkäistään” erilliseen lompakon osoitteeseen aktiivista käyttöä varten.

Tämä tärkeä osa jää helposti huomiotta aloittelijoille, jotka eivät ole tietoisia siitä, miten Bitcoin-tapahtumat toimivat konepellin alla.

Paperilompakoiden käyttämisen vaarat salauksen säilyttämiseen

Kun käsittelet Bitcoinia, sinun pitäisi olettaa, että WiFi on vaarantunut ja sitä valvotaan jatkuvasti (vaikka uskot, ettei se ole).

Tämän vuoksi meidän on suunniteltava paperilompakkoa luodessamme menetelmä, joka lieventää näitä riskejä.

Kehotan avainten luomiseen käyttämään uutta Linux-asennusta laitteeseen, joka ei ole koskaan ollut verkossa. Voit seurata tämän oppaan oman käynnistettävän Linux LiveCD: n tai USB: n luomiseen. Nämä CD-levyt sopivat erinomaisesti tilanteisiin, joissa tarvitset käyttöjärjestelmän puhtaan asennuksen nopeasti ja helposti.

USB-tikku

Tietysti sinun on sitten lähetettävä tämä avainpari tulostimelle, jotta itse paperilompakko luodaan. Nyt kohtaamme kuitenkin uuden ongelman, koska kolikoiden menettämisen vaarat ovat vain siirtyneet digitaalisesta maailmasta fyysiseen (tulostin).

Laitteiden toimintahäiriöt ja muut odottamattomat viat voivat johtaa siihen, että avaimesi ja / tai QR-koodisi tulostetaan väärin. Testaa ne perusteellisesti jokaisessa vaiheessa.

Näiden painettujen merkkien ei voida eikä pitäisi olettaa siirtyneen oikein paperille.

Nyt avainparisi on tulostettu virheettömästi.

Valitettavasti emme ole vielä poissa metsästä.

Miksi?

Koska itse paperi voi kadota, varastaa, ei-toivottujen tahojen havaitsema, polttaa, haalistua tai aiheuttaa vesivahinkoja.

Saatat miettiä, “Pitäisikö minun vain laittaa paperilompakkoni tallelokeroon?”

Pankkitalletukset

Se saattaa vähentää joitain riskejä, mutta en suosittele tallelokeroita.

Ensinnäkin suurin osa on vakuutettu vain 500 dollariin asti. Kuten New York Times äskettäin tiivisti:

Ja joka tapauksessa, jos jotain tapahtuisi paperilompakollesi ollessasi pankin hoidossa, sinun on todistettava paitsi, että säilytit lompakkoa laatikossa, myös kuinka paljon lompakkoa oli.

Tämä edellyttää, että voit jopa luottaa pankkiin. oletus, joka on yhä perusteettomampia keskustellessasi tallelokeroiden yksityisyydestä.

Paras tapa salata

Paperilompakoiden käyttöönoton jälkeen Bitcoin Improvement Ehdotus (BIP 0032) on muuttanut ja parantanut bitcoinin hallinnan ja turvallisuuden suuntaan.

Bitcoin-paperilompakolla esitetyn yhden osoiteavainparin sijaan deterministinen lompakko (kuten a Trezor-malli T. tai Yksi) on paljon enemmän joustavuutta.

Trezor-malli T

Sen avulla voit luoda niin monta osoitetta kuin haluat joko laitteistolla tai verkkolompakolla (lue noin kuinka monta Bitcoin-osoitetta on olemassa).

Muistin avulla voit tallentaa alkusanat helpommin poistamalla tulostimen kokonaan prosessista. Niiden käsinkirjoittaminen on yksinkertainen ja suoraviivainen tapa, vaikka tulipalon tai veden tuhoutumisen riski on edelleen olemassa.

Täällä laite, kuten Billfodl paistaa.

Billfodl on täydellinen kumppani Trezor Model T: lle Osta Billfodl

Laitteiston lompakon determinististen alkusanojen varmuuskopiointi yhdellä kätevällä ja vahingoittumattomalla laitteella ei ole koskaan ollut näin yksinkertaista.

Se on optimoitu helppoa asennusta varten ja tehty tiukka testaus kaikissa äärimmäisissä tuhoisissa olosuhteissa. Mikään muu offline-media ei voi vastata tietoturvaa Billfodl.

Johtopäätös

Vaikka olisit suojannut paperilompakkoasi vaarantumasta verkossa, se ei silti ole täysin turvallista.

Paperilompakko on alttiina reaalimaailman riskeille, joita voidaan välttää. Joillakin tavoin painettu avainten tallennusmenetelmä oli selkeä parannus puhtaasti online-tallennusmenetelmiin verrattuna vuonna 2011.

Paperilompakoita pidetään kuitenkin nyt enemmän keskivaiheina Bitcoinin kehityksessä.

Deterministiset menetelmät ja laitteistolompakot ovat tehneet bitcoin-paperilompakon vanhentuneeksi. Sinun pitäisi vain pitää paperilompakoita liian hankalina ja vaarallisina käyttää.

Paperilompakot ovat kuitenkin hyödyllisiä tietyissä sovelluksissa, kuten pienten bitcoin-summien lahjoittaminen uusille käyttäjille.

Mutta a hodler, on parempi hankkia ja käyttää laitteistolompakkoa, kuten Trezor tai Ledger Nano S.

Kun pariliität laitteistolompakon Billfodlin kanssa, bitcoinisi turvaaminen vankalla ja offline-tilassa ei ole koskaan ollut suoraviivaisempaa. Lisätietoja noin Billfold tai käytä ostoskoripainiketta ostaaksesi.

UKK

Tarvitsenko salauksen lompakon?

Jos olet tekemisissä kryptokolikoiden kanssa, kyllä ​​- tarvitset salauksen lompakon. Asiantuntijat suosittelevat käyttäjiä sijoittamaan useampaan kuin yhteen lompakkoon pitääkseen salauskolikkonsa turvassa.

Mikä on paperilompakko?

Paperilompakko on kylmäsäilytysmenetelmä salausten tallentamiseen. Se eroaa kuumasta lompakosta, koska ne eivät toimi Internetin kautta. Kuten nimensä mukaan se on valmistettu paperista ja sisältää QR-koodit ja avaimet, joita käytetään tapahtumissa.

Ovatko paperilompakot suositumpia kuin muut lompakot?

Kun paperilompakot esiteltiin ensimmäisen kerran, ne olivat erittäin suosittuja. Mutta käyttäjät huomaavat pian, että paperilompakot voivat kadota, varastaa, havaita ei-toivotut osapuolet, polttaa, haalistua tai aiheuttaa vesivahinkoja, joten he ovat tutkineet muita turvallisia menetelmiä salauksensa pitämiseen.

Mikä on laitteiston lompakko?

Laitteiston lompakko tallentaa yksityiset avaimet, ja sen suurin etu on, että yksityiset avaimet on tallennettu suojattuun laitteeseen, eikä niitä voi siirtää laitteesta selkeällä tekstillä.

Mikä on ohjelmistolompakko?

Ohjelmistolompakko on sovellus, joka asennetaan tietokoneen kovalevylle. Tämä tarjoaa sinulle täydellisen hallinnan ja turvalliset tapahtumat, koska salauskolikoihisi pääsee vain omalla tietokoneellasi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me