Hvem er Satoshi Nakamoto: Den mystiske skaber af Bitcoin?

Hvem er Satoshi Nakamoto?

Når det kommer til store navne i kryptosfæren, er der få mere fremtrædende end Bitcoin, verdens første nogensinde (og mest værdifulde) kryptokurrency, og dens mystiske skaber, Satoshi Nakamoto.

Første gang verden havde hørt navnet Satoshi Nakamoto var langt tilbage i 2007, da Nakamoto skrev Bitcoin-koden. I november 2008 lykkedes det ham at afslutte og offentliggøre den nu berømte hvidbog om Bitcoin, som lagde grunden til alt, hvad Bitcoin-protokollen repræsenterer.

Satoshi Nakamoto var stærkt involveret i hans tankegangsprojekt og med Bitcoin-samfundet i projektets tidlige dage. Efter to års engagement og hårdt arbejde besluttede Nakamoto at overdrage projektet til Gavin Andresen og beslaglagde alle obligationer med Bitcoin-projektet i december 2010. Gavin viste sig at være en værdig efterfølger til den legendariske Satoshi og er siden blevet en af ​​de mest indflydelsesrige udviklere inden for kryptosfæren.

Kilde: Bitcoin News

Efter dette skete, vendte Nakamoto kortvarigt tilbage for at efterlade en endelig besked til samfundet og sagde, at han “var gået videre til andre ting”, og at Bitcoin var “i gode hænder med Gavin og alle.” Officielt er det de sidste ord, som verden har hørt om den undvigende og hemmeligholdte Bitcoin-skaber.

Da Bitcoins berømmelse blev endnu større i løbet af de følgende år, blev mærkeligt nok mysteriet bag Nakamotos sande identitet. I årenes løb har Bitcoin- og kryptosamfundene aktivt spekuleret i, hvem Satoshi Nakamoto faktisk kunne være. Søgen efter at finde ud af, hvem den ægte Satoshi Nakamoto er, har set en hær af amatørdetektiver, der arbejder hårdt på sagen, men desværre uden megen succes.

Selvom der ikke er meget at fortsætte, er en ting helt klar: Satoshi Nakamoto er et eksempel på beskyttelse af privatlivets fred gjort rigtigt. Så meget, at han endda brugte Tor til at registrere Bitcoin.org-webstedet. Hvad der sandsynligvis er endnu mere imponerende er det faktum, at det til i dag stadig er ukendt, om Satoshi er mand eller kvinde, eller om “han” endda er en enkelt person eller en gruppe af individer.

Ikke desto mindre er denne “hær” af detektiver og andre entusiaster fra at forsøge at grave op fakta fra Satoshis baggrund, fra at drage forskellige konklusioner såvel som at vise forskellige kandidater eller mistænkte lister for at udfylde blanke.

Andre interessante spor / fakta om Satoshi Nakamoto

Før vi ruller den såkaldte mistænkte liste ud, er der en anden meget interessant kendsgerning om Satoshi, der burde være kendt. I henhold til forskellige rapporter blev tegnebøgerne knyttet til Satoshis konto til næsten 1 million BTC udvundet. Dette betyder, at hvis Satoshi virkelig er et enkelt individ, ville denne kendsgerning gøre ham til en af ​​de 50 største rigeste mennesker i verden lige nu. En million BTC tegner sig for ca. 5% af verdens Bitcoin-forsyning.

Næsten alt om Bitcoins legendariske skaber er indhyllet i spekulation. Der er dog nogle spor, der ikke er interessante. For eksempel blev en bestemt meddelelse opdaget kodet i den allerførste blok, der skulle udvindes i Bitcoin-netværket. Meddelelsen lyder: “Times 03 / Jan / 2009 kansler på randen af ​​anden redning for banker.” Dette kan være et fingerpeg om Satoshis identitet, men vigtigere, det påpeger, at Satoshi måske har været en regelmæssig læser af avisen The Times.

Desuden på trods af dets asiatiske navn blev ingen dele af Bitcoin-projektet eller hvidbogen skrevet på et andet sprog end perfekt britisk engelsk. Dette har fået mange til at spekulere i, at Satoshi måske er britisk eller australsk eller i det mindste en indfødt britisk engelsktalende. En schweizisk koder og aktivt medlem i Bitcoin-samfundet har også tegnet tidsstempler for Nakamotos tidlige 500 stillinger. Resultaterne viste, at Satoshi var fraværende mellem kl. og 6:00 A.M. Greenwich Time.

Mulige kandidater

Craig Wright

Craig Wright er navnet forbundet med en af ​​de mest overbevisende teorier om Satoshi Nakamotos sande identitet. Wright hævdede offentligt, at han er den rigtige Bitcoin-skaber baseret på hans engagement i udviklingen i de tidlige dage. Store publikationer som Wired, BBC og The Economist var alle lidt for hurtige til at antyde, at beviset fra Wright var afgørende. Beviset var baseret på, at han sendte meddelelser med en kryptografisk signatur, som kun Satoshi ville have adgang til.

Efter denne begivenhed blev hans hjem plyndret af australske skattemyndigheder, hvilket førte til, at Wright slettede sin tilstedeværelse på internettet, inden han vendte tilbage på “scenen” i maj 2016, da han endnu en gang hævdede at være den “rigtige” Satoshi, og at han havde et solidt bevis . Wright trak sin erklæring tilbage kort efter, at han “ikke har modet” til at bevise, at han er den virkelige Satoshi.

Kilde: Ars Technica

Nick Szabo

En anden figur, der er blevet navngivet Satoshi Nakamoto ved flere lejligheder, er Nick Szabo, en decentral kryptoentusiast, der udgav en artikel om “bit guld”. Skye Gray, en internetforsker, udførte en omvendt tekstanalyse og fandt forskellige unikke sætninger, der forbandt Szabos skrivestil til den originale Bitcoin-hvidbog. Imidlertid har Szabo gentagne gange benægtet, at han er skaberen af ​​Bitcoin.

Kilde: Ungarn i dag

Hal Finney

Kilde: Wikipedia

Hal Finney er endnu en potentiel kandidat til at være Bitcoins far. Uden tvivl har Finney en masse historie med Bitcoin-projektet, da han var den anden person efter Nakamoto selv til at bruge softwaren, filudviklingsrapporter og endda foreslå forbedringer. Hvad mere er, sagde han også, at “han var den første modtager af den første Bitcoin-transaktion, da Satoshi sendte ti mønter til ham som en test.” Finney døde den 28. august 2014 og efterlod verden kun med dårlige beviser, der pegede på ham som den oprindelige skaber af Bitcoin.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto er endnu en kandidat til titlen. Hans navn begyndte at skabe overskrifter i marts 2014, da en Newsweek-artikel beskrev ham som en potentiel kandidat. Denne artikel førte til en strøm af medieinteresse på det tidspunkt. Senere erklærede den amerikansk-japanske fysiker, at han ikke engang havde hørt om Bitcoin før denne begivenhed.

Kilde: Steemit

Andre usandsynlige kandidater og teorier

Så sjovt som det måske lyder, fortsætter listen med mulige kandidater og inkluderer navne som f.eks Elon Musk, skaberen af ​​PayPal, SpaceX og Tesla og Dave Kleiman, Craig Wrights bedste ven.

Der er nogle Bitcoin-entusiaster, der endda foreslår, at Satoshi Nakamoto kunne være en gruppe på fire asiatiske teknologigiganter som “Samsung, Toshiba, Nakamichi og Motorola.

Så hvem er Bitcoins Satoshi Nakamoto?

Der er ingen måde at vide dette med sikkerhed, og i betragtning af manglen på konkrete beviser og Satoshis ekspert tilgang til privatlivets fred, kommer vi måske aldrig til bunden af ​​dette mysterium. Dette betyder, at Bitcoin-samfundet ikke har nogen anden mulighed end at fortsætte med denne gåde, der er Satoshi Nakamoto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me