Sådan skjules din IP-adresse – VPN vs Tor (2021-opdatering)

Introduktion

Skjul din IP-adresse

I sine tidlige år fungerede internettet som et globalt, neutralt og universelt netværk.

Det betyder ikke noget, hvor en bruger var placeret, eller hvilken internetudbyder han havde.

Alle brugere oplevede de samme websider uden nogen form for vilkårlige begrænsninger.

Men regeringer og tværnationale virksomheder har udhulet Internets neutralitet og frihed.

Den måde, du oplever netværket på, afhænger af din internetudbyder og jurisdiktion.

Hvorfor skjule din IP-adresse?

Siden USA ophævede netneutralitet, visse websteder indlæses langsommere eller bliver filtreret. Det hele afhænger af din internetudbyderes politik og interesser.

Meget af det, du ser på internettet, er et resultat af din geografiske placering.

Nogle eksempler:

 • Hvis du er i Kina, står du bag den store firewall. Den eneste måde at få ufiltrerede nyheder fra vestlige medier på er at skjule din IP-adresse.
 • På Cuba har du kun adgang til websider kurateret af regeringen.
 • I Venezuela, regeringen regelmæssigt forbud indhold på sociale medier.
 • Journalister i Rusland selvcensurere deres indhold for at undgå fængsel.

Alle disse er dårlige nyheder for ytringsfrihed. Så det er nødvendigt at skjule din IP-adresse for at beskytte dine grundlæggende menneskerettigheder.

Bliv ikke forbudt, brug en VPN

Der er dog andre grunde til at skjule din IP-adresse.

Nogle gange er det private virksomheder, der kuraterer hvad du kan og ikke kan se.

Netflix har eksklusive serier og film, der kun er tilgængelige i visse lande. Nogle gange er undertekster eller dubs ikke tilgængelige på dit modersmål. Men hvis Netflix mener, at du er et andet sted, låser de dette indhold op.

Endelig er der spørgsmålet om privatlivets fred.

Internetudbydere i mange lande gemmer din browserhistorik og har ret til at sælge den til højstbydende. Mange af de onlineforhandlere, du handler hos, samler også din inforation.

Hvis du ikke vil have dine data solgt, er det op til dig at forhindre din internetudbyder i at få dine data i første omgang.

Brug en VPN for at forhindre din internetudbyder i at indsamle din dato

I slutningen af ​​dagen ønsker vi at skjule vores identitet og aktivitet OG få adgang til begrænset indhold. For at opnå dette skal vi bruge en VPN eller en Tor-forbindelse.

Sådan skjuler du din IP-adresse på Mac og Windows 10

Apple-logo

Windows-logo

Der er to populære måder at skjule din IP-adresse på MacOS og Windows 10. Den første er at bruge et Virtual Private Network (VPN), og det andet er at bruge The Onion Router (Tor).

VPN’er giver dig adgang til internettet via en tredjeparts server til generelle formål. Serveren krypterer dine data og blander dem med andre brugeres data for at øge privatlivets fred.

Fordi det er svært at fortælle, hvilken bruger der tilhører hvilke data, kan enhver bruger benægte, at dataene er hans.

Tor er et peer-to-peer-netværk, ligesom Napster. Når du får adgang til Tor-netværket, opretter du forbindelse til mindst tre netværkskammerater (kendt som ‘noder’).

Disse noder dirigerer derefter din internetadgang for militær karakter privatliv og sikkerhed.

Heldigvis er både VPN-tjenester og Tor-browsere bredt tilgængelige på både Mac OS og Windows 10.

Skjul din IP-adresse ved hjælp af en VPN

Der er mange VPN’er at vælge imellem hundreder faktisk. Nogle er bedre end andre, og god reklame er ikke nødvendigvis af samme kvalitet. Men med VPN’er får du normalt det, du betaler for. Det betyder, at gratis VPN sjældent er værd at bruge, og vi anbefaler ikke nogen af ​​dem.

Så hvilke er de bedste VPN’er? Nedenfor dækker vi hvilke funktioner du skal se efter i en VPN. Så giver vi dig dine bedste valg over en række priser for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken VPN der er bedst for dig.

Hvad man skal se efter i en VPN

Antal servere og lande

Antal servere fpr en VPN

Hvor mange servere har VPN til rådighed? Dette er vigtigt, fordi du deler disse servere med andre brugere. Hvis der er for mange brugere på den samme server, kan din hastighed blive påvirket. Bortset fra det samlede antal servere er det lige så vigtigt, at den globale spredning af disse servere er.

Hastighed

Hastighedsinticator-ikon

Hvor hurtig er upload- og downloadhastigheder? I nogle tilfælde vil brugen af ​​en VPN gøre din browseroplevelse langsommere. Dette gælder for selv de bedste VPN’er.

Det skyldes, at når du bruger en VPN, skal det indhold, du leder efter, gå et andet sted inden det går til dig. Hvis du prøver at streame eller torrent video, mens du bruger VPN, vil downloadhastigheder være meget vigtige.

Privatlivspost

Skærm med hængelås

Har VPN en historie med utætheder af data eller falske påstande om det privatliv, de tilbyder? Hvis en VPN ikke er gennemsigtig med hensyn til tidligere krænkelser, eller hvordan den beskytter dit privatliv, hvordan kan du være sikker på, at den fungerer?

Betalingsmuligheder

Kreditkort

Hvilke forskellige muligheder skal jeg betale for VPN? Dette er især vigtigt, når du ikke vil have nogen til at vide, at du har købt VPN. I dette tilfælde er det meget ønskeligt at have mulighed for at betale i Bitcoin.

Værdi

Hånd, holde, pose, i, penge, icon

Får du masser af værdi for det, du betaler? Dette betyder ikke “find den billigste VPN, der findes.” Billige eller gratis VPN’er er ofte blandt de laveste indstillinger på markedet. Overvej alle de funktioner, der er anført ovenfor, og sammenlign dem med prisen. Det er den nemmeste måde at afgøre, om VPN er en god værdi

Vores VPN-topvalg

Følgende VPN-tjenester er alle tilgængelige for både Mac og Windows. Nogle af dem understøtter endda Linux-distributioner, mobiltelefoner og spilkonsoller.

PureVPN: Bedste VPN til spilkonsoller

PureVPN er det bedste til spil

PureVPN er i topklasse og meget overkommelig. Det koster kun $ 3,33 / måned for en toårsplan og tilbyder også andre planer.

Det kommer med et løfte om anstændig hastighed, over 2.000 servere fordelt på 140 lande og fremragende kompatibilitet. Det betyder, at du kan skifte mellem 300.000 forskellige IP-adresser, når du ønsker det.

Og hvis du vil udvide privatlivets fred og sikkerhed til din iPhone og Play station 4, kan du også få dedikerede apps til dem.

Der er dog nogle dokumenterede ulemper.

For eksempel bemærkede vi lave hastigheder på flere servere. Der er også nogle minimale netværkslogfiler opbevares, så det er svært at sige, at deres “Zero Logging” -politik er helt nøjagtig.

Her er en illustration fra PureVPN om, hvordan de håndterer logfiler.

PureVPN er det bedste til spil

Dette betyder, at der kan forekomme DNS- eller IP-lækager hver gang du opretter forbindelse til PureVPN servere. Og hvis dette er tilfældet, anbefales ikke sikkerhedsfølsomme handlinger.

Ikke desto mindre, PureVPN er fantastisk til det overkommelige prispunkt og udvidet kompatibilitet.

Desuden er det interessant at se, at du kan betale for tjenesten med Bitcoin, Litecoin og Ether. Betaling online uden kreditkort gør en forskel for dit privatliv.

Som firma, PureVPN har sit hovedkvarter i Hong Kong. Dette kan være en fordel for de kinesiske internetbrugere, der ønsker at omgå Great Firewall.

Alligevel er det uklart, i hvilket omfang virksomheden er villig til at give efter for den kinesiske regering, især når Hong Kong-protesterne sker lige nu.

PureVPN er det bedste til spil

På lang sigt kan jurisdiktionen være et problem. Dette betyder ikke det PureVPN kan dog ikke bevæge sig, hvis det er nødvendigt.

PureVPN er fantastisk til streaming og daglig brug. Dens stærkeste punkt er den udvidede kompatibilitet på tværs af enheder. Men hvis du vil have hurtigere hastigheder eller større sikkerhed, skal du se på det Surfshark og Express.

Tilmeld dig PureVPN, og få en særlig rabat!

Prisservere / lande Hastighed Privatliv
PureVPN-logo $ 2,88 2000/140 Gennemsnit Gennemsnit Tilmelde

NordVPN: Bedste VPN til flere forbindelser

NordVPN

Nord er en meget stærk konkurrent, når man vælger en VPN.

Af alle VPN’er gennemgået i denne artikel, Nordtilbyder det største udvalg af forbindelser. Det har over 5660 servere fordelt på 59 lande, hvilket betyder, at du kan bruge mange IP’er.

Dette hjælper dig med at nå bedre hastigheder og få adgang til snesevis af servere i hvert land. Synes godt om Surfshark, Nord inkluderer også en dobbelt VPN-funktion. Ved at bruge det, bliver din forbindelse dirigeret gennem to forskellige servere på samme tid. Nord VPN

Det dual-country opsætning tilbyder stor fortrolighed og sikkerhed.

Der er dog nogle problemer. I marts 2018 lækkede nogle private nøgler, der tilhører en server på en Nord VPN-server i Finland.

Men disse oplysninger blev først offentlige efter efteråret 2019.

Det anslås, at dette brud kun berørte 50 til 200 NordVPN brugere, men dette var nok til at skade tjenestens omdømme.

Uden for dette uheldige uheld,Nord har en god rekord.

Det tilbyder stadig en af ​​de hurtigste og mest brugervenlige VPN-tjenester på markedet.

Tilmeld dig NordVPN i dag

Nord kan omgå den kinesiske firewall, gemmer ikke brugerlogfiler og fjerner blokeringen af ​​Netflix.

Det muliggør også hurtige torrent-downloads til dem, der har brug for at overføre data hurtigt. Og dets Panama-jurisdiktion giver mulighed for stor beskyttelse af privatlivets fred.

På trods af dets dokumenterede problemer, NordVPN er stadig en af ​​premium VPN-tjenester. For omkring $ 3,49 / måned får du masser af servere, avancerede funktioner og fremragende hastighed.

Det er også værd at bemærke, at du kan købe en NordVPN abonnement med BTC, ETH og XRP. Hvis du ikke vil have virksomheden til at gemme dine kreditkortdata, er dette den bedste og mest private betalingsmulighed.

Tilmeld dig NordVPN, og få en særlig rabat!

Firmanavn Prisservere / lande Hastighed Privatliv
NordVPN-logo $ 3,49 5660/59 Hurtig godt Tilmelde

Surfshark VPN: VPN med bedste værdi

SurfShark VPN

Surfshark VPN er lidt dyrere end Ren. Alligevel er det hurtigere og har en bedre rekord for sikkerhed.

Offshore jurisdiktion garanterer også mere suverænitet og dermed bedre privatliv for dig. For øget privatliv kan du købe din Surfshark abonnement med BTC, ETH og XRP.

SurfsharkAkilleshæl er dens mere begrænsede forbindelse. I sammenligning med PureVPN, du kan bruge færre IP-adresser. Surfshark giver dig mulighed for at oprette forbindelse til “kun” 1040+ servere i 61+ lande.

Hidtil har vi heller ikke fundet nogen hastighedsproblemer eller sikkerhedssårbarheder. På trods af dets mindre omfang af operationer, Surfshark er en mere premium, top 3 VPN-tjeneste.

Surfshark er tilgængelig på de mest populære browsere, mobile enheder og operativsystemer. Du kan få det på Chrome, Firefox, Android, iOS, macOS, Windows, Linux.

I modsætning til PureVPN, den har ikke en indbygget app til dine videospilkonsoller.

Alligevel kompenserer det med en SmartDNS-funktion, der fungerer på tværs af mange platforme.

Det fungerer ikke som selve VPN’et, men tilbyder stadig større privatliv.

I modsætning til PureVPN har den ikke en indbygget app til dine videospilkonsoller.

Alligevel kompenserer det med en SmartDNS-funktion, der fungerer på tværs af mange platforme.

Spil med en VPN

Det fungerer ikke som selve VPN’et, men tilbyder stadig større privatliv.

Surfshark er fantastisk til både at omgå den kinesiske firewall og låse Netflix op. Det er hurtigt, pålideligt og har en ren sikkerhedspost.

En del af dette skyldes dets jurisdiktion på De Britiske Jomfruøer. At operere i et offshore-land garanterer en mere privatlivsvenlig lovgivningsmæssig ramme.

Tilmeld dig SurfShark VPN, og få en særlig rabat!

Firmanavn Prisservere / lande Hastighed Privatliv
Surfshark-logo 1,99 $ 1040/61 Hurtig godt Tilmelde

ExpressVPN: Bedste VPN overalt

ExpressVPN

Af alle de tjenester, der præsenteres i denne artikel, ExpressVPN er den mest robuste og tidstestede.

Det har eksisteret siden 2009 og har opretholdt den rene rekord.

Tidstesten er den bedste indikator for robusthed, og ExpressVPN har aldrig haft store problemer. Hvad privatlivets fred og sikkerhed angår, er dette den bedste nyhed, du kan få.

Tjenesten har også en eksemplarisk politik for ikke at gemme brugerdata, og de har bevist dette under pres.

Efter mordet på den russiske ambassadør i Tyrkiet, Andrei Karlov, en af ExpressVPN’er servere blev beslaglagt.

Tyrkiske embedsmænd tanke de ville finde data fra snigmorderens sociale medier og e-mail-konti. Alligevel på trods af de retshåndhævende forventninger indeholdt serveren ingen poster.

Men på trods af de retshåndhævende forventninger indeholdt serveren ingen poster.

ExpressVPN‘S påstand om at medtage ingen bagdøre og opbevare ingen logfiler viste sig at være sandt.

Dør med sikkerhedslogo

Også den kinesiske regering overvejedeExpressVPN at være en trussel mod deres firewall.

Deres embedsmænd har presset Apple tilfjern appen(sammen med andre VPN-tjenester) fra App Store.

ExpressVPN reageret af udgivelse af en blog post for at bekræfte virksomhedens forpligtelse til gratis og åbent internet.

ExpressVPN Beskytter dit privatliv

Disse begivenheder er kun styrket ExpressVPN‘S ry i marken. De placerede også tjenesten et sted, hvor den fører med et godt eksempel.

Men den fremragende rekord og dokumenterede historie med god praksis kommer med en pris.

Det månedlige abonnement er $ 6,87 for en 15 måneders forpligtelse.

Dette gør ExpressVPN den dyreste service i denne artikel. Og hvis du kun vil betale i en måned, skal du forberede dig på at betale 13,33 $.

Det er dyrere end NordVPN ($ 11,51), Surfshark ($ 11,95) og PureVPN ($ 10,95).

ExpressVPN giver dig adgang til mere end 3000 servere fordelt på 160 placeringer og 94 lande.

Servertællingen er ikke så imponerende som NordVPN‘S, men den geografiske fordeling er mere generøs.

Flere lande og jurisdiktioner er bedre for privatlivets fred.

Flere valg med ExpressVPN

De giver dig mulighed for at låse op for mere Netflix-indhold og omgå regeringscensur. Til sammenligning er det lettere at blokere eller lukke hundreder af servere i et land.

På grund af de kendte problemer med regelmæssig korttopper NordVPN, ExpressVPN er den nye konge. Det fungerer bedst til beskyttelse af privatlivets fred, har en god rekord og får jobbet gjort med streaming.

Folkene bagved ExpressVPN synes også at være Bitcoin maksimalister. På deres hjemmeside er den eneste kryptokurrency, de accepterer, Bitcoin.

Og dette er også gode nyheder for dit privatliv, da du ikke deler kreditkort- eller PayPal-legitimationsoplysninger.

Tilmeld dig ExpressVPN og få en særlig rabat!

Prisservere / lande Hastighed Privatliv
ExpressVPN-logo $ 6,65 3000/160 Hurtigste Fantastiske Tilmelde

Sammenlign Top VPN’er

Sammenlign alle vores VPN-topvalg, og vælg hvilken der passer til dig. Husk at tænke på, hvad du har brug for din VPN til? Hvis du vil streame på flere enheder, kan du vælge en anden VPN, end du ville, hvis privatlivets fred er vigtigst.

Sammenligningstabel

Firmanavn Prisservere / lande Hastighed Privatliv
ExpressVPN-logo $ 6,65 3000/160 Hurtigste Fantastiske Tilmelde
PureVPN-logo $ 2,88 2000/140 Gennemsnit Gennemsnit Tilmelde
Surfshark-logo 1,99 $ 1040/61 Hurtig godt Tilmelde
NordVPN-logo $ 3,49 5660/59 Hurtig godt Tilmelde

SAMMENLIGNING

PureVPN-logo

Ren VPN

 • God pris
 • Anstændige servere
 • Ikke den mest private

KØB NU LÆS ANMELDELSE NordVPN-logo

Nord VPN

KØB NU LÆS ANMELDELSE ExpressVPN-logo

Express VPN

 • Mest private VPN
 • Flammer hurtigt
 • De fleste servere og lande af alle VPN’er

KØB NU LÆS ANMELDELSE Surfshark logo

Surfshark VPN

 • Store hastigheder
 • Stor sikkerhed rekord
 • Ny VPN

KØB NU LÆS ANMELDELSE

Skjul din IP-adresse ved hjælp af Tor

TOR Onion Router

Hvad er Tor?

Det Løgrouter (Tor) er en gratis og open source-softwareprotokol. Det muliggør anonym kommunikation mellem internetbrugere.

Ved at bruge den såkaldte løgrute bruger Tor et verdensomspændende netværk på over 6.000 relæ noder. Det kaldes et “løg”, fordi det kommer i mange lag, der dækker og beskytter kernen.

Disse noder kan generere utallige kombinationer af tilfældige adgangsstier.

Lad os for eksempel sige, at Alice vil besøge Amazon uden at afsløre sin IP-adresse. For at øge sit privatliv kører hun Tor-browseren.

På denne måde videresendes hendes forbindelse gennem flere routingknudepunkter.

TOR løg forklaret

Tor-netværket krypterer dataene og omdanner dem til en såkaldt pakkeindpakning.

Dette muliggør et videresendende privatliv, der placerer ukendte formidlere mellem Alice og Amazon. Når noder krypterer og videresender Alice’s data, ved de ikke meget.

Alt, hvad en videresendeknude kan se, er, hvad den tidligere peer sendte, og den næste destination for dataene.

Også den valgte vej er helt tilfældig. Dette betyder, at enhver af de 6000+ relæknudepunkter kan modtage adgangsdataene, kryptere dem og videresende dem.

Der er dog en ukrypteret del af Tor-opsætningen. Det findes i kommunikationen mellem den sidste relæknudepunkt og datamodtageren.

I vores eksempel vil Amazon kunne se oplysninger om udgangsknudepunktet, hvilket betyder, at identificering af Alice involverer tilbagevendende rute og trin-for-trin datadekryptering.

Tor-de-anonymiseringsprocessen er ikke umulig, men absolut udfordrende og ressourceintensiv.

Ikke desto mindre finder den mest private Tor-kommunikation sted mellem Tor-brugere.

Hvis nogen, der ikke bruger kryptering, interagerer med en Tor-bruger, er en del af anonimiteten væk. Hackere bliver bare nødt til at udtrække eller social engineer data fra den ubeskyttede part.

Tor’s privatliv og anonymitet er heller ikke perfekt.

For eksempel har Europol været i stand til at nedlægge mørke markedswebsteder i 2014. Dette var en del af deres initiativ til at slå ned på ulovlige onlineaktiviteter..

Men kun fordi nogle kriminelle bruger Tor, betyder det ikke, at det er en protokol for kriminelle. Undersøgelsesjournalister, diplomater, retshåndhævende embedsmænd og generelt sårbare mennesker har alle brug for Tor.

Privatlivsprotokollen giver internetbrugere mulighed for at kommunikere i et sikrere miljø. Og ofte styrker Tor retshåndhævelse og beskyttelse af menneskerettighederne.

Ligeledes er Tor-browseren en glimrende måde at afvise trackere, annoncer og malware på.

Spøg dit internet med TOR

Det beskytter dine rettigheder på internettet på en praktisk måde. Ligesom du trækker gardinerne og lukker døre, når du har brug for mere privatliv, skal du også bruge Tor.

Her er det vanskelige spørgsmål: hvor får Tor-projektet sine penge? Non-profit og open source softwareprojekter kæmper normalt med finansiering.

Alligevel kommer de fleste penge til Tor fra den amerikanske regering. Tre involverede hovedinstitutioner. Først og fremmest er der det amerikanske udenrigsministerium. Så er der Broadcasting Board of Governors. Og sidst men ikke mindst er National Science Foundation.

Den amerikanske regerings engagement er dog ikke overraskende.

Begrebet routing af løg går tilbage til et amerikansk Naval Research Laboratory-projekt fra 1990. I starten aktiverede Tor en privat kommunikationskanal for statslige agenturer.

Som tiden gik, var værktøjerne åbne for at fremme menneskerettigheder over hele verden.

Dette kan virke som en irrationel udgift af den amerikanske regering. Men det tjener faktisk deres dagsorden for universel demokratisering og menneskerettigheder.

De fleste autoritære og totalitære regeringer er fjendtlige over for USA’s udenrigspolitik. Nogle gange truer de tilfældigvis også amerikanske aktiver.

Så af beskyttelsesformål er nyttige privatlivsværktøjer nødvendige for lokale frihedskæmpere. I deres situation er privatlivets fred et spørgsmål om liv og død. Således opvejer Tor’s menneskerettighedsfordele den ellers mindre kriminelle aktivitet.

Alligevel skal du altid være opmærksom på, at NSA muligvis kan dekryptere Tor-kommunikation. Så hvis du vil skjule dig for de amerikanske efterretningsbureauer, er det bedre at du slet ikke bruger Tor (eller internettet).

Er Tor en VPN?

Dette er den slags spørgsmål, der i første omgang lyder dumt, men bliver mere komplekst, når du tænker over det.

Efterhånden skjuler både VPN-tjenester og Tor din IP-adresse.

De krypterer dine data og videresender dem derefter til en anden part, der ikke ved, hvem du er. Dette gør dem nyttige privatlivsværktøjer.

Men den vigtigste forskel mellem Tor og en VPN er tilfældighed.

En VPN-tjeneste giver dig kun mulighed for at oprette forbindelse til et begrænset antal kendte servere. Med nogle logningsoplysninger ved de, hvordan, hvornår og hvor du opretter forbindelse.

Derfor er det vigtigt at vælge din VPN med forsigtighed.

I modsætning hertil er Tor helt tilfældig. Hver ny fane i din browser genererer en ny videresendesti.

Hver gang du ønsker at få en ny identitet, skal du klikke på den tilsvarende knap. Og når du opretter forbindelse, er det meget svært at komme tilbage på stien.

Med tre tilfældige relæ-knudepunkter mellem dig og destinationen har du meget mere privatliv. Mens du kan indstille din VPN-tjeneste til at rute gennem mange noder som Tor, mangler den stadig tilfældigheden.

Coin Flip

Det er også et spørgsmål om anonymitet: VPN-brugere registrerer først med e-mail-adresse og betalingsinfo. I tilfælde af Tor downloader du en gratis software og kører den uden at tilmelde dig noget.

Sondringen findes selv i anonymitetstjenesternes navn. Tor er open source og en kollektiv indsats fra frihedselskere, der kører relaying nodes. Som i tilfældet med Bitcoin kan enhver melde sig frivilligt til at køre en node.

Men “P” i VPN står for privat. Netværket, som du opretter forbindelse til, tilhører nogen og følger et sæt regler.

Du kan ikke deltage i det virtuelle private netværk med din egen server. Dette ville kræve registrering, hvilket fører til et tab af anonymitet som standard.

Afslutningsvis er Tor ikke en VPN, fordi den ikke er privat. Meget som Bitcoin er Tor open source og tilladelsesfri.

Til en vis grad kan anonymitetsprotokollen også være censurresistent. Tor giver dig frihed til at køre din egen node, tilfældigt få adgang til andre menneskers og kryptere ved hvert trin.

Du behøver ikke at stole på en virksomhed, men på en open source-protokol. Og vigtigst af alt koster det dig ikke noget at bruge Tor.

Fordele ved at bruge Tor

Først og fremmest er Tor et fremragende værktøj til beskyttelse af personlige oplysninger. Gennem det krypteres de data, du sender, og dirigeres af tilfældige anonyme noder. I denne forstand er Tor en af ​​de mest private måder at opleve det offentlige og åbne internet på.

En anden fordel ved Tor-protokollen er muligheden for at surfe på det dybe web. Dette er den skjulte del af internettet, som kun dem, der kender den nøjagtige adresse, kan få adgang.

Tænk på Internettet som en by. Med dit almindelige statsborgerskab kan du kun gå på offentlige steder og besøge din egen ejendom. Men hvis du kender den rigtige adresse og har en invitation, kan du besøge andres ejendom.

Tor er en invitation til det dybe web – eller andre folks hjem. Det giver dig mulighed for bedre at forstå, hvordan internettet fungerer, og udvide dit verdensbillede.

Det dybe web er ikke ligefrem det mytiske sted, der giver fri markeder for våben og stoffer. Ofte fordrejer medierne virkeligheden for sensationalisme.

De fleste brugssager er enten statslige eller menneskerettighedsrelaterede. På det dybe web kan embedsmænd kommunikere med andre afdelinger eller ambassader.

Dybt web

Også mennesker, der lever under autoritære regimer, kan kommunikere med privatlivets fred. Dette hjælper efterforskningsjournalister fra den gratis verdensrapport om begivenheder.

Til gengæld kan dissidenter også modtage værdifuld information om, hvad der sker i udlandet.

For den gennemsnitlige internetbruger fra den frie verden giver Tor anti-virksomheds privatliv. Hvis du hader, hvordan Google, Amazon, Facebook og Microsoft sporer dig på tværs af websteder, er Tor en afbryder.

Den åbne privatlivsprotokol hjælper dig med at fravælge overvågningskapitalisme.

Og der er meget værdi i individuelt privatliv. Lad os sige, at en nær ven har kræft, og du søger efter bøger om behandlinger.

Hvis du surfer uden privatliv på Amazon, og du er logget ind på din konto, gemmes dine data. Til gengæld sælger Amazon muligvis dine søgedata til interesserede tredjeparter.

Og hvem vil måske have data om mennesker, der ser på bøger om kræft? Forsikringsselskaber! I fremtiden bliver din forsikringspræmie muligvis forhøjet på grund af dine søgninger.

Der er intet ulovligt eller skammeligt ved at søge på bestemte emner på internettet. Men nogle tredjeparter fortolker muligvis din browserhistorik i en anden sammenhæng.

Denne sammenhæng kan skade dit omdømme, dine penge og endda dit professionelle liv. Og dermed er det bedre at køre Tor og stoppe med at bekymre sig om virksomhedsovervågning.

Ulemper ved at bruge Tor

Der er tre ulemper ved at bruge Tor – og hvis du ikke bliver jaget af CIA, er der kun to.

Det største af problemerne handler om internetforbindelseshastighed. Når dine data er krypteret og videresendt, reduceres din upload- og downloadhastighed. Tor øger sideindlæsningstider.

I nogle situationer kan det endda begrænse vist indhold (såsom annoncer og JavaScript).

Dette er grunden til, at du skal justere Tor-indstillingerne efter dine privatlivsbehov. I den højeste indstilling kan du ikke se noget Javascript, mens billeder og skrifttyper ændrer deres udseende.

Dette er den største mængde privatliv og sikkerhed mod sporing, som du kan få.

Men hvis du sænker tærsklen, kan du opleve de samme web-visuals som med enhver anden browser. Der er en afvejning involveret, men din forbindelse er stadig krypteret og videresendt.

Den største ulempe ved at bruge Tor er politisk. Udgangsnoder, som fører meddelelsen til destinationen, er Tor’s vigtigste angrebsvektor.

Og din regering kører muligvis en af ​​disse udgangsknudepunkter til dataovervågning.

Den amerikanske regering tilbyder også det meste af finansieringen af ​​Tor-projektet.

Dette kan betyde, at Uncle Sam har en særlig interesse i netværket og muligvis ser det. Men hvis du vil beskytte dig mod overvågningskapitalisme, er det fantastisk.

Den sidste ulempe handler om, hvordan tredjepartswebsteder reagerer på Tor. Nogle websider får dig til at køre ekstra sikkerhedskontrol for at bevise, at du ikke er en bot.

Dette er ikke et stort problem i sig selv, men du skal stadig spilde tid på at gøre CAPTCHA’er. Ved at klikke på køretøjer, gadelygter, finde overgangsveje bliver irriterende ret hurtigt. Og når du skal gøre det på de fleste sider, du åbner, er det meget ubelejligt.

Google tilføjer allerede et ekstra trin til deres søgemaskine. De vil højst sandsynligt hævde, at de beskytter tjenesten mod bots.

Endnu andre søgemaskiner som DuckDuckGo er venlige med din brug af Tor. Dette betyder, at Googles problem også kan være med privatlivets fred og deres evne til at spore.

Hvordan kommer jeg i gang med Tor?

Der er tre enkle og tilgængelige måder at komme i gang med Tor på.

Langt det mest populære indebærer download af webbrowseren, den er let, og dens grænseflade ligner meget Firefox.

Softwaren er også tilgængelig til Windows, Mac, Linux og Android.

Løgbrowser

Hvis du ejer en Android-telefon eller -tablet, kan du bruge den Orbot. Dette gratis og open source-værktøj kan indstilles til at dirigere alle forbindelser gennem Tor.

Med Orbot kan du sikre dig, at de data, du sender og modtager, er meget mere private. Avancerede brugere kan endda oprette forbindelse til bestemte broer eller relæer.

I modsætning til den grundlæggende Tor-browser får Orbot alle internetapps til at blive dirigeret via Tor.

Dette betyder, at selv Google Play og Facebook kan blive narret til at tro, at du har en anden IP-adresse. Datakryptering er også meget værdifuld i Googles panoptikon.

Sidst men ikke mindst kan du downloade og installere Haler.

Det er et operativsystem, hvis internetforbindelse tvinger brugen af ​​Tor som standard. Tails fungerer på computere så gamle som 10 år og er fortrolige med privatlivets fred. Når du er installeret, finder du også nyttige kryptografiske værktøjer og en række kontorapplikationer.

Hvis Tor-browseren har sine begrænsninger i omfanget, tilbyder Tails holistisk privatliv. Den eneste ulempe ved haler er det begrænsede antal tilgængelige applikationer.

Hvis du har brug for specifikke professionelle værktøjer, har du det bedre med Windows eller MacOS. Men hvis dit hovedfokus er internetbeskyttelse, så er Tails vejen at gå.

Hvordan bruger jeg Google med Tor?

I de fleste tilfælde fraråder Google brugen af ​​fuldmagter (inklusive VPN og Tor) med CAPTCHA.

For at se resultaterne af søgemaskinen skal du lave en Turing-test, der viser, at du er en menneskelig bruger.

Dette er en måde, hvorpå Google holder robotter væk fra at spamme søgemaskinen for at påvirke indholdsrangeringen.

Google-logo

På grund af CAPTCHA-systemet bliver du nødt til at klikke på billeder i henhold til instruktionerne. Google vil bede dig om at finde alle biler, broer, krydsture og gadebelysning i tilfældige billeder. Processen bør ikke tage længere end 30 sekunder, og når du har indsendt et korrekt svar, er du klar.

Hvis du ikke kan lide at lave denne Turing-test, skal du skifte til DuckDuckGo. DDG sporer ikke dig, indsamler ikke data og straffer dig ikke for at bruge Tor.

Skal du bruge Tor med en VPN

Kombination af Tor og VPN er den bedste måde at beskytte dit privatliv på internettet.

Gennem denne metode er der ingen routingknudepunkter på Tor-netværket, der kan se din rigtige IP-adresse.

Dette betyder, at exit-backtracking-angrebet bliver sværere at udføre.

VPN-koncept

Også hvis Tor-routing holder op med at fungere, er du stadig beskyttet af VPN. Ved at modtage et ekstra beskyttelseslag bliver løgets kerne ekstra sikker.

I en blogindlæg, selv VPN-tungvægt ExpressVPN anbefaler stabling af Tor og VPN.

Samtidig forklares det, at kun VPN gennem Tor-opsætning fungerer. At sætte en VPN-tjeneste oven på Tor er sværere, har ingen fortrolighedsfordele og bremser forbindelsen.

Denne combo er det bedste, som en gennemsnitlig internetbruger kan få for at maksimere privatlivets fred og sikkerhed.

For at bryde de stablede lag af VPN og Tor skal du bruge meget dyre og sofistikerede værktøjer. Mostdata-overvågningssystemer er magtesløse og ineffektive mod Tor over VPN.

Alligevel kan nationalstater muligvis eje midlerne til at dekryptere din kommunikation, hvis det er nødvendigt. Så bestem din trusselmodel med forsigtighed, og opfør dig ikke som den usynlige mand.

Hvad er proxytjenester?

En proxytjeneste er paraplybetegnelsen for Tor og andre lignende værktøjer til beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed.

Fuldmagter involverer at bruge en anden computer til at fungere som en beskyttende formidler. Du dækker over din hovedadgangsenhed og dirigerer alle kommunikationsanmodninger via proxy.

Alligevel giver kun proxy mening, hvis du fysisk ejer den. At sende din IP-adresse og data til en tredjepartsserver er ikke en god model for privatlivets fred og sikkerhed.

De fleste proxies er også applikationsspecifikke og svagere med kryptering. Så hvis du skal bruge en internetservice, er det bedre at købe et VPN-abonnement og derefter oprette forbindelse til Tor.

Konklusion

Vi håber, at denne vejledning har været nyttig til at forstå, hvordan du skjuler din IP-adresse.

Dette er et emne, der konstant udvikler sig. At holde dig opdateret om de nyeste teknologier hjælper dig med at bevare dit privatliv. Denne vejledning vil konstant blive opdateret for at afspejle disse ændringer.

Sammenligningstabel

Firmanavn Prisservere / lande Hastighed Privatliv
ExpressVPN-logo $ 6,65 3000/160 Hurtigste Fantastiske Tilmelde
PureVPN-logo $ 2,88 2000/140 Gennemsnit Gennemsnit Tilmelde
Surfshark-logo 1,99 $ 1040/61 Hurtig godt Tilmelde
NordVPN-logo $ 3,49 5660/59 Hurtig godt Tilmelde

Du kan støtte vores arbejde ved at købe en af ​​VPN’erne ovenfor via vores link.

Kontakt os, hvis du har andre spørgsmål, eller hvis Billfodl-teamet kan hjælpe dig ved at e-maile [email protected]

Kan jeg bruge Tor i stedet for VPN?

Selvfølgelig! Faktisk skaber kombinationen af ​​de to endnu mere sikkerhed og privatliv for brugeren. Vores guide hjælper

Skal jeg bruge VPN med Tor?

Det afhænger meget af din situation. Hvis du er journalist, der rapporterer i et land, der ikke har beskyttelse for pressen, anbefales det stærkt at bruge begge dele. Hvis du forsøger at omgå geografiske begrænsninger for at streame film, ville en Tor over VPN-forbindelse sandsynligvis være for langsom.

Bruger Tor ulovligt?

Nej, ikke i USA. Faktisk modtager Tor-stiftelsen penge fra den amerikanske regering for at holde det i drift. Tor er afgørende for at få information ud af despotiske regimer over hele verden, der forsøger at kontrollere internettet inden for deres land.

Er Tor over VPN-sikker?

Ja, Tor over VPN er helt sikkert. Der er flere måder at få det på, og alle er sikre. Vi detaljerer alt om Tor over VPN, herunder hvordan vi opsætter det i vores opskrivning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me