Skader minedrift GPU | Find svarene

beskadiger minedrift GPU

Crypto-minedrift har tiltrukket sig mere interesse på det seneste, især for kryptoer, der stadig kan udvindes ved hjælp af grafikkort, og denne stigende efterspørgsel har endda drevet prisen på mange mellemklassekort.

Minedrift med en GPU kan generere en betydelig fortjeneste, hvis elomkostningerne er lave. Men mange vidundere, skader minedrift GPU eller påvirker deres levetid?

Svaret afhænger af, hvordan du bruger dit grafikkort, og der er nogle faktorer, du bør overveje, hvis du vil bevare din GPUs livscyklus.

Hvorfor mine ved hjælp af GPU?

GPU-minedrift er praktisk på mange måder, da de er lette at finde online og ikke er for dyre sammenlignet med ASIC-minearbejdere. Også mere performante modeller kan producere fremragende med blot et par opsætningsjusteringer.

For eksempel kan AMD Vega Frontier-udgave muligvis snart udvinde Ethereum ved 70MH / sekund, hvis man skal tro cirkulerende rygter. Opsætningen af ​​en GPU-minedrift vil kræve finjustering, hvis du vil have dem til at fungere med optimal kapacitet, og det kan til tider være udfordrende at synkronisere flere kort til mine ved hjælp af det samme bundkort..

AMD Vega Frontier-udgave

gamersnexus.net

Efter at riggen er oprettet og konfigureret, overlader de fleste minearbejdere enheden til minedrift alene. Med nutidens minesoftware skifter enheden til at bruge minedrift til at generere mest overskud. De fleste minearbejdere forlader hardwaren for at gøre deres ting, mens de overvåger processen fra interface-appen. Men der er nogle krav til minedrift hardware, såsom hyppig kontrol og vedligeholdelse, da de udsættes for vanskelige behandlingsopgaver under minedrift af kryptokurver. Også de fleste minearbejdere undervurderer den stress, der pålægges deres hardware.

Varmestyring

Mineprocessen holder dine GPU’er under konstant stress ved fuld belastning til enhver tid, idet fansen typisk drejer ved det højeste omdrejningstal. Nogle tror måske, at dette er mindre skadeligt end at spinde op og køle ned igen, men det er ikke altid tilfældet. For at besvare spørgsmålet “skader minedrift GPU?” Bliver vi nødt til at undersøge opvarmnings- og køleprocessen.

VarmestyringHvis dine GPU-fans altid kører med konstant hastighed, slides de selvfølgelig hurtigere. Selvom fans blev oprettet til at understøtte højere centrifugeringshastigheder, påvirkes deres levetid i høj grad, hvis de konstant tvinges til at køre med maksimal kapacitet. At ikke bruge nogen blæsere, når du udvinder, er lige så skadeligt for din hardware.

Dette skyldes, at overophedning er hovedårsagen til GPU-beskadigelse, så det er vigtigt, at du opretholder din enhed mellem sikre temperaturniveauer.

GPU’er er normalt designet til at understøtte arbejde ved høje temperaturer og nå omkring 80 ° C eller endnu højere. Det er dog stadig vigtigt konstant at kontrollere temperaturen på dine grafikkort for at forhindre, at din enhed bliver for varm.

Nedenfor er en tabel, der viser de sikre intervaller for minetemperatur, som din GPU skal have under minedrift:

Temperatur

Status

30C – 49C

ikke minedrift

50C – 59C

fungerer stadig ikke og kræver overclocking.

60C – 69C

normal temperatur

70C – 75C

optimale niveauer

75C – 79C

den anstændige rækkevidde for de fleste GPU’er

80C – 89C

kræver opmærksomhed kan beskadige din pc

90C

beskadiger din GPU

Udskiftning af ventilator

Du bør regelmæssigt udskifte dine minedriftfans, hvis de kører i samme hastighed, da de er den eneste GPU-komponent, der har den korteste livscyklus på grund af slid. Dine andre GPU-komponenter vil være i fare, hvis dine fans holder op med at arbejde korrekt.

Selvom din GPU-temperatur ligger inden for de lavere intervaller, skal du altid kontrollere og udskifte dine blæsere, så du kan undgå overophedning af strømkomponenter.

Hvordan kan minedrift beskadige din GPU?

Den første og mest almindelige måde at beskadige din GPU er ved at køre den ved høje temperaturer (i 90C-området) i længere tid, da det helt sikkert vil påvirke kortets øvrige komponenters livscyklus.

Hvis det er for komplekst eller tidskrævende at udskifte blæsere for dig, kan du også vælge et system, der er baseret på væskekøling, selvom denne mulighed vil være meget dyrere.

GPU

coincentral.com

Skader minedrift GPU: andre aspekter

Overclocking

Overclocking er nødvendig for kryptominingsprocessen. På den gode side kan det faktisk ikke skade moderne GPU’er, da de fleste af dem har en integreret beskyttelsesmekanisme, der lukker kortet, hvis det er forkert..

Det kræver faktisk en stor indsats for at påføre fysiske skader på dit kort bare ved overclocking, da det ikke er kommet tæt på den indvirkning, det har på strømforbrug og temperatur sammenlignet med CPU-overclocking.

Termisk cykling

Termisk cykling er noget, som alle GPU-minearbejdere skal tage i betragtning. Selvom man kunne forvente, at minedrift har lav vedligeholdelse af termisk cykling, er det ikke sådan, det er i virkeligheden.

Med nogle mindre ændringer til hvert korts strømindstillingsindstilling kan du nemt gøre denne vedligeholdelsesproces meget let at vedligeholde.

Hvis du igen anvender termisk pasta på en GPU en gang imellem, vil du være i stand til at holde dit kort køligt og undgå større skader uden megen anstrengelse. Husk, at du ikke bør gå overbord med at genanvende pastaen, da det anbefales, at du kun gør dette en gang om måneden.

Konklusion: Skader minedrift GPU?

I modsætning til spil og andre beregningsopgaver holder kryptovaluta-minedrift en GPU, der kører med fuld kapacitet næsten kontinuerligt. Selv når du stresstest kortet, holdes kapaciteten i en begrænset periode, før de risikerer at beskadige kortene.

gpu-ikonUanset om du mine Ethereum eller Dogecoin, vil minedriftsprocessen understrege et kort til dets grænser under hele operationen. Selvom de fleste af nutidens modeller er i stand til at arbejde med så krævende parametre, vil det stadig tage en vejafgift på kortets levetid og ydeevne. Selvom virkningerne af anstrengende minedrift ikke bemærkes i starten, et par måneder senere, bemærker du muligvis, at den vil begynde at producere lavere hashhastigheder og i sidste ende gå ned.

Så beskadiger minedrift GPU? Ikke hvis du bryder ansvarligt og tager den rigtige vedligeholdelsesmetode, som f.eks. At holde din enhed overophedet, undgå unødvendig overclocking, hold din pc ren og udskift dine fans, hvis de viser tegn på nedslidning.

Nu hvor du kender dos og don’ts ved GPU-minedrift, kan du begynde at bruge den til at generere din foretrukne krypto.

Fremhævet billede: Bitcoinist

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me