Staten Blockchain 5 år fra nu (feat.) Josip Heit

blockchain

Blockchain fik ikke særlig opmærksomhed, før prisen på Bitcoin nåede paritet med prisen på guld. Dette var starten på den første institutionelle frygt for at gå glip af (FOMO) blockchain-teknologien i 2017. Mange virksomheder indarbejdede blockchain og de fascinerende og spændende brugssager, der fulgte bagefter, fangede interessen for institutionelle giganter som IBM, Microsoft, JPMorgan, Accenture.

Siden da har blockchain fundet stigende brugssager i næsten alle aspekter af menneskeliv. Denne teknologi er klar til at slippe af med mellemmænd, astronomisk forbedre gennemsigtigheden i forretningsprocesser, forbedre sikkerheden, sænke driftsomkostningerne og forbedre effektiviteten i forretningstransaktioner globalt.

Josip Heit

“Jo flere mennesker hævder, at blockchain er en relativt ny teknologi, jo mere trænger den ind i forretningsprocesser som en forretningsteknologi,” sagde bestyrelsesformanden for GSB Gold Standard Banking Corporation AG, Josip Heit.

Josip Heit er en berømt blockchain-fortaler, der har ændret den moderne betalingsindustris ansigt. En opportunist finder muligheder, selvom situationen i øjeblikket ikke ser ud til at give den nævnte mulighed. Første bevægere i enhver branche har altid større fordele, og blockchain-branchen har ikke været en undtagelse.

Ifølge Heit vil enhver branche, der værdsætter kundernes privatliv og sikkerhed, uundgåeligt flytte til blockchain eller risikere at blive overflødig i de næste fem år.

Potentialerne inden for blockchain-industrien er ubegrænsede. Dette rum er blevet identificeret som en af ​​de hurtigst voksende sektorer i de seneste og nuværende årtier. Ifølge MarketWatch sad det globale marked for blockchain på $ 708 millioner i 2017 og er forventes at nå 60,7 milliarder dollars i 2024.

Blandt de ubegrænsede anvendelser af denne teknologi er følgende tre spændende måder, hvorpå blockchain vil transformere erhvervslivets ansigt.

  • Ikke-svampelige tokens (NFT)

Et ikke-fungibelt token er en udvalgt type kryptografisk token, der repræsenterer noget unikt. Derfor er ikke-svampelige tokens ikke indbyrdes udskiftelige. Almindelige digitale valutaer er derimod fungible og kan let overføres. NFT’er bruges ofte til at gemme meget mere komplekse og specifikke oplysninger.

Anvendelsen af ​​NFT’er kan ses i at skabe, administrere og overføre rettighederne til aktiver i den virkelige verden sikkert og gennemsigtigt. 

Regeringsudstedte dokumenter såsom fødselsattester, ejendomsregistre, ægteskabsattester, scoringer for ernæringsklasser og kørekort og mere kan alle tokeniseres via NFT’er.

Forbrugere i detailleddet kan bruge blockchain til at teste ægtheden af ​​luksusvarer. Digitale varer, varer eller billetter kan nemt gemmes som NFT’er på blockchains.

Ifølge Josip Heit, bestyrelsesformand i Karatbars, med vedtagelsen af ​​NFT’er i de kommende år, vil det være let for enkeltpersoner og regeringer at bevise juridisk ejerskab af ejendomme. De vanskeligheder, som manglende landdokumenter medfører, er væk.

  • Identitetsstyring og databeskyttelse

Internets fremkomst medførte en astronomisk stigning i identitetstyveri og cyberangreb, der har spist dybt ned i stoffet i vores cyberspace. Blockchain bringer en ny form for identitetsbekræftelse i spidsen for at beskytte brugernes information.

identitetsstyring

Kilde: Saviynt

Selv-suveræn identitet vil gøre det muligt for brugerne at opretholde en enkelt digital identitet gennem flere platforme, mens de vælger specifikke detaljer, som de ønsker at dele offentligt.

Dette er fremtiden for privatlivets fred. Brugere vil ikke længere være underlagt datamæglere og dataindsamlingscentre. Denne tilgang til identitetsstyring vil radikalt ændre den nuværende digitale økonomi, som før har gjort personlige data til en vare.

Det Forenede Kongerige brugte angiveligt ca. 3,3 milliarder euro på identitetsstyringsprocesser i 2014. Ud over de fordele, som blockchain giver en almindelig bruger, kunne det også skære ned på de offentlige udgifter.

Med blockchain identitetsstyringssystem kan data relateret til Know-Your-Customer (KYC) og Anti-Money-Laundering (AML) overføres fra en bank til en anden på en omkostningseffektiv måde uden at gå på kompromis med sikkerheden.

  • Smart kontraktansøgning i forretningsprocesser

En smart kontrakt er en kode designet til eksternt at starte, validere eller udføre en kontrakt eller aftale. Smarte kontrakter gør det muligt at udføre pålidelige forretningsaftaler uden behov for tredjeparter, der kan påvirke processen negativt.

smart kontrakt

Kilde: TheCryptonomist

Ikke alene slipper dette system for store gebyrer, der opkræves af tredjeparter, men det eliminerer også bias såvel som menneskelige faktorer og giver i sidste ende en højere grad af gennemsigtighed. Heit hævder, at smarte kontrakter hurtigt bliver de 21. advokater fra det 21. århundrede.

Afsluttende tanker om tilstanden i blockchain 5 år fra nu

Mens der er mange kritikere af blockchain og kryptokurver, finder dette rum fortsat brugssager på tværs af forskellige brancher. Det er interessant, hvordan nationer som Kina, De Forenede Arabiske Emirater og Singapore i øjeblikket konkurrerer om, hvem der vil føre en alder af den digitale økonomi og blockchain.

Dette signalerer en masseadoptagelse af blockchain-teknologi. Snart end senere vil blockchain stige og få den længe ventede opmærksomhed og interesse, den fortjener. 

Fremhævet billede: naaim.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me