Hvor mange investorer HODL Post-ICO? Et kig på opbevaring af poletter

En af de smukke ting ved Ethereum er, at hver eneste transaktion, der sker på sin blockchain, er åben for verden. Fra et dataperspektiv betyder det, at der er en overflod af interessante analyser, vi kan udføre, og indsigtsfulde målinger, vi kan beregne ud fra disse transaktioner.

Især er et område, der endnu ikke har fået meget opmærksomhed, tokenretention – det vil sige, hvad% af tegnebøgerne holder på deres tokens i nogen tid. I betragtning af populariteten af ​​”HODL” er det ret overraskende, at vi endnu ikke har set mange hårde metrics om tokenretention (skønt Dhruve Bansal udførte et fremragende stykke analyse på Bitcoins “HODL Waves”). Når alt kommer til alt er transaktionsdataene for ERC20-tokens let tilgængelige for os at studere.

At håndtere Ethereum-data er ikke ligefrem plug-and-play, men hos CoinFi indtager vi disse transaktioner som en del af vores datalager, hvilket giver nem adgang og analyse. Men inden vi går ind i dataene, skal vi se på, hvordan vi definerer fastholdelse.

Hvordan definerer vi opbevaring af tokens?

Området med tilbageholdelse er blevet undersøgt grundigt i mobilappsrummet. Og der er et par måder til at måle brugerretention, som vi kan udnytte, når det kommer til tokens og især ICO’er. Amplitude har nogle store litteratur hvis du er interesseret i, hvordan brugeropbevaring måles i mobilappsrummet.

Lad os til vores formål bringe den enkleste definition af brugerretention i tokenverdenen: N-dagsretention.

N-dags opbevaring for apps siger: hvad% af brugerne er stadig aktive N dage efter første installation af appen?

I tokenverdenen kan vi lave en analog definition for ICO-deltagere: Hvilken procent af ICO-deltagere (tegnebøger) har stadig deres tokens N dage efter, at tokens er blevet distribueret og låst op?

Lad mig straks påpege, at der er nogle åbenlyse problemer med denne definition:

  1. Tegnebøger er ikke 1: 1 med mennesker. Folk kan have flere tegnebøger. Og faktisk kan flere personer dele den samme tegnebog (f.eks. I ICO-puljer).
  2. Vi registrerer kun on-chain-transaktioner, hvilket betyder, at transaktioner, der sker på centraliserede børser, ikke bliver afhentet ved hjælp af definitionen ovenfor. Den gode nyhed er, at i en ICO sker de første transaktioner (token distribution) på blockchain. Den dårlige nyhed er, at en transaktion fra en personlig tegnebog til en børs tegnebog ikke nødvendigvis betyder, at tegnebogsejeren faktisk har solgt tokens.

Der er et par flere problemer at overveje, men med disse forbehold i tankerne, lad os dykke ned i dataene ved først at se på CoinFis N-dages tilbageholdelse.

Et kig på CoinFi’s Token Retention

Crunching af ERC20-transaktionsdata fra Ethereum-blockchain er her den tilbageholdelsesrate, som vi observerer for CoinFi i de første fire uger efter COFI-token blev låst op:

Token Retention-1

Som du kan se, har grafen den velkendte omvendte hockey-stick-form af brugeropbevaringsgrafer. Det største fald i tilbageholdelse sker i de første par dage, og derefter danner det hurtigt et plateau. Mens grafer for brugeropbevaring ofte falder til en tilbageholdelsesrate på ca. 20-25% efter kun tre dage, COFI-retentionsraten er ~ 70%, selv efter fire uger.

Den enkleste forklaring på, at denne tokenopbevaring er så meget højere end appretention, er sandsynligvis, at brugeropbevaring kræver aktivitet fra brugerens side (brug af appen), mens tokenopbevaring kræver inaktivitet (sender ikke dine tokens hvor som helst).

Men at sammenligne brugerretention med tokenretention er i det væsentlige at sammenligne æbler med appelsiner. Senere i dette indlæg vender vi tilbage til nogle mere meningsfulde benchmarks.

Et andet koncept, vi kan låne fra brugeropbevaring, er kohorter. Dybest set vil vi gerne opdele vores tegnebøger i meningsfulde segmenter. I CoinFis tilfælde havde vi to ret forskellige segmenter, der modtog COFI-tokens: investorer og dem, der modtager luftdråber.

Lad os sammenligne fastholdelsesgraden mellem disse to grupper:

Token Retention-2

Investorer og airdrop-modtagere har stabiliseret sig på omkring 65-70% tilbageholdelsesrate efter ~ 60 dage, men investorer ser ud til at have flyttet deres tokens hurtigere. Bemærk, at dette også kan skyldes, at investeringspuljer (repræsenteret af en enkelt tegnebog) videredistribuerer tokens til deltagerne i puljen. Igen ved vi ikke rigtig, om tokens i sidste ende blev solgt til andre kryptoassets eller ej.

Sammenligning af Token Retention Rate

Men er en fastholdelsesgrad på 65-70% høj eller lav?

Lad os sammenligne CoinFi-opbevaringsgrafen med et par andre ICO’er, hvor tokenfordeling skete omkring samme tid: SelfKey (KEY), Bee (BEE) og Insights Network (INSTAR).

Token Retention-3

15 dage efter, at tokenet er låst op, ligger tilbageholdelsesgraden fra ~ 45% til ~ 83%. Det er en spredning på næsten 40 point, der viser, at forskellige ICO’er og tokens har meget forskellige fastholdelsesegenskaber.

Interessant nok er SelfKey og CoinFis opbevaringskurver næsten identiske i de første 16 dage.

Bi’s høje tilbageholdelsesrate er imponerende, men det kunne forklares med to vigtige faktorer. For det første var deres individuelle loft meget lavt (0,2 – 0,4 ETH), hvilket betyder, at færre mennesker måske er bekymrede over deres investering. For det andet tog det cirka 30 dage, før BEE-tokens blev låst op. Efter så lang tid har ICO-deltagere måske endda glemt tokens helt! Som nævnt ovenfor fører inaktivitet til høj retention af tokener. Det er selvfølgelig også fuldt muligt, at mange af Bees ICO-deltagere simpelthen er HODLere med en tilbageholdelseshastighed over normen.

Det spring, du ser for Insights Network, skyldes et airdrop det skete den 16. marts 2018 for medlemmer af samfundet. I praksis betød dette, at mange investorer, der flyttede / solgte deres tokens, i det væsentlige var HODLere igen, da airdrop skete.

Endelig er det en dårlig ting, at Bluzelle har den laveste tilbageholdelsesrate? Nå, Bluzelle havde faktisk det højeste afkast af disse tokens, da det ramte børser. Så måske er årsagsforholdet vendt: en høj pris på børser kan få folk til at sælge deres tokens – fordi de derefter kan låse fortjeneste. Vi drager ikke nogen stærk konklusion udelukkende af denne analyse, men i et senere indlæg vil vi undersøge forholdet mellem metrikker til tokenretention og tokenpris.

Token Retention Metrics Kommer snart på CoinFi-platformen

Opbevaringsmålinger vil snart være tilgængelige på CoinFi-platformen. Vi mener, at sådanne metrics vil hjælpe crypto-investorer med at få en bedre forståelse af cryptoassets, der er anført på CoinFi, og i hvilket omfang tidlige investorer HODLer deres tokens.

Hvilket token vil du se opbevaringsmålingerne for? Lad os vide i kommentarerne nedenfor eller ved at tweet på os!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me