Er Afrika det nye kryptokurrencycenter? Afrikanske virksomheder opfordrer centralbanken til at købe Bitcoin over USD

Skyer stiger over værdien af ​​USD og kan føre til efterfølgende fald i dens værdi på kort tid. Afrikanske virksomheder tager denne risiko alvorligt og kalder det et spørgsmål af national interesse, der opfordrer Centralbank til handling i sagen og har opfordret til at favorisere Bitcoin frem for amerikanske dollars..

Hvorfor kaoset?

Den amerikanske dollar led under løbende ”sell the fact” svar på godkendelsen af ​​skatteregningen. Porteføljejusteringer ved årets udgang sammen med svagere forbrugertillid, en glip af jobløse krav og andre negative nyheder hjalp ikke greenbacken. Den stigende pris på olie og andre råvarevalutaer har også ført til, at USD har mistet terrænet overalt.

Se på det langsigtede diagram over det amerikanske dollarindeks nedenfor. Indekset sporer i det væsentlige dollarens præstationer i forhold til andre større valutaer.

                            Diagram med tilladelse til StockCharts.com

Faktisk er mange afrikanske lande afhængige af USD kontantreserver, og de amerikanske dollars forventede fald i værdi har alarmeret repræsentanter for mange virksomheder. Groupe Nduom, vicepræsident for et førende finansielt holdingselskab, Papa-Wassa Chiefy Nduom, har taget til Linkedin og Twitter for at bringe dette spørgsmål for “mindre afhængighed af greenbacks og mere investering i bitcoin” i rampelyset.

Mr. Nduom spørger via sin Linkedin-konto.

“Hvad hvis dette kontinent endelig kunne skabe konsensus omkring et nyt digitalt reserve-aktiv – og finde ud af måder til at finansiere infrastrukturudvikling ved at udnytte det,”

Han skrev.

”Jeg vil kigge efter den første afrikanske centralbankmand, der siger – jeg er træt af at lægge hatten i hånden og tigge – lad os tage en vis risiko og grave i dette nye globale, tilladelsesløse, robuste og udvidelige økonomiske økosystem. Alt, hvad vi har brug for at lære, er gratis på internettet. ”

Stigende interesse for afrikanske lande for kryptokurrency og Bitcoin

Der er omkring 2,5 milliarder mennesker, der ikke har adgang til banker eller konti, og de fleste af dem bor i økonomisk og politisk ustabile lande. Bitcoin kan bruges som medium til opbevaring af formue, hvilket eliminerer chancerne for, at enhver lokal myndighed eksproprierer midler fra en bankkonto.

For nylig observerer Afrika også en stigning i Bitcoin-aktivitet. Kunder i verdens næststørste kontinent og næststørste befolkning har taget kryptovaluta seriøst i nogen tid nu.

Sydafrika er en af ​​de vigtigste aktører, når det kommer til kryptokurver og blockchain med et antal startups, der kører i landet.

Sydafrika har i øjeblikket ingen regler for brug af kryptokurver. Imidlertid har Reserve Bank ryddet sin holdning til virtuelle valutaer og skitseret dem i dette papir om  Positionspapir om virtuelle valutaer udstedt tilbage i 2014.

Mulighederne på det afrikanske kontinent for kryptovaluta-startups

Bitcoin til pengeoverførsler

Et bestemt område, hvor Bitcoin og andre kryptokurver kan vise sig at være særligt forstyrrende på det afrikanske kontinent, er pengeoverførsler. Pengeoverførsler til Afrika syd for Sahara, hovedsagelig sendt fra medlemmer af samfundet, der arbejder i udlandet, forventedes at stige 41 mia. US $ i 2016. Det anslås, at pengeoverførsler i Afrika tegner sig for et land for land-gennemsnit på 5 procent af BNP.

Kan Bitcoin være alternativ til traditionel bankvirksomhed?

Som sådan siger Christian, der er grundlægger af den nigerianske start Bitstake, at Bitcoin kan tilbyde en levedygtig alternativ form for finansielle tjenester til Afrika.

“Bitcoin kan hjælpe finansielle institutioner i Afrika og producere sunde alternativer, hvis en bank ikke er inden for rækkevidde af en befolkning, så har de brug for levedygtige alternativer for sikkert at sikre og overføre økonomi – vi mener, at vores service henvender sig til dette” ikke-bankede “segment.”

Barrierer for vækst

Ingen tvivl om, at bitcoin er et nyt koncept, der kan ændre det afrikanske kontinents økonomi, men det er stadig i sin spædbarnsfase. De største forhindringer, der kan opstå for Bitcoin-adoption, er det

  • Afrika er stadig meget illikvid,  
  • Der er digital knaphed, da de fleste ikke har adgang til digitale enheder.
  • Afrika har magtknaphed som sådan, det modstår enhver form for minedrift.

Falk Benke, grundlægger af ghanesisk bitcoin-opstart, beam, hævder, at Bitcoin ikke vil være i stand til at udnytte sit potentiale, medmindre optagelsen gøres lettere gennem en række foranstaltninger, der spænder fra samfundsuddannelse til oprettelse af en gunstig reguleringsordning.

“Bitcoin har potentialet til at påvirke Afrika under visse omstændigheder: vedtagelse af masserne, der kræver uddannelse og tilgængelighed gennem funktionstelefoner samt et venligt reguleringsmiljø,”

han siger.

Det fører os til et spørgsmål, vil faldet i USD-værdi påvirke Bitcoin??

Fortæl os dine tanker om bitcoin i 2018 i kommentarerne nedenfor eller skriv til os på [e-mail beskyttet]

Det præsenterede indhold kan omfatte forfatterens personlige mening og er underlagt markedsforhold. Lav din markedsundersøgelse, før du investerer i kryptokurver. Forfatteren eller publikationen har ikke noget ansvar for dit personlige økonomiske tab.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me