Kryptovalutaer og skatter: Seneste opdateringer fra 5 lande

Lande over hele verden har kæmpet med spørgsmålet om, hvordan man regulerer kryptokurver i de sidste par år. På trods af alle udkast til regulering af kryptokurrency og paneldiskussioner har de fleste af dem kun gjort delvise fremskridt på den front, og kryptokurver forbliver fortsat i det grå område. Skattemyndighederne er imidlertid desperate efter at hoppe ind på dette marked på 290 milliarder dollars og kræve deres andel af indtjeningen fra kryptoinvestorer og handlende. 

Her er 5 lande, der for nylig har opdateret, hvordan de beskatter (eller ikke beskatter) kryptokurver –

USA

I OS, Bitcoin kunne være en vare, en ejendom eller sikkerhed, afhængigt af hvilken regulator – CFTC, IRS eller SEC, henviser man til. En nylig høring, der var vært for USA’s komité for bank-, bolig- og byanliggender, havde meget diskussion om, om bitcoin skulle forbydes eller kunne forbydes, men høringsmedlemmerne kunne ikke nå frem til nogen endelige svar på spørgsmålet. 

På trods af kryptokurrencyens nuværende inkonsekvente status på tværs af stater og regulerende organer sender IRS breve til kryptokontoindehavere, der informerer dem om reglerne omkring kryptokurver og opfordrer dem til at rapportere deres indkomst korrekt. 

IRS brev 6174

Vi har oplysninger om, at du har eller havde en eller flere konti, der indeholder virtuel valuta, men måske ikke kender kravene til rapportering af transaktioner, der involverer virtuel valuta, som inkluderer kryptovaluta og virtuelle valutaer, der ikke er krypto. Efter at have gennemgået de (uddannelsesmæssige) oplysninger nedenfor, hvis du mener, at du ikke nøjagtigt har rapporteret dine virtuelle valutatransaktioner på en føderal selvangivelse, skal du indgive ændrede afkast eller misligholdte afkast, hvis du ikke har afgivet et afkast for en eller flere skattepligtige flere år.”

Manglende korrekt rapportering af “indkomstskatkonsekvenserne af virtuelle valutatransaktioner” kan føre til skat, renter, sanktioner eller endog strafferetlig retsforfølgning. 

Indien

I Indien, Indkomstskatteafdelingen sendte skatteoplysninger til kryptoinvestorer og -handlere i juli, der indeholdt en liste over 26 spørgsmål omkring modtagerens indtægtskilder, deres kryptokurrency-transaktioner, de platforme, de har brugt til transaktion i kryptokurrency, og om de har betalt skat på deres overskud fra cryptocurrency-indtjening. Desuden beordrer meddelelsen modtagerne til at vises i kontoret for viceadministrerende direktør for indkomstskat på en bestemt dato og fremlægge dokumentation med enten regnskab eller andre dokumenter vedrørende deres indtægtskilder. Det instruerer dem også “ikke at rejse, før de får nogen tilladelse fra embedsmænd til at gøre det” og advarer om den mulige bøde på op til 10.000 Rs, hvis de ikke kommer og leverer de krævede beviser. 

Det skal bemærkes, at Indien har indført et bankforbud mod kryptokurver, og et ubekræftet dokument, der for nylig er lækket af blockchain-advokat Varun Sethi, antyder, at Indien muligvis indfører et fuldstændigt forbud mod alle kryptokurver undtagen digital rupee og digitale udenlandske valutaer. Udkastet til lovforslag med titlen ”Forbud mod kryptovaluta & Regulering af officielle digitale valutaer ”siger

”Ingen person må mine, generere, holde, sælge, handle i, udstede, overføre, bortskaffe eller bruge Cryptocurrency på Indiens område.”

Imidlertid er der endnu ikke annonceret nogen officiel beslutning om det generelle forbud mod kryptokurver.

Brasilien

Brasilien blev det seneste land til at deltage i listen over lande, der pålægger skat på kryptokurrency. Tidligere i maj havde Brasiliens præsident for deputerede, Rodrigo Maia, beordret oprettelse af en kommission til at arbejde med at designe kryptokurrencyregler. Der har ikke været nogen offentlig opdatering om nogen udvikling på den front. I henhold til de seneste rapporter har Department of Federal Revenue dog beordret obligatorisk videregivelse af oplysninger om transaktioner på over $ 30.000 brasiliansk real ($ 7.600) til skattemyndighederne. Flytningen, der er rettet mod både private investorer og kryptovirksomheder, ses som et middel til at øge skatteindtægterne. 

Singapore

Kryptohandlere i Singapore har muligvis snart haft en grund til at glæde sig, fordi skattemyndigheden i landet muligvis fritager kryptokurrency-transaktioner fra GST. Den 5. juli offentliggjorde Inland Revenue Authority of Singapore (IRAS) en Vejledning til e-skatudkast til detaljerede retningslinjer for beskatning af “Digital Payment Tokens”. 

Guiden angiver tydeligt, hvad der udgør “Digitale betalingstokener” –

Digital TokenKilde: IRAS e-tax guide

Godkendelsen af ​​udkastet til vejledning fører til, at følgende ændringer træder i kraft fra 1. januar 2020 – 

SingaporeKilde: IRAS e-tax guide

IRS søger også at fodre på denne ændring af GST-behandling fra virksomheder, der beskæftiger sig med kryptokurrency-transaktioner. 

Den singaporeanske regerings tilgang til regulering og beskatning af kryptokurver gør den til et af de få lande, der udvikler et miljø, der fremmer væksten af ​​digitale kryptokurver. 

Georgien

Georgien udgav for nylig en opdatering om beskatningen af ​​kryptokurver på trods af manglen på regler omkring dem. Landets finansminister, Ivane Matchavariani, underskrev for nylig et lovforslag, der præciserer, hvordan enheder, der handler med kryptokurver, både virksomheder og enkeltpersoner, skal beskattes. 

I henhold til denne nye regning vil indbyggere i landet være i stand til at veksle kryptokurver til fiat-valuta uden at skulle betale moms på transaktionen. Dette indebærer, at landet måske ser på Bitcoin som valuta, da der kun opkræves moms på varer og tjenester. 

Det skal bemærkes, at den georgiske lari forbliver det lovlige betalingsmiddel i landet, og kryptokurver, som udenlandske fiat-valutaer, ikke accepteres for betalinger. Mineselskaber skal betale moms, medmindre de er registreret i udlandet. 

Fraværet af udtrykkelige regler omkring kryptovalutaer er en årsag til foruroligelse blandt indehavere af kryptokurrency, især når tilsynsmyndigheder i lande som USA og Indien foreslår et fuldstændigt forbud mod kryptokurver og endda foreslår straf for dem, der har kryptokurver. På et sådant tidspunkt kunne nyheden om afgifter på kryptokurrency betragtes som en sky med sølvforing. 

Hvis skattebureauerne i verden udarbejder skatteregler omkring kryptokurver, betyder det, at de ikke planlægger at forbyde kryptokurver. Investorer i kryptovaluta vil hellere have regler omkring kryptokurver og betale skat på deres kryptoindtjening end at leve i den konstante frygt for at blive straffet i tilfælde af et kryptovalutaforbud.

For økonomier kan regulering af krypto være en mere gunstig mulighed, da de vil være i stand til at drage fordel af yderligere skatteindtægter. Forbud mod kryptokurver vil kun skubbe dette spirende marked under jorden, hvor myndighederne har ringe synlighed eller kontrol over kryptokurrencyhandel. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me