Salausvaluutat ja verot: Viimeisimmät päivitykset viidestä maasta

Maat eri puolilla maailmaa ovat viime vuosina kamppailleet kysymyksen kanssa siitä, miten salausvaluuttoja säännellään. Kaikista salausvaluutan sääntelyluonnoksista ja paneelikeskusteluista huolimatta suurin osa niistä on edistynyt vain osittain tällä alalla, ja kryptovaluutat ovat edelleen harmaalla alueella. Veroviranomaiset haluavat kuitenkin epätoivoisesti hypätä näille 290 miljardin dollarin markkinoille ja vaatia osuutensa salaussijoittajien ja kauppiaiden tuloista. 

Tässä on 5 maata, jotka ovat äskettäin päivittäneet, kuinka verotetaan (tai ei veroteta) kryptovaluuttoja –

USA

vuonna MEILLE, Bitcoin voisi olla hyödyke, omaisuus tai arvopaperi, riippuen siitä, mihin säätimeen – CFTC, IRS tai SEC – viitataan. Yhdysvaltain pankki-, asunto- ja kaupunkiasiain komitean isännöimässä äskettäisessä kuulemistilaisuudessa käytiin paljon keskustelua siitä, pitäisikö bitcoin kieltää vai voisiko se kieltää, mutta kuulemistilaisuuden jäsenet eivät pystyneet saamaan lopullisia vastauksia asiasta. 

Huolimatta kryptovaluutan nykyisestä epäjohdonmukaisesta asemasta valtioiden ja sääntelyelinten välillä, IRS lähettää kirjeitä salaustilien omistajille, tiedottamalla heille salausvaluuttoja koskevista säännöistä ja kehottaa heitä ilmoittamaan tulonsa oikein. 

IRS-kirje 6174

Meillä on tietoja siitä, että sinulla on tai sinulla on yksi tai useampi virtuaalivaluuttaa sisältävä tili, mutta emme ehkä tiedä virtuaalivaluuttaa koskevien tapahtumien raportointivaatimuksia, jotka sisältävät salausvaluutan ja salaamattomat virtuaalivaluutat. Kun olet tutustunut alla oleviin (koulutus) tietoihin, jos uskot, ettet ole ilmoittanut virtuaalivaluuttatapahtumia tarkasti liittovaltion tuloveroilmoituksessa, sinun on tehtävä muutetut ilmoitukset tai rikolliset ilmoitukset, jos et ole jättänyt ilmoitusta yhdestä tai useammasta verollisesta vuotta. “

Virtuaalivaluuttatapahtumien tuloveroverovaikutusten ilmoittamatta jättäminen voi johtaa veroihin, korkoihin, sakkoihin tai jopa rikosoikeudelliseen syytteeseen. 

Intia

Sisään Intia, Tulovero-osasto lähetti heinäkuussa salaussijoittajille ja kauppiaille veroilmoituksia, jotka sisälsivät luettelon 26 kysymyksestä vastaanottajien tulolähteistä, heidän kryptovaluuttatapahtumista, alustoista, joita he ovat käyttäneet liiketoimintaan kryptovaluutassa ja ovatko he maksaneet veroja voitot kryptovaluuttatuloista. Lisäksi ilmoituksessa käsketään vastaanottajia tulemaan tuloveroviraston apulaisjohtajan toimistoon tiettynä päivänä ja toimittamaan todisteet tulolähteistään joko kirjanpitoon tai muihin asiakirjoihin. Se myös kehottaa heitä “olemaan lähtemättä, ennen kuin he saavat viranomaisilta luvan tehdä niin” ja varoittaa mahdollisesta 10 000 Rs sakosta, jos he eivät tule ja toimittavat vaadittuja todisteita. 

On huomattava, että Intia on asettanut pankkikiellon kryptovaluutoille ja blockchain-asianajaja Varun Sethin äskettäin vuotama vahvistamaton asiakirja ehdottaa, että Intia saattaa asettaa yleisen kiellon kaikille kryptovaluutoille lukuun ottamatta digitaalista rupiaa ja digitaalisia valuuttoja. Luonnosluonnos otsikolla “Kryptovaluutan kieltäminen & Virallisten digitaalisten valuuttojen sääntely ”todetaan

“Kukaan ei saa kaivaa, tuottaa, hallussapitää, myydä, käydä kauppaa, antaa, siirtää, hävittää tai käyttää kryptovaluutta Intian alueella.”

Virallista päätöstä salauksen valuuttojen yleisestä kiellosta ei kuitenkaan ole vielä ilmoitettu.

Brasilia

Brasilia siitä tuli viimeisin maa, joka liittyi niiden maiden luetteloon, jotka asettivat veroja kryptovaluutalle. Aiemmin toukokuussa Brasilian edustajainhuoneen presidentti Rodrigo Maia oli määrännyt perustamaan toimeksianto suunnitella kryptovaluuttamääräyksiä. Tuon rinnan kehityksestä ei ole julkaistu julkista tietoa. Viimeisimpien raporttien mukaan liittovaltion verovirasto on kuitenkin määrännyt pakollisen tietojen ilmoittamisen veroviranomaisille yli 30 000 dollarin Brasilian realin (7600 dollaria) ylittävistä liiketoimista. Sekä yksityisille sijoittajille että salausyrityksille suunnattu liike nähdään keinona lisätä verotuloja. 

Singapore

Singaporen salakauppiailla saattaa olla pian ollut syytä iloita, koska maan veroviranomainen saattaa vapauttaa kryptovaluuttatoimet GST: stä. Singaporen veroviranomainen (IRAS) julkaisi 5. heinäkuuta e-vero-luonnosopas tarkemmat ohjeet digitaalisten maksukoodien verotuksesta. 

Oppaassa ilmoitetaan selkeästi, mitkä ovat ”digitaaliset maksukoodit” –

Digitaalinen tunnusLähde: IRAS e-Tax Guide

Opasluonnoksen hyväksyminen johtaa seuraaviin muutoksiin, jotka tulevat voimaan 1. tammikuuta 2020 – 

SingaporeLähde: IRAS e-Tax Guide

IRS pyrkii myös ruokkimaan tätä muutosta GST-hoidossa yrityksiltä, ​​jotka käsittelevät kryptovaluuttatapahtumia. 

Singaporen hallituksen lähestymistapa kryptovaluuttojen sääntelyyn ja verotukseen tekee siitä yhden harvoista maista, jotka kehittävät digitaalisten kryptovaluuttojen kasvua edistävää ympäristöä. 

Georgia

Georgia julkaisi äskettäin päivityksen kryptovaluuttojen verotuksesta huolimatta niiden ympärillä olevien säännösten puutteellisuudesta. Maan valtiovarainministeri Ivane Matchavariani allekirjoitti äskettäin lakiesityksen, jossa selvennetään, kuinka salausvaluuttoja kauppaa harjoittavia yksiköitä, sekä yrityksiä että yksityishenkilöitä, verotetaan. 

Tämän uuden laskun mukaan maan asukkaat voivat vaihtaa kryptovaluutat fiat-valuutaksi maksamatta arvonlisäveroa tapahtumasta. Tämä tarkoittaa, että maa saattaa tarkastella Bitcoinia valuuttana, koska arvonlisäveroa kannetaan vain tavaroista ja palveluista. 

On huomattava, että Georgian lari pysyy maassa laillisena maksuvälineenä, ja kryptovaluuttoja, kuten ulkomaisia ​​fiat-valuuttoja, ei hyväksytä maksuihin. Kaivosyhtiöiden on maksettava arvonlisävero, elleivät ne ole rekisteröity ulkomailla. 

Salausvaluuttoja koskevien nimenomaisten sääntöjen puuttuminen aiheuttaa kriittisten valuuttojen haltijoiden hämmennystä, varsinkin kun sääntelyviranomaiset sellaisissa maissa kuten Yhdysvallat ja Intia ehdottavat salauksen valuuttojen täydellistä kieltämistä ja jopa ehdottavat salausvaluutan haltijoiden rangaistuksia. Silloin salakirjoitusverojen uutisia voitiin pitää pilvisenä, jossa oli hopeavuori. 

Jos maailman verovirastot laativat salausvaluuttoja koskevia verosääntöjä, se tarkoittaa, että ne eivät aio kieltää kryptovaluuttoja. Kryptovaluutta-sijoittajat haluaisivat mieluummin säännöksiä kryptovaluutoista ja maksavat veroja salaustuloista kuin elävät jatkuvassa pelossa, että heitä rangaistaan ​​kryptovaluutta-kiellon tapauksessa.

Taloudelle salauksen sääntely saattaa olla edullisempi vaihtoehto, koska ne voivat hyötyä ylimääräisistä verotuloista. Kryptovaluuttojen kieltäminen työntää nämä kasvavat markkinat vain maan alle, missä viranomaisilla on vain vähän näkyvyyttä tai hallintaa kryptovaluuttakaupasta. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me