Hvad er smarte kontrakter? | 2021 OPDATERING

smarte kontrakter

Smarte kontrakter er en integreret del af verdenen af ​​blockchain-teknologi. Disse kontrakter er softwareprogrammer, der udfører visse opgaver mellem to eller flere parter, når de fastsatte betingelser er opfyldt. I det væsentlige er det som en almindelig kontrakt, der selvudfører og ikke kræver en mellemmand, da den er afhængig af dens programmerede værdier.

smart kontrakt 1inn4science.com

Disse kontrakter kører på blockchain-teknologi, den underliggende teknologi i Bitcoin og de fleste kryptoer. Inputinformationen repræsenterer de værdier, der er tildelt af udviklerne, og når disse værdier er opfyldt, udfører kontrakten sig selv baseret på de regler, den var programmeret til at udføre.

Smarte kontrakter svarer til et Application Programming Interface (API), men i stedet for at blive brugt på en almindelig webplatform anvendes den på en blockchain. En applikationsprogrammeringsgrænseflade (API) giver brugerne mulighed for at interagere og introducere bestemte funktioner på den platform, de arbejder med.

Hvad smarte kontrakter gør

Den smarte kontrakt giver front-end-brugeren af ​​en decentral applikation (dApp) adgang til visse oplysninger i en decentral blockchain-database. En dApp kan have flere smarte kontrakter, der kan udføre forskellige funktioner, når de interagerer med blockchain.

Smarte kontrakter kan også programmeres til at udføre opgaver ud over kryptotransaktioner og kan bruges til at udføre funktioner i en række forskellige brancher, såsom juridisk, forsikring, fast ejendom og meget mere.

Historien om smarte kontrakter

smart kontraktbitbay.marke

Nick Szabo, der er krediteret for at lægge grundlaget for kryptokurrency, var den første til at foreslå konceptet med smarte kontrakter i 1994. Da konceptet først kom ud, var der ingen platforme, der kunne understøtte smarte kontrakter, så tydeligvis var der ingen interesse i dem.

I 2008 blev den første kryptomønt nogensinde oprettet – Bitcoin – og sammen med den – blockchain-teknologi. Denne nye teknologi tilvejebragte det rette miljø til intelligent kontraktkodeudvikling.

Først blev blockchain mest brugt til at foretage transaktioner og skabe nye mønter, men da Ethereum dukkede op på scenen, ændrede det hele sig. Ethereum var den første blockchain-platform, der udviklede kode specielt lavet til dApp-udvikling.

Dette var spilskifteren, der fik tilskyndelsen til mange andre platforme, såsom NEO og EOS. Den voksende popularitet af blockchain-teknologier tiltrak også opmærksomhed på smarte kontrakter og deres mulige brugssager, hvilket igen resulterede i en udvidelse af dApp-baserede blockchains.

Dapps til spil og spil har oplevet en stigning i de senere år på platforme som TRON og Ethereum. Cardano-platformen arbejder også på at implementere smart kontraktfunktionalitet med Goguen-opdateringen i år.

NEM, Stellar, Waves og Tezos er også populære blockchain-projekter, der muliggør oprettelse og implementering af smarte kontrakter.

Smart Contract Applications og Blockchain

Blockchain er det perfekte miljø til smarte kontrakter, da alle de gemte data er uforanderlige og sikre. Dataene i en smart kontrakt er krypteret og kan eksistere på en offentlig eller privat hovedbog, hvilket betyder, at de oplysninger, der er registreret i blokke, aldrig kan gå tabt, ændres eller slettes.

Blockchain-integration i smarte kontrakter giver udviklere mere fleksibilitet, da de ikke er begrænset til kun en type data. Udviklere er også i stand til at implementere en diversificeret række transaktionsmuligheder under implementering af smart kontrakt.

smart kontrakt 2produclic.fr

Smart kontrakt: det indre arbejde

Gensidig afhængighed

En smart kontrakt kan fungere alene, eller den kan implementeres samtidigt med andre smarte kontrakter. Kontrakter kan også programmeres til at udføre i en bestemt rækkefølge baseret på udførelsen af ​​andre kontrakter. For eksempel kan en smart kontrakt kun indstilles til at starte, når en anden smart kontrakt med succes har gennemført dens udførelse.

Smarte kontrakter kan i teorien bruges til fuldstændigt at overvåge og styre systemer og organisationer. Denne type system er til en vis grad implementeret i forskellige kryptokurver, hvor netværksstyringsbetingelserne er foruddefineret, hvilket gør det muligt for platformen at autonomt og uafhængigt styre sig selv..

Smarte kontraktobjekter

Hver smart kontrakt består af tre integrerede dele, som også er kendt som objekter:

  • Det første objekt kaldes underskrivere, de to eller flere parter, der bruger den smarte kontrakt de giver deres samtykke eller uenighed om de foreslåede vilkår via digitale signaturer;
  • Det andet objekt repræsenterer aftalens genstand. Eksistensen af ​​dette objekt er kun begrænset inden for den smarte kontrakts miljø. Ellers ville de smarte kontrakter være i stand til frit at få adgang til objektet;
  • Det tredje formål med den smarte kontrakt er specifikke vilkår. Baseret på disse vilkår udfører kontrakten sig selv. De skal beskrives i detaljerede matematiske termer og implementeres på et programmeringssprog, der er kompatibelt med den smarte kontrakts blockchain.

Miljø

For at kunne eksistere kræves der smarte kontrakter for at have en specifikt passende miljø hvor de kan operere. Det første miljøkriterium er at understøtte brugen af ​​public-key-kryptografi, som muliggør afmelding af transaktioner via de kryptografiske koder, der entydigt genereres for hver bruger. Dette er det system, der bruges, når du får adgang til kryptofonde fra en tegnebog.

Den anden betingelse, der skal være opfyldt, er at have en åben og decentral database, som alle kontraktparter har adgang til. Databasen skal være pålidelig og fuldautomatisk.

Endelig skal den intelligente kontrakts indlæste digitale data komme fra en fuldstændig pålidelig kilde. Dette indebærer anvendelse af SSL-rodscertifikater, HTTPS og forskellige protokoller til sikker forbindelse.

Smart kontraktkodning

Tørhed er et programmeringssprog, som en smart kontrakt er baseret på, og det oprindelige programmeringssprog i Ethereum, oprettet i 2015. Det har en syntaks, der ligner JavaScript, og det blev specielt oprettet til at kompilere kode til Ethereum Virtual Machine.

Det mest praktiske værktøj til intelligent kontraktudvikling betragtes som Remix, en online IDE. Du kopierer bare kildekoden og indsætter den i Remix, og koden skal automatisk kompileres.

Fordelene ved smarte kontrakter

smart kontrakt 3cryptoast.fr

Smarte kontrakter giver deres partier en vis tillid og fungerer som en neutral part, når aftalen underskrives. Da processen er automatiseret, er de involverede parter heller ikke forpligtet til at rejse og deltage personligt. Mennesker fra to forskellige steder i verden kan let afvikle transaktioner uden nogensinde at mødes ansigt til ansigt. Dette sparer tid og penge for alle.

Ved at blive krypteret og distribueret blandt noder, vil den smarte kontrakt ikke gå tabt eller ændres uden tilladelse. En anden fordel er, at de fleste formidlere fjernes fra processen, hvor kun udvikleren, der gør kontrakten, er den eneste nødvendige person.

Sikkerhedsfunktioner kan også integreres i en smart kontrakt for automatisk at generere sikkerhedskopier og duplikater i tilfælde af skader eller tab af data til den oprindelige. Kryptografi er den teknologi, der bruges til at sikre dokumenterne. Hackere bliver nødt til at afsætte en enorm mængde tid, kræfter og penge til at infiltrere og kompromittere dem.

Smarte kontrakter øger også hastighed og effektivitet, da der ikke er mere manuel behandling af papirarbejde involveret.

Ulemperne ved smarte kontrakter

Imidlertid har smarte kontrakter nogle ulemper. Nyheden ved denne teknologi kan få forbrugerne til at være ganske forsigtige med den, da de ikke forstår den endnu.

Smarte kontrakter er koder, og disse koder er skrevet af mennesker. Som sådan er der stor chance for, at en smart kontraktkode har mange fejl på grund af menneskelige fejl. I modsætning til almindelig opfattelse er kodere også mennesker, og de laver også fejl. Nogle fejl var desværre meget dyre (se DAO-hændelsen).

Hvis dataene allerede er registreret på blockchain, er det meget svært at foretage justeringer. Dette kan igen føre til flere systemfejl og svækket sikkerhed.

Et andet problem er, at smarte kontrakter mangler en klar juridisk status. I øjeblikket er der ingen officiel regeringsregulering, der gælder for dem.

Der kræves en masse teknisk ekspertise for at kunne foretage perfekt operationelle smarte kontrakter. Erfarne kodere, der fejlesikre smarte kontrakter og implementerer dem i eksisterende teknologi og processer, er svære at finde; og dyre.

Selvom du er en anstændig programmør, kan du ikke bare lave din egen smarte kontrakt og bruge den til en ejendomshandel. Du bliver stadig nødt til at konsultere en it-specialist på et eller andet tidspunkt for at kontrollere nøjagtigheden af ​​din kode.

Afsluttende tanker

Potentialet i smarte kontrakter er ubegrænset, og de kan faktisk ændre den måde, vi laver aftaler på tværs af forskellige brancher. Men vi kan ikke implementere denne teknologi en masse, da der er behov for flere eksperimenter på dette tidspunkt. Fejl er et almindeligt problem med disse kontrakter, hvilket kan føre til, at hele det system, det kører på, er død. Et eksempel på det virkelige liv er DAO-hacket, hvor midler siphoned gennem en kodefejl i den smarte kontrakt, hvor pengene blev opbevaret.

I øjeblikket er smarte kontrakter stadig en teknologi i sine tidlige faser og vil kræve mere udvikling for at blive brugt i mere avancerede fremtidige implementeringer.

Bemærk: Dette indlæg blev oprindeligt offentliggjort den 10. april 2019 og er blevet opdateret fuldstændigt og rigtigt i indholdet den 7. april 2020.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me